Hakkımızı Aramaktan Çekinmeyelim

ozalpkilic

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ağu 2014
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Bursa’da, vitesinde sıkıntı yaşadığı kamyonetinin yenisi ile değiştirilmesi için otomotiv devine karşı 2 yıldır sürdürdüğü hukuk savaşını kazanan Ahmet Koç, yılın bilinçli tüketicisi seçildi.Koç, ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin elinden aldı.


41 yaşındaki Ahmet Akkoç, 2 yıl önce bir otomotiv firmasının bayiinden panelvan tipi ticari kamyonet satın aldı. Aracın viteslerini geçirmekte sıkıntı yaşayan Akkoç, bir ay içinde 4 defa servise gö türdüğünü ileri sürdüğü kamyonetinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Firmadan olumsuz cevap alan Akkoç, Tüketici Kanunu gereği noter kanalıyla firmaya ihtarmane çekerek, ayıplı olan malın misli ile değiştirilmesini istedi. Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Akkoç, buradan da misli ile değiştirilme kararı aldı. Fakat firma karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi'nde alan Akkoç, burada da haklı bulundu.


Firmanın temyize gitmesi üzerine, tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti. Akkoç'un otomotiv devine açtığı karar emsal oldu. Örnek karar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen '18. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne damga vurdu. Yılmadan mücadelesini sürdüren Ahmet Akkoç, bilinçi tüketici ödülünün sahibi oldu.


Alıntırdır: Otomotiv devini dize getirdi, yılın bilinçli tüketicisi oldu - Milliyet Haber




Bu haber sorunlardan şikayetçi Kullanıcılar için emsal olabilir.
 

humerus06

Uğur YILDIZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
286
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bir VW faciası daha :) Sıkıntı ne olursa olsun adamların verdiği cevap aynı; Kullanıcı hatası hehe
 

renac

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
625
Tepki puanı
25
Puanları
0
Bir de VW bayilerine gittiğinizde ortam o kadar soğuk ve samimiyetsiz ki devlet dairesinden beter. konuya gelince insanlar "amaaan kim uğraşacak" dediği için ve herhangi bir iş kolundaki satıcılar bunu bildiği için başımıza geliyor bunlar. Helal olsun Ahmet KOÇ'a.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,496
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Mahkemeleri kazanmış, ödülünü de almış lakin arabayı değiştirtememiş, memleketin haline bakın...
 
Üst