Dacia'larda Otomatik Vites Devri Başlıyor!

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
dacia-duster-tuning-promotor-ciprian-andrus-0.jpg

Türkiye pazarının vazgeçilmez markalarından biri haline gelen Dacia, tek eksiği olan otomatik vites seçeneğini araçlarına taşımaya karar verdi.
En uygun fiyatlarla en iyi arabaları üretmeyi hedefleyen ve farklı tasarımlar sunan Dacia, Renault çatısı altına girdikten sonra globalleşme yolunda daha hızlı adımlarla ilerlemeye başladı.Ekonomik modelleri ile Türk kullanıcıların gönlüne taht kuran Dacia, markadan en çok talep edilen özelliklerden biri olan otomatik vitesli araçlar için harekete geçti.

Hem benzinli hem de dizel motorlarında otomatik vites seçeneği sunmayı planlayan Dacia, önce Sandero ardından da Duster modelinin otomatik vitesli alternatifini ürün gamına eklemeyi planlıyor. Tüm modellerde kullanılan benzinli ve dizel motorlarda olduğu gibi, otomotik şanzımanda da Renault’nun kendini kanıtlamış çift kavramalı vites kutusu Efficient Dual Clutch’i (EDC) kullanılacak. Klasik otomatik vites kutularına kıyasla %17’ye kadar net tüketim düşüşü sunan cimri, kilometre başına da 30 g düşük CO2 salımı gerçekleştiren altı ileri bu otomatik vites kutusu aynı zamanda da çevreci. EDC, bazı otomatik vites kutularında olduğu gibi, vites geçişleri ‘tork’ altında gerçekleşiyor bu da vites geçişlerinde motor ile tekerlekler arasında güç aktarmasında kesinti oluşmuyor.
renaultsanderors-06.jpg

 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Otomatik vitesten sonra konforda olsun diycem ama bu sefer pahalı satılır :)
 

Aykut_25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
1,352
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Duster edc guzel olur
 
Üst