Facebook'a yeni cinsiyet seçenekleri eklendi!

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
20140214100153_facebook.jpg



Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcıların profillerinde belirttiği cinsiyet tercihlerinin sınırlarını genişlettiğini duyurdu.



Şimdiye kadar cinsiyetlerini sadece kadın ve erkek olarak belirleyebilen Facebook kullanıcıları, artık 49 farklı cinsiyet seçeneğinden birini tercih edebilecek.
Bundan böyle cinsiyet bölümünde kadın, erkek ve özel (custom) seçenekleri yer alacak. “Özel” seçeneğini seçtikten sonra kullanıcılar kutuya tercihlerini yazabilecek. Facebook da bu cinsel tercihleri onaylarsa, kullanıcının cinsel tercihi hesabında gözükecek. Ancak bu özellik şimdilik sadece Facebook'u Amerikan İngilizcesi ile kullananlar için açık.Biseksüel, transseksüel gibi 49 yeni cinsiyet seçeneği, sadece kişinin profil sayfasında değil Facebook üzerinde kullanıcıya yapılan hitaplar ve göndermelerde de kullanılacak.Facebook bu yeni cinsiyet seçeneklerinin belirlenmesinde LGBT örgütleri ile birlikte çalıştığını duyurdu. Cinsel tercihler konusunda katı kurallara sahip kullanıcıların ise bu yeni uygulamaya nasıl tepki vereceği merak konusu.Kendisi de transseksüel olan Facebook yazılım mühendisi Brielle Harrison, “Bu değişim birçokları için bir şey ifade etmeyecek. Ama bazıları için çok anlamlı olacak. Artık kişilere cinsiyetlerini ifade etme şansı sunuyoruz” dedi.


Bu yeni cinsiyet seçeneklerinden bazıları şöyle:


Androjin, çift cinsiyetli, cinsiyet değiştirmeyen, kadından erkeğe, erkekten kadına, interseks, trans kadın, trans erkek, transseksüel kadın, transseksüel erkek, çift ruhlu...

Bunlar anlamını bildiklerimiz. Anlamını bilmediğimiz tanımlamaların listesi ise uzayıp gidiyor:


Agender, bigender, cis, cisgender, cis female, cis male, cis man, cis woman, cisgender female, cisgender male, cisgender man, cisgender woman, FTM, gender fluid, gender nonconforming, gender questioning, gender variant, genderqueer, MTF, neutrois, non-binary, pngender, trans, trans female, trans male, trans man, trans man, trans person, trans woman, transfeminine, transgender, transgender female, transgender male, transgender man, transgender person, transgender woman, transmasculine, transsexual, transsexual female, transsexual male, transsexual man, transsexual person, transsexual woman.


http://www.veteknoloji.com/facebook-a-yeni-cinsiyet-secenekleri-eklendi-71747--.html
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,511
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
Facebook totoşlar için yeni seçenekler eklemiş desene şuna...:D
 

karacan

Taylan AYDIN
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
2,700
Tepki puanı
93
Puanları
0
kıyamet alametleri....
 

Baki Cali

,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2013
Mesajlar
456
Tepki puanı
178
Puanları
0
Yaş
27
hehe hehe sadece güldüm :D :D
 

ketoral

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2013
Mesajlar
847
Tepki puanı
39
Puanları
0
​başımıza taş yağacak taşşş...
 

*Renault9

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eki 2010
Mesajlar
8,212
Tepki puanı
225
Puanları
0
Yaş
34
​Yok artık:))
 
Üst