Hain-Bölücübaşı Sessiz Sedasız A.İ.H.M'de.....

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
843377_detay.jpg


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın bireysel başvurusuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını önümüzdeki gündemde büyük ihtimalle görüşüleceğini söyledi.

Dünya Danıştaylar Birliği Başkanı ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, Danıştayın 145'inci Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) resepsiyon verdi. Karakullukcu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı kapıda karşıladı. Resepsiyonda Karakullukçu ve Kılıç, kol kola girerek basın mensuplarına poz verdi.

Karakullukcu'nun Danıştayın kuruluş yıldönümünü töreninde Anayasa Mahkemesine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıç, "Başkanımız esprili. Biz kardeş kurumlarız. Bir tane Danıştayımız var. Aramızda küslük olmaz." karşılığını verdi. Karakullukçu ise "Başkanımın kırılmayacağını biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın bireysel başvurusuyla ilgili raportörün eksiklikler yönünden çalışmalarını tamamladığını belirterek "Önümüzdeki gündemde büyük ihtimalle görüşeceğiz." dedi.

Heyet olarak eksikliklerin tamamlandığı düşüncesine varılırsa kabul edilebilirlikle ilgili bir karar verilebileceğini dile getiren Altan, bir karar çıkması halinde prosedürün işleyeceğini ve bakanlığa görüş sorulmasının ardından gelecek görüşe göre karar verileceğini ifade etti.

Uzun tutuklulukla ilgili bireysel başvurular konusunda da Adalet Bakanlığı'ndan görüş istediklerini ve 9 başvuruyla ilgili görüşün gönderildiğini belirten Altan, "Uzun tutuklulukla ilgili 30 başvuru yapıldı. Adalet Bakanlığından diğer dosyalarla ilgili de görüş bekliyoruz. Bu konuda toplanıp bir karar vereceğiz. Dosyalar tamamlandıkça gündemimizi yapıyoruz. Adalet Bakanlığı'ndan görüş gelen dosyalarla ilgili henüz bir şey yapılmadı. Bunlar bir de vatandaşlara tebliğ ediliyor. Onların tekrar bir görüşü alınıyor. Ondan sonra tamamlanıyor. Uzun tutuklulukla ilgili süreç devam ediyor." diye konuştu.

Heyetin toplanıp dosyalar hakkında bir karar vereceğini anlatan Altan, bireysel başvurularda mahkemede oluşturulan Araştırma İçtihat Birimi'nden rapor istendiğini söyledi. Bu konuyla ilgili henüz bir içtihat oluşmadığını, daha çok AİHM'in içtihatlarının incelendiğini dile getiren Altan, "Şu anda her şey yolunda gidiyor. Yeni oluşan bir süreç. Prosedürler var. Önce eksiklikler tamamlanıyor, başvuru yeni başladığı için başvurularda çok eksiklik var. O eksiklikleri gidermek için yazışmalar oluyor. Yazışmalar birkaç kere gidip gelebiliyor. Dolayısıyla şu anda gecikme yok. Her şey yolunda gidiyor. Şu anda süreyle ilgili bir sıkıntımız yok. AİHM, bizim ilerideki uygulamalarımızı da değerlendirecek ama 'bir an önce hemen ihlal kararı verin. Yoksa etkili olmazsınız' diye bir şey yok." şeklinde konuştu.

Cihan
 
Üst