07.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başbakan Erdoğan Fehmi Kanlı'yı ziyaret etti

[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1980 darbesi öncesinde, cezaevinde geçirdiği bir günlük sürede kendisine yardımcı olan Fehmi Kanlı'yı ziyaret etti.[/h]

I0620352.jpg


[h=2]Erdoğan, Kanlı'nın Ceyhan Sarısakal Mahallesi'ndeki evine eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlarla birlikte geldi.Başbakan Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık iki saat sürdü.Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan evin bulunduğu sokakta toplanan vatandaşlarla da sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Ceyhan'dan ayrıldı.Gazetecilerin ziyarete ilişkin sorularını yanıtlayan Kanlı, Başbakan Erdoğan ile 35 yıllık bir dostlukları bulunduğunu ifade etti. Adana'ya gelen Erdoğan'ı evine davet ettiğini belirten Kanlı, Erdoğan ve beraberindekilere ev yemekleri ikram ettiğini söyledi. Sohbetlerinde gençlik yıllarını, Metris Cezaevi'nde Erdoğan'ın tutulduğu günü ve güncel meseleleri konuştuklarını aktaran Kanlı, "Eski günleri yad ettik. Sıkıntılı günleri ve güzel günleri hatırladık. Kendisi muhteşem bir insan, vefalı bir kişi. Bizi onurlandırdı. Ailelerimiz birbiriyle sohbet etti" dedi.[/h]

A062037010.jpg


[h=2]Başbakan Erdoğan'ın Metris Cezaevi'nde tutulduğu gün kendisiyle tanıştığını anlatan Kanlı, iki eski dost olarak sürekli telefonla görüştüklerini, Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle ziyaretin bugüne kısmet olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın çocuklarını sorduğunu, sağlık durumuna ilişkin bilgi aldığını da belirten Kanlı, AK Parti Milletvekili Hüseyin Besli ve şair Ömer Özbay'ın kaleme aldığı "Recep Tayyip Erdoğan - Bir Liderin Doğuşu" kitabını da imzalayarak kendisine hediye ettiğini söyledi."Recep Tayyip Erdoğan-Bir Liderin Doğuşu" isimli kitapta, Başbakan Erdoğan, 1979'da öldürülen iki arkadaşının cenazesinin ardından, katıldıkları yürüyüş nedeniyle konuldukları cezaevinde, Fehmi Kanlı ile tanıştıkları günü şöyle anlatıyor:"Metris'teki ilk gecemizin büyük bir kısmını, koridorda ve ayakta geçirdik. Zaten istesek de oturamazdık, çünkü yerler su içindeydi. Vakit gece yarısına yaklaştığı halde hiçbir şey yememiştik.El ayak çekilip ortalık sakinleştiğinde bir onbaşı geldi yanımıza. Asker tayınından arta kalan bayat ekmekleri toplamış, bir kazan da çorba kaynatmış, bizi yemeğe çağırıyordu. Nasıl makbule geçti anlatamam. Bir süre sonra yatacak yer gösterdiler.Cezaevinden çıktıktan sonra o onbaşı ile irtibat kurmaya çalıştım. Bizim yüzümüzden canı yanmış, yok yere işkenceye maruz kalmıştı. Neyse ki bulmam zor olmadı. Adana taraflarından Alevi bir kardeşimizdi. Tanıştıktan sonra da irtibatı hiç kesmedik. Halen zaman zaman görüşürüz."[/h]

D06202842.jpg





 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD Afrika’da kepenk kapatmadı


21726367.jpg
[h=2]Bütçe krizi yüzünden hükümetin kepenk kapattığı ABD, Afrika’da El Kaide karşıtı operasyonları askıya almadı.[/h]

Somali’de Elif Yavuz’un katili son anda kaçtı. Libya’da örgüt liderlerinden Anas El Libi yakalandı.

ABD özel kuvvetlerinin farklı birimleri tarafından Afrika’da iki ülkeye önceki gün birkaç saat arayla düzenlenen iki operasyonun detayları, El Kaide’nin bu kıtadaki uzantılarıyla savaşın kızıştığını gösteriyor. Somali’deki El Şebab militanları, 21 Eylül’de Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate alışveriş merkezini ağır silahlarla basıp aralarında Hollanda doğumlu Türk asıllı Elif Yavuz’un da bulunduğu en az 72 kişiyi öldürmüştü. ABD, yaşadığı bütçe krizine rağmen düğmeye bastı. Somali’nin Barave kasabasındaki El Şebab üssüne düzenlenen operasyonun detayları dün ortaya çıktı:

CNN’e göre Usame Bin Ladin’i de öldüren ABD donanmasına bağlı SEAL 6. Tim komandoları, AVM saldırısını üstlenen El Şebab lideri Ahmed Gudani’nin Berave’de, deniz kıyısındaki villasını hedef aldı.
New York Times’ın haberine göre bir buçuk haftada hazırlanan operasyon, bir saat süren çatışmayla tamamlandı. ABD güçleri, öldürülen El Şebab militanının kimliğini kontrol edemeden geri çekildi.
Somali Current gazetesine göre asıl adı Muhtar Ebu Zübeyir olan Ahmed Gudani son anda kaçtı. AP’ye konuşan ABD yetkilisi de öldürülen kişinin Gudani olmadığını doğruladı. El Şebab militanları bölgede dün uçaksavar monte edilmiş kamyonetlerle devriye gezdi. Tansiyon yüksek.

Namazdan dönerken komandolar götürdü

SOMALİ operasyonundan saatler sonra bir başka ABD özel timi, farklı bir Afrika ülkesinde sahaya indi. 7 Ağustos 1998’de Kenya ve Tanzanya’daki ABD büyükelçiliklerine bombalı kamyonlarla eşzamanlı saldırılar düzenleyerek 224 kişiyi öldüren El Kaide liderlerinden olan Anas el Bibi kod adlı Nezih Abdülhamid el Rukey, 15 yıl sonra Libya’nın başkenti Trablus’da yakalandı.

LİBYA HÜKÜMETİ KIZGIN

ABD Kara Kuvvetleri’ne bağlı Delta Gücü biriminin üç otomobilde seyahat eden 10 komandosu, sabah namazından evine dönen Bibi’nin yolunu kesti. Reuters’a göre komandolar, yakınlarının arasından çekip aldıkları Bibi ile beraber saniyeler içinde kayıplara karıştı. ABD Savunma Bakanlığı, FBI’ın başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Bibi’nin şimdi Libya dışında güvenli bir yerde tutulduğunu açıkladı. Trablus hükümeti, “Bir Libya vatandaşı kaçırıldı. ABD’den açıklama istiyoruz” dedi.

John Kerry: Kaçabilirler ama saklanamazlar

ASYA-Pasifik Ekonomik İşbirliği forumu için Endonezya’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki operasyonla ilgili olarak şunları söyledi:
“ABD’nin terör eylemleri yapanlardan hesap sormaktan asla vazgeçmeyeceğini gösterdiğimizi umuyoruz. El Kaide’nin ve diğer terör örgütlerinin üyeleri kelimenin gerçek anlamıyla kaçabilirler, ama saklanamazlar. Dünyadaki herkese karşı yapılan bu tür eylemlere bir son verilebileceği umuduyla, bu insanları uygun bir şekilde adalet önüne getirmeyi denemeyi sürdüreceğiz.”
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Korkunç kazada intihar mektubu


21721802.jpg
[h=2]BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde 2 yıl önce eşinden boşanan 38 yaşındaki Kadir B., çocukları 11 yaşındaki A.C.B. ve 8 yaşındaki E.B’nin da bulunduğu otomobili hızla park halindeki TIR’ın üzerine sürdü. Kazada Kadir B.yaşamını yitirirken, çocukları yaralandı. Kadir B., üzerinden çıkan intihar mektubunda, aralarında boşandığı eşinin de bulunduğu kişileri suçladı.[/h]

Olay bugün saat 03.30 sıralarında, merkez Nilüfer İlçesi Organizi Sanayi Caddesi’nde meydana geldi. Kadir B., 2 ay önce eşi S.S.’den boşandı. Mahkeme, çiftin çocukları A.C ve E.B’nin velayetini annelerine verdi.

Hafta sonu buluşması için çocuklarını alan Kadir B., otomobiliyle yola çıktı. İddiaya göre Kadir B., otomobili park halindeki TIR’ın dorsesine hızla çarptı. Yarısına kadar TIR’ın dorsesinin altına giren otomobilde Kadir B. yaşamını yitirirken, çocukları A.C. ve E.B. ağır yaralandı. Yaralı çocuklar, sıkıştıkları araçtan güçlükle çıkarılarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazadan sonra araç içinde inceleme yapan polisler, Kadir B.’nin cebinde intihar mektubu buldu. Bıraktığı mektupta aralarında eski eşinin de bulunduğu kişileri suçlayan Kadir B., eşi ve ismini yazdığı kişiler nedeniyle maddi ve manevi yönden bunalıma düştüğünü yazdı. Kadir B., "Çocuklarımla ölmeyi seçtim. Benim için en iyi kurtuluş yolu buydu" dedi.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeden sonra polis, kaza ve intihar mektubuyla ilgili soruşturmaya başladı.

CENAZESİ HATAY’DA TOPRAĞA VERİLECEK

38 yaşındaki Kadir B.’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından yakınları ve arkadaşlarına teslim edildi. Kadir B.’nin cenazesinin yarın Hatay’da toprağa verileceği belirtildi.

Çocuklardan A.C.B.’nın durumunun iyi olduğu, E.B.’nin ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kadir B’nin geçen ağustos ayında, çalıştığı otomobil fabrikasından ayrılarak bir bilgisayar firmasına geçtiği, buradan da bir hafta önce ayrıldığı kaydedildi. Aileyi tanıyanlar Kadir B. ile eşi S.S.’den söylendiğini gibi 2 yıl önce değil, 2 ay önce boşandığını çocukların velayetinin anneye verildiğini söyledi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Canavar Kamyon gösterisinde facia

R06073907.jpg


[h=2]Meksika'da gösteri sırasında kontrolden çıkan "canavar kamyon", 8 kişinin ölümüne, bazıları ağır 80 kişinin yaralanmasına neden oldu. Chihuahua eyalet savcılığı sözcüsü Carlos Gonzalez, "Extreme Aeroshow" gösterisinde araç yığının üzerinden atlayan kamyonun, kontrolden çıkarak izleyicileri ezdiğini söyledi.Gonzalez, kazada, biri çocuk 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 80 kişinin yaralandığını, 46'sının tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Carlos Gonzalez, ölü sayısının artabileceğini kaydetti. Savcıların, kazanın, aracın gaz pedalıyla ilgili mekanik bir arıza sonucu meydana gelip gelmediğini soruşturduğu belirtildi.[/h]

P06192629.jpg


[h=2]Bazı görgü tanıkları, kamyonun sürücüsünün, şovu sırasında başını çarptıktan sonra aracın kontrolünü yitirdiğini söyledi. Kazadan sonra üç gün sürmesi planlanan gösterinin iptal edildiği bildirildi. Extreme Aeroshow adlı gösteride kullanılan dev lastikli kamyonlar, "canavar kamyon" olarak adlandırılıyor.[/h]
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bayramda nereye gitmeli nerede kalmalı

00.jpg


Bayramda nereye gitmeli, nerede kalmalı?

Kurban Bayramı kapıda ve siz hâlâ tatil programı yapmadınız. Belki ‘son dakika tatil’ fikri gözünüzü korkutuyor, belki de yollar gözünüzde büyüyor. İyi bir haberimiz var, geç kalmış değilsiniz. İşte ‘son dakika tatilcileri’ için, Safranbolu’dan Viyana’ya Gaziantep’ten Barcelona’ya gezginlerin önerisiyle Kurban Bayramı’nda gidebileceğiniz " 3 " yer..



01.jpg


İmren Konak, Safranbolu
Vedat Atasoy (İz Tv Belgesel Yönetmeni)
Safranbolu’nun tarihi meydanında konuşlanmış heybetli bir konak.
Neden şimdi? Sonbaharın binbir rengini, görkemli konaklarda yaşamak isteyenler için Safranbolu’nun tam zamanı!
Gitmişken ne yenir? Eyvan Lokantası’nda menemen, peruhi, etli yaprak sarma, erişte, mantı ve özellikle tarhana çorbası
Hava durumu En yüksek 17, en düşük 2 derece. (370) 725 2324



02.jpg


Ela Tenedos Oteli, Bozcaada
Zeynep Erekli (Bone Dergisi Yayınlar Direktörü)
Rum Mahallesi’nin yukarı kısımlarında açıldı. Hem merkeze birkaç adım uzaklıkta, hem de sessiz ve sakin.
Neden şimdi? Kimilerinin yaz aylarında bile yüzmek için soğuk bulduğu Bozcaada’da deniz, Eylül ve Ekim aylarında şaşırtıcı bir şekilde ılık olur. Ayrıca pek çok turist için yaz tatillerinin vazgeçilmezi olan Bozcaada’yı sonbaharda gerçek müdavimlerinin hakimiyetinde görmek harika.
Gitmişken ne yenir? Lodos Restoran’da deniz ürünleri, yanında mevsim pazarından taptaze sebzeler ve otlar. Ada kalamarının da tam zamanı.
Hava durumu En yüksek 18, en düşük 7 derece. (530) 666 66 02



03.jpg


Turcu Motel&Camping, Selçuk
Hazal Yılmaz (Blog yazarı)
Efes Skydive’da tandem atlayışı için yapmak için gitmeli.
Gitmişken ne yenir? Çöp şiş ve salata Neden şimdi? Paraşütle atlama sezonu bitmek üzere!
Hava durumu En yüksek 21, en düşük 13 derece.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ankara'da Rojava trafiği


[h=2]Rojava olarak bilinen Suriye'nin Kuzeyini yöneten ve yarısı PYD'lilerden oluşan Kürt Yüksek Konseyi'nden bir heyet Dışişleri Bakanlığı ile görüşme yapmak için Türkiye'ye geldi.[/h]
cozum_sureci_suriyede_dengeleri_degistirdi13660254150_h1014392.jpg



Heyetin Ankara temaslarında bölgedeki gelişmeleri aktarıp, sınır kapılarının insani yardıma açılmasını isteyeceği ve El Kaide grupları ile süren çatışmalara ilişkin detay verecekleri öğrenildi.Suriye kaynaklı ANHA haber ajansı, bölgede faaliyet gösteren Kürt örgütlerinin oluşturduğu Kürt Yüksek Konseyi üyelerinden İlham Ehmed, Ebdulselam Ehmed, Mistefa Meşayix ve Mehemedê Musa'dan oluşan heyetin dün öğleden sonra Rojava'nın Dirbêsiyê ilçesinden Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Şenyurt beldesindeki sınır kapısından Türkiye'ye geçtiğini duyurdu. Dün akşam Mardin üzeri Diyarbakır'a geçen heyet üyelerinin bugün Ankara'ya geçeceği öğrenildi. Ankara'da Dışişleri yetkilileri ile görüşecekleri ileri sürülen heyetin ayrıca bazı Avrupa ülkeleri büyükelçileri ile de bir araya gelecekleri bildirildi.PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'de bir süre önce İstanbul'a gelmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak ilki 23 Temmuz'da, ikincisi 13 Ağustos'ta iki kez İstanbul'a gelen Müslim, Dışişleri yetkilileri ile biraraya gelmişti. Kürt Yüksek Konseyi'nin ziyaretinin, Rojava'da geçici yönetim çalışmalarının sürdüğü ve Cenevre Konferansı tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Türkiye'ye gelmesi dikkat çekti.

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
"Başbakanımıza Kurban Olurum"

[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl hastanede yatan eşini ziyaret ettiği fotoğrafını gösteren Allı Akça, "Başbakanımıza kurban olurum" dedi.[/h]
4basbakanimiza_kurban_olurum3413810831600_h1082504.jpg


Başbakan Erdoğan'ın Adana'nın Kozan ilçesine geleceğini öğrenen Allı Akça, Erdoğan'ın Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan eşi Hasan Akça'yı ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafını alıp, toplu açılış töreninin yapılacağı alana geldi.

"KURBAN OLURUM"


Akça, "Başbakanımızdan Allah razı olsun geldi bizi ziyaret etti. Eşim Hasan Akça geçen sene hastanede yatarken hastanenin onkoloji servisinde eşimi ziyaret etti. Orada çektirdiğimiz fotoğrafı gösterecektim fakat ulaşamadım. Ben başbakanıma kurban olurum" dedi.

"BİZE YARDIM ET"


Tek katlı bir evin Bodrum katında oturduğunu belirten Akça, "Eşim yatalak evde yatıyor. Lütfen başbakanımız bize yardım etsin" diye çağrıda bulundu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Polise yetki dopingi!

[h=2]Polisin yetkisi artırılıyor. Olay çıkarma potansiyeli olanlar, eylem öncesinde gözaltına alınacak ve 'önleme hapsi' uygulanacak...[/h]
lacagini_2_hafta_onceden_bildi13797572950_h1076679.jpg


Demokratikleşme Paketi'nin ardından, polise, "eylem yapma olasılığı olanları" hâkim ve savcı talebi olmaksızın, 12-24 saat gözaltına alma yetkisi veriliyor. Adalet ve İçişleri bakanlıklarının ortak düzenlemesiyle, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da arttırılacak. Polis eylem ve olay ihtimalleri olanları direk gözaltına alabilecek.
Hükümet, Demokratikleşme Paketi'nin ardından, polisin yetkilerini artıran paket hazırlıyor. Paketin en önemli özelliği, daha önce hâkim ve savcı talebiyle uygulanan önleme gözaltılarını bundan böyle 12-24 saate kadar polis yetkisiyle yapılmasına izin vermesi. Polis, eylem yapma ve olay çıkarma ihtimalleri olanları, direkt gözaltına alabilecek. Hürriyet'te yer alan habere göre; Gezi Parkı eylemlerinin ardından gündeme gelen polisin yetkisinin arttırılması çalışması biçim değiştirerek güvenlik güçlerine yönelik tüm çalışmaların bir paket haline dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu sebeple, daha önce Demokratikleşme Paketi'nde yer alacağı dile getirilen 'Kolluk Kuvvetleri Denetim Kurulu' bu çalışmaya dahil ediliyor.

HÂKİM UZATABİLECEK


Adalet ve İçişleri Bakanlıkları'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmaya göre, eylem yapma ve olay çıkarma potansiyeli olan örgütler izlemeye alınacak. İstihbarat raporlarının bu faaliyetleri doğrulaması durumunda, örgüt üyeleri hâkim ve savcı talebi olmadan doğrudan polisin isteği üzerine 12 veya 24 saat gözaltında tutulabilecek. Bu süre hâkim kararıyla uzatılabilecek. Mevcut uygulamada önleyici gözaltı için hâkim veya savcının talebi gerekiyor. 1 Mayıs ve Nevruz kutlamaları ile futbol maçları öncesinde hâkim kararıyla halen uygulanan önleyici gözaltı uygulaması, zaman zaman eleştirilere hedef oluyordu.


POLİSE CEBİRE HAPİS


Düzenlemeyle, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da artırılacak. Türk Ceza Kanunu'nun "Mala zarar vermenin nitelikli halleri" başlıklı 152'nci maddesiyle, "Görevi yaptırmamak için direnme" başlıklı 265'inci maddesi yeniden düzenlenecek. Bu maddelerde öngörülen cezalar artırılacak. Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla 'cebir veya tehdit' kullananlara verilen hapis cezasının da arttırılması düşünülüyor.


MOLOTOFA 5 YIL


Taslak çalışmaya göre, molotof kokteyli "Yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı saldırı veya savunma aracı" olarak tanımlanacak ve taşıyan, bulunduran kişiye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gündeme gelebilecek. Molotof kokteyli, suç işlemek için kurulmuş bir örgüt tarafından kullanılırsa, cezalar yarı oranında artırılacak.


TEKERRÜRE TUTUKLAMA


Toplumsal olaylar ve eylemler sırasında, kimliği gizlemek için yüzün örtülmesi halinde de daha fazla ceza verilmesi planlanıyor. Pakete, ceza sınırı 2 yılın altında olan suçlarda tutuklama yapılamaması sebebiyle, suçun tekerrürü halinde tutuklamaya olanak sağlayacak hüküm konulacak.


POLİSİ DENETLEME KURULU


Taslakta yer alması planlanan 'Kolluk Kuvvetleri Denetim Kurulu' düzenlemesi, insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen güvenlik güçlerini denetlemeyi amaçlıyor. STK'lar, polisi denetlemek için kurulacak kurulun, sivil ve tarafsız üyelerden oluşturulmasını talep ediyor. Hükümetin, bu maddeyle 'polis devleti' eleştirileri göğüslemek için denge oluşturmayı planladığı söyleniyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP'li belediyeyi Umut Oran'a şikayet ettiler

Ataköy sahilindeki yapılaşma bir grup vatandaş tarafından protesto edildi. Protesto sırasında bir avukat Umut Oran'a CHP'li belediyeyi şikayet edince Umut Oran neye uğradığını şaşırdı.

eyi_umut_orana_sikayet_ettiler13810801330_h1082497.jpg


Daha önce C motellerinin de bulunduğu Ataköy sahilinde önce çarpık yapıların temizlenmesi, ardından TOKİ tarafından yeni binaların yapılmasını protesto etmek isteyen vatandaşlar sahilde bir araya geldi. Çok sayıda vatandaş, ellerinde pankart ve dövizler ile Ataköy'ün ve sahilin kendilerine iade edilmesini istedi.

UMUT ORAN'DAN DESTEK

Ataköylülere destek vermek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da "CHP olarak Bakırköy'de de İstanbulumuzdaki ve Türkiye'deki diğer belediyelerimizde de sosyal demokrat belediyecelik anlayışı olarak bir kere yeşili koruyoruz. Yeşil alanları mümkün olduğu kadar genişletiyoruz. Mümkün olduğu kadar betonlaşmaya imkan vermiyoruz. Daha yeni, bundan 2-3 ay evvel Bakırköy'de E5 otoyoluna paralel yüz bin metrekarelik bir alan Bakırköy Belediye Başkanımız tarafından botanik park, botanik bahçe ilan edildi. Baktığınız zaman sadece onun değeri 2,5 milyar dolar. Eğer kat yapılabilse. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeşile, doğaya, çevreye ve halkın meydanlarda buluşmasına, bir araya gelmesine bakış açısı bu şekilde. CHP olarak biz de Ataköylülerin bu sorununa sahip çıkıyoruz. Bunu yerelde de İstanbul genelinde de Ankara'da parlamentoda da dile getireceğiz ve buradaki sürecin hem hukuk boyutunu hem de siyasi boyutunu takip edeceğiz." dedi.

CHP'Lİ BELEDİYEYİ ORAN'A ŞİKAYET ETTİ

Umut Oran tam sözlerini bitirdiğini söylerken Ataköy sakini bir avukat, "Ataköy 9. kısımda gökdelenlerin önüne, binlerce insanın yaşadığı yere hayvan barınağı yapıp, çoluğumuzu çocuğumuzu yaz günü pencere açamaz hale getiren bir yönetime biz nasıl oy vereceğiz. Onu bize anlatabilir misiniz?" diye sordu. Umut Oran ise bugün öncelikli konunun Ataköy sahilinin yapılaştırılması olduğunu belirterek hayvan barınağı konusunu daha sonra konuşabileceklerini söyledi.
Protestocular, daha önce sahilde C motellerinin bulunduğu, ancak yıkılan otellerin yerine TOKİ tarafından residans yapılan yere doğru yürüyüşe geçtiler. Ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atan vatandaşlar, Ataköy'ün, sahillerin halka iade edilmesini istedi. TOKİ inşaatlarının bulunduğu yere kadar yürüyen vatandaşlar, TOKİ'nin inşaat alanını terk etmesini istedi. Reklam ve ilan panolara vurarak seslerini duyurmaya çalıştı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan: Muhalefet önerimizi değerlendirmiyor

[h=2]Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi'nde seçim barajına üç öneri sunulduğunu; ancak muhalefet partilerinin teklifleri değerlendirmiyor." dedi.[/h]
an_o_iki_ismi_agzina_almayacak13808752130_h1081677.jpg


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim barajına yönelik üç öneri sunduklarını ancak muhalefet partilerinin bunları değerlendirmediğini söyledi. Muhalefetin bu tavrı karşısında, yeniden bir değerlendirme yaparak karar vereceklerini anlatan Erdoğan, hazırlanan teklifi Meclis'e sunacaklarını söyledi.

"ÜNİVERSİTE OLMAYAN İL KALMADI"


Başbakan Erdoğan, Ceyhan'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Adana ve Kozan'dan sonra Ceyhan'da da çoğunluğu eğitim alanıyla ilgili 9 eseri hizmete açacaklarını söyledi. Eğitimin önemine işaret eden Erdoğan, okullarda ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, dersliklerin sayısının artırıldığını, üniversitesi olmayan il kalmadığını anlattı.


"BELDELER MAHALLE OLACAK"


Türkiye'nin özellikle petrol havzası olması gerektiğini düşündüklerini ve Ceyhan'ı petrol havzası yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bununla da kalmadıklarını, Kerkük-Yumurtalık hattının da Ceyhan'a ulaşacağını ve petrolün türevlerinin burada üretilir hale gelineceğini kaydetti. Bütün bunların yapılabilmesi için yerel ve genelin bütünleşmesinin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, çıkardıkları yeni yasayla büyükşehirlerin mülki sınırlarını genişleterek köylerin, beldelerin mahalle olacağını belirtti.


"RABİA MEYDANI CEYHAN'A GELMİŞ"


Alandan bazı vatandaşların Rabia işareti yapması üzerine Başbakan Erdoğan, "Rabia Meydanı Ceyhan'a da gelmiş. Fakat 17 yaşındaki Esma'yı unutmuyor musunuz değil mi? Esma'nın ruhu şad olsun" ifadesini kullandı.


"BİZDEN BORÇ İSTİYORLAR"


Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olduğunu bu borcu sıfırladıklarını, "defteri kapattıklarını" ifade etti. "Şimdi IMF bizden borç istiyor" diyen Erdoğan, görüşmelerin sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:


"NEREDEN NEREYE GELDİK"


"Nereden nereye geldik? Güçlü olursanız bu duruma gelirsiniz. Eğer biz daha önce dilenen bir Türkiye olsaydık bizden önceki iktidarın olduğu gibi, Mhp'nin, Dsp'nin, ANAP'ın olduğu gibi böyle olsaydık hep el pençe divan dolaşırdık. O geride kaldı, kapattık onu. Bunlar milliyetçi ya, sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. Bizi delikli kuruşa muhtaç ettiler. Akşam yattık, sabah kalktık birin yanına bir sıfır koydular. 6 tane sıfır vardı. Biz eskiden tuvalete bir liraya giderdik. Eskiden sorardık, zengin kime denir? Milyonere. Ne oldu, 1 milyona tuvalete gider hale geldik. Biz dedik ki 'Bu altı sıfırı atacağız.' Dediler ki 'atamazsınız.' 'Atarız' dedik, biz altı sıfırı attık. Enflasyon patladı mı? Çatladı. Yüzde 30 idi enflasyon, şimdi yüzde 6- 7, buralardayız. Son olarak 7,88, burdayız. Yüzde 30'dan buraya geldik. İş bilenin kılıç kuşananındır."


"ANA MUHALEFET DÜNYAYI TAKİP ETMİYOR"


Demokratikleşme paketiyle ilgili ana muhalefet partisinin "ikide bir bir şeyler söylediğini", yüzde 10 olan seçim barajının indirilmesini istediğini aktaran Erdoğan, ülkelerin istikrar ve güven politikaları olduğunu, ana muhalefet partisinin dünyayı takip etmediğini savundu. Türkiye'nin kendi iktidarlarına kadar istikrarı ve güveni yakalayamadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:


"KOALİSYON HÜKÜMETİNDE ZARAR VAR"


"Koalisyon hükümetlerinde hep zarar. Hep aşağıya gittik ama bizimle istikrarı yakaladık ve onun için de ekonomi olarak güçlendik. 'Peki' dedik, 'Biz size üç tane teklif sunuyoruz'. Bir: dedik ki, 'Mevcut durumu koruyalım'. Beğenmiyorsunuz. Size ikinci bir teklifimiz daha var, barajı yüzde 5'e indirelim, daraltılmış bölge getirelim yani 5'li paketler halinde Türkiye'yi 110 bölgede seçime sokalım. 5 ile çarp 550 milletvekili. Bunu da beğenmediniz. Üçüncü teklif: barajı tamamen kaldıralım, hiç baraj olmasın ama 550 bölge olsun ve her bölgeden bir milletvekili çıksın. Baktım ki şimdi buna da pek yanaşmaya niyetleri yok. Bundan da rahatsız olmaya başladılar. Şimdi yeni hesaplar yapmaya başladılar. Şöyle olsa, böyle olsa, ne olur. Kardeşim Kusura bakma, onu teklif ediyoruz, yok. Bunu teklif ediyoruz, yok. Şimdi biz oturup konuşacağız, kararı vereceğiz ve o karardan sonra teklifi Meclis'e getireceğiz."
 
Üst