Tüpraş'a Kaçak Akaryakıt Baskını ???

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
863347_htmansetyeni.jpg


Maliye ekipleri, polis eşliğinde Türkiye Petrol Rafinerileri'nde (TÜPRAŞ) inceleme başlattı. TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el konulurken, kaçak akaryakıt olup olmadığı da araştırılıyor. El konulan numuneler incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi.

Baskının sabah saat 8 sularında başladığı, gelir gider cetvellerinin yanında 10 müfettişin 20 mali polis eşliğinde antrepolarda da arama yaptığı bildiriliyor.

Kaçak akaryakıt şüphesinin yanında vergi kaçağı şüphesinin de baskına gerekçe olarak gösterildiği ve aramanın mahkeme emriyle başladığı belirtiliyor.



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ


Maliye'nin sabah saat 8 sularında başlattığı inceleme saat 17:30 itibariyle devam ediyor. Ekipler, gelir-gider evrakları ve bazı faturaları incelenirken, depolarda da sayım yapılıyor. Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ, İSO 500 listesinde Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk sırada yer alıyor.

Maliye Bakanlığı, arama ve incelemelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Bugün medya organlarında Maliye ekiplerince bazı vergi mükelleflerinin işyerlerinde Emniyet birimleri ile birlikte denetim yapıldığına dair haberlere yer verilmiştir. Bu çerçevede bu açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür.

Vergi Denetim Kurulunca, mahkeme kararına dayanarak, bazı mükelleflerin kanuni merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yürütülmekte olup, bu hususta Vergi Usul Kanununun Vergi Mahremiyetini düzenleyen 5'inci maddesi hükümlerine göre detaylı bilgi verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Ayrıca, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak amacıyla 05/02/2013 tarihinde yürürlüğe giren "Vergi Denetim Kurulu 2013 Genel Çalışma Planı" nda, 2013 yılı içerisinde yapılacak vergi incelemelerine ilişkin genel stratejiler belirlenmiş olup, bir çok sektörde
vergi incelemeleri de başlatılmış bulunmaktadır.
 

memo_16

Bilgi Girilmemiş
Koç şirketlerine yönelik bir baskın olmuş bugün bizede geldiler (Opet - Fuchs) sebepsiz yere 2 minibüs adam geldi maliyeden ne o sayım yapacaklarmış falan filan :p alayı yalan işi sebebi belli adamlara diyo benim şefler ya sayamazsınız çok malzeme var burda 2-3 günde anca biter adam diyoki akşama kadar sayarız biz :D
 

*Gökhan42

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2011
Mesajlar
0
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
34
Benzin mazor dusermi :D
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Vergi kaçıran her kimse cezasını çekmeli. Ben daha maaş almadan ödüyorum. Herkes ödesin yada kimse ödemesin. Adaletli olmak lazım.;)
 
Üst