Clio 3 5 cm spor yay

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhabalar. Pazartesi sabah aracımı aldım ama ufak tefek modifiyeler var, malum ikinci elde uygun fiyat-kmde arabayı bulunca yahu bu niye böyle bunu neden taktın diye soramıyorsun kimseye.

Araçta yazılım ve 5 cm spor yay var. Yazılımla çok ciddi bir tork artışı olmamış, dyno testte 218 çıktı. Beygir ise 93,92. Filtreleri falan erken değiştirdiğim müddetçe problem çıkaracağını zannetmiyorum -tabi çıkarma ihtimali varsa bilmek isterim-.

Asıl problemim araçta 5 cm spor yay olması. Renault araçlar normalde bir hayli yüksek, ama 5 cm birden alçalınca biraz tırsmadım değil. O yüzden fazla gezinmeden direkt otoparka çektim arabayı. Yaşadığım yerde geniş kasisler var, babamdaki aracı kullanıyorum bazen, bildiğin kasise tırmanıp iniyor. Usturuplu gidersem altı sürtmem diye düşünüyorum ama denemeden bilemem tabi. Benim aklıma takılan bu yaylar beni rahatsız ederse minimum masrafla nerede değiştirebilirim? İlla orijinal yay olması gerekmiyor, 3,5 cmlikler bile olsa olur. Eibachlerin fiyatı 400-450 tl arası, o kadar masraf yapmak istemiyorum. Ne önerebilirsiniz?
 

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
Konuyu hortlatayım dedim.

Aracı fazla kullanamadım hava şartlarından dolayı ama 160 km falan yaptım, cidden çok sinir bozuyor kasislerde. Altı vurmuyor ama çok yavaşlamam gerekiyor, 20lere inmek zorudna kalıyorum. Sabırsız milletiz malum, millet kasisin üzerinde sollamaya çalışıyor,arkadan korna çalıyor selektör yapıyor sürekli. Can sıkıyor durduk yere. Tek sorun yüksek kasisler de değil, yoldaki en ufak bir bozulmayı da hissediyorum, langır lungur sallanıyor araba. Düz asfaltta sürüş çok zevkli ama yamalı yollarda konfor yerlerde.

Ne yapmamı önerirsiniz? Yavaşlamayı bir kenara bırakalım, sadece amortisörleri değiştirsem yol konforumu ne kadar artırabilirim? Ya da başlamışken komple yay seti mi almalıyım?
 

Grimlord

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2014
Mesajlar
98
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
yaydan dolayı amörtisörleriniz patlamış olabilir,bu yüzden sıkıntı yaratıyo sanırım.eibach cliolar için en konforlu yaydır halbuki.
orjinal yaylarını takarsanız gayet isabetli olur,ya da yay kalsın derseniz 5 cmlikleri söküp 3.5 cm alabilirsiniz.
 

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ekspertizde süspansiyonlarda hiçbir problem yok demişlerdi, ama 1000 km sonra servise götüreceğim orada tekrar baktırırım. Orijinal yaylar olsa düşünmeden taktıracağım ama arkadaş saklamamış onları.
 
Üst