Türkiye’de Fiyatı 1 Milyon TL’ye Ulaşan Renault Clio V6’ya Ne Dersiniz?

Hızsever

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2016
Mesajlar
83
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Clio'nun 2. jenerasyonuyla çıkışı yapılan V6'nın temiz örneklerinden biri satılıyor!

satilik-clio-v6-ingiltere-687x400.jpg

İngiltere’de, Renault’un çok özel modellerinden diyebileceğimiz, Clio’nun en güçlü tiplerinden birisi satılıyor. Renault Sport’un geçtiğimiz aylarda bir örneği satılan R5 Turbo Evo‘ları örnek alarak yaptığı V6, şartlarına göre gayet performanslı bir otomobildi. Yasal yol araçları içerisinde Clio’ya bakıldığında daha çok pist yakıştırılması yapılabilir. Tipi kadar motoru da pist şartlarına uygun zaten!

Satılığa çıkartılan Clio V6’nın 1500 adetlik üretiminin bir kısmı Trophy versiyonuyla çıkartılmıştı. 2001 yılında Deippe tesislerinde başlatılan üretim süreci, 2005 yılına kadar sürdürüldü. Satılığa çıkartılan bu otoban faresinin durumu nasılmış hep beraber bakalım!

GEN 2 Clio ile başlatılan V6 akımı, dünyada çok fazla ilgi gördü.

satilik-clio-v6-ingiltere-on-gorunum.jpg

“Hızlı ve Modern Bir Klasik” olarak adlandırılan süper mini, halen daha aşırı fiyatlara satılmakta. Türkiye’de temiz örnekleri 500 bin ile 1 milyon TL arasında satışları yapılmakta.

2 faz şeklinde imal edilen Clio V6’ların İngiltere donanımları biraz daha farklı.

satilik-clio-v6-ingiltere-jantlar.jpg

Bu farklar karoser veya motor kısımlarından kaynaklı değil. 2005 yılında üretilerek Birleşik Krallığa gönderilen versiyonlarda yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, CD değiştirici gibi konfora yönelik özellikler eklenmiş.

Gri Clio V6 Silvester Auctions‘ta açık artırmayla satışa çıkacak!

satilik-clio-v6-ingiltere-egzoz.jpg

Renault’un kapladığı hacim olarak küçük, işlevsellik açısından büyük aracı Clio V6, aslında iki kişinin motor sesleri eşliğinde ufak maceralar yaşayabileceği bir spor araç.

Kokpitinde 2. nesil Clio’lardan farklı bir öge bulunmuyor.

satilik-clio-v6-ingiltere-kabin.jpg

Gördüklerimiz arasında yarı deri koltuklar, nubuk kaplı direksiyon, kaset/cd çalar ve ufak bir bilgi ekranı. Manuel vitesli aracın, gümüş vites topuzunu ayırt edici kısımlara ekleyebiliriz.

Süper body kitli Fransız araç sadece 80 bin km’de.

satilik-clio-v6-ingiltere-kokpit.jpg

Kendini belli etme gibi bir uğraşa girmeyen Clio V6’nın geniş ön, yan ve arka kısım modifiyeleri aracı vücut geliştirmeci gibi gösteriyor. Gözde araçlar statüsünde değerlendirilen özel spor araçla yalnızca 80.744 km yol yapılmış.

Koltukların arkasına, beklenmedik hızlara çıkmanızı sağlayan motor yerleştirilmiş.

satilik-clio-v6-ingiltere-arka-gorunum.jpg

MK2 Clio’nun ortaya yerleştirilen bir 3.0L V6‘sı bulunuyor. Günümüz çift kavramalı Clio RS’lerin aksine, bu aracın aktarımları manuel vitesle yapılıyor. 230 ps güçle hareket eden Clio V6, 6.2 saniyede 100 km‘ye çıkabiliyor. Motoru, PSA’ya ait, 205 T16’nun da geliştirilen ve üst sınıfta Laguna’nın da kullandığı 3.0L’den gelmekte.

Açık artırma usülü ile satışı yapılacak 1500 örnekten biri olan Clio V6’nın 18 bin ile 22 bin Sterlin arasında satılması bekleniyor. Yani dolar cinsinden bakıldığında 23 bin ile 28 bin dolar arasında.

Ülkemizde de astronomik rakamlara satılan orta motorlu Clio, gördüğümüz gibi İngiltere için de bir hayli yüksek ücretlere sahip. Az sayıda üretilen araçların çok değerli olduğunu gösteren bu Fransız örneği için birçok kişinin almak için yarışacağını düşünüyoruz.



Haber Kaynak: https://paratic.com/satilik-renault-clio-v6-ingiltere/
 
Üst