Oyak Renault işçileri yol kapattı eylem yaptı

memo_16

Bilgi Girilmemiş
Bursa’da, Türk Metal Sendikası’na Oyak Renault fabrikası işçileri zamlar için yol kapatma eylemi yaptı.
Bursa’da faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, vardiya çıkışı yol kapatarak eylem yaptı. Bursa’da metal iş kolunda çalışan işçilerin sendikası ile işverenler arasında toplu sözleşme imzalanmaması üzerine eylemlerini sürdüren Türk Metal Sendikası işçileri bazı fabrikalarda eylem yaptı. Vardiya sonrası fabrika önünde toplanan işçiler, Mudanya-Bursa kara yolunda yürümeye başladı. Kısa müddet yolu kapatan işçiler polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik kordonunda yürüyüşlerini sürdürdü.‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’, ‘Sözleşme hakkımız, söke söke alırız’ diye slogan atan işçiler, sendika yöneticilerinin İstanbul’da toplantıda olmaları sebebiyle açıklama yapmaktan kaçındı. Çevik kuvvet ekiplerinin de tedbir aldığı eylemde fabrika önünde türkü söyleyen çalışanlar olaysız bir şekilde servis araçlarına bindi.
 

gokhanhacihasan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
292
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
6 aydır zam yok
delphi de ise 6 yıldır zam yok benim duyduğum kadarıyla
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,494
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Ekonomik şartlar belli,zam yapmak zor geliyor demek ki,Allah hepimizin yardımcısı olsun...
 

memo_16

Bilgi Girilmemiş
Ekonomik şartlar belli,zam yapmak zor geliyor demek ki,Allah hepimizin yardımcısı olsun...
abi zam yapmak zor geliyor değil zam yapmak istemiyorlar yöneticiler düşünmüyorki bu insanlar ağır sanayide çalışıyor gece gündüz çalışıyor hadi babam eski olduğu için derecesi biraz fazlaydı saat ücreti biraz daha iyiydi yani gerçi ondanda yok gelir vergisi yok sendika kesintisi yok ssk prim kesintisi derken maaş yine kuş kadar kalıyordu ama yeni giren işçilerin durumları dahada vahim kimisi bakıyo şartlar ağır bide para az yetmiyor çıkış yapıyor adama biraz zam yapsalar adam gibi kimse üzülmicek ama gelinen durum maalesef bu 1 ayı aşkın süredir sözleşme imzalanamadı zamlar için ve dahada imzalar atılmazsa maalesef işin sonu grev :S
 

cold

Kerem Uluca,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Tem 2011
Mesajlar
587
Tepki puanı
3
Puanları
0
bu durum standarttır şu yaşıma kadar uzun dönem işçi kısa bi dönemde dükkanda patronluk yaptım :) işçiyken zam istersin hakkını alamadığını düşünürsün genelde zaten alamazsın ayrıdır... patron olursun bu seferde işçinin bütün imkanlarını fazlasıyla sağladığını düşünürsün çalışana verdiğin parada koyar sana... ne yaptı ki bütün herşeyi ben yaptım gibi hissedersin.. gel gelelim patron işçi olsun hakkını almadığını düşünür,işçi patron olsun üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını savunur ne istiyolar ki der.. tecrübeyle sabittir :)
 
Üst