İki Konuda Yardım ve Bilgi İhtiyacım Var

Stiff

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Şub 2015
Mesajlar
40
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba,

Alalı 2,5 ay oldu; Clio 3'üme iyi-kötü alıştım ama bazı soru ve sorunlarım var. Daha önce forumdan bilgi alabildiğim için bir ustaya gitmeden tekrar size danışmak istedim. qw

1- Geri vitese aldığımda park sensörü bip sesini veriyor. Ama gaza bastığımda araç geri gitmeyebiliyor. Her zaman olan bir şey değil ama son zamanlarda sık sık olmaya başladı. Daha önce yaşayan, sebebini bilen var mıdır ? Sert bir şekilde tekrar geri vitese aldığımda düzeliyor.

2- İlk kez az önce yaşadım ama hemen panik oldum. Direksiyon simidini sağa sola çevirdiğimde gıcırtı sesi gelmeye başladı. Bunun da sebebi hakkında fikri olan varsa sevinirim.

Heves edip, çok sıkıntısını çekip araç aldım. Çocuklar zırt pırt çiziyor, sağ arka kapıya birisi dokunmuş gitmiş. Her an takip etmem de mümkün olmuyor, valla iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum. Bir de bu sorunlar çıkınca insanın canı sıkılıyor. Güvendiğim, tanıdığım bir ustam da yok. Kandırılmak da istemiyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

TAŞKIN ÇITACI

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Eyl 2014
Mesajlar
72
Tepki puanı
0
Puanları
0
1 zamanla Debrej Baskısı aşınmalardan dolayı zayıflama yapar

images


burda gördüğümüz gibi şemsiye gibidir bu kullanıcıya göre çabuk aşınır kalkışlarda hep yarım debrej kullanırız

kırmızı işıklarda ayağimız hep debrejin üstündedir uzun yolda bile ayağımız debrejin üstünde dinlendiririz

ve baskının zayıflamasına sebeb oluruz yukarda kavraması gereken baskımız altta kavramaya başlar ve

ayırmamaya başlar

2
havalar artık ısındı gıcırtı sesi ise polyester aksamının sıcakta gevşemesinden kaynaklana bilir

3 ah bu çocuklar onlar olmasa hayatın tadı olmaz çocuk yapacak bişey yok hepimizin başında bnm arabada

boydan boya çizik kardeşim

2rzfi2h.jpg


 

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
İlk sorun bende de var, servis normal demişti ama pek güvenmiyorum adamlara. Korkudan dişlilerin attığını elde hissetmeden frenden ayağımı çekemiyorum.
 

Stiff

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Şub 2015
Mesajlar
40
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Teşekkür ederim arkadaşlar. İkinci soruyu sormak için biraz acele mi ettim bilmiyorum, az önce tekrar kullandım. Sadece park ederken, geri viteste direksiyonu çevirdikçe bir gıcırtı geliyor. Normal seyrindeyken anormallik, bir tutukluk, ses vs. yok.

Birinci soru için kullanan birkaç arkadaşıma sorduğumda benzer bir yanıt almıştım evet. Servisin normal dediğini ve arada olduğunu, düzeltildiğinde bile bir süre sonra tekrar olduğunu, yani kronik ve önemsiz bir şey olduğunu söylediler. Sizden de benzer bir yorum gelmesi biraz içimi rahatlattı.
 

PauLord61

Mehmet İNCE,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
2,633
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Kardeşim bende clio3 kullanıcısıyım sorularına bildiğim kadarıyla yanıt vereyim.
1- Geri vitese attığında bip sesi geliyor park sensörün devreye giriyorsa vites geçiyor ama baskı balatan da bir problem olabilir ona baktırman şart.
2- Direksiyon kutusundan gelen ses ise düşük hızlarda manevrada ve sağ sol birden yaptığında gelmesi renault araçlarda artık normal gibi bişi.Aynı olay bende var normal seyir halinde sıkıntı yoktur rahatsız etmezde ses gelmezde ama o sese alışmalısın direksiyon kutusunu da değiştirsen 4-5 ay sonra aynı ses olacak kronik bir sorun malesef.
3- Aracın cizilmesi olayına gelirsek sokakta park halindeki araca ne yapsan nafile biraz nasip işi geçenlerde benim aracıda derinden çizmiş biri Allah'ından bulsun ne diyelim pasta cila yaptırcaz temizlicez yapacak bişi yok ona .
Araç gayet zevkli ve kullanımı kolay bir araç tanıdı çıkar biraz ilgi göster zaman geçtikce daha çok seveceksin kardeşim. Hayırlı günler :eyv
 

berkay22

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
304
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
abi geri viteste ki olay sorun değil normal bir şey çünkü bizim arabaların vitesleri kemikli bu sınıfta cok nadir raslanılan bi durum ama öyle vitesin kemikli olması benim hoşuma gidiyor dediğin geri vites olayı bende de var geri vitese taktığın zaman ayağın frendeyken veya el freni çekikken ayağı debriyajın kavrama noktasına kadar kaldır vitesi hafif yerine it bu sorunu ve bu sorundan kaynaklanıcak saorunları yaşamazsın aşınmasını engellersin
 

noname

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Şub 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Bende geri vitese takarken şayet ki ayağım frendeyse geri vitese geçmiyor ayağımı frenden çekip sadece debriyajda tutarsam geri vitese geçiyor .
 

yaşar34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
56
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
sağ ve sola çevirdiğinde gelen ses direksiyondan değil sakın direksiyona işlem yaptırma.ses amortisörlerden geliyor.aynı ses bendede vardı özellikle sağa çevirirken gıcırtı sesi geliyordu.kaç kişiye sorduysam kutu dediler.ama bana göre kutu değildi.bunu söyleyeler ise renocular.ben ise 2 adet orjinal ön amortisör alarak kendim değiştirdim.amortisörleri söktüğümde ise amortisör milini çevirince arıza anlaşılıyor bariz şekilde gıcırtı yapıyor.amortisörleri değiştik birde üzerindeki bilyaları temizleyip yağladık. taktım tık ses kalmadı.boşu boşuna direksiyonu elletip başımıza iş alacaktık.bu direksiyonlar elektrikli kolay kolay arıza yapmaz bana göre.
 

cedric08

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 May 2014
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Merhabalar,
Direksiyondan gelen ses sorunu benim de başıma gelmişti. Clio 3 Authentique ikinci el aldım ve henüz 1 ay olmadan servise götürdüm bu ses nedeniyle. Direksiyon merkezini değiştirdiler. Airbag beynini de değiştirmişler faturada öyle yazıyor. Yaklaşık 650 tl gibi bir masrafı çıkmıştı. Ancak bir süre sonra yine hafif sağa sola çevirmede sürtme sesi geliyor. Sanırım ince kablonun sürtme sesi. Çok kafaya takmıyorum her yerinden zır zır plastik sesi geldiği için:( Ama yetkili birine baktırmakta fayda var..
 
Üst