Clio 3 (2011 model) Hb. Far değişimi macerası ve Devir yükselme sorunu

CemT

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Haz 2015
Mesajlar
45
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Herkese merhabalar. Geçen cumartesi günü geçirdiğim sancılı olayları sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle aliexpressten https://www.aliexpress.com/item/1-S...ht-40W-4800LM-H1-H3-H4-H7-H8/32471308635.html linkteki ürünü aldım ve aracıma takmaya çalıştım(amacım uzunlarda selektör performansını arttırmak). Lakin clio 3 lerde farların olduğu kısımlar aşırı dar olduğu için baya zorlandım. İlk önce aracın sağ farını değiştirmeye başladım. Silecek suyu doldurma hortumunu sökünce fena sayılmayacak bir alan açıldı ve sağ farı değiştirebildim. Gerçi sağ farı değiştirme esnasında parklara taktığım led farın içine mi düşmedi (güç bela çıkarabildim) , farın aparatlarını takmaya çalışırken elimi mi kesmedim yani baya zorluk çıktı anlayacağınız. Sonuç olarak sağ farı bir şekilde taktım ve gayet güzel oldu. Selektördeki şimşek etkisi muazzam. Sıra sol fara gelince işler değişti. Akü sol far tarafını neredeyse komple kapatıyor. Hayır led takmayacak olsak normal far ampulü değiştirmemiz gerekse yine gereksiz bir zorluk var. Akü kapağını ve çerçevesini sökmeye çalıştım ama bu sefer de akünün yanındaki sigortanın kablolarını sökemedim. Uzun uğraşlar sonucu ve elimin baya yara bere içinde kalmasından dolayı pes ettim ve sol farı orjinal haliyle bıraktım. Şuan araç 1 far beyaz 1 far sarı şekilde. Bu ürünü sağlıklı bir şekilde takabilmek için anladım ki tamponu sökmekten başka çare yok. Eğer bu linkteki Led gibi birşey almayı düşünen varsa eğer montajı kendi yapacaksa ve yeterli alet edevatı yoksa 2 kere düşünsün. Araçlarımızın farlarının olduğu kısım rezalet.

Konu başlığındaki 2. sorunuma gelirsem.

Aracım 5 yaşında ve şuan 51300 kilometrede. Debriyajım baya yukarıda kavramaktaydı fakat sıkıntı yoktu. Aracı aldığımdan beri ( 2015 haziran ) bu şekilde kullanmaktaydım ve gayet memnundum. Her şey Renault İnanlar yetkili serviste Fren disk ve balata değiştirmemle başladı. Debriyaj balatasının orada kabloları fln koruyan saklayan plastik bi kapak gibi birşey var. Ona ayağım çarptığı için yerinden çıkmıştı veya oynamıştı. Onu sabitlemelerini de söylemiştim sabitlemişler ve disk ve balataları da değiştirmişler normal şekilde. Birde ustanın dediğine göre debriyaj pedalını yağlamışlar. Aracı aldım çıktım servisten her vites yükseltirken araç kendinden gaz veriyor gibi oluyor devir yükseliyor. Ertesi gün servise gittim tekrar usta baktı test sürüşüne çıktık fln dedi ki debriyaj setinin değişmesi lazım. Hiç sıkıntı çıkarmayan araba bi anda bıçak kesiği gibi gaz vermeye - devir arttırmaya başladı , debriyaj seti - baskı balatası ney ise artık bitti. Debriyajımın kötü durumda olduğunu biliyordum ama bi anda olması aklıma pek yatmıyor. Neyse debriyaj setini değiştirdim pedal yumuşadı , daha aşağıda kavramaya başladı iyi hoş lakin araç hâlâ vites yükseltirken gaz veriyor - devir yükseliyor gibime geliyor. Baya bi uzun oldu ama bu konu hakkında bilgisi olan , daha önce yaşamış olan , yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
 

81081

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2015
Mesajlar
181
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Çok emin değilim fakat eski aracim Cerato da debriyaj sivici var bu sivic arıza yapınca dediginiz belirtiler oluyor kontrol etmekte fayda var
 

CemT

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Haz 2015
Mesajlar
45
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Sivici derken debriyaj sıvısı mı ? Debriyaj setini değiştirirken bakmamışlar mıdır acaba ona ?
 

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,125
Tepki puanı
56
Puanları
48
Sivici derken debriyaj sıvısı mı ? Debriyaj setini değiştirirken bakmamışlar mıdır acaba ona ?

Debriyaj pedalının üst tarafında debriyaja beasıp çekince ecu ya sinyal yollayan süviç.Arızalı olabilir ya da soketi çıkmış olabilir.
Geçmiş olsun.
 
Üst