10.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gözde Kansu'yu neden kovduk


21744849.jpg
[h=2]AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında, “"Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” sözleriyle eleştirdiği sunucu Gözde Kansu'nun yerine Murat Başoğlu geldi.[/h]

KADIN YERİNE ERKEK SUNUCU

Sadece bir hafta sunuculuk yapabilen Gözde Kansu'nun yerine Murat Başoğlu geldi. Başoğlu son olarak “Bir Fikrin mi Var?” adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlenmişti.


İşte yapım şirketinin açıklaması:


Cumartesi akşamları, Atv ekranında yayınlanan Veliaht adlı yarışma programının sunucusu Gözde Kansu ile yollarımız ayrılmıştır. Ancak oyuncumuz ile ayrılış nedenimizin, iki gündür gündemi meşgul eden ve üzerine tartışılan “dekolte” kıyafet mevzusu ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi yoktur.Yayıncı kuruluş Atv; ilk bölüm yayınlanmadan önce, Gözde Kansu’nun üslup ve sunum tavrının projeyle örtüşmediğine karar vermiş, ileriki bölümlerde kendisiyle devam etmek istemediğini belirtmiştir. Yayın günü sosyal medyadaki olumsuz eleştirilerde bunun doğruluğunu göstermiş ve sunucu değişikliğine gidilmesi yönünde ihtiyaç doğmuştur.Gözde Kansu, tiyatro bölümü mezunu, yetenekli önemli bir oyuncudur. Şahsı ile ilgili ne yapım şirketi olarak bizim, ne de yayıncı kuruluş olarak Atv’nin bir sıkıntı yaşadığı, ya da yaşayacağı anlayışı kesinlikle doğru değildir. Şunun altını önemle çizmemiz gerekir ki, bazı isimlerin, bazı projelerle örtüşmediği durumlar, bu tarz programlarda olabildiği gibi, dizi oyuncuları arasında da yaşanmaktadır. Yapım şirketi Production House olarak ve yayıncı kuruluş Atv’nin de bu insiyatifi göz önünde bulundurduğunu varsayarak, gündemi böyle bir mevzu ile meşgul ettiğimiz için büyük üzüntü duyuyor, başta oyuncumuz Gözde Kansu ve izleyicilerimizden özür diliyoruz.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Varlık Barışı’ndan sadece 5 milyar TL geldi


21762818.jpg
[h=2]Hükümetin 130 milyar dolar beklentiyle yola çıktığı ‘Varlık Barışı’nda hüsran. 31 Temmuz tarihi itibariyle sona eren ilk varlık barışı döneminde 50 milyar TL beyan edilmesine rağmen gelen paranın sadece 5 milyar TL olduğu ortaya çıktı.[/h]

130 milyar dolarlık parayı Türkiye’ye çekmek için getirilen varlık barışında beklentiler boşa çıktı. Bu yıl ilk uygulama döneminde 50 milyar liralık beyan olmuştu. Eğer bu paralar gerçekten Türkiye’ye girseydi bir ay içinde yüzde 2’lik verginin yani 1 milyar liralık verginin ödenmesi gerekirdi. Ancak ödenen verginin 100 milyon lira civarında olduğu belirtildi. Bu durumda gelen para ancak 5 milyar lira seviyesinde kaldı.

BEYANLAR VERGİ DAİRESİNE


Bu yıl çıkarılan varlık barışı 31 Temmuz 2013 tarihinde sona ermişti. Uygulama Bakanlar Kurulu kararıyla üç ay uzatıldı. Son başvuru tarihi 31 Ekim olarak belirlendi. 31 Temmuz tarihi itibariyle sona eren ilk varlık barışı dönemine ilişkin Maliye Bakanlığı 1 Ağustos günü bir basın açıklaması yaptı. Buna göre 50 milyar 45 milyon liralık varlığın beyanın neredeyse tamamına yakını yani 49 milyar 550 milyon liralık kısmının vergi dairesine yapıldığı bildirilmişti. Kalan 495 milyon liranın beyanı banka ve aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilmişti.


AĞUSTOSTA ÖDENMELİYDİ


Banka ve aracı kurumlardan yapılan beyanlarda tahakkuk eden 9.9 milyon liralık verginin tamamı ödenmişti. Vergi dairelerine beyan edilen 49 milyar liralık beyan için tahakkuk eden vergi 991 milyon liraydı bunun da ancak 2.5 milyon liralık kısmı ödenmişti. Bildirim için süre 31 Temmuz’da sona erdiği için beyan edilen 50 milyar liranın vergisinin büyük bölümünün Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı veriler içinde olmadığı zaten tahmin ediliyordu. Varlık barışında beyanda bulunduktan sonra yüzde 2’lik verginin en geç bir ay sonra ödenmesi gerekiyor. Son beyan tarihi de 31 Temmuz olduğu için 50 milyar liralık beyanın vergisinin ağustos ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyordu.


YÜZDE 2’İ 5 MİLYARA DENK


31 Temmuz tarihi itibariyle beyan edilen 50 milyar 45 milyon liralık beyanın toplam vergisi 1 milyar 1 milyon liraya denk geliyor. Yani 50 milyar liranın tamamı Türkiye’ye gelmiş olsaydı 1 milyar liralık verginin ödenmiş olması gerekiyordu. Ancak ödenen verginin 100 milyon lira civarında kaldığı ortaya çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, salı akşamı Orta Vadeli Program’ı açıklamak için düzenlenen toplantıda varlık barışı nedeniyle ödenen verginin 100 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Yapılan hesaplamaya göre bu durumda yurtdışından getirilen paraların 5 milyar lira civarında olduğu anlaşıldı.


Meçhul zenginler yine ortada yok


İLK varlık barışında yurtdışından 5.2 milyar lira getireceğini belirten Ali Türkan ödemesi gereken 104 milyon lirayı ödememişti. Türkan vergi yüzsüzleri listesinde yer almış ancak daha sonra tahsili mümkün olmayan bir kalem olarak tanımlanmıştı. Yine 7.1 milyar liralık meçhul bir beyanda bulunulmuştu. Adana’dan beyan edilen bu varlığın da vergi ödemesinin yapılmadığı kulislerde konuşulmuştu. Son varlık barışında da bir kişinin 10 milyar dolarlık beyanda bulunduğu gündeme gelmişti. Bu kişi eğer vergisini ödemiş olsaydı 400 milyon lira civarında vergi ödemesi gerekiyordu. Vergilerin 100 milyon lira civarında kalması ile bu kişinin de parasını getirmediği anlaşıldı.


İlk barışta ne olmuştu?


VARLIK barışı daha önce 2008 yılında uygulamaya konulmuş, 2009 yılında uzatılmıştı. İlk varlık barışında 27.8 milyar lira yurtdışından, 20.4 milyar lira da yurtiçinden olmak üzere toplam 48.2 milyar liralık beyanda bulunulmuştu. Bu beyanlar için 1.6 milyar liralık vergi tahakkuk etmişti. Ancak beyan edilen varlıklar için 1 milyar 69 milyon liralık vergi ödenmişti. Yani yaklaşık 600 milyon civarında vergi ödenmemişti. Yurtiçi varlıklar yüzde 5, yurtdışı varlıklar ise yüzde 2 vergi ödemesi gerektiği için getirilmeyen varlıkların tam olarak ne kadar olduğu konusunda ancak tahmin yapılabiliyor. Bunun da 15-20 milyar lira aralığında olabileceği ifade ediliyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Aliyev sandıktan hızlı çıktı


21764128.jpg
[h=2]Azerbaycan’da dün cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Sandıkların kapanmasına 8 saat kala araştırma şirketi Prognoz, Cumhurbaşkanı Aliyev’in yüzde 92.15 oyla yeniden seçildiğini ilan etti.Merkez Seçim Kurulu ise daha sayımın başında Aliyev’in yüzde 85’le seçildiğini duyurdu.[/h]

PETROL zengini 9.5 milyon nüfuslu Azerbaycan’da halk, dün cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gitti. 2009 yılında tartışmalı referandumla iki dönem cumhurbaşkanı seçilme yasağını kaldıran İlham Alivey’in (51) seçimi kazandığı daha sandıklar kapanmadan ilan edildi. Kamuoyu araştırma şirketi Prognoz 939 seçim bölgesinde sandık çıkışı anket sonucunu oy verme işleminin bitmesine sekiz saat kala açıkladı. Bununla zor durumda kalan Azerbaycan Merkez Seçim Kurulu ise “biraz geç de olsa” beklenen açıklamayı yaptı ve oy sayımının henüz başında Aliyev’in seçimi yüzde 85’le kazandığını ilan etti.

Oyunu kullanmaya eşi Mihriban Aliyeva ile kızları Arzu ve Leyla Aliyeva’yla birlikte giden Aliyev, 9 aday karşısında kazanacağından o kadar emindi ki seçim kampanyası dahi yürütmedi. En “güçlü” rakip olan Milli Şûra koalisyonu ortak adayı tarih profesörü Cemil Hasanlı, birçok seçim merkezinden olumsuz bilgiler geldiğini, bazı gözlemci ve temsilcilerin çalışmasının engellendiğini ileri sürdü. Katılımın yüzde 72 olduğu seçimde Hasanlı yüzde 5 oy aldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Meclis'e bir parti daha giriyor

[h=2]HDP 27 Ekim'de olağanüstü kurultayını yaparak BDP'den geçecek vekillerle birlikte Meclis'te temsil edilmeye başlanacak.[/h]
m_yeni_baskanini_bugun_seciyor13727420450_h1044793.jpg


BDP'de Selahattin Demirtaş ve kongre sancısı tartışılırken, Türk siyaseti yeni bir partiye "merhaba" demeye hazırlanıyor. BDP ile seçimlere girme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP'den ve bağımsızlardan katılacak milletvekilleri ile Meclis'te temsil edilecek. HDP'nin de Meclis'e girmesiyle birlikte Meclis'te 5 parti temsil edilmiş olacak.HDP 27 Ekim'de olağanüstü kurultayını yapacak. Bu kurultayın ardından partinin Meclis'e taşınması için düğmeye basılacak.BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ile bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Halkların Demokratik Partisi'ne katılacak. Bu katılımlarla BDP'nin 29 olan milletvekili sayısı 26'ya düşecek. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Leyla Zana'nın da haklarında bulunan "siyasi partilere 5 yıl üye olamama" yasağının aralık ayında sona ermesinin ardından HDP'ye katılması bekleniyor.
Genel başkan kim olacak?

BDP gibi eş başkanlık sisteminin uygulandığı HDP'de genel başkanın kim olacağı ise 27 Ekim'de yapılacak kurultayın ardından belli olacak. HDP, yerel seçim stratejisini de belirlemiş durumda. BDP ile ittifak yapacak olan HDP, Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin adaylarını destekleyecek, Batı bölgelerinde ise kendi adaylarını ile seçim yarışına katılacak
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşte Balyoz'un gerekçeli kararı

[h=2]Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Balyoz Planı Davası ile ilgili gerekçeli kararrını açıkladı.[/h]
bos_masada_oturtmak_ise_baslatilmis_sayilmaz13619564660_h995422.jpg
,,


Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Balyoz Planı Davası ile ilgili gerekçesinde, dijital delillerin, ele geçirilmesinden sonra kolluk veya adli makamlar elinde değiştirilmiş olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığının açıkça anlaşıldığı belirtildi.Gerekçede, Çetin Doğan'ın, iktidarı hükümetten uzaklaştırma ve bu amaç için TSK'da ayrı bir hiyerarşik yapılanmaya gitme kararı aldığının anlaşıldığı ifade edildi."TSK'nın yasal yapılanması dışında suçu işlemeye dönük ayrı yapılanmaya giden oluşumun, planlama, kapsamlı organizasyon, görevlendirme ve bunun gereklerine uygun çalışmalar yaptığı anlaşılmıştır" denildi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşadamı Erol Aksoy'a şok ceza

unlu_isadami_erol_aksoy_iflas_etti13537606190_h956038.jpg


İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, iş adamı Erol Aksoy'u, "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Erol Aksoy İktisat Bankası'nın zarara uğratılması davasında zimmet suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Bankalar Kanunu'na muhalefet davasından yargılanan iş adamı Erol Aksoy'u, "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yaşlı amca zırhlı aracı durdurdu

[h=2]Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde barikatlar kurup, lastik yakarak İdil Yolu'nu trafiğe kapatan göstericiler, polise de ses bombası, molotof ve taşlı saldırıda bulundu.[/h]
sli_amca_zirhli_araci_durdurdu13813345640_h1083556.jpg


Son 3 gündür yasadışı gösterilerin yapıldığı Cizre'de bugün BDP İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Öcalan posterleri, PKK flamaları ile yürüyüşe geçerek İdil Caddesi'ne çıktı. Yürüyüşe devam etmek isteyen grubun önünü kesen güvenlik güçleri, yürüyüşlerine izin vermedi.Daha sonra BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter ile polis yetkilileri arasında yapılan görüşme sonrası basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Basın açıklamasından sonra grup sessizce dağılırken, grup içerisinde bulunan çocuklar arasında kısa süreli çatışmalar yaşandı. Çocukların taşlı saldırısına güvenlik kuvvetleri de gaz bombalarıyla müdahale etti. Daha sonra ara sokaklara kaçan çocuklar ile polis arasındaki kovalamacalar mahalle arasında sürüyor.Öte yandan polis, panzer ve akrep tipi zırhlı araçlarla ilçe merkezindeki bir çok noktada sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü.

NUSAYBİN'DE ESNAF, 10 AY SONRA İLK KEZ KEPENK KAPATTI


Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de devam eden çözüm süreci nedeniyle esnaf 10 ay sonra ilk kez bugün kepenk kapattı. Cadde ve sokakların boş olduğu ilçede, çok az sayıda vatandaşın sokaklarda olduğu görüldü. Şehir içi yolcu taşıyan minibüslerin çalıştığı ilçe merkezinde, güvenlik güçleri de muhtemel olaylara karşı sıkı önlem aldığı görüldü.


DERİK İLÇE MERKEZİ SESSİZ


Derik İlçesi'nde de, fırın ve eczaneler dışında esnaf, sabah saatlerinden itibaren kepenk kapattı. Sokakların boşaldığı ilçe merkezinde sessizlik devam ederken, güvenlik güçleri ilçe merkezindeki bir çok yerde önlem aldı.


CİZRE'DE OLAYLAR ÇIKTI


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde barikatlar kurup, lastik yakarak İdil Yolu'nu trafiğe kapatan göstericiler, polise de ses bombası, molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Polis ise göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamacalar yaşanırken, bazı vatandaşlar atılan
gazların ortasında kalarak zor anlar yaşadı.


YAŞLI ADAMA SU


Polis ekipleri zırhlı araçla İdil Yolu'nu kapatan göstericilere müdahale ederken, polis aracına yaklaşın yaşlı bir adam, polislerden su istedi. Araçtaki polisler de olayların arasında durup, yaşlı adama su verdi. Suyunu içen bu kişi daha sonra bölgeden ayrıldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan'dan Balyoz yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yanukoviç, birlikte bazı açıklamalar yaptılar.Başbakan Balyoz Davası ile ilgili gelen bir soru üzerine, süreç bitmiş değil,nokta koyulmadı dedi.

andan_onemli_aciklamalar_canli13813370380_h1083562.jpg


İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:"2012 sonu itibariyle 6.2 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahiptik. Şu anda serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili atılacak adımlar 2015 sonuna kadar bir sıçramayı getirebilir. Türkiye ve Ukrayna'yı birbirine yakınlaştıran önemli unsurlar var. Bunlardan biri de Stalin döneminde Kırım'dan zorla göç ettirilen Kırım Tatarları'nın yurtlarına dönüşte yürütülen işbirliğidir. Bugün de değerli dostumla bunları aramızda görüştük. Öncelikle şunu açıkça ifade etmek isterim. Ukrayna'nın tarihi bir haksızlığın düzeltilmesiyle ilgili yapıcı çabalarını ve katkılarını takdirle karşılıyoruz.""Kırım Tatarları iki ülke arasında bir dostluk köprüsü, işbirliği alanı olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Ukrayna'nın tüm koşullarıyla iyi ilişkiler kurmaya dayalı çabalarını bizler de memnuniyetle takdir ediyoruz. Bu anlayış çerçevesinde Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile sürdürdüğü kapsamlı görüşmeleri de destekliyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerin yanında ulaştırma, savunma sanayi ve kültürle ilgili işbirliği alanlarını da görüştük."
"Görüldüğü gibi bugün 8 maddelik bir anlaşma paketini imzaladık. Bölgesel ve uluslararası meselelere bakış açılarımızın önemli ölçüde örtüştüğünü memnuniyetle gördük. Ben bu vesileyle değerli dostum sayın Yanukoviç'e en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ve sözü kendilerine bırakıyorum."


''İLİŞKİLERİMİZ HEP YOĞUNDU''

Yanukoviç:
"Her şeyden önce değerli dostum Erdoğan ve Türk ortaklarımıza teşekkürlerimi sunmak isterim. Zaman ilerliyor, hem de çok çabuk ilerliyor. 2003 yılında biz sayın Erdoğan'da stratejik ortaklık ilan etmeye karar verdik ve ilk imzaları attık. Arada çok bakanlar değişti, farklı farklı zamanlar geçti ama Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler hep çok yoğundu."
Yanukoviç:


"Ama biz hep ileriye doğru gidiyorduk. Bugünkü toplantıda ne yaptığımıza baktım ve çok kazançlarımız olduğunu gördük. Bizim ortaklığımız sadece laf değildir, somut işlerdir. Üzerinde çalıştığımız bazı projelerden bahsetmek isterim. Daha önce aldığımız kararların nasıl icra edildiğini değerlendirdik ve bugün yaptığımız toplantının ardından yeni kararlar aldık ve imzaladık. Gündemimizde ulusal ve uluslararası konular mevcut."


BALYOZ DAVASI


- "Yargıtay ilk derece mahkemesinin görüldüğü gibi kararlarının bir bölümünü onadı, bir bölümünü bozdu, bir bölümünü de düzelterek onadı. Tabii süreç şu anda bitmiş değil. Onun için takip edeceğiz. Vereceğim cevap budur. Diğer konuya gelince orada da süreç devam ediyor. Kesinleşmesi halinde malum Anayasamızın 83 ve 84. maddelerinde de bunun gereği neyse yapılacaktır. Teşekkür ederim."
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
'Türkiye Erdoğan'ı alkışlıyor'

[h=2]Devlet kurumlarında baş örtüsü yasağının kaldırılması Türkiye gündemini olduğu kadar dünya gündemini de meşgul etti.[/h]
unlu_gazete_iflas_bayragini_cekti13535237430_h954921.jpg



İngiliz Financial Times gazetesi, 'Türkiye Erdoğan'ın türban yasağını kolaylaştırmasını alkışlıyor' başlığını kullandığı haberinde Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa kadınların polis memurluğu, hakimlik ve savcılık meslekleri dışında kesin olarak türban takma haklarının olduğuna vurgu yaptı.Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey'in kaleme aldığı yazıda, bazı laiklerin Erdoğan'ın toplumu, daha İslami bir yola doğru götürdüğü için suçlamaya devam ettikleri ifade edilirken bunda en öne çıkan şikayetin İstanbul ve daha sonra diğer kentlere yayılan geniş kitlesel protestolar olduğunu aktardı.Telegraph: Devlet sivil hizmette türban yasağını kaldırdıTelegraph gazetesi de haberinde,' İslami kökenli hükümetin Başbakanı Erdoğan tarafından açıklanan reformlar kapsamında onlarca yıldır süre gelen türban yasağı kaldırıldı' ifadelerini kullandı.'Kadın memurlar artık erkek meslektaşları sakal bırakabilirken onlar da türban takabilecekler' diye yazan gazete, bu yasakların Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün tarafından getirildiğine vurgu yaptı.Gazete son olarak ana muhalefet partisinin söz konusu yasayı laiklik rejiminin ihlali olduğu eleştirisini aktardı.New York Times: Türkiye devlet dairelerinde baş örtüsü yasağını kaldırdıAmerika'da yayınlanan New York Times gazetesi, baş örtüsü yasağının Türkiye'deki en duygusal yasak konularından biri olduğunu yazarak bu yasağın ülkeyi uzun zamandır ikiye böldüğünü yazdı.Gazete, bazı laiklerin Başbakan Erdoğan'ın baş örtüsü yasağını kaldırmasında demokratik bir açılım yapmaktan çok hükümetin İslami gündemi getirmeye çalıştığı düşündüklerini aktarararak son aylarda AKP hükümetinin Avrupa ve Amerika'da onlarca gazeteciyi cezaevinde tuttuğu gerekçesiyle eleştirildiğini hatırlattı.

'Kadınların kıyafetleri hala tartışma konusu'


Baş örtüsü yasağının kaldırılmasına karşın Türkiye'de kadınların kıyafetlerinin hala tartışma konusu olduğunu yazan New York Times, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon programı sunucusunun kıyafetini aşırı dekolte bularak eleştirmesinin ardından sunucunun işine son verildiğini aktardı.
Wall Street Journal: Türkiye devlet kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırdıDevlet dairelerinde baş örtüsünün kaldırılmasını 'dönüm noktası bir yasa' olarak yorumlayan Wall Street Journal gazetesi, bu yasağın onlarca yıl muhafazakarlarla laik düzen arasında tartışmaya yol açtığını ifade etti.
Gazete, baş örtüsünün kamu yaşamındaki rolünün onlarca yıl Türkiye'nin ideolojik bölünmüşlüğünün bir mihenk taşı olduğu yorumunu yaptı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Abdullah Gül'ün kulağındaki işitme cihazı

[h=2]Cumhurbaşkanı Gül'ün kulağındaki rahatsızlık nedeniyle kullandığı işitme cihazı objektiflere yansıdı.[/h]
ulun_kulagindaki_isitme_cihazi13813417090_h1083579.jpg


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i resmi törenle karşıladı. Tören sırasında Gül'ün işitme cihazı da görüntülendi.
SOL KULAĞINDAN AMELİYAT OLMUŞTU


Geçtiğimiz Haziran ayında, Abdullah Gül'de sensörinöral işitme kaybı rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış ve Gül'ün ameliyatla iç kulağından beynine kadar uzanan bir işitme cihazı takılmıştı. Gül, işitme kaybı sebebiyle, o dönemdeki ziyaretlerini iptal etmişti.
 
Üst