Klima.

sezgin bey

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Mar 2011
Mesajlar
212
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Sevgili arkadaşlar aracımda dijital klima var. Klimayı çalıştırıp normal pozisyonda düşük fan devrinde çalışırken dur kalklı bir trafikte seyir halindeyken klimam çalışıyor pozisyonda durup kalkma esnasında klimanın üfleme sesinin değiştiğini hava üfleme kanallarından duyuyorum. Bana sanki kalkışta gaza basarken üfleme sesinin değiştiğini farkettim sanki klima sistemi gazı motora gaz verdiğim esnasında sisteme gönderiyor gibi geldi. Yani klima sisteminden üfleme seslerinin ve gazı salma seslerinin dur kalklı trafikte motor devrine göre olduğunu fark ettim. Yada daha önce hiç dikkat etmemiştim. Ama motor devrindeki değişikliklere göre tepki veriyor gibime geldi. Klima auto pozisyonda değildi. Düz pozisyonda 15 derecede 2 fan devrinde çalışıtırıyordum. Sizlerde böyle bir olayı fark ettiğiniz oldumu acaba.
 

karacan

Taylan AYDIN
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
2,700
Tepki puanı
93
Puanları
0
eski springimde rölanti devrinde lambalar silik yanarken gaza basınca canlanırdı. bahsettiğin konu devir yükselince aracın şarj-elektrik kapasitesi değişiminden kaynaklı olabilir
 

Burak BİLGE

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
77
Tepki puanı
0
Puanları
0
zannedersem havaların ısınmasıyla bende aynı sesi duymaya başladım. klimayı açtığımda düşük devirlerde isem -ki kalkış esnasında bariz şekilde- duyuyorum, ama sonradan kesiyor ses kendini. Cuma günü bu ses için servise gittim, ustayla beraber teste çıktık basınç hortumlarıyla alakalı bir durum herhangi bir sıkıntı veya sorun yok dedi.
 
Üst