Trafik Sigortasında Sınırsız Zam !!!

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
46593_trafik_1.jpg



Sigorta şirketleri, 1 Ocak 2014'ten itibaren zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatlarını, kişinin hasar ve hasarsızlık durumuna göre istediği oranda artırıp, istediği oranda indirebilecek.


Sigorta şirketleri, trafik sigortasına ilişkin olarak resmi internet sitelerinde geçerli sigorta tarifeleri kapsamında prim sorgulama ekranı tahsis edecek, bu sorgulama ekranı prim sorgulaması yapmak isteyen kişiye sigorta primi hakkında açıklayıcı bilgi sunmak zorunda olacak.

Hazine Müsteşarlığı'nın, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, şirketler araç türlerine göre de il bazında temel sigorta primini serbestçe tespit edebilecek ve tespit ettikleri temel primleri ve tarifeleri ilgili ayın birinden son gününe kadar değiştiremeyecek. Yönetmelik kapsamında sigorta şirketleri, poliçe üretim ve düzenleme süreçlerinde, motorlu araç işletenlere sigorta primi teklifi verme seçeneği için teknik düzenleme yapacak.

Sigorta şirketlerinin teklifleri verildiği ayın sonuna kadar geçerli olacak. Sigorta şirketleri belirledikleri temel sigorta primleri ve motorlu araç işletenlere uygulayacakları prim indirim ve artırım sebeplerini oranlarıyla beraber uygulamaya başlamadan 10 gün önce Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne (TRAMER) yazılı olarak ve güvenli elektronik ortamda gönderecekler. Hasarsızlık sebebiyle prim indirimi ve hasar sebebiyle prim artırımı basamak esasına göre uygulanacak yönetmelikle, Hazine Müsteşarlığı hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim indirim ve artırımı için özel esaslar getirebilecek. -İşleten değiştiği takdirde mevcut sözleşme 15 gün geçerli olacak Sigorta sözleşmesi, işletenin değiştiği her durumda kendiliğinden sona erecek ve ilgiliye gün esasına göre prim iadesi yapılıacak. Ancak, mevcut sözleşme işletenin değiştiği tarihten itibaren onbeş gün süresince herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ve prim ödenmeksizin yeni işleten için de geçerli olacak. İşleten, sahip olduğu yeni araca ilişkin bilgileri sigorta şirketine bildirecek, işletenin sahip olduğu hasarsızlık indirim hakkı aynı türdeki araçlar için devam edecek. İşletenin farklı türde araç edinmesi halinde prim indirimi uygulanmayacak.


Hakkında prim artırımı uygulanan işleten için düzenlenecek yeni sözleşmede prim basamağı kaldığı yerden devam edecek. - Sigorta poliçelerine TRAMER şartı Yönetmeliğin 1 Ocak 2014'te yürürlüğe girecek maddesiyle, kısa süreli sigortada prim tutarlarının, dördüncü basamaktan hesaplanan yıllık priminin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla gün esasına göre tespitine imkan veren uygulama da yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca, "Kısa süreli sigorta için hasarsızlık indirimi uygulanmaz. Ancak, bu sözleşmelere hasar nedeniyle prim artırımı ve Zorunlu Taşımacılık Sigortası indirimi uygulaması yapılır" ibaresi ile "Kısa vadeli sigorta sözleşmesini müteakip düzenlenecek yeni sigorta sözleşmesinin yıllık olması durumunda hasarsızlık indirimi uygulanmaz" ibareleri de yürürlükten kaldırıldı. Değişiklikle ayrıca, şirket tarifeleri hakkında şirket yetkili aktüeri tarafından hazırlanacak rapor denetime hazır olacak şekilde şirket merkezinde saklanacak. Tarifelere ilişkin özet gerekçeler şirketlerce tarifelerle beraber TRAMER'e iletilecek.

Sigorta poliçelerinin TRAMER veri tabanı üzerinden düzenlenmesi zorunlu olacak. TRAMER şirketlerce 5'inci ve 7'nci maddelerde hükme bağlanan esaslara uygun işlem tesis edilip edilmediğini kontrol edecek. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Hazine Müsteşarlığı'nın belirlediği esaslar çerçevesinde bağlayıcı olmamak kaydıyla Trafik Sigortası Rehber Tarifesi hazırlayabilecek, bu tarife de Birlik internet sitesinde yayınlanacak. Hazine Müsteşarlığı, trafik sigortası prim tutarlarının, sigorta şirketlerinin mali bünyelerinin güçlendirilmesi, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve sigorta şirketlerinin sigorta yapmaktan kaçınmasının önlenmesi amaçlarıyla sigortacılık esasları çerçevesinde değiştirilmesini isteyebilecek. - Sigorta şirketleri prim sorgulama ekranı koyacaklar Yönetmeliğin 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek maddesine göre, sigorta şirketleri, trafik sigortasına ilişkin olarak resmi internet sitelerinde geçerli sigorta tarifeleri kapsamında prim sorgulama ekranı tahsis edecekler.

Bu sorgulama ekranı prim sorgulaması yapmak isteyen kişiye sigorta primi hakkında açıklayıcı bilgi sunmak zorunda olacak. Kişilerin trafik sigortası ile ilgili verilere erişimi uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Hazine Müsteşarlığı'nca belirlenecek. Ayrıca, Sigorta şirketleri, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından bastırılan, seri numarası ile sigorta şirketinin adını ve sigorta dönemini gösteren Zorunlu Trafik Sigortası Pulunun sigortalı aracın ön camına yapıştırılmak üzere sigorta sözleşmesi ile birlikte sigortalıya vermek zorunda olmalarına ilişkin ibareler de yürürlükten kaldırıldı. Sigorta şirketlerinin tespit ettikleri primleri değiştiremeyeceklerine yönelik 6 aylık süre ise 1 Ocak 2014'e kadar 1 aya düşürüldü.


AA


 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,487
Tepki puanı
1,659
Puanları
113
Yaş
55
Rant peşinde koşanlar iyi para kazanacak...
 

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
3,372
Tepki puanı
22
Puanları
0
Yaş
42
bu sigortacılara kıl olmaya başladım!!!
 

CanTRGT

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Nis 2013
Mesajlar
190
Tepki puanı
0
Puanları
0
Haberi ben de gördüm açacaktım hatta baktım benden önce davranmışssınız :) Ne olacak böyle bilmiyorum çok saçma bir sistem olmuş
 

ApSUVai

Bilgi Girilmemiş
488 TL Axa Fiyat Verdi
Diğerleri 800-1000 TL Arası Çıkardı
Sordum Sigortacıya Haliylen
Nasıl Bir Soygun Düzeneğidir Bu
Abi Axadan Yapalım Fazla Bilgimiz Yok
Alakasiz Fiyatlar Çıkıyor Hatta Yaptırmıyorum Diyenler Epey Fazla Dediler
2011 Haziran Da Sıfır Aldığımda 435 TL Olan Trafik Sigortası Yüzde 15 Hasarsızlık İle 488 TL Ye Yapıldı Neticede
 

kubılay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
312
Puanları
0
Yaş
39
Yeminediyorum Bıktık artık bıktık Araç sahiplerini rahat bırakın artık bu nasıl bir sistemdir yahu vatandaş araç alabilmek için binbir takla atıyor borca harca giriyor üstüne birde böyle kazık yiyor hayret birşey insafff bee insafff

İconcanımın R-Nav Sistemin'den Tapatalk 2 ile Gönderildi.
 

onurssxx

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eki 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yararımıza olan hiç birşey yok zaten hep yolalım hep yolalım hesabındalar !! arabayı yenileme planlarını bırakıcam en sonunda alıcam iki bisiklet :sinirli
 
Üst