Clio 4 'e ses sistemi yapacakların dikkatine

Mr.Clio

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Eki 2014
Mesajlar
1,142
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Selam arkadaşlar,



1 ay önce aracıma Morel marka Tempo 6 model komponent takımı aldım, onları sürmek için Helix marka B2 precision anfi ve Rca dönüştürücü olarak Audison SRI2 kullandım, Sub olarakta Alpine kendinden anfili aktiv SWE-815 ve kablo olarak Audison tercih ettim.


özetle malzemeler kral seviyesindeki en üst Hi-Fi sınıfı (anfiyi sıfır sayarsak) toplam 3500tl lik bir sistem fakat sonuç hüsrandı hemde oldukça hüsran, anfi deli gibi güçlü olmasına rağmen sub süperdi, tweeterden çıkan tizler inanılmazdı ama naparsam yapim midler çok kötüydü.

midlerin orayı tam 3 defa söktük, polyester koyduk olmadı,fazı ters bağladk olmadı,crossover ayarları,anfi ayarları naparsak yapalım midlerden verim alamadık.



sonra morele bir mail ve adamların (normalde İsrail yapımı) taa Amerikadaki uzmanı beni aradı ve uzun uzun konuştuk sonunda anladıkki asıl sorun Bass relfex kutusu.



Beyler bu kutunun içi tam 2.5lt hacimli ve tamamen TS parametreleri orijinal gelen miniminacicik mıgnatıslı,kağıttan yapılma, neredeyse hiç derinliği olmayan hoparlör için.


siz buraya kalkıp çok daha derin (arkası), mıgnastısı orijinalin 4 katı büyük, malzemesi muhtemelen 3 katı sert bir JBL yada Pioneer hoparlör attınızmı o bass reflexin arkasında kalan kısımdaki hava miktarı hoparlöre yetmiyor.



buradaki en önemli değer VAS değeridir, alacağınız hoparlörün speklerini indirin ve bulabiliyorsanız QES, ve VAS değerlerini bulun,
eğer 2.5lt den fazlaysaki Morel tempoda bu tam 7.5lt ozaman o bass reflex kutusu çöp ve asıl düşmanınız olur.


onda uğraştan sonra çarşamba günü Bass reflex kutusu söküldü ve içi kesildiki direk kapının içindende hava alabilsin 7.5 lt yada fazlası kadar miktar olsun.



şu an aldığım ses performansını tarif edemem arkadaşlar anlatılmaz yaşanır, muahakak içine izolasyon atın ben simself diye kendinden yapışkanlı koçtaşta satılan mazleme aldım sonuç gayet iyi ve ucuz.


yeniden gidip bass reflexi komple yenden söktürüp sistemi komple MDF yapacağım ozaman fotoları yüklüyor olurum.
 

anll23

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2014
Mesajlar
159
Tepki puanı
0
Puanları
0
Hayırlı olsun. Ses sistemi yapacak arkadaşlara faydalı bir bilgi olmuş.
 

omerdundar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2014
Mesajlar
40
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Bide resim atsaydın?
 

candeliorman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ağu 2014
Mesajlar
211
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Tesisat yaptiracak arkadaslara yararli olmuş bilgi için tesekkurler...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst