Mehmetçiğe hain saldırı

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde bir kamyonetten uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.




Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.
İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. ‘Teslim ol’ çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara’dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR


Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi.

Saldırganlara linç girişimi


Niğde’de silahlı saldırganlar vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Ulukışla Adana otoyolundaki silahlı saldırının ardından yaralı yakalanan saldırganlar Niğde Devlet hastanesine getirildikleri sırada kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istendi. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.ARAPÇA KONUŞUYORLARPolis hastane önünde biber gazıyla vatandaşlara müdahalede bulundu. Yaralı saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI


Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.Yaralı asker, “Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum” diye konuştu.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI


Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.Pozantı – Adana Otoyolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

Başbakan: Niğde’deki terör eylemi


Başbakan Erdoğan, Bursa’da partisinin mitinginde sözlerine Niğde’den gelen acı haberle başladı. Niğde’de 2 asker ile bir polisin şehit olduğu saldırı için ‘terör eylemi’ diyen Başbakan Erdoğan, ”Üç saldırgan da, iki sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler” dedi.

Başbakan, Bursa’da şunları söyledi:


Niğde’den acı bir haber aldım. Jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. İki askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı mesajı iletiyorum. Üç saldırgan da, iki sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler. Bu olayı tabi size burada anlatmak ağır ama, başbakanın böyle bir şeyden haberi yok mu denmemesi için, bunu her zaman, yüreğimizin nerede çarptığını hatırlatmak için anlatmak istedim.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan saldırı açıklaması:


Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler

Çatışmadan akıl almaz detaylar


Mersin’den Ankara’ya gitmekte olan ve kontrol için durdurulan otobüsteki yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman’ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcularında canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu da otobüsün Aksaray’a ulaştıktan sonra bir dinlenme tesisinde mola vermesi sonucu ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.


ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK


Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı:”Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğunu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcularda hemen yere yattılar. O sırada sanırım bir arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi.”dedi.

AKSARAY POLİSİ ÖNLEM ALDI



Saldırının ardından Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.


http://www.theworldline.com/mehmetcige-hain-saldiri/
 

U_F_U_K

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Şub 2014
Mesajlar
12
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Allah rahmet eylesin, ailelerinin başı sağolsun allah sabır versin...
 

Emir

Emirhan SERKUŞ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,991
Tepki puanı
239
Puanları
0
Yaş
42
Ruhları şad olsun. :eyv
 
Üst