05.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Krize giren ABD'yi İran korkusu sardı

[h=2]Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, “Bütçe krizinin aşılamaması durumunda İran'a yaptırımların tehlikeye gireceği" uyarısında bulundu.[/h]
beyaz_saray_esedin_sozlerine_yalan_dedi13388368870_h887304.jpg



ABD 'de, Cumhuriyetçilerin yönetimin Kongre'den talep ettiği 6 haftalık kısa vadeli bütçenin çıkmasını engellemesiyle ortaya çıkan bütçe krizi ülkeyi derinden etkilemeye başladı.Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney , ABD Maliye Bakanlığı'nın yaptırımları uygulamakla görevli biriminin ülkede yaşanan durum nedeniyle kadrosunun hemen tamamını ücretsiz izine çıkarmak zorunda kaldığını belirtti.Carney, bu durumda ilgili birimin, İran 'a, Suriye'deki terörist gruplara ve uyuşturucu kartellerine yeni yaptırımlar uygulamak da dahil olmak üzere esas işlevlerini sürdüremeyeceğini vurguladı. Söz konusu birim yaptırımları uygulamanın yanı sıra soruşturma yapma ve yaptırımları delenleri cezalandırma işlevlerini de yerine getiriyor.Amerikan savunma şirketi Lockheed Martin'den yapılan açıklamada da bütçe krizinin aşılamaması durumunda 3 bin şirket çalışanının 7 Ekim'den itibaren ücretsiz izne çıkarılacağını duyurdu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kadir Topbaş yeniden Dünya Başkanı

[h=2]İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanlığı'na, 2016'ya kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi.[/h]
r_topbastan_adaylik_aciklamasi13796049900_h1075990.jpg

img-9727241928056.jpg



img-9742326179093.jpg

img-9412768644701.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kurbanlık boğanın fiyatı dudak uçuklatti

[h=2]Samsun'da bir entegre et işletmesinde 2.5 yıldır bakılan 1.5 tonluk 'Karadayı' adlı boğa 35 bin TL fiyatla sahibini bekliyor.[/h]
boganin_fiyati_dudak_ucuklatti13809073860_h1081915.jpg

Samsun'un Atakum ilçesinde Florya Entegre Et Sanayi'nde 1.5 ton ağırlığındaki montofon cinsi 'Karadayı' isimli erkek boğa, 35 bin liraya satışa çıkarıldı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala satışa çıkarılan 'Karadayı' isimli 1.5 ton kilogram ağırlığındaki 2.5 yaşındaki boğa, fiyatıyla da alıcılarını şaşırtıyor.3 senedir bakımını üstlendiği boğadan ayrıldığı için üzgün olduğunu ifade eden Karadayı'nın bakıcısı Sefer Türkmen, "Karadayı'nın yemesi içmesi hepsi özeldir" dedi.Sıfır otomobil fiyatına boğa verdiklerini ifade eden firma sahibi Fehmi Yalçın, " 'Karadayı' adlı boğamız mantofon cinsi ve 1.5 ton ağırlığına ulaştı. Boğamız 10 dananın yediği yemeği yemekte olup bu yüzden pahalıya mal olduğu için kurbanlık değeri 35 bin TL. Alıcısını ve hayranlarını bekliyoruz. Tesisimizde bu tür hayvanı beslediğimiz için ziyaretçi akınına uğruyoruz. Kurbanlık satışından fazla Karadayı'yı ziyaret edenler daha fazla oluyor" diye konuştu.

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde yangın

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde isyan eden mahkumlar koğuşu ateşe verdi... Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Manisa Valisi yaptığı açıklamada, "Hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklu bulunmuyor" dedi.

_e_tipi_kapali_cezaevi_yaniyor13809120730_h1081939.jpg


Yetkililerden edinilen bilgiye göre E Tipi Kapalı cezaevinde çıkan mahkumların isyanı C 11 nolu koğuşta kalan bölümden çıktı.

EŞYALARI CEZAEVİ AVLUSUNA ATTILAR

Mahkum ve hükümlüler koğuş içerisindeki bir çok yatağı ve benzeri maddeleri ateşe vererek bulundukları koğuş pencerelerinden cezaevinin avlusuna atmaya başladı. Cezaevi yönetimi ise ilk iş olarak Manisa İtfaiyesinden yardım istedi.

112 EKİPLERİ YÖNLENDİRİLDİ

Olay yerine gelen ikisi merdivenli araç olmak üzere toplam 7 araç yolladı. Bu arada cezaevinden dumandan etkilenmelere ve yaralanmalara karşı ceza evine üç 112 ekibi yönlendirildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevindeki yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklu bulunmuyor" dedi.
Vali Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkumlar tarafından çıkarıldığı öne sürülen yangının kontrol altına alındığını bildirdi.Yangın ya da dumandan etkilenen birkaç mahkuma ise 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildiği öğrenildi.Öte yandan tutuklu ve hükümlü yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
THY gözünü o ülkeye dikti!

ilotu_pisti_son_anda_pas_gecti13773812660_h1065944.jpg


Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları olarak gözlerini Afrika'ya çevirdiklerini belirtti.

Cnbc-e televizyonuna konuşan Topçu "Polonya Hava Yolları'na ciddi bir teklifle gitmiştik. Önümüzdeki günlerde Afrika'da yeni satın almalar olabilir" dedi.
Topçu, "Önümüzdeki günlerde Afrika kıtasında birkaç teklif var. Bunların fizibilitesini yapıyoruz, herhangi bir karar söz konusu değil. Siyasi otoritenin izin vermesi, garantilerin alınması bir süreci işaret ediyor. Biz orada piyasa şartlarına göre şirket kurabileceksek buna gireceğiz ya da ortakla gireceğiz. Henüz fizibilitesi yapılan bir konu" diye devam etti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İsrail'den "sünnet" kararına iptal çağrısı

[h=2]İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) "sünnet karşıtı" kararı kabul etmesini eleştirdi.[/h]
net_raporu_akpmde_kabul_edildi13806493550_h1080706.jpg


Palmor, yaptığı yazılı açıklamada, "Sünnetin, çocukların sağlık ve vücut gelişimine zarar verdiği yanlış ve hiçbir bilimsel kanıta dayanmamaktadır. Bilakis yararlıdır" ifadesini kullandı.Sünnetin, Yahudilik, İslam ve bazı Hristiyan çevrelerde yaygın, çok eski ve önemli ortak dini bir gelenek olduğuna dikkati çeken Palmor, "Kadın sünneti gibi kınanması gereken barbarca bir uygulamanın sünnet geleneğiyle karşılaştırılması hakaret, din karşıtı nefret, daha da kötüsü korkunç bir cehalettir" dedi.Palmor, Amerikan Pediatri Akademisi tarafından Ağustos 2012'de yayımlanan raporda, yeni doğan erkek çocukları sünnet ettirmenin sağlık açısından yararlı olduğunun belgelendiğini de vurguladı.Kararın, "Avrupa Konseyi'nin saygınlığına leke sürdüğünü" aktaran Palmor, "Bu karar, Avrupa Konseyi üzerine ahlaki leke atıp, aynı zamanda Avrupa'da nefret ve ırkçı eğilimleri büyütmeyi teşvik eder" değerlendirmesinde bulundu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Numan Kurtulmuş'un konvoyunda kaza!

[h=2]Gaziantep'teki temaslarını tamamladıktan sonra Adıyaman'a gitmek için yola çıkan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un korum ekibi kaza yaptı. Kazada 3 kişi yaralandı.[/h]
_genel_baskani_konvoyunda_kaza13809153420_h1081951.jpg


Edinilen bilgiye göre kaza, Gaziantep Adıyaman Karayolunda meydana geldi. Gaziantep'teki temaslarını tamamladıktan sonra Adıyaman'a gitmek için yola çıkan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un koruma ekibinin içinde bulunduğu 27 FD 643 plakalı otomobil, Bedir köyü civarında Bekir Ayaz yönetimindeki 27 BA 457 plakalı otomobille çarpıştı.Kazanın şiddetiyle araçlar hurda yığınına dönerken koruma aracında bulunan polis memuru Ali Öner, yanında bulunan diğer polis memuru ve Bekir Ayaz yaralandı.Kaza sonrası yaralı polis memurları ve vatandaşlar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri ikinci bir kazanın yaşanmaması için tedbir aldı.Olay yerinde inceleme yapılırken jandarma ve polis ekipleri yaralanan polis memurlarının otomobilde silahlarını aradı. Yapılan incelemenin ardından her iki araçta çekici marifetiyle olay yerinden kaldırıldı.Bu sırada Gaziantep-Adıyaman karayolu kısa bir süre trafiğe kapatıldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP'li üyeler birbirine girdi

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, CHP'li üyelerin arasındaki gerilime sahne oldu.

25_chpliden_cozum_surecine_destek_imzasi13679021630_h1023114.jpg



MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ın başkanlık yaptığı toplantıda Hakimler Kurulu maddesinin görüşmelerinde CHP'li üyeler görüş ayrılığına düştü.

"BU CHP'NİN GÖRÜŞÜ OLAMAZ"

MHP, BDP ve CHP'li Atilla Kart ve Rıza Türmen, Hakimler Kurulu'nda Adalet Bakanı'nın oy hakkı olmadan toplantılara başkanlık etmesinde anlaştılar. Ak Parti ise bakanın oy hakkında ısrar etti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise iki CHP'li üyenin tersine Adalet Bakanı'nın kurula hiç katılmaması gerektiğini savundu. CHP'li Türmen uzlaşma sağlanabileceğini söyleyince Batum tepki gösterdi. Sesini yükselten Batum, "Ben bu maddeye karşıyım. Bu CHP'nin görüşü olamaz. CHP adına buna onay verebileceğimizi söylüyorsanız Genel Başkan'ın bu konuda yazılı görüşünü isterim" dedi.

DİĞER MİLLETVEKİLLERİ ARAYA GİRDİ

Türmen maddeyle ilgili anlatımlarını sürdürmeye çalışınca Batum da ses tonunu yükselterek itirazlarını yineledi. Batum'un ayağa kalkarak tepkisini sürdürmesi üzerine diğer partilerin milletvekilleri araya girdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Daha fazla gerginlik yaratıp birbirinizi kırmayın" diyerek Batum'u sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik üzerine toplantı bitirilerek konunun görüşülmesi pazartesiye ertelendi.

KILIÇDAROĞLU'NA AKTARDILAR

Toplantının ardından Türmen ile diğer CHP'li üye Atilla Kart'ın gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, Uzlaşma Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle yeniden görüşerek yeni kararlar alabileceği belirtildi.
 
Üst