Genelkurmay: Anıtkabir'i 24 Bin 498 Yabancı Ziyaret Etti

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
[h=2]Genelkurmay Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde icra edilen faaliyetlere ilişkin kamuoyuna bilgi verdi.Yapılan açıklamaya göre Anıtkabir'i, 29 Ekim 2013 günü 438 bin 451 kişi ziyaret etti.[/h]
genelkurmay-anitkabir-i-24-bin-498-yabanci-zi-5259810_o.jpg



Genelkurmay Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri (Tsk) bünyesinde icra edilen faaliyetlere ilişkin kamuoyuna bilgi verdi.

Yapılan açıklamaya göre Anıtkabir’i, 29 Ekim 2013 günü 438 bin 451 kişi ziyaret etti. Ekim 2013 ayında toplam ziyaretçi sayısı 710 bin 700'ü yerli, 24 bin 498’i yabancı olmak üzere 735 bin 198 kişi oldu.

3’üncü Piyade Tümen Komutanı, Dağ ve Komando Tugay Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı 1 Kasım'da Suüstü köyünü (Yüksekova) ziyaret etti. Söz konusu ziyarette okulların ihtiyaçları belirlendi, geçici köy korucularının talepleri dinlendi ve hatıra ağaçları dikildi.

29 Ekim 2013 günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında; Türk Yıldızları Antalya’da, SOLOTÜRK Hatay’da gösteri uçuşu icra etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki çeşitli gemiler halkın ziyaretine açıldı.



TATBİKATLAR



Genelkurmay’dan tatbikatlarla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye-Ürdün Özel Kuvvet Tatbikatı; 02-09 Kasım 2013 tarihleri arasında Amman Ürdün’de icra edildiği ifade edildi. Amacı iki ülke özel kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olan tatbikata Türkiye ve Ürdün’den birer özel kuvvet timi katıldı.

Doğu Akdeniz-2013 Davet Tatbikatı da Türkiye’nin ev sahipliğinde, Nato veAmerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye’den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla, 04-14 Kasım 2013 tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de icra ediliyor.
Tatbikatın amacı, katılan kuvvetlere bir senaryo dahilinde bölgesel krize müdahale kapsamında deniz harekâtının çeşitli veçhelerinde eğitim imkânı sağlamak, katılımcı ülkelerin kuvvetleri ile karşılıklı eğitim ve iş birliğini geliştirmek olarak belirtildi.

Tatbikata, Daimi Nato Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) kapsamında üç fırkateyn,ABD Deniz Kuvvetlerinden bir muhrip, Türkiye’den; üç fırkateyn, iki korvet, dört hücum bot, üç denizaltı, iki lojistik destek gemisi, iki karakol botu, bir amfibi gemi, bir römorkör, beş deniz helikopteri, bir amfibi görev timi, bir deniz kitle imha silahları müdahale timi, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi iştirak ediyor.



BALKAN ÜLKELERİ ÖZEL KUVVET TATBİKATI



Balkan Ülkeleri Özel Kuvvet Tatbikatı; 20–26 Ekim 2013 tarihleri arasında Türkiye,Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Karadağ, Bosna-Hersek ve Sırbistan’dan özel kuvvet birliklerinin katılımıyla Sırbistan’ın ev sahipliğinde icra edildi.

Tatbikatın maksadı ise Balkan Ülkeleri Özel Kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak. Balkan Ülkeleri Özel Kuvvet Birlikleri arasında icra edilen tatbikata, Türkiye’den bir özel kuvvet timi, iki genel maksat helikopteri ve bir nakliye uçağı katıldı.



KOSOVA’DA BARIŞI DESTEKLEME HAREKATI



Kosova’da Barışı Destekleme Harekâtı kapsamında görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Manevra Bölük Komutanlığınca, Kosova-Sırbistan arasında kararlaştırılan hudut hattında, Sırbistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı personel ile birlikte son dönemde değişik tarihlerde ve farklı güzergâhlarda hudut devriyesi icra edildi. Ayrıca sivil asker iş birliği kapsamında Donje Lubinje, Jablenika, Novo Selo köylerinde yol iyileştirme çalışmaları yapıldı.




 
Üst