Ali İsmail Korkmaz iddianamesi kabul edildi

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
21149626.jpg




Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak 5'i tutuklu 8 sanık hakkında 'suç kastıyla kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istendi.


spacer.gif

Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında dövülerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz iddianamesi, Cumhuriyet Başsavcılığı onayının ardından 9 Eylül 2013 günü Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şanverdi, 6 klasörden oluşan Korkmaz iddianamesinin, yasal süre olan 15 gün içerisinde incelemesini tamamladı. Başkan Şanverdi, 5’i tutuklu 8 sanığın 'suç kastıyla kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları istenen Korkmaz iddianamesini kabul etti.

Mahkeme, önümüzdeki günlerde davayla ilgili duruşma tarihini belirleyecek. Duruşma tarihinin yasal süre olan bir ay içerisinde belirlemesinin ardından sanıkların yargılanmasına başlanacak. Akabinde 5’i tutuklu 8 sanık 'suç kastıyla kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla hakim karşısına çıkacak.
DURUŞMA BAŞKA İLE ALINABİLİR

Bu arada Ankara’da Gezi eylemleri sırasında bir polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği belirtilen ve dün Ankara’da görülen Ethem Sarısülük duruşmasında yaşanan olaylar göz önüne alınarak, Korkmaz duruşmasının güvenlik nedeniyle Eskişehir’den başka bir ile alınma ihtimali olduğu öğrenildi.
BİR NUMARALI SANIK POLİS M.S.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen 21 sayfalık iddianamede, tutuklu polis memur M.S.’nin olayın bir numaralı sanığı olduğu belirtildi. M.S.'nin müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. İddianamede, ifadeleri alındıktan sonra salıverilen polis memurları Ş. G., H. E. ve Y. A.’nin de ölüm olayına destek verdikleri gerekçesiyle yargılanmaları isteniyor.
İddianamede, tutuklu fırın sahibi İ.K. ile akrabaları R.K.,M.H. ve E.H.’nin Korkmaz’ın ölümü ilgili olayda suçun icrasını kolaylaştırdıkları, tutuklu polis memuru M.S.’nin eylemini destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları ve bu nedenle ayrı ayrı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları gerektiği anlatılıyor.

''KULLANDIĞI İLAÇLAR ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRDI''

6 klasörlük iddianamede, Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak da şöyle deniliyor:
"Cumhuriyet başsavcılığımızca maktul üzerinde aynı gün yapılan klasik otopsi işlemi sonucu, kişinin ölümünün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlar sonucu husule geldiği, kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ilaçların kafa travması sonucu oluşan beyin kanaması ile irtibatlı bulunabileceği, yani kendisinde mevcut hastalık nedeniyle kafa travmasının ölümünü hızlandırdığı, kafa travması husule gelmeseydi ölümün de husule gelmeyeceği, maktulün üzerinde ateşli, ateşsiz silah yarası, kesici, delici, alet izi, zehirlenme, boğma ve boğulmaya ait iz ve bulgulara rastlanmamıştır."



TÜBİTAK'TAN GELECEK RAPOR DOSYAYA KONACAK

Bu arada silindiği için jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını'nın kamerası görüntülerinde dövülen kişinin olup olmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK'a gönderilen görüntülerle ilgili raporun gelmediği kaydedildi. TÜBİTAK'ın konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde raporu tamamlayarak savcılığa göndereceği belirtildi. TÜBİTAK’tan gelecek raporun dosyaya konulacağı öğrenildi.

Kaynak: Hurriyet
 
Son düzenleme:

kubılay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
312
Puanları
0
Yaş
39
Bir takım birşeyler'den bahsetmek istiyorum lakin Polimik olucağını düşündüğüm için yazmıyorum.

Mekanı cennet ruhu şad olsun Nur için'de yatsın Ali İsmail.
 

xLe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 May 2013
Mesajlar
351
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
33
Allah Mekanını Cennet Etsin..Herşey bir kenara 19 yaşındaki bir çocuk o.Kesinlikle bu olay es geçilecek bir olay değil.
 
Üst