İstanbul-Çanakkale ve Bodrum'da Ciğerlerimiz Yandı

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
unlu_isimlerin_arazisinde_korkutan_yangin13680312120_h1024016.jpg



İstanbul Sarıyer'deki yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Sert rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Aynı zamanda Çanakkale'nin ormanları ve Muğla'nın Bodrum ilçesi de alevler altında!


İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Maden mahallesi yakınlarında bulunan ormanda yangın çıktı.
Yangının şiddetli lodos sebebiyle büyümesinden korkuluyor.


Yangına İstanbul itfaiyesinin yanı sıra, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale ediyor.
Ayrıca havadan söndürme çalışmaları için bir adet yangın söndürme helikoperi olay yerine çağırıldı.
İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Sarıyer'deki orman yangınının ilerlemesini durdurduklarını ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.


Maden Mahallesi Bahçeköy mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şiddetli rüzgarın olumsuz etkisine rağmen yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Çok sayıda sağlık ekibi de olay yerine sevk edilirken, Bahçeköy yolunun trafiğe kapatıldığı bildirildi.
Yangın söndürme helikopterinin, yangının sürdüğü yerdeki yüksek gerilim hatları sebebiyle söndürme çalışmalarına katılamadığı öğrenildi.


30 iş makinesi ile 200 personelin görev yaptığı yangın mahalline gelen İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, yangının neden çıktığını henüz tespit edemediklerini belirterek, rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi.
Yangının yerleşim yerine uzak bir yerde olduğu için herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediğini kaydeden Mere, "Yangının ilerlemesini durdurduk ama yangın söndürme çalışmalarımız hala devam ediyor. 6 adet dozer, greyderler, kepçeler, itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediliyor. Yangın şu an herhangi bir tehlike arz etmiyor. Şiddetli rüzgar olduğu için teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de olay yerine gelerek, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli, yangının tamamen kontrol altında olduğunu ve söndürülmesine çalışıldığını söyledi.
Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun da yangın söndürme çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, "Temizlik ve fen işlerinden 100 personel ile 13 iş makinesi, 8 su tankeri, 1 yakıt tankeri ve 3 ambulansla yangın söndürme çalışmalarına katıldık" dedi.


Yaklaşık bir hektarlık alanın etkilendiği yangında, yaralanmalara karşı ambulanslar olay yeri çevresinde hazır bekletiliyor.
Ormanlık alandaki yangın nedeniyle oluşan yoğun dumanın da dağıldığı gözlendi.
Çanakkale'nin ormanları tutuştu!
Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde bağlı Karasuçam Köyü yakınlarında enerji nakil hattının neden olduğu orman yangını çıktı.
Yangının çıktığı bölgede bulunan Karasuçam Köyü alevlerin büyümesi üzerine tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı.
Çanakkale Yenice İlçesi'ne bağlı Karasuçam Köyü yakınlarında çıkan orman yangını devam ederken Çan İlçesi Ozancık Köyü yakınlarında da yeni bir orman yangını çıktı. Enerji nakil hatlarının neden oluğu belirten orman yangının hızla büyüdüğü belirtildi. Yenice'deki orman yangınını söndürmek için bölgeye giden ekiplerin bir bölümü bu yangına yönlendirildi.


Bodrum'da Terim'in villası yanıyor


MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi'nde çıkan yangın, yaklaşık 12 hektarlık bozuk orman ve makilik alanı küle çevirdi. Yangın, güçlükle kontrol altına alınırken alevlerin villaların da bulunduğu tatil sitelerine yaklaşması paniğe neden oldu.
Ünlü tatil beldelerinden Göltürkbükü'nün Çatalboynu Mevkii'nde bugün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Birbirine değen elektrik telerinden çıkan kıvılcımın neden olduğu yangın, rüzgar ve kuru otların tutuşması nedeniyle kısa sürede genişledi. Alevlerin, aralarında Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaraylı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu ve Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un villalarının da bulunduğu sitelere 100 metre kadar yaklaşması korkuttu.


Jandarma, Göltürkbükü -Gündoğan Karayolu üzerinde güvenlik önlemi alırken, çevredeki site sakinlerine yangının büyüyebileceğine yönelik uyarılarda bulundu. Hebilköy Evleri, Madana Sitesi, Karianda Sitesi, Hanımeli Evleri, Hekimköy Tatil Sitesi ve Olive Garden Villaları'nın sakinleri de korku yaşadı. Yangına, Bodrum, Göltürkübükü ve çevre beldelere ait toplam 14 itfaiye aracı, 30 orman işçisi, çevre inşaatlarda çalışanlar ve tatilciler karadan, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki helikopter ve bir söndürme uçağıyla da havadan müdahale edildi. Bazı villa sahipleri de hortumlarla alevlerin yaklaşmasını önlemek için su sıktı. Göltürkbükü ve Gündoğan Beldeleri'ni yaklaşık iki saat duman altında bırakan yangın güçlükle kısmen kontrol altına alınabildi.
Bodrum'daki yangın kontrol altına alındı


Yangına bir helikopter ve iki uçakla havadan, Bodrum, Göltürkbükü, Gündoğan ve Yalıkavak belediyeleri itfaiyelerinin yanısıra arazözlerle de karadan müdahale edildi. Yaklaşık 4 hektarlık alanın zarar gördüğü alanda soğutma çalışmaları devam ediyor.


Kaynak: DHA


d2316033327187972.jpg

d2316042472005337.jpg

d23160357431577961.jpg
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
730
Puanları
113
Yaş
59
Yaz geldi, Marmaris ve çevresinde geçen sene Allah şükür kayda değer bir yangın yaşamadık, olan ufak, tefek hadiseler ide yangın ekipleri hemen söndürdü. Bu sene de inşallah kayda değer bir orman kaybımız olmaz, hele ki çölleşme bölgesi olarak gösterilen bizim bölgelerimizde ormana çok fazla ihtiyacımız var...
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,531
Tepki puanı
1,675
Puanları
113
Yaş
55
Dikkatsiz insanlar yüzünden ormansız kalacağız...
 
Üst