Toyota Markasının Tarihi

car_club22

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
toyota.JPG






Üretildiği ülke: Japonya
Kurulduğu Yıl: 1937
İsmi Nereden Geliyor: Kelimenin kökü ailenin soy ismi olan Toyoda'dan gelir. Toyoda, Japoncada "bereketli pirinç tarlası" anlamındadır.
Kurucusu: Kirchiro Toyoda
Amblemin Anlamı: 3 Elipsten yapılmış amblem Toyotanın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyotayı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler.

Toyota Motor Corporation (TMC veya Toyota), minivanlardan büyük kamyonlara kadar değişen alanlarda üretim yapan ve büyük bir model yelpazesine sahip olan, dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden birisidir.Yakın zamanda Ford'u geçerek dünyanın en büyük ikinci otomobil firması olan Toyota'nın 2007 yılında dünya üzerinde en çok otomobil üreten firma olan ancak büyük bir ekonomik kriz içindeki General Motors'u tahtından edeceği düşünülmektedir. 2007 ilk çeyrek dünya satış rakamlarına göre General Motors'u geçmiş ve en çok satılan otomobil markası olmuştur.

2003 takvim yılında Toyota, Lexus, Daihatsu ve Hino markalarının yıllık toplam satışları 6,78 milyon adede ulaşmıştır. Japonya'da 12 fabrikası, 11 bağlı kuruluşu, ve 26 ülkede 46 üretim tesisi 264.100 çalışanı ile Lexus ve Toyota marka araçlar üreten şirketin ürünleri, 140'tan fazla ülkede müşterilere ulaştırılmaktadır. Toyota'nın otomotiv işlerindeki gelirleri, toplam satışlarının %90'ını kapsamaktadır. Toyota'nın telekommunikasyondan prefabrik evlere, ve lüks yatlara kadar değişik alanlarda çalışan şirketleri de bulunmaktadır.

Küresel Toyota satışları yıllar içerisinde gelişim göstermektedir. 1937 yılındaki kuruluşundan beri, Toyota'nın ürün yelpazesi, dünyanın ilk seri üretilen hibrit aracı "Prius"u ve pazara hazır ilk Hidrojenli aracı "Toyota FCHV"yi kapsayacak kadar genişlemiştir.

Toyota'nın 1951 yılından beri aralıksız ürettiği Land Cruiser modeli sadece yüksek satış rakamlarına ulaşmakla kalmamış,arazi kabiliyeti ve kalitesi sayesinde sınıfında bir efsane haline gelmiştir.

Toyota üretim sistemi (TPS), tüm müşterilerin ihtiyacına uygun araçların esnek bir şekilde ve yüksek kalitede üretilebilmesine imkan vermektedir.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Tarla zaman içinde nerelere geldi değilmi...:)
 

ÖzgürYaşam

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
japon arabaları herzaman iyidir ama konfor beklememek lazım ..
 
Üst