06.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD'ye kök söktüren general öldü!

[h=2]ABD ve Fransız kuvvetlerine karşı defalarca zafer kazanan ve Vietnam'ın bağımsızlığının başkahramanı olarak görülen General Vo Nguyen Giap dün 102 yaşında öldü.[/h]
bdye_kok_sokturen_general_oldu13809685450_h1082110.jpg


İsmini açıklamayan bir yetkili, generalin başkent Hanoi'deki 108 Askeri Hastanesi'nde öldüğünü söyledi. "Belli bir hastalıktan değil, yaşlılıktan öldü. Uzun süredir yatakta yattığı için vücudu yaralarla doluydu" dedi."Askeri dahi" olarak kabul edilen Giap, son birkaç yıldır hastalık yüzünden hastanede tedavi görüyordu. Dünya çapında Avrupalı imparatorluklara karşı ayaklanmaların ve gerilla savaşının esin kaynağı olarak görülen Giap, aynı zamanda Vietnam Halk Ordusu'nun kurucusuydu. Giap'ın en büyük başarısı, 1954'te komünist Vietnam güçlerinin komutanı olarak Fransız güçlerine karşı Dien Bien Phu'da kazandığı zaferdi.Zaferden sonra, Vietnam ikiye bölünmüş ve daha sonra komünist kuzeyin başkomutanı olarak ABD destekli Güney Vietnam'a karşı taarruzları yönetmişti. Giap'ın 1975'de Güney Vietnam'a düzenlenen son taarruzun da planlayıcısı olarak biliniyordu.


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
'Koca Yusuf'un gelişi yine ertelendi

[h=2]'Koca Yusuf' ismi verilmesi düşünülen fakat Türkiye'ye teslimat tarihi birçok kez ertelenen A400M nakliye uçağı konusunda verilen sözler yerine getirilemedi.[/h]
suf_semalarda_kendini_gosterdi13777587740_h1067600.jpg


Türkiye'nin de ortakları arasında bulunan uçağın, eylülde teslim edileceği açıklanmıştı.Uçağın ilk teslimatı ise ağustos ayında Fransız Hava Kuvvetleri'ne gerçekleştirilmişti. Airbus'un Türkiye'deki yetkilileri, Avrupa'nın ortak askerî nakliye uçağı A400M'in Türkiye'ye ilk teslimatında sona yaklaşıldığını ifade ederek, uçağın test uçuşları ve diğer konular nedeniyle kasım başında Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil edilebileceğini söyledi.Türkiye'nin 10 adet sipariş verdiği A400M uçağı, askerî amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Yeni nesil nakliye uçağının Ankara ve Kayseri'de yapılan test uçuşlarına Türk hava ve yer personeli askerler katılmıştı. Dünya silahlı kuvvetlerinin askerî ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan askerî nakliye uçağı A400M, ileri teknolojisi sayesinde daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek olan uçak kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip.Taktik, stratejik ve lojistik görevlerde kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askerî ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları hızla ve mola vermeden ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Esed: Kimyasal silah kullanmadık

Alman dergisine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, kimyasal silah kullanmadıklarını yineledi. Hataları herkesin işlediğine dikkati çeken Esed, "Başkan da hata yapar" ifadesini kullandı.

sed_kimyasal_silah_kullanmadik13810089440_h1082261.jpg


Esed, Alman Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, rejimin sivillere ve muhalefete karşı zehirli gaz kullanmadığını ileri sürerek, "Kimyasal silah kullanmadık. Benimle ilgili olarak kendi halkını öldüren bir adam resminin çizilmesi de yanlış" ifadesini kullandı. Esed, "Korku duysaydım çoktan Suriye'yi terk etmiş olurdum" dedi. BM'nin, 21 Ağustos'ta kullanılan kimyasal silahlar ile ilgili raporuna şüpheyle baktığını aktaran Esed, kimsenin kesin bir şekilde kimyasal silahlar için füzelerden yararlanıldığını söyleyemeyeceğini belirterek, muhalefeti Sarin gazı kullanmakla suçladı.

ŞEFFAFIZ

Kimyasal silah denetimlerine ilişkin de Esed,"Biz, şeffafız. Uzmanlar tüm tesislere gidebilir. Bizden de tüm bilgileri alacaklar" dedi.
Esed, imha edilene kadar silahların iyi bir şekilde korunacağını vurguladı."Batının benden daha çok El-Kaide'ye güvendiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulunan Esed, ABD Başkanı Barack Obama'nın da yalandan başka hiçbir şey sunmadığını iddia etti.

RUSYA GERÇEK DOST

Rusları "gerçek dost" olarak niteleyen Esed, Rusya'nın ne olduğunu gerçekten daha iyi anladıklarını belirtti.
Almanya'nın Avrupa'da önemli arabulucu olabileceğini aktaran Esed, "Buradaki gerçek şartları konuşmak için Almanya'dan elçilerin Şam'a gelmesinden mutlu olurum" ifadesini kullandı.Müzakere yoluyla bir çözümün bulunup bulunamayacağı yönündeki bir soruya Esed, "Militanlarla mı Hayır. Benim tanımlamama göre siyasi muhalefet silah taşımaz" yanıtını verdi.

BAŞKAN DA HATA YAPAR

Görev süresinin biteceği 2014 yılının Ağustos ayından önce erken seçim yapılması önerisinde bulunduğu ifade edilen Esed, bir kez daha aday olup olmayacağını şu an söyleyemeyeceğini, halkın desteğini arkasında hissetmediğini bilmesi durumunda adaylığını koymayacağını bildirdi.
Bireysel hataların yapıldığına, hataları herkesin işlediğine dikkati çeken Esed, "Başkan da hata yapar" ifadesini kullandı.

KORKU DUYSAYDIM ÇOKTAN TERK EDERDİM

Esed, "Onlar yüzde 100 hatalı, biz de sıfır" yönünde bir ifadenin kullanılamayacağına değinerek Esed, bu konuda gri alanların bulunduğunu belirtti.
Zaferlerine inanmaktan başka bir opsiyonlarının bulunmadığını aktaran Beşşar Esed, korku duyması halinde Suriye'yi çoktan terk etmiş olacağını kaydetti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Andımız'ın mucidi ezanı da Türkçeleştirmiş!

Demokratikleşme Paketi ile kaldırılan Andımız'ın yazarı Dr. Reşit Galip hakkında çarpıcı bir bilgi daha ortaya çıktı. Meğer, Atatürk'ün kafatasını da ölçerek kayıt altına alan Dr. Galip, ilk Türkçe ezan çevirisini yapan kişiymiş!

ucidi_ezani_da_turkcelestirmis13810180290_h1082277.jpg


Zaman Gazetesi yazarı tarihçi Mustafa Armağan kaleme aldığı yazıda Andımız'ın yazarı Dr. Reşit Galip hakkında birbirinden ilginç bilgilere yer verdi. 41 yaşında ölen, Andımız'ın mucidinin bilmediğimiz daha nice yönlerini aktaran Armağan, Galip'in 'Hz. Peygamber, Türk aslındandır. Müslüman medeniyeti bir Türk medeniyetidir' iddialarını ortaya atmasının ardından tekbir ile ezanın Türkçeleştirilmesi işine giriştiğini yazdı.

GÖREV YERLERİ...

Mübadele Komisyonu delegesi, Aydın Milletvekili, Ankara İstiklal Mahkemesi üyesi, Türk Ocakları Merkez Heyeti Başkan Vekili, Türk Tarihi Tetkik Encümeni Genel Sekreteri, Türk Tarih Kurumu Genel Sekreteri, CHP GYK Üyesi, Halkevleri'nin kurucularından...

SULTAN ABDÜLHAMİD'İN EMRİYLE OKULDAN ÇIKARILMIŞ!

Rodos'ta dünyaya gelen Reşit Galip'in 1919 yılında Köycüler Cemiyeti'ne kendi eliyle verdiği hayat hikâyesinde ilginç bir ayrıntıyı yakalıyoruz. Buna göre Yahudilerin kurduğu Alliance İsraelite İlkokulu'na girmiş ama bir sene sonra Sultan Abdülhamid'in emriyle okuldan çıkarılmış! Sultan bunu yaptıysa bir bildiği vardır.

KAFATASI ÖLÇÜYOR

İlk baskısı 1971 yılında yapılan 'Atatürk'ün Uşağının Gizli Defteri', Çankaya'da 12 yıl sofracılık yapmış olan Cemal Granda'nın anılarıdır. "Atatürk'ün başı ölçüldü ve 81 geldi. Odadakiler sıraya girmişler, başlarının ölçülmesini bekliyorlar. Atatürk, Reşit Galip'e 'Çelebi'ninkini (yazarı kastediyor) ölç.' dedi. Öbürlerinden önce başım ölçüldü, 81 çıktı. Sevinmeye başlamıştım. Öyle ya, Atatürk'le aynı kafa ölçüsü taşıyordum. Fakat sevincim uzun sürmedi. Atatürk 'Olmaz! O hayvan kafalıdır. Bir yanlışlık olmasın.' dedi. Neredeyse ağlayacaktım..."
Buna göre Andımız'ın yazarı Reşit Galip aynı zamanda kafatası ölçen bir doktordur!

HZ. PEYGAMBER, TÜRK'MÜŞ!

Bir marifeti de İslam'da reform yapmaktır Reşit Galip'in. Hızını alamayıp din işine de el atmış ve 'Müslümanlık Türk'ün Milli Dini' adlı bir tez hazırlamış. Özeti elimizde bulunan tez, Atatürk'ün direktiflerinden ilhamını almış, onun tarafından okunup üzerinde fikir yürütülmüş ve el yazılarıyla notlar konulmuş. Münir Hayri Egeli'nin 'Eski bir Atatürkçü' imzasıyla 'Millet' dergisinde çıkan tefrikasında (Ekim1947-Ocak 1948) aktardığına göre saçtığı bazı inciler şunlarmış:
-Hz. Peygamber, Türk aslındandır.-Müslüman medeniyeti bir Türk medeniyetidir.-Müslümanlığı Türk'ün anlayacağı bir hale getirmek gerekir. Bu da ancak ibadetin Türk diliyle yapılmasıyla kabil olabilir.

TEKBİR VE EZAN'IN TÜRKÇELEŞTİRİLMESİ

İşte bu 'tez'in arkasından tekbir ile ezanın Türkçeleştirilmesi işine girişilmiştir ki, ilk Türkçe ezan çevirisini yapanın Andımız'ın yazarı olması sanırım fazla söze hacet bırakmayacaktır
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dünyanın en uzun insanına büyük ilgi

[h=2]Dünyanın en uzun insanı olan Mardinli Sultan Kösen, Çin'in Şanghay şehrinde insan seliyle karşılaştı.[/h]
in_en_uzun_insanina_buyuk_ilgi13810061480_h1082259.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Diyarbakır'da şoke eden olay

[h=2]Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, basınç etkili boru tipi bomba, el yapımı bomba ve molotof kokteyli hazırlayan 5 çocuğu gözaltına aldı.[/h]
diyarbakirda_soke_eden_olay13809952030_h1082227.jpg


Diyarbakır'da ele geçirilen 5 boru tipi bombayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. BDP'nin 30 Eylül günü düzenlediği yürüyüşün provoke edileceği bilgisi üzerine çalışma başlatan Diyarbakır Emniyet'i, 4'ü öğrenci 5 kişinin boş arazide buluşup bomba hazırladığını görüntüledi. Okul kıyafetli kişilerin Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir lisenin öğrencileri olduğu ve o gün okuldan kaçıp bomba yapmak için buluştukları belirlendi. Bombayla birlikte yakalanan 5 kişiden 4'ü tutuklanırken 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yürüyüş öncesinde Bağlar ilçesinde örgüt yandaşlarına yönelik teknik ve fiziki takip gerçekleştiren polisin kamerasına ilginç bir ayrıntı takıldı. Boş bir arazide okul çıkışı bomba hazırlayan çocuklar, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde ellerinde poşetler olduğu görülen yaşları küçük 5 kişinin, boş bir arazide bir araya gelip eylemlerde kullanılan molotof ve el yapımı yangın çıkarıcı bomba yaptıkları belirlendi.
Çocuklardan bazılarının ise gözcülük yaptığı görüldü. Kaydedilen görüntüler üzerine harekete geçen polis, Bağlar Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda 5 adet 20 cm uzunluğunda bir tarafı kapalı bir tarafı açık demir profil parçası, molotof yapımında kullanılan 5 litre benzin, çok sayıda maytap fitili, 4 parça molotof fitili, 4 eldiven, 2 maytap, patlayıcı hammaddesi toz madde, 1 adet 5 litrelik boş bidon, 1 puşi ve 2 koli bandı ele geçirdi. Ayrıca yapılan kriminal inceleme neticesinde yakalanan kişilerden birinin parmak izi ele geçirilen malzemeler üzerinde tespit edildiği belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan 18 yaşından küçük 5 kişiden 4'ü, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Bomba hazırlarken polis kamerasına takılan çocukların 30 Eylül 2013 tarihindeki PKK/KCK terör örgütü elebaşısı 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' eyleminde megafonla polislere, "Çekilin buradan, bu size son uyarımız yoksa müdahale edeceğiz' şeklinde anons yapan kişiler oldukları da ifade edildi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bahçeli, Kazlıçeşme'de Andımız'ı okuttu

[h=2]Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği demokrasi mitinginde, partililere Andımız'ı okuttu.[/h]
i_kazlicesmede_andimizi_okuttu13809887110_h1082211.jpg


Partililere seslenen Bahçeli, "Sokaklar suç örgütlerine terk edilmiştir. İstanbul'un bir çok semti, mahallesi, sokağı, Maltepe Gülsuyu Mahallesi gibi teröristlerin organize suç örgütlerinin cirit attığı yer haline gelmiştir." dedi.Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen 'demokrasi mitingi'nde partililere seslenen Devlet Bahçeli, konuşmasında sokakların güvensiz olduğunu söyledi. Bahçeli, "Binlerce yıllık kültür hazinemiz sabote edilmektedir. Huzur ve asayişimiz sancı üstüne sancı yaşamaktadır. Sokaklar suç örgütlerine terk edilmiştir. İstanbul'un bir çok semti, mahallesi, sokağı, Maltepe Gülsuyu Mahallesi gibi teröristlerin, organize suç örgütlerinin cirit attığı yer haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin değerleri, milletimizin birliği ve bütünlüğü tehlikelerle yüz yüzedir. Bu konu artık milliyetçi bir hassasiyetin de ötesinde bir beka meselesi haline dönmüştür. Demokrasi, başbakanın elinde gerçek ruhu ve anlamından soyutlanmış, bölücülüğe hizmet eden bir kisveye büründürülmüştür. Demokratik kültür, gerçekten de tesir düzeyi yüksek bir yara almıştır. Çoğunlukçu miyopluk ve çoğulcu bakış ve fikriyatın önüne geçmiştir. Maalesef ki demokrasi yalnızca sandık olarak tarif edilmiş, yalnızca bu dar alana hapsedilmiş ve kuşa çevrilmiştir. Demokrasini erdemleri uzlaşma ve diyaloğa yaptığı vurgu, tolerans ve saygıya verdiği önem yabana atılmıştır." ifadelerini kullandı.Gezi Parkı olaylarına değinen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan Taksim Gezi Parkı'nı şiddete bularken gençlerimize çevre ve yeşil sevdalılarına bireysel özgürlük talep eden suçsuz ve günahsızlara zalimken hiç demokrasi aklına gelmemiştir. Başbakan Erdoğan son derece masumane davrananların tepkilerini, milli iradeye savaş açmak olarak tevil ederken demokrasi ne hikmetse kafasının içerisine yer almamıştır. Başbakan Dolmabahçe Bezmialem Camii'nin müezzininin ahlaklı duruşunu cezalandırıp sürgüne layık görürken hiç demokrasi hatırına gelmemiştir. Başbakan Erdoğan protestolarını tencere tava çalarak gösterenleri, yıllarca biz mücadele ettik şimdi onlar mücadele etsin sözleriyle yargıya havale edip komşuları tarafından şikayet edilmelerini beklerken de demokrasiyi hiç gündemine almamıştır." şeklinde konuştu.Daha sonra partililere seslenen Bahçeli, "Sizlerden andımızın dile getirdiğim her ifadesini tekrar etmenizi istiyorum." dedi. Bahçeli ve MHP'liler, hep birlikte Andımız'ı okudu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bahçeli'den Erdoğan'a: Durma kaç git!

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat Demokrasi Mitingi'nde Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli mitingin sonunda alandakilere Andımızı okuttu.

bahceli_istanbulda_konusuyor13809846040_h1082201.jpg


Miting öncesi partililer, alanına polisin kurduğu kontrol noktalarından üst araması yapılarak alındı. Girişte MHP ve Türk bayraklarının dağıtıldığı alanda toplanan partililer sloganlar attı. Meydana kaldırılacağı belirtilen 'Andımız'ın yazılı olduğu dev bir bayrak asılması dikkat çekti. Miting alanında bekleyen kalabalık, şarkıların yanı sıra hoparlörlerden yankılanan 'Andımız'a eşlik etti.Miting alanı yanında yapımı süren Marmaray'da çalışan iş makinasına da MHP flaması asıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saat 17.00 sıralarında miting alanına geldi. Bahçeli, partililerin oluşturduğu insan zinciri arasında miting alanına girdi."Büyük Türk milleti" diyerek konuşmasına başlayan Bahçeli, "Bu kabalığa şahit olmaktan övünüyorum. Buradaki kalabalık hepimizi daha da cesaretlendirmiştir. Türk'e kefen biçmeye çalışan şerefsizlere dur diyecek milli irade nerede? Şüphesiz buradadır. Şüphesiz Kazlıçeşme'dedir "dedi. Miting alanını dolduran kalabalık bu sözler üzerine "Vur de vuralım, öl de ölelim" diye sloganlar attı.Devlet Bahçeli, "Demokrasi en çok istismar edilen, özgürlük ise en çok yıpratılan ve gerçek anlamında koparılan kelime olarak hafızalara kazandı. İleri demokrasiyi, bölünme olarak belirleyen başbakan ve hükümeti demokrasiyi kuklaya çevirdi. Demokrasinin ruhuna aykırı olan ne varsa AKP tarafından uygulandı. Demokratikleşme hamleleri PKK'nın aklanması, temize çıkarılması ve taleplerinin karşılanması için seferber edildi" diye konuştu."Milli kimliğimizi demokrasi ve özgürlük diye biçmeye çalışıyorlar" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan şunu bil ki, İstanbul seni ve pazarlık ortağın cani başını iyi tanımakta. Fetih ruhu bir kez daha ortaya çıkan, Türk milletinin önündeki AKP-CHP-BDP- PKK ve İmralı Canisini yıkıp geçecektir. Sokaklar suç örgütüne teslim edildi. İstanbul'un birçok semti Maltepe Gülsuyu Mahallesi gibi teröristlerin cirit attığı yer haline geldi. Devletimizin varlığı ve milletimizin bütünlüğü tehlikelerle yüz yüzedir. Bu konu bir beka meselesi haline döndü" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından diğer satır başları

:
- Başbakan bugünü kadar bizi hiç yanılmadı.- İmralı canisinin siyaseti girmesiyle alakalı bir soruyu olmayacak bir şeyi bana sormayın diyen Başbakan müsait zaman aramalıdır. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan'ın ciğerini biliyoruz. Planlarını anlıyor anında kavrıyoruz.- Erdoğan PKK'nın posta kutusuna hemen teslim suni teneffüs yapmıştır. Sözde çözüm ve barış ezberleri yıkım projesi aşama aşama gelmiştir.- Erdoğan millet iradesine ara rejim dönemlerini aratmayacak şekilde ambargo koymuş ben yaptım şeklinde sözde Demokratikleşme Paketi açıklamıştır. Bu işten İmralı canisi memnundur. Kandil cephesi oyunbozanlık yapsana müjde aldığında sevinç taklaları atmaktadır. Teröristler görünüşte şikayet etseler de keyiflerine diyecek yoktur.- Demokrasi ve özgürlüğü pür dikkat pakete yerleştiren Başbakan'ı Türk milleti kızgınlıkla izlemiştir. PKK ne umduysa başbakan imdada yetişmiş. Bundan sonra da yetişmeye devam edecektir. Bölücülüğe rütbe kazandıran garabet bir kişilik başbakan görevindedir.- Sözde demokratikleşme Paketi'nin her satırında PKK'nın hükmü vardır. Göz boyamak adına pakette bazı makul düzenlemelere gidilmiştir.Başörtüsü PKK'nın kanlı hedefleri ile aynı pakete eleştirilmiştir. Türkiye bölünme tüneline iyice sokulmuştur. Birbirine anlamayan birbirinden kopuk nesillerin yetişmesi için hamle yapılmıştır.- Türkiye hasımları yeni bir cephe elde etmiştir. Bundan sonra bazı yerleşim yerlerinin de ismi değişmiştir. Sayın başbakan İstanbul'u Konstantinopolis mi yapacaksın. Biliniz ki İstanbul'da sadece iki parti yoktur veMilliyetçi Hareket bu şehrin her kesiminin yönetimine taliptir. İstanbullu kardeşim artık yeter demelidir.
Bu seçim ahlaksızlığa karşı faziletin seçimi olacaktır.
- Bu seçim bölünmeye kargaşaya ve düşmanlığa karşı milli birliğin seçimi olacaktır. Türkiye bu seçimi kaçırırsa her şey için çok geç oylayacaktır. İmralı canisini affetmeye ve TBMM'ye taşımaya hazırlanan başbakan ders verilmedir. İstanbul geleceğine sahip çıkmalıdır.

"ANDIMIZ" İLE BİTİRDİ
-

Başbakan ve hükümetine göre Andımız faşist bir hükümetin yansımasıdır. Andımız militarist ifadelerle doludur. Başbakan ve gerçek faşist zorba ekibine sesleniyorum. Siz ne yaparsanız yapın Türk milleti Andımız'a sahip çıkacaktır. İster Kandil'e uşak olun ister İmralı canisinden müzakere afyonu yutun. Türk milleti alayını şaşkına çevirecektir. Milliyetçi Hareket'in gücü alayına yetecektir. Andımızı söyleyerek yürüyeceğiz.
- Haber olsun Sayın Erdoğan Yüce Divan biletin çoktan kesilmiştir. Fırsatın varken zamanın varken kaçmak ve yabancılara sığınmak için tüm hazırlıklarını şimdiden yapmak senin yararına olacaktır. Konuşmamı bitirmeden önce sizlerin de katılımıyla Andımızı okumak istiyorum.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Polis paketi


21713520.jpg
[h=2]Demokratikleşme Paketi’nin ardından, polise, “eylem yapma olasılığı olanları” hâkim ve savcı talebi olmaksızın, 12-24 saat gözaltına alma yetkisi veriliyor. Adalet ve İçişleri bakanlıklarının ortak düzenlemesiyle, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da arttırılacak.[/h]

HÜKÜMET, Demokratikleşme Paketi’nin ardından, polisin yetkilerini artıran paket hazırlıyor. Paketin en önemli özelliği, daha önce hâkim ve savcı talebiyle uygulanan önleme gözaltılarını bundan böyle 12-24 saate kadar polis yetkisiyle yapılmasına izin vermesi. Polis, eylem yapma ve olay çıkarma olasılığı olanları, direkt gözaltına alabilecek. Gezi Parkı eylemlerinin ardından gündeme gelen polisin yetkisinin arttırılması çalışması biçim değiştirerek güvenlik güçlerine yönelik tüm çalışmaların bir paket haline dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle, daha önce Demokratikleşme Paketi’nde yer alacağı dile getirilen ‘Kolluk Kuvvetleri Denetim Kurulu’ bu çalışmaya dahil ediliyor.HÂKİM UZATABİLECEKAdalet ve İçişleri Bakanlıkları’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmaya göre, eylem yapma ve olay çıkarma potansiyeli olan örgütler izlemeye alınacak. İstihbarat raporlarının bu faaliyetleri doğrulaması durumunda, örgüt üyeleri hâkim ve savcı talebi olmadan doğrudan polisin isteği üzerine 12 veya 24 saat gözaltında tutulabilecek. Bu süre hâkim kararıyla uzatılabilecek. Mevcut uygulamada önleyici gözaltı için hâkim veya savcının talebi gerekiyor. 1 Mayıs ve Nevruz kutlamaları ile futbol maçları öncesinde hâkim kararıyla halen uygulanan önleyici gözaltı uygulaması, zaman zaman eleştirilere hedef oluyordu.POLİSE CEBİRE HAPİSDüzenlemeyle, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da artırılacak. Türk Ceza Kanunu’nun “Mala zarar vermenin nitelikli halleri” başlıklı 152’nci maddesiyle, “Görevi yaptırmamak için direnme” başlıklı 265’inci maddesi yeniden düzenlenecek. Bu maddelerde öngörülen cezalar artırılacak. Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla ‘cebir veya tehdit’ kullananlara verilen hapis cezasının da arttırılması düşünülüyor.MOLOTOFA 5 YILTaslak çalışmaya göre, molotof kokteyli “Yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı saldırı veya savunma aracı” olarak tanımlanacak ve taşıyan, bulunduran kişiye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gündeme gelebilecek. Molotof kokteyli, suç işlemek için kurulmuş bir örgüt tarafından kullanılırsa, cezalar yarı oranında artırılacak.TEKERRÜRE TUTUKLAMAToplumsal olaylar ve eylemler sırasında, kimliği gizlemek için yüzün örtülmesi halinde de daha fazla ceza verilmesi planlanıyor. Pakete, ceza sınırı 2 yılın altında olan suçlarda tutuklama yapılamaması nedeniyle, suçun tekerrürü halinde tutuklamaya olanak sağlayacak hüküm konulacak.POLİSİ DENETLEME KURULUTaslakta yer alması planlanan ‘Kolluk Kuvvetleri Denetim Kurulu’ düzenlemesi, insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen güvenlik güçlerini denetlemeyi amaçlıyor. STK’lar, polisi denetlemek için kurulacak kurulun, sivil ve tarafsız üyelerden oluşturulmasını talep ediyor. Hükümetin, bu maddeyle ‘polis devleti’ eleştirileri göğüslemek için denge oluşturmayı planladığı söyleniyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vatanlarına tabutları dönecek


21711907.jpg
[h=2]İtalya’nın Lampedusa adası yakınlarında batan Afrikalı kaçak göçmenlerle tıka basa dolu gemide yaşamını yitirenlerin cenazeleri ülkelerine gönderilecek.[/h]

ötü hava şartları nedeniyle dün kurtarma çalışmalarına ara verilmişti. Ada yetkilileri fırtına nedeniyle alabora olup batan teknenin 47 metre derine gömülen enkazının içinde daha fazla ceset olabileceğini düşünüyor.KURTULANLARA VATANDAŞLIK HAKKI

İtalya Hükümeti’nden tekneden kurtarılan 155 kaçak mülteciye ise müjdeli haber geldi. Roma, talihsiz kazadan kurtulanlara vatandaşlık vermek için harekete geçti. Roma Belediyesi de hayatta kalanlara ev ve iş verme vaadinde bulundu.
Öte yandan İtalya, AB’nin kaçak mülteci akını için kendilerine hiçbir şekilde destek olmadığını belirterek bundan böyle Brüksel’e konu ile ilgili mülteci fonuna maddi yardım vermeyeceğini açıkladı. Bu arada İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Angelino Alfano’nun Lampedusa Adası'nı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterme önerisi ülkede büyük destek görürken “L’Espresso” dergisi okuyucuları arasında imza toplamaya başladı.
 
Üst