Vites geçişlerinde sıkıntı

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
Herkese hayırlı ramazanlar, bir süredir nadir de olsa 1. vitesten 2. vitese geçerken vitesin takıldığını hissediyordum, sanki içeride çark dönmüyormuş gibi düşünün. Debriyajı salıp tekrar basınca zor da olsa geçiyordu. Herhalde tam basamadığımdan deyip üstüne gitmemiştim, ancak dün yaklaşık 2-3 dakika boyunca bu problemi yaşadım, hatta 3. vitese geçerken bile aynı sorun baş gösterdi. Şanzımanla ilgi bir problem yaşıyor olabilir miyim, yoksa balataların değişme zamanı mı gelmiştir emin olamadım. Daha önce hiç balata eskitemdiğim için size danışmak istedim.

Eğer yüksek devirde 1den 2ye geçecek olursam bu sorunu yaşamıyorum. 2000 altı devirlerde vites artırmaya çalışırsam bu problemi yaşama sıklığı artıyor. Bununla ilgisi olacağını zannetmiyorum ama yine de belirtmek istedim. 2 hafta sonra uzun yola gideceğim için risk almak istemiyorum.
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Bence ustanla bir görüş. Debriyaj ayarı sorunu olabilir veya içerisinde ki yay şeklinde sekromeçler var onlar aşınmış olabilir. Sadece baskı balata diye düşünmemek lazım. Rampalarda veya 3. vitesle direk kalkışta problem oluyor mu?
 

murataydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
141
Tepki puanı
0
Puanları
0
Rampalarda problem olmuyor, 3. viteste direkt kaldırmayı da hiç denemedim. Perşembe sabah servise uğrayacağım, inşallah ciddi bir şey yoktur hiç masraf kaldıracak havamda değilim :/
 
Üst