Çin'den Gelen İlk Avrupalı ''5-long''

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
795389_detay.jpg


BMW'nin İstanbul Autoshow Fuarı'nda gösterdiği 5 Serisi’nin uzun versiyonunun özelliği, sadece yüksek Özel Tüketim Vergisi'nden ötürü fiyatları bir servet değerine yükselen ve markanın iş dünyasına sattığı 7 Serisi’ne bir alternatif olması değildi. Almanya'da üretilen ve ülkemizde özellikle 184 beygirlik 2.0 litrelik dizel motoruyla ilgi çeken 5 Serisi'nden 14 santimetre daha uzun olan 5 Serisi Long'un bunun dışındaki en önemli özelliği Çin'de üretilmesi, talep edilmesi halinde de Türkiye'ye Çin'den ithal edilecek olmasıydı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, Avrupa pazarında ilk kez Türkiye'de satılacak olan uzun 5 Serisi'nin 5 ile 7 Serisi’nin arasına konumlandırılacağını belirtti.

FİLOLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ


5 Serisi Long'un daha çok filolaların ilgisini çekmesi bekleniyor. Nitekim Autoshow Fuarı süresince bu otomobile daha çok şoförlü araç kullanan işadamlarına araç tedarik eden filolar ile VIP karşılama ve uğurlama hizmeti veren oteller gibi işletmelerin ilgi gösterdiği ifade edildi. Henüz, Çin'de üretilerek Avrupa'ya ithal edilen ve satılan Avrupa'lı bir model yok. Ancak öyle anlaşılıyor ki, BMW 5 Serisi Long ile bu konuda bir ilke imza atmak istiyor. Çünkü BMW dışındaki markaların da kısa vadede önemli modellerini Çin'de ürettirerek Avrupa pazarında satma planları var. Bu markalardan biri de Alfa Romeo. Markanın bağlı olduğu Fiat Grubu'nun CEO'su Sergio Marchionne geçen yıl Detroit'te yaptığı açıklamada, Avrupa'da satılacak olan Giulietta'nın sedan versiyonu olan Viagiio'yu Çin'de üreteceklerini açıklamıştı.

OTOMOTİV TELEFONCULARIN İZİNDEN GİDİYOR


Akıllı telefon kullanıcılarının üretim yerinden çok marka seçtiğini ve bu markalara duyulan güvenin satışı da belirlediğini gören otomobil markası üreticileri de fabrikalarını büyük bir hızla maliyetin çok daha ucuz olduğu ülkelere kaydırmaya başladı. Önce sadece Çin pazarı için üretilmeye başlanan 14 cm daha uzun BMW 5 Serisi de Türkiye'de Çin’den ithal edilerek satılacak ve bu alanda ilk olacak.
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
cin demek kötü demek değil zaten istediğin kalite ne ise adamlar ona göre üretiyor. ama dipnot ferrari bir modeli sanırım california ydı onun sorunları da bir hayli çıkmıştı !!
 
Üst