11.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yuvada dayağa 8 yıl sonra eziyet cezası


21773234.jpg
[h=2]Malatya Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklara eziyet ettiği iddiasıyla yargılanan 15 bakıcıdan 3’ü çeşitli cezalara çarptırıldı.[/h]

Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada bakıcılardan Şefika Solmazgül’e 25 eyleminden dolayı 14 yıl 1 ay 10 gün, Elif Biradlı’ya 5 eyleminden dolayı 3 yıl 1 ay 20 gün ve Nezaket Demirtaş’a 2 eyleminden dolayı 9 ay 5 gün hapis cezası verildi.

‘KAKAMIZI YEDİRDİLER’


Ekim 2005’te 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda yaşanan skandal, gizli kamera görüntülerinin birtelevizyon kanalında yayınlanmasıyla ortaya çıkmıştı. Hürriyet’e konuşan çocuklardan 2000 yılı doğumlu M.K., “Bizim odada kalan Ali isimli çocuk altına kaka yapmıştı. Şefika Solmazgül, Ali’nin kakasını külotundan peçeteyle alarak zorla yedirdi. Ali bu sırada ağlıyordu. Kaka yedirme olayının başka bir çocuğa yapıldığını görmedim” demişti. Bakıcı kadınlar hakkında “eziyet” suçundan dava açılmıştı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Partide gözyaşıyla karşılanır


21773971.jpg
[h=2]Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’de “dördüncü dönem yasağı” ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de AK Parti’de siyasete dönerek başbakan olacağı iddialarına ilişkin açıklamalar yaptı.[/h]

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye dönüşüyle ilgili parti içindeki rahatsızlıklara da göndermede bulunarak Cumhurbaşkanı Gül’ün durumunu değerlendiren Arınç, şunları söyledi:
“O gün kimin ne olacağı konusunu hep açık bırakıyoruz. O gün hangi şartlar olur? Kim aday olmak ister? Kim olmak istemez? Bunları kendi içimizde çok kolay çözeriz. Sayın Başbakan arzu ediyorsa mutlaka olur. Abdullah Bey’in de kendi talebine bağlı. Derse ki, ‘Ben tekrar Ak Parti’de siyaset yapmak istiyorum’ herkes gözyaşları ve sevinçle karşılar. Yani o Sarıgül değil. Benzetmek gibi olmasın ama.


DÜŞÜNCEMİ KİMSE PAYLAŞMIYOR


Başbakan ‘Ben Genel Başkan olduğum sürece üç dönem değişmez’ diyor. Ben de değişmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama çevremizde bu düşüncemi paylaşan kimse de yok. Maalesef sadece milletvekilleri ya da bakanlar olarak söylemiyorum her gelen, ‘Bu çok yanlış, değiştirin. 2015’te nasıl bir netice alınabilir?’ diye endişe ediyor. Ama Sayın Başbakan ‘Genel Başkan olduğumu sürece değişmez’ dediğine göre 2015’e kadar açık kapıyı kendisiyle ilgili olmasa bile bıraktı.”
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CPJ'den Obama'ya 'kötü not'



21773734.jpg
[h=2]Basın özgürlüğü ve gazetecilerin haklarının korunması konusunda, dünyadaki en etkin kurumlardan birisi olan Gazetecileri Koruma Komitesi (Committee to Protect Journalists), basın özgürlüğü konusunda ABD Başkanı Barack Obama'ya 'kötü not' verdi.[/h]

CPJ bugün yayınladığı 'Obama ve basın' başlıklı raporda ABD hükümetinin medyaya baskı uyguladığını, gündelik haber akışını engellediğini ve basın denetiminden kurtulmak için kendi sosyal medya organlarını kullandığını savundu. CPJ'nin, 32 yıllık tarihinde ABD'de basın özgürlüğüne ilişkin ilk kapsamlı çalışma özelliği taşıyan raporda, Obama yönetiminin belge sızıntılarına karşı ABD'nin yakın tarihinde görülmemiş bir savaş açtığı savunuldu. CPJ, bu korku ortamının devlet görevlilerini ürküttüğünü, neredeyse her konunun 'çok gizli' olarak nitelendiğini, resmi görevlilerin gazetecilerle konuşmaktan kaçındığını, haber kaynaklarının ispiyonculuk suçlamasıyla yüz yüze kalmamak için gazetecilerle telefonda bile görüşmekten çekindiği savunuldu.



GAZETECİLER İÇİN GÜVENCE ÇAĞRISI



Washington Post'un eski editörlerinden L.Downie Jr. Tarafından hazırlanan raporda, CPJ ABD Başkanı Barack Obama'ya, haber kaynakları aracılığıyla devlet kurumlarına dair gizli bilgilere ulaşan gazetecilerin her hangi bir yasal tehdit altında olmayacağı yönünde güvence vermesi çağrısında bulundu. Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) yapısı ve kapsamı ile yerli ya da yabancı gazetecilere karşı yürütülen izlemeler konusunda daha açık olmaya çağrılan Obama yönetimine, "Gazetecilerin sanal takibini kısıtlayacak politikalar üretin ve gazetecilerin kaynaklarını koruma hakkını koruma altına alın. Adalet Bakanlığı yönetmeliklerini güncelleyin, gazetecilerin kayıtlarını ele geçirmek için gereksiz, genel ya da gizli mahkeme çağrılarını engelleyin. Gazetecilere bilgi sızdıran devlet görevlilerini 'ispiyoncu' yada 'düşmana yardım' suçlamasıyla yargılamaktan vazgeçin. Bu uygulama ve oluşturduğu korku ortamı bilginin kamuoyu yararına özgür dolaşımına engel olagelmektedir" önerilerinde bulunuldu.

Obama'ya, 'devlet faaliyetlerini şeffaflaştırma' sözünü tutması çağrısı yapılan raporda, basına açıklama yapan resmi görevliler üzerindeki devlet tehdidinin kaldırılması da istenirken, "Gazetecilere koruma sağlayacak herhangi bir federal zırh kanununda mümkün olan en geniş 'gazeteci' ve 'gazetecilik' tanımını savunun. Bu zırh yasaları, referans mektubu, tecrübe ya da satatüden ziyade haber hazırlama sürecini koruma altına almalıdır ve genel geçer bir lisanslama yolu olarak kullanılmamalıdır" ifadelerine yer verildi.



RAPOR BEYAZ SARAY'A GÖNDERİLDİ



Raporda yer alan bu tavsiyeler Beyaz Saray'a da bir mektupla yollandı. Mektupta Obama'ya, "Amerikan halkının devletin milli güvenlik uygulamarından haberdar olması ve bu uygulamaların kamuoyunda tartışılması konusundaki net açıklamalarınızı takdir ediyoruz. Fakat hükümetinizin uygulamaları şeffaflık eğilimi göstermiyor" denildi. Kurum, basın özgürlüğünü tartışmak üzere başkan Obama'dan bir randevu talep etti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mısır, Sisi'nin ses kaydını konuşuyor

[h=2]Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı sızdırıldı.[/h]
sisi_ile_ilgli_flas_iddia13814545230_h1083928.jpg


''Rassd'' internet haber sitesinde yayınlanan ve ülkede tartışmalara yol açan ses kaydının, Sisi'nin El-Mısr El-Yevm Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yasir Rızk'a verdiği demeci sırasında kaydedildiği ileri sürülüyor.Sisi, ''Cumhurbaşkanı seçilememesi durumunda, savunma bakanı görevine yeniden dönmesini sağlayacak bir maddenin anayasaya eklenmesi için aydınların katılacağı bir kampanya düzenlenmesini'' tavsiye ediyor.Mısır anayasasına göre askerler seçimlerde aday olamıyor. Uzmanlar, Sisi'nin cumhurbaşkanı adayı olması ve seçimi kaybetmesi durumunda eski görevine dönemeyeceği korkusunu taşıdığını öne sürüyor.Öte yandan devlete ait El-Ehram gazetesi, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, ses kaydının Sisi'ye ait olmadığına, iddiayı gündemine taşıyan medya birimleri hakkında da soruşturma açılacağına yer verdi.Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından ülkede Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için kampanyalar düzenleniyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hasip Kaplan valiye kızdı, töreni terk etti

[h=2]BDP'li Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi Havalimanı'ndaki törende konuşan Vali Hasan İpek'in Cizre'de yaşanan olaylara değindiği konuşmasına sinirlendi. "Buraya nutuk dinlemeye gelmedim" diyen Kaplan tören alanını terk etti.[/h]
_valiye_kizdi_toreni_terk_etti13814593280_h1083930.jpg

Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Şırnak-Ankara seferinin başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Tören, havalimanına Ankara'dan kalkan ve Şerafettin Elçi Havalimanına inen uçağın gelişi ile başladı.

Uçakla gelen AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve diğer yolcuları Vali Hasan İpek karşıladı.

Çiçeklerle karşılanan vekiller ve diğer konuklar seferlerin başlaması anısına uçak önünde kurdele kesti.

Törende konuşan Vali İpek, son günlerde Cizre'de yaşanan olaylara değindi.

Bir hafta içerisinde Şırnak'ta meydana gelen olaylarda 4 iş makinesinin yakıldığını kaydeden Vali İpek, buna isyan ettiğini söyledi.

"Bir çözüm sürecimiz var. Bu insanların sokağa çıkma hakkını da elinden alanlara tepki göstermemiz lazım" diyen İpek, şunları kaydetti:

"Düne kadar Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı Türk'üm dedirtmek mecburiyetindeydik bu ülkede. Ama bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Nedir bu yaşadığımız mutluluk? İşte andımızı kaldırdık. Her şey dört dörtlük mü? Hayır. Ama Cizre'de insanlar 3 günden beri dışarı çıkamıyorsa, kusura bakmayın da dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz.

Herkesin bir adım atması lazım. Bir ay içerisinde birçok olayım oldu Şırnak'ta. Bunların barış ve çözüm süreciyle alakası var mı, yok. Bu insanları sürekli molotoflarla sokağa çıkarmanın anlamı var mı, yok. İşte bunları hep birlikte yapacağız. Vali olarak gaz ve su atmayacağım halkıma. Herkes yürüyüşünü, basın açıklamasını yapacak. Ama başkaları da gelip benim insanlarımın üzerine molotof, el yapımı bomba atmayacak. İnsanlarımı taşlamayacak."



'NUTUK DİNLEMEYE GELMEDİM'



Valinin bu sözlerine BDP Milletvekili Hasip Kaplan'dan tepki geldi.


Oturduğu yerden İpek'in konuşmasına yanıt veren Kaplan, demokrasilerde bir ilde seçilmiş iki milletvekilinin, 6 belediye başkanının cezaevinde tutulamayacağını belirterek şunları şöyle devam etti:

"Ramazan Uysal terörist midir? Allah aşkına cezaevindedir. Faysal Sarıyıldız öyle midir Allah aşkına yapmayın. Biraz da bu vatandaşın çektiklerini görün. Bizi isyan ettirmeyin. Ben nutuk dinlemeye gelmedim, burada nezaketen bulundum.

Ben siyasetçiyim. Bana atanmışlar burada nutuk atamaz. Demokrasilerde atanmışlar nutuk atmaz. Seçilmişler mecliste bunu muhalefetiyle iktidarıyla yapar. Bize bırakın bu işi."

Bunun üzerine Vali İpek ise "Vatandaş 3 günden beri çekiyor. Bu molotofları siz mi attınız da alınıyorsunuz sayın vekilim. Siz atmadınız ki" dedi. Kaplan, daha sonra tören alanından ayrıldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Balıkçılar bile gözlerine inanamadı!

[h=2]Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi açıklarında balıkçı ağlarına camgöz olarak bilinen yaklaşık 800 kilogram ağırlığında köpekbalığı takıldı.[/h]
cilar_bile_gozlerine_inanamadi13814316850_h1083896.jpg
Yalova Balıkçı Barınağı'na getirilen 5 metre uzunluğundaki dev köpekbalığını gören vatandaşlar ise balıkla hatıra fotoğrafı çektirdi.Çiftlikköy İlçesi açıklarında balıkçıların ağına takılan 800 kilogram ağırlığında ve 5 metre uzunluğundaki köpekbalığı Yalova Balıkçı Barınağı'nda sergileniyor. Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, bu büyüklükteki bir köpekbalığının 10-15 yılda bir ağlara takıldığına dikkat çekerek, "Bu köpekbalığı 50 metre derinlikte ağlara takılmış. Bu balığın ağda yakalanması tesadüfü bir olaydır. Ağa sarılmış. Meslektaşlarımız bu köpekbalığını tekneyle çekerek barınağa getirdiler. Aslında koruma altında olan, avlanması yasak olan bir balık türü bu. Arkadaşlar, ağlara telef olmuş bir şekilde takıldığı içisahile çıkardılar"dedi.Bu tür köpekbalığının ihracatının da yasak olduğunu dile getiren Tokalak, "Köpekbalığıyla ilgili Bursa ve Kocaeli'nde bir kaç yerle görüştük, mezatları aradık. Köpekbalığını yarına kadar elimizde tutacağız. Talep olursa satacağız. Talep olmazsa Yalova İskelesinin altına atarak balıklara yem yapacağız" dedi



 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bayramda bu ülkeye geçişe izin verilmeyecek

[h=2]Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, güvenlik gerekçesiyle bayram süresince, Türk plakalı araçların Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye geçişine izin verilmeyeceğini belirtti.[/h]
_yemeyene_polis_hediye_verecek13707187130_h1036464.jpg


Hayati Yazıcı, Ağrı Gürbulak Sınır kapısında incelemelerde bulundu.Yazıcı, burada yaptığı açıklamada sınır kapıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Yazıcı, ''Bayram dolayısıyla Cilvegözü sınır kapısında bu hizmetin verilmeyeceğine ilişkin Suriyemakamlarının bir bildirisi olmuş. Dolayısıyla Türk tüccarlarla Suriyeli tüccarların arasında Suriye'de yaşanan bu güvensizlik ortamı dolayısıyla sipontane ticaret tarzı da bayram süresince duruş olacak. "Kapıkule sınır kapısında yaşanan TIR kuyruğuna da değinen Yazıcı, durumun Bulgaristan tarafından kaynaklandığını söyledi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Demokratikleşme paketi sonrası ilk anket

[h=2]Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı Demokratikleşme Paketi sonrası yapılan ilk kamuoyu araştırmasına göre, paketi olumlu bulanların oranı oldukça yüsek çıktı.[/h]
lesme_paketi_sonrasi_ilk_anket13814127740_h1083819.jpg


MAK Danışmanlık tarafından yapılan araştırmada 10 bin 800 kişiye ulaşıldı.

Halkın açıklanan paketi nasıl algıladığını ve destek verip vermediğini görmek adına 81 ilde yapılananket 2-6 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

3 sorunun yöneltildiği araştırmada paketi olumlu bulanların sayısı yüzde 50,5 olurken 'Yetmez Ama Evet' diyenlerin oranı ise yüzde 21,6 oldu.

Paketi olumsuz bulan kesimin oranı yüzde 19,4'te kalırken yüzde 8 görüş belirtmedi.

Araştırmada ‘Pakette eksik olan düzenleme' ve ‘Pakette olmasaydı dediğiniz düzenleme' gibi sorular da yöneltildi.


İŞTE ÇIKAN SONUÇ




Başbakan'ın kamuoyuna açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni doğru buluyor musunuz?

EVET: % 50.5
YETMEZ AMA EVET : % 21.6
HAYIR: % 19.4
KARARSIZ : % 8.5

446jpg_h176.jpg


Başbakan'ın kamuoyuna açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne "yetmez ama evet" diyenlere;



Sizce Demokratikleşme Paketinde başka ne olmalıydı?


Kısmi af çıkmalı: % 44
Ayasofya da camiye dönüşmeli: % 26
Tekke, Zaviye ve Medreselerle, Cemevleri statü kazanmalı: % 21
Diğerleri: % 9

445jpg_h43.jpg


Demokratikleşme Paketi'nde size göre "olmasaydı!" dediğiniz madde var mı?


Andımız: % 31
Kilise'ye hak verilmesi: % 22
Seçim sitemi: % 21
DİĞERLERİ: % 26

444jpg_h715.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İstanbul'a CHP'den sürpriz aday adayı

[h=2]Gazeteci Can Ataklı, İstanbul Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı olduğunu açıkladı.[/h]
eski_esinden_can_atakliya_agir_suclama13482163700_h927189.jpg



Can Ataklı, Ulusal Kanal'daki programı sırasında yaptığı açıklamada, "CHP, anketlerde benim ismimi de sorduğu taktirde tablo ortaya çıkacaktır. CHP bir kişiye mahkum edilemez, farklı adaylar da var" dediAtaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül'ün adaylığını tartışan medya, diğer adayları da görmeli. Bugün ilk kez kendimden söz edeceğim ve bu yüzden sizden özür diliyorum. Tüm kesimlerden oy alabileceğimi düşünüyorum. CHP, anketlerde benim ismimi de sorduğu taktirde tablo ortaya çıkacaktır. CHP bir kişiye mahkum edilemez, farklı adaylar da var"
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Katliam gibi kaza: 9 ölü, 3 yaralı

[h=2]Kütahya'nın Gediz ilçesinde, minibüsle tırın çarpışması sonucu 9 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.[/h]
katliam_gibi_kaza_8_olu13814140140_h1083824.jpg
 
Üst