İstanbul'da Otobüslere Kara-Kutu Uygulaması

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
%C4%B0stanbula-kara-kutulu-otob%C3%BCsler-geliyor-300x144.jpg



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni hizmete alınan otobüslerde içerisini ve dışarısının 5 gün boyunca kaydedebilen kamera sistemi bulunduğunu belirterek, “Bir olay yaşanırsa o otobüs kayıtları şikayet üzerine emniyet birimleri tarafından incelenebilecek. Daha güvenli bir yolculuk yapılacak” dedi.

İLK ZİYARET İETT ÇALIŞANLARINA

Edirnekapı İETT garajında düzenlenen bayramlaşma törenine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT çalışanları katıldı. İETT personelinin yaz sıcağına rağmen Ramazan ayında büyük bir özveri ile çalışarak İstanbulluları evlerine ulaştırdığını ifade eden Topbaş, çalışanlara teşekkür etti. İETT’ye bin 705 tane yeni otobüs alımı ile ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan Topbaş, bunlardan 758 tanesinin önümüzdeki haftalarda devreye gireceğini söyledi.

ÇIRPICI ARAZİSİNİN BEDELİNİ KASAMIZDAN ÖDEDİK

İBB Başkanı Topbaş, Şehir Parkı yapılması planlanan Çırpıcı olarak bilinen arazi için 196 Milyon TL artı KDV’nin peşin ödendiğinin altını çizdi. Arazinin krediyle alınmadığını ifade eden Topbaş, “Birileri diyor ki ‘belediye kredi ile aldı’. Hayır kredi ile almadık, sanki krediyle almışız gibi düşünenler var. Hayır, kasamızdan ödedik. Hamdolsun sıkıntımız yok, kaynağımız var. Kendi kaynağımızla kendi yağımızla kavruluyoruz. Birileri çünkü algılayamıyor, ‘Belediye bir arsaya bir anda 196 milyon TL nasıl verebilir’ diyor. Kredi aldık zannediyorlar, hayır bu para kasamızdan ödendi” diye konuştu.

“TURİZM ZABITASI” İÇİN KÜÇÜK ARAÇLAR

İETT çalışanları ile bayramlaşmasının ardından zabıta personeli ile bayramlaşmaya giden Topbaş çiçeklerle karşılandı. Sultanahmet, Eminönü, Beyazıt ve Taksim gibi turistlerin yoğun olduğu noktalarda kullanılacak ‘Turizm Zabıtası’ aracının direksiyonuna geçti. İngilizce ve Arapça bilen 30 kişinin görev yapacağı Turizm Zabıtası ekibinin özellikle turistlere yardımcı olması hedefleniyor.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİ

Zabıta ekiplerinin ardından itfaiye ekipleri ile bayramlaşan Topbaş törenle karşılandı. İstanbul genelinde 4300 itfaiyecinin görev yaptığını belirten Topbaş, 632 aracın olduğunu, 74 yeni aracın alınacağını söyledi.

Yangınlara daha etkin müdahale edebilmek için “gönüllü itfaiyecilik” sistemini kurmaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, “Özellikle köylerden başlamak üzere gönüllü iftayecilik sistemini kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda 10 istasyonumuz var. 52 köyde 1300 gönüllü ile aktif olarak varız. Bir müdahale gerektiği an çevrede tedbir almak suretiyle haklı uyarmak suretiyle bize altyapı hizmeti verecekler” dedi. Zabıta ve itfaiye ekiplerini ziyareti sırasında kadro bekleyen sözleşmeli personelle ilgili Başbakan’la görüştüklerini ifade eden Topbaş, “Sözleşmenin dışında asli görevler yapan arkadaşlarımızla ilgili bir düzenleme bekliyoruz” şeklinde konuştu. 18 bin taşeronla ilgili de çalışma yürüttüklerini sökyleyen Topbaş “Bir başkasının acziyeti, umutları üzerinden siyaset olmaz. Siyaset ülke için yapılır” dedi.


kaynak : The World Line Post

 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Teröristler otobüsü yakınca işe yarayacakmı bu kara kutular...?
 

kubılay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
312
Puanları
0
Yaş
39
2 hafta önce EGO Müdürlüğü önünde parçalanan otobüsleri inceledim çok yazık olmuş hepsine bunlara gerek yoktu çıkarsın meydana bağırır çağırırsın kardeşim sen gel vatandaşın dükkanını yak arabasına zarar ver canına malına kast yap sonra kanun bize ceza vermesin ben öğrenciyim ben yeni evliyim çoluğum çocuğum var peki başkasının çoluğu çocuğu canı malı yokmu yazıklar olsun bu tip zihniyetlere :asabi
 
Üst