Clio 4 joy oto hirsizlik teyp

drury

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar selamlar,

2013 yılında aldığım ve kredisini ödemeye devam ettiğim aracıma Pazartesi günü hırsız girdi. Sol ön kelebek camını kırarak içeriye giren hırsız, Joy aracımın standart radyosunu çaldı.
Olayı Pazartesi günü akşam iş dönüşü farkettim. Kasko yaptırdığım yer ile görüşmeme istinaden hemen polis'i aradım. Önce standart ekip, sonra olay yeri inceleme olay yerine geldi. İkamet adresim İstanbul-Esenyurt-Esenkent. Parmak izi araması vb kontrollerden herhangi birşey çıkmadı. En son karakola giderek ifade verdim, ve olayı gerçekleştiren faili meçhul'den şikayetçi oldum.

Çarşamba günü sabahı aracımı öncelikle Avcılar-Parseller'de bulunan Yurt otomotive götürdüm. Servis yetkilisi Groupama ile anlaşmaları olmadığını ve noterden bir vekaletname alırsam işlem yapacaklarını bildirdi. Konu talebin neden yapıldığını anlamadım ve aracımı kasko şirketiyle anlaşmalı Bika servisine bıraktım.

Sol ön kelebek camı için Perşembe günü parçanın geldiğini ve camın takılacağı bilgisini aldım. İş yoğunluğundan ötürü aracımı yarın teslim almaya gideceğim. Danışmak istediğim konular şunlardır.

- Servis yetkilisi Radyo için talep yapıldı mı, fabrikada parça var mı sorularımı malesef geçiştirmekte. Sıkıntım aracı teslim alıp, 1,2 veya 3 ay ( her ne kadar sürecekse) radyosuz kalmaktır. Bir parçanın teslimi ile ilgili bilgi almak bu denli zor mudur, yoksa servis konuyu geçiştiriyor mu anlamadım. Bir parça stokta yoksa ne kadar sürede geleceği bildirilmez mi?

- İkinci konu, hasar dosyam çarpışma olarak açılmış. Daha doğrusu hasar nedeni çarpışma olarak görülüyor. Bunun hırsızlık vb bir madde olması gerekmez mi? Kasko bozuldu evet, ancak sene sonu yenilemelerde kaskonun bozulma sebebi, nedeni, kontrol edilerek fiyatlama yapılmıyor mu?

- Üçüncü konu aracıma alarm taktırmak istiyorum, ancak servis alarm takılamayacağı bilgisini iletti. Gerçekten alarm takılamaz mı?

- Servis yetkilisi arkadaş, cam filmi taktırmamı önerdi. Cam filmi gerçekten işe yarar mı, yoksa bu tarz soygun vb durumlar için etki göstermez mi ? 350 TL'ye ön cam hariç cam filmi takabileceklerini bildirdiler. Oturduğum yerde bulunan Sonax Bayisi 1 numara cam filmi için 450 TL'lik fiyat bildirdi. Piyasası ve işe yarayıp yaramayacağı konularında bilgilerinizi almak isterim.

Yorumlarınız ve yardımlarınız için peşinen teşekkür ederim.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,537
Tepki puanı
1,679
Puanları
113
Yaş
55
Geçmiş olsun, kaza nedeniyle rapor verildiyse hasar kaydın çıkar ve hem trafik sigortan katlanarak artar hemde kaskon artar, ayrıca kaza nedeniyle tutulan rapordan sonra teyp nasıl temin edilecek ?
Servis konusunda yorum yapamayız bildiğimiz kadarıyla Renoda yedek parça sıkıntısı var sebebi de ana deponun taşınmasının hala bitirilememiş olması.
Cam filminin hırsızlara önlem olarak yapıldığını ilk defa duydum, hırsıza kilit olmaz kaldı ki film durdursun, alarmı dışarıda taktırabilirsin lakin aracın garantisi tehlikeye girecektir...
 

c@n

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2014
Mesajlar
300
Tepki puanı
0
Puanları
0
Gecmis olsun oncelikle...

Yedek parca konusuna birsey diyemecegim, ama cam filmi guvenlikli olur ise hirsizi durdurur.. En azindan cami kirik iceri giremez, ama bu seferdw cam filmi yuzunden polis ile sikinti yasarsiniz... Yani kisacasi yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal durumu...
 

drury

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Mustafa Bey selamlar;

Benim anlamadığım da bu nokta oldu. Benim başıma gelen olay hırsızlıktır. Ancak kasko şirketine ait internet sitesinde hasar dosyam, çarpışma olarak açılmış. Hala; dosya bekleniyor ibaresi yer alıyor. Belki daha sonra (dosya ulaştığında) sistemde revize edilir. Ancak konuyu kasko firmasıyla da görüşeceğim." Ayrıca kaza nedeniyle tutulan rapordan sonra teyp nasıl temin edilecek ?" demişsiniz bu yorumunuzu anlamadım. Servis kaydı hırsızlık Radyo/teyp çalınması olarak açıldı. Polis tutanakları vs teslim edildi. Radyoyu karşılamıyorum, gibi bir geri dönüş yapabilir mi kasko şirketi? Ben yarın aracı alıp, radyonun gelmesini bekleyeceğim. Servis zaten radyonun ücretini kaskodan temin etmeyecek mi?


Son sorum da şu olacak, sisteme hırsızlık olarak girildi. Sene sonu kasko abartılı biçimde artış gösterir mi? Var mıdır daha önce bu tarz sıkıntılı bir suumla karşılaşan.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,537
Tepki puanı
1,679
Puanları
113
Yaş
55
Kaza nedeniyle hasar kaydı var dediğiniz için teybi nasıl temin edecekler dedim, madem kelebek camı kırılıp aracın içine girilmiş ve teyp çalınmış, o halde kaskonun kayıtları bu şekilde olmalıydı, hırsızlık neticesinde olan teminat ödemesinin hasarsızlığı bozmaması lazım diye düşünüyorum ama kayıtlar bu şekilde girilmemiş, kasko şirketinin bu kayıtları acilen değiştirmesi lazım...
 

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,709
Tepki puanı
31
Puanları
48
Yaş
48
​Evet çarpma için nasıl teyp verecekler , bence zor .. Hasarın kırılma ve cihaz çalınması olması lazımdı.
 

ErCaN93

Ercan KUZU
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Tem 2014
Mesajlar
341
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Öncelikle Geçmiş Olsun ,Sorularınız Hakkında Arkadaşlara Katılıyorum ve Ek Olarak;
Yaklaşık Bir Hafta Kadar Önce Bende Esenkent'e Taşındım ve Cidden Mevkiyi Hiç Sevmedim . Hırsızlık Olayları , Sokaktaki Serseriler vb vb Aşırı Fazla Bu Muhitte . Askere Gitmeden Önce Evimi Bursa'ya Taşımayı Bile Düşünüyorum...
 

Uther77

Savaş ŞEN , Able Seaman,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
6,305
Tepki puanı
30
Puanları
48
Yaş
34
Büyük geçmiş olsun
 

drury

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Groupama sigorta ve servis ile görüşerek, hasar kaydını teyp çalınması olarak sistemden revize ettirdim.
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü de aracımı servisten aldım.
Servisten gelen bilgi kasko'nun bozulacağı yönünde oldu ancak Groupama sigorta ile kayıt ismini düzeltmek için görüştüğüm arkadaş hasarsızlığın etkilenmeyeceğini iletmişti.
Bu sene yenileme döneminde ortaya çıkacak artık.
Kimsenin başına bu tarz bir sıkıntının gelmesini istemem.
Maddi olarak bir şekilde çözülüyor ama git-gel,aracını başkalarına emanet et, vb vb sıkıntılarla uğraşmak daha büyük problem.
Herkesin bayramını kutlar, kazasız, belasız güzel günler geçirmenizi dilerim.
 

anlkbck

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Haz 2014
Mesajlar
107
Tepki puanı
0
Puanları
0
çok geçmiş olsun, alah beterinden saklasın
 
Üst