Clio 3 arıza lambası sorunu

mcey

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar . Yaklaşık 3 ay önce babam için aldığımız 2009 model clio 3 1.2 benzin + lpg li araçta aldığımızdan beri özellikle rölantide arıza lambası yanıp sönüyor.

İlk önce ECU bilgisayarda 4. silindirde tekleme sorunu yazdı .Usta dedi ateşlemede sorun ama dedik aldığımız adam bujileri biz alırken değişti o zaman bobin de değişecek dedi. Kendi ustamızda bobin değişti. Ama araçta sorun devam etti. Hatta bu sefer servis ışığı ve arıza lambası yandı ve araç yolda kaldı . 1 den 2 ye geçince stop ediyordu .

TEkrar ustaya geldi. Buji ler tekrar değişti. 2 bujide takarken çatlatma yapmış dedi usta eski bobin takıldı sorun çözülmüş gibi iken bir bak bu sefer yine araçla giderken sorun yok kırmızı ışıkta durunca arıza lambası yanıp sönüyor ve nadiren klima açıkken de stop ediyor.

Bu sefer babamla yetkili servise gittik orda sadece arıza tespit için 150 tl istediler ama bunlarda en çok subap ayarı bozulunca bu hata verir dediler. supab ayarı için 450 tl çıkar diyince bizde ordan tekrar subap ayarını kendi ustamızda yaptırdık artık arıza lambası söndü derken ( ki bu geçen tüm sürede araç sadece benzinle kullanıldı )
Bugün tekrar
sürekli arıza lambasıve servis ışığı yanıyor. Ama arabada sadece rölantide az bi titreme ve düşük rölantide çalışıyor.
Ne olabilir bu sorun daha önce yaşayan oldumu .
 

Kayserili038

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
İyi günler clio motorlu daciam da bende aynı sorunu yaşıyorum siz çözebildinizmi?
 
Üst