Clio 4 HB- Kronik sorunlar ve Çözümleri

ufukinc

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Ara 2014
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar, bilindiği gibi clio 4'ün sinir bozan bazı kronik problemleri var ve servis birçok problemi başından savıyor. Doğal olarak bizde sorunları kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Bu başlık altında bunları toplayabilirsek çoğu kişiye yararı olur diye düşünüyorum.

Siftahı ben yapayım :)

1-Ön pencere açıkken gelen tıkırtı: Buna servis çözüm bulamadı. Sesi, pencereyi aşağı indirdikten sonra, yukarı düğmesine bir tık daha basarak kesebilirsiniz.

2- Bagajdan gelen ses: Bu ses genellikle aracın pandizotundan gelmektedir. Çözümü, pandizotun bagaj kapağıyla olan bağlantısını sağlayan ipleri çıkartıp, pandizotun oturduğu plastik bölgeye, tekzen veya koçtaş'ta satılan "Isı yalıtım ve Tamir fitili" ni yapıştırmaktır.

3-Arka koltuğa 2-3 kişinin oturmasıyla gelen gıcırtı: Koltuğu önden tutan 2 menteşe var. O menteşelerden tutarak koltuğu yukarı doğru güç uygulayarak kaldırıyoruz ve koltuk çıkıyor. Koltuğun oturduğu tabana, yukarıda bahsettiğim fitili, dikey dikey olacak şekilde yapıştırıyoruz.(5-6 parça) Bu koltuğun yerinde sabit durmasını ve ses çıkarmasını önlüyor.

4-Göğüs kenarlarından gelen çıtırtılar: WD-40 satın alıyoruz. İnce uçlu borusuyla göğüs kenarlarındaki boşluklara sıkıyoruz. Böylece sürtünmeyi engelliyor ve sesi kesiyor.

5-Stabilize yolda veya mucurlu yolda, hız göstergelerinin ordan gelen sesler: Henüz çözüm bulamadım.

6-Arka kapılardan gelen ve kasiste çıkan tıkırtılar: Henüz çözüm bulamadım.
 

bgtr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ağu 2013
Mesajlar
39
Tepki puanı
0
Puanları
0
Böyle bi konu için teşekkür ederim. 5. ve 6. maddelerden muzdaribim çözümlerini bulunca yazarsanız sevinirim.
 

maninwar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
1,492
Tepki puanı
0
Puanları
0
Harika cozumler ben de kendimi dunyada tek saniyordum.bir kac cozum de ben yazayim;

1.arka koltuklarin sirt kisimlarindaki tikirti icin; koltuklari yatirip koltugun kilidinin girdigi kilit karsiliklarina bir kac tur elektrik banti sarip boslugunu alin.sonra koltugu normal pozisyona alip elinizle one geriye sallayarak test edebilirsiniz.Bagaj kilidinde de bant sarma yonremini kullanabilirsiniz.
2. Torpido gozunun kapaginin tikirdamasi icin; kapagi acin kenarlarda iki tane kucucuk yumusak plastik takoz var.onlarin kapaninca karsisina gelen kisima yapiskanli kece tarzi bisey yapistirin.
 
Üst