Varmı 9.Sınıfta Matematik Okumak İsteyen Babayiğit.....

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
Yok-b%C3%B6yle-kitap.jpg


Talim Terbiye Kurulu’nun 9’uncu sınıf ders kitapları üzerine yaptığı çalışmayla ortaya çıkan 1.150 sayfalık matematik ders kitabı tartışma yarattı. Sendika başkanları, “hormonlu kitap” olarak niteledikleri kitabın, çocukları eğitimden soğutacağını ve pratikte hiçbir faydasının olamayacağını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu’nun bu yıldan itibaren 5 yıl süreyle okullarda okutulmasına karar verdiği ders kitapları, Ağustos ayı Tebliğler Dergisi’nde yayımlandı. Böylece 9’uncu sınıf matematik ders kitabının da 1.150 sayfa olduğu ortaya çıktı. 31 eğitimcinin hazırladığı kitabın kalınlığı ise tartışma yarattı.

Eğitim sendikaları, “Tuğla kitap, ansiklopedi, hormonlu kitap” olarak niteledikleri matematik ders kitabının, öğrencileri dersten soğutacağı düşüncesinde.

Nitelik bozuluyor

“Önemli olan kitabın hacmi değil, niteliği ve kimler tarafından hazırlandığıdır” diyen Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, eğitimin niteliğinin bozulduğunu savundu. Öğretmenlerin başka ders kitaplarının dışında başka kaynaklar kullandıklarını ifade eden Güven, şunları söyledi:

“Biz artık şaşırmıyoruz. Kitapların hacmi değil niteliği ve kimler tarafından hazırlandığı önemli. Bu ülkenin asıl ihtaycı öğretmenler. Ulaştığımız ortak bir sonuç var, nitelik bozluyor. Başka kaynaklar kullanıyor zaten öğretmenler. Artık çoğu zaman bu kitaplar kullanılmıyor bile. Hazırlayanlarda problem var. Onay veren komisyonların niteliğinden de şüpheliyim. Bir de ekonomik boyutu, ağaç maliyeti var bu işin. Bu bir kitap değil, ansiklopedi, tuğla kitap. Kitaplara sürekli makyaj yapılıyor ama aslında. Her yıl kitapları değiştiriyorlar, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Aslolan klasik eğitimdir, öğretmeni özgürleştirseler her şey çözülür.”

“Kalındır, içi boştur, hormonlu kitaptır”

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise, kitabın içeriğini incelemediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Bu kitap değil ansiklopedi. Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır bunu değiştiriyor. Bilim ve pedogoji Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısından giremiyor anlaşılan. Artık bunların bilimsel hiçbir yanı kalmamış. Çocukları rahatlatmak adına “çantasız eğitim”, “ders kitapları çocukların fiziksel yapısını bozuyor” dediler… Beş bakan da farklı şeyler söyledi. Pratikte kitabın uygulanma durumu hiçbir şekilde olamaz. Kalındır, içi boştur, hormonlu kitaptır. Çocukları soğutur. Kitabın sayfa sayısının çok olması niteliğini arttırmaz, kazınımlar zaten müfredatta belli.”

Basım ihalesi yapılıyor

Kitabın şu anda basım ihalesi yapılıyor. İhale bitmediği için de henüz basım yapılmadı.


kaynak :
THE WORLD LINE POST
 

burakdemirel

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ağu 2011
Mesajlar
0
Tepki puanı
11
Puanları
0
Derse girmezdim dinlemezdim gene geçerdim şu matematikten :D
 

SinanSoylu

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2013
Mesajlar
1,384
Tepki puanı
58
Puanları
0
allahtan kurtuldum turev integral sacmaliklarindan :D
 

anlyldrm

Anıl YILDIRIM, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
374
Tepki puanı
34
Puanları
0
ben daha hayatımda matematik dersinde ders kitabını kullandığımızı hatırlamam 1150 olmuş 1150000 olmuş çok sorun değil o yüzden hehe
 

kubılay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
312
Puanları
0
Yaş
39
Ünüversite 1 Sınıfta okul birincisiydim hey gidii günler heey

Şimdi Matematiği unuttum :)
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,489
Tepki puanı
1,660
Puanları
113
Yaş
55
Saçmalıktan başka bir şey değil bu,çocukların kafasına gerçek hayatta yaramayacak bilgileri doldurup okul bitince salıveriyorlar...
 

murat2828

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2012
Mesajlar
137
Tepki puanı
12
Puanları
0
ben matematik öğretmeniyim. bana bu kitabı versinler sadece tabure niyetine kullnırım.. eğitim sisteminin geldiği reilliğin son hali meydanda..
 

C.Kaan

Kaan ÖNTAN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
4,543
Tepki puanı
123
Puanları
0
Oldum Oları Çakmadım Şu Matematikten Dersleri Geçtik Geçmesine'de Nasıl Geçtiğimizi Allah Bilir qw
 
Üst