Acil Yardıma İhtiyacım var

ANNL06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Eyl 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Beyler ben sincanda oturuyorum yani ikametgahım bura araç alımında renault bayisinin birisne gittim kredi sözleşmem ve bir miktar kapora verdım Allah ızın verırse yarın gerı kalan tutarı vereceğim. sorunum şu ki ordaki yetkili den özel plaka tahsisi istedim yani ör: 06 abc 19 gibi bir plaka fakat bölgenin sincan oldugundan dolayı böyle birşeyın olmayacağını sincan hattına bağlı plakalardan ör 06 ha 1234 gibi bir plaka cıkacağını söyledi böyle birşeyin aslı varmı ? yapmam gereken birşey varmı . danıştığım birkaç kişiye göre sıfır araç alırken bunları soylememle bayinin alması gerekıyor bu plakayı acil yardıma ihtiyacım var.
bu arada vekalet verdim
 
Son düzenleme:

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,708
Tepki puanı
31
Puanları
48
Yaş
48
Doğrudur , ilçelerde harfler farklı olur.Her ilçeye tahsis edilen bir harf grubu var.Örneğin ben Mersin'de ilk harfinden hangi ilçenin olduğunu bilirim plakanın.
Eğer adresiniz Sincan ise Sincan'a tahsis edilen harf grubundan çıkar plakanız.
 

Ciancarlo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2012
Mesajlar
105
Tepki puanı
2
Puanları
0
Benim bildiğim kadarıyla eskiden bu plaka olayı isteğinize göre ayarlanabiliyordu. Fakat birkaç senedir ikametgahınız bağlı bulunduğu trafik şubede hangi plakalar varsa onlar arasından seçim yapabiliyorsunuz. Onun haricinden yapan yine yapıyor fakat nasıl olduğunu hiç araştırmadım doğrusu. Üstelik eğer emniyette tanıdık yoksa sizden özel plaka için zorunlu bağış istiyorlar. Resmen bir plaka için pazarlık yapıyorsunuz. Ülkemizde otomobil fiyatları haddiden fazla yükselmişken bir de sağdan soldan saçma sapan masraf çıkartılıyor. Benim tavsiyem plaka işine hiç bulaşmayın. Tamamen ölü yatırım.
 

mstctp

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2012
Mesajlar
301
Tepki puanı
10
Puanları
18
kendiniz boştaki plakalardan seçin trafik şubenin internet sitesinden. Kendi plakamı ben seçtim sonra gidip emniyetten tc numaranızlada aracın şaşe numarasını vererek ve fatura atmalarını isteyin bayinin size bende proforma fatura vardı yeterli oluyor zaten emniyette sıra falandan beklemiyorsunuz 5 dklık iş üşenmezseniz.
 

Numb7

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
161
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aracımı bayiden alırken 34 FKN XX plaka sormuştum özellikle 1000 tl farkla teslim ederiz demişlerdi. Bayinin 1000 tl dediğini kendim 500 e hallederim diyip yaptırmamıştım. Şimdide uğraşmak istemiyorum. :D
 
Üst