Debriyaja tam basmadan vitesin gecmesi.

maninwar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
1,492
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bugun tesadufen birsey farkettim.debriyajin alt kismina taban halisi kivrilip potluk yapmisti ve bu nedenle debriyaj tam olarak en dibine kadar basmasina engel oluyordu.tahmini olarak 2/3 u kadar debriyaja basiliyordu.ancak araci kullanirken vites gecislerinden hic problem yok cok rahat ve sessiz.ayrica daha once sikayetci oldugum debriyajin yukarida kavrama sorunu da cozuldu boylece.pedala tam basilmadigi icin pedalin basildigi yerden itibaren kavrama basliyor.pedal boslugu gitmis oldu.boyle kullanmanin bir zarari olur mu?
Bence olmaz cunku debriyaj gorevini yapmiyor baski balatayi ayirmiyor olsa vitesler gecmez yada ses yaparak gecerdi.ayrica debriyajin yukarda kavramasi zaten kavrama noktasi ile dip nokta arasinin ölü oldugu herhangi bir islevi olmadigini gosteriyor.Sonuc olarak bu sekliylresurus daha konforlu ve seri.Gorus ve tecrubelerinizi bekliyorum.
 

3harfli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2016
Mesajlar
506
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Vitesler hiç debriyaja basmadan da geçebilir. Bu şekilde baskı Balat'a ömrünü yiyorsunuz. Haberiniz olsun. Pedala tam basarak vites atın.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

maninwar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
1,492
Tepki puanı
0
Puanları
0
Fakat şöyke bir sey var; debriyaj tam basilmasa bile bu halinin dip noktasi yine kavrama noktasindan asagida.bu yuzden sorun olacagini zannetmiyorum.
Soyle bir ornek vereyim; debriyajin tam basilinca aldigi yol 10 birim olsun, debriyaja tam basinca cekerken 3 birim kavramaya kadar olan bosluk, 3 ile 7 birim arasi kavrama yeri ve 7 ile 10 birim arasi ise yine bosluk kismi.
Iste benim aracta 1 ile 3 birim arasindaki bosluk kismin 2 birimi gitmis gibi yani kavrama noktasi oncesi bosluk.
Ha 3 ile 7 arasindaki yani kavrama alanina yukselmis olsa sorun olabilir.
 
Üst