19.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Trafik cumadan kilitlendi


21851176.jpg
[h=2]

Bayram tatilini başta Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere Anadolu’nun çeşitli kentlerinde geçirmek amacıyla İstanbul dışına çıkanlar, dönmeye başladı.
[/h]

Hafta sonu yoğunluğuna yakalanmak istemeyenler dün öğleden sonra yola çıktı. Saat 15.00’ten sonra feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. TEM otoyolundaki yoğunluk gece de sürdü. Sürücüler, 15 kilometreyi bulan kuyruk nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği Sakarya’nın Sapanca ilçesinde TEM’den çıkarak D-100 karayoluna yöneldi.

E-5’i su bastı


İSTANBULLU önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Kentte etkili olan yağmur, sabah saatlerinde Anadolu yakasında E-5 trafiğini durma noktasına getirdi. Pendik’ten Kartal istikametine giden araçlar, aşırı yağış nedeniyle oluşan su birikintisine takıldı.

Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Polisliğe en az başvuru yapılan 3 il!

ige_en_az_basvuru_yapilan_2_il13821012750_h1085870.jpg


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 3 bin 300 kişilik polis kontenjanına üniversite mezunu 38 bin kişi başvuruda bulundu.
Emniyet'in çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere 3 bin 170 erkek, 130 kadın polis alınacak.


3 bin 300 kişilik kadro için 7 bin 100'ü kadın, 30 bin 900'ü erkek olmak üzere toplam 38 bin kişi başvuru yaptı.

Polisliğe en çok Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat mezunlarının başvurduğu ortaya çıktı. Başvuruda ilk sıraları 3 bin 573 kişi ile İstanbul, 3 bin 537 kişi ile Ankara, bin 988 kişi ile İzmir, bin 941 kişi ile Adana, bin 239 ile Konya, bin 218 ile Mersin, bin 136 ile Bursa izledi.



Polis olmak için en az başvuru ise Hakkâri'den 9, Tunceli'den 21, Şırnak'tan 35 kişi ile bu üç il oldu.


Polis adayları 22 ilde 32 kurulda mülakatlara girecek. 80 soru içinde adaylara çok sayıda atasözü, özdeyiş ve özlü sözün anlamı ve içeriğinin sorulacağı belirtildi. Polis adaylığına kabul edilenler 6 ay eğitime alınacak.


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yakın

[h=2]Berrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılması konusunda Lübnanlı bürokrattan açıklama geldi. Davutoğlu da aynı saatlerde açıklama yaparak, çok olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.[/h]
pilotlarla_ilgili_yeni_gelisme13781413510_h1069150.jpg


Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, "Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşı, ülkelerine teslim edilmek üzere önümüzdeki saatlerde Türkiye'de olacak. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması ise yakın" dedi.
DAVUTOĞLU: KONU HALLOLDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi.

LÜBNAN TELEVİZYONU SERBEST DİYE DUYURDU

Lübnan televizyonu, 22 Mayıs'ta İran'dan dönerken Suriye'nin Aziz kentinde kaçırılan 9 Lübnanlının serbest bırakıldığını ve Türkiye sınırından girdiklerini duyurdu.

BİZİM İÇİN BAYRAM GİBİ GEÇMEDİ

Kanal 7 televizyonuna konuşan Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasından bu yana çok yoğun bir mesai yürüttüklerini bunların bir kısmının kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. Pilotların Ramazan Bayramı'nda kaçırıldığını hatırlatan Davutoğlu, o günden sonra bayramın kendileri için bayram gibi geçmediğini vurguladı.

Pilotların ailelerinin vakur bir şekilde ve devletine güvenerek sabırla beklediğini dile getiren Davutoğlu, pilotların Kurban Bayramı'nı aileleriyle geçirmesi için yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu çerçevede arife günü Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Merri ve Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile tekrar görüştüğünü ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

SÜRECİ BİZZAT BAŞBAKANIMIZ TAKİP ETTİ

"Son günlerde telefon diplomasisi yanında, alanda MİT Müsteşarlığının çok yoğun çabaları var. Sayın Başbakanımız bizzat süreçleri takip etti. Bu bayramda da bununla ilgili yoğun mesai içinde olduk. Bugün itibarıyla biraz önce Lübnan Başbakanı Sayın Mikadi de teyit etti, çok olumlu gelişmeler var. Mikadi de bu olumlu gelişmelerin seyri konusunda bana bilgi aktardı. Ama tabii bizim bir prensibimiz vardır. Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaşmadan bu konuda hep temkinle hareket ederiz. Başbakanımızın da dediği gibi olumlu bir seyir var. Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Onlar ailelerine kavuşacaklar. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim. Son prosedür olarak birtakım güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere, atılması gereken adımlar var. Katkıda bulunan herkese teşekkür borçluyuz."

MUTLU HABERİ EN KISA ZAMANDA ALACAĞIZ

Pilotların aileleriyle de görüştüğünün altını çizen Davutoğlu, onların da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "İnşallah bu mutlu haberi en kısa zamanda vereceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
Lübnan'da da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.Kaynak: AA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bakan Davutoğlu: Kimse tehdit edemez

[h=2]Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kanal7'de yayımlanan İskele Sancak programında gündemdeki konulara dair soruları yanıtladı. Davutoğlu, MİT müsteşarı Hakan Fidan ve kaçırılan Türk pilotları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.[/h]
oglu_kimse_tehdit_edemez_canli13821294910_h1085964.jpg


Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak'ta bu hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politikasını değerlendirdi. Davutoğlu, özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidanhakkında yapılan haber ve tehditler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar ile ilgili sıcak gelişmeyi paylaştı. "Kimse bizim ülkemizde hizmet eden bir devlet adamını tehdit edemez" diyen Davutoğlu, "Bir ülkenin istihbarat başkanı ile ilgili 'bir gün arabasında sürprizi hakediyor' deniliyor. Kim bizim MİT Başkanımızı, kim bizim bir yetkilimizi tehdit etme cüretine sahip olabilir. Bu haberler üzerinden kim kime ne mesaj vermek istiyor? Bunları herkesin doğru takdir etmesi lazım. Bu haberler konusunda kamuoyumuzun, medyamızın sessiz kalması üzüntü vericidir. Burada söz konusu olan herhangi bir parti değil. Kimsenin böyle birşey söylemeye hakkı yok. Kimsenin bizim devletimizin en önemli birimlerin başında olan devlet adamını böyle bir muameleye maruz bırakmaya hakkı yok. Birileri çözüm sürecinden rahatsız, çözüm süreci ile birlikte Türkiye'nin Ortadoğu'daki gücünden rahatsız. Türkiye'nin küresel gücünden geri adım atması isteniyor. Yeni Türkiye'yi istemiyorlar" diye konuştu.




KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLAR


Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasından bu yana çok yoğun bir mesai yürüttüklerini bunların bir kısmının kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. Pilotların Ramazan Bayramı'nda kaçırıldığını hatırlatan Davutoğlu, o günden sonra bayramın kendileri için bayram gibi geçmediğini vurguladı.
Pilotların ailelerinin vakur bir şekilde ve devletine güvenerek sabırla beklediğini dile getiren Davutoğlu, pilotların Kurban Bayramı'nı aileleriyle geçirmesi için yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi. Davutoğlu, bu çerçevede arife günü Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Merri ve Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile tekrar görüştüğünü ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

MUTLU HABER EN KISA ZAMANDA...


Pilotların aileleriyle de görüştüğünün altını çizen Davutoğlu, onların da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "İnşallah bu mutlu haberi en kısa zamanda vereceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Haber7
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dev göktaşı dünyayı sıyırdı!

[h=2]NASA, çok tehlikeli göktaşları grubundan bir asteroidin dünyanın yakınından geçtiğini belirtti. Aynı göktaşının 19 yıl sonra ikinci bir tehlikeli geçiş yapması öngörülüyor.[/h]
dev_asteoroit_dunyayi_siyiracak13548502330_h961438.jpg



Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi Başkanlığı'nın (NASA),resmi internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, 2013 TV135 ismi verilen ve dünyanın yakınından geçtiği belirtilen göktaşının boyunun, 400 metre (1.300 feet) civarında olduğu tespit edildi.Bilim adamları göktaşının dünyaya en çok yaklaştığı mesafeyi 6,7 milyon kilometre olarak hesap ederken, bu mesafe ayın dünyaya olan uzaklığının yaklaşık 15 katına karşılık geliyor.Göktaşının gelecek 4 yıllık hareketini inceleyen bilim adamları, yörüngesiyle ilgili birçok belirsizliklerin bulunduğunu, gök cisminin dünyayı etkileme ihtimalinin ise mevcut ölçümlere göre 63 binde 1 olduğunu belirtiyor.Asteroit, 8 Ekim'de Ukrayna'da Kırım Astrofizik Gözlemevi astronomları tarafından keşfedildi. Dev göktaşının, hesaplamalara göre, çizdiği yörünge doğrultusunda 2032 yılında tekrar dünyaya yakın bir noktadan geçiş yapması öngörülüyor.NASA'nın California'daki Jet Fırlatma Laboratuvarı'nda, Dünya-Yakın Objeler Programı yöneticisi olarak çalışan Don Yeoman'ın aynı bilgilendirmede yer alan açıklamasına göre, asteroidin bir sonraki geçişinde dünya için tehlike oluşturma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yüksekova'da askerler köylülerle bayramlaştı

[h=2]Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askerler köylülerle bayramlaştı. 3.Piyade Tümeni'ne bağlı birliklerden bir manga asker, Yüksekova'ya bağlı köylere giderek köylülerle bayramlaştı.[/h]
skerler_koylulerle_bayramlasti13821322270_h1085967.jpg


Çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtan askerlerbüyükleri de unutmadı. Köyün önde gelenleri askerleri kendi evlatları gibi karşıladı. Ziyaret ettikleri köylerde büyük küçük demeden herkesle kucaklaşan askerler köylülerin ikramlarından yedi içti. İlçe merkezine bağlı Dedeler köyüne giden askerler, sıcak bir şekilde karşılandı köy meydanında köylülerle oturup çay içen askerler köylülerin çeşitli sıkıntılarını da dinledi. Daha sonra çocuklara sarılarak öpen askerler beraberlerinde getirdiklerini dağıttıktan sonra başka bir köye geçti.Bayram sürecince bütün köylere gitmeye çalıştıklarını ve bundan sonra köylerin hepsini gezeceklerini köylülerle birlikte olamaya devam edeceklerini belirten askeri yetkililer, köylülerin bu ziyaretlerden çok memnun kaldığını ifade etti.Yine merkeze bağlı Örnek köyüne giden askerler burada da sıcak bir şekilde karşılandı. Köy odasında oturan askerler köyün ileri gelenleri ile bayramlaştı köylülerin hal hatırını sordu.Köyde askerlerle bol bol sohbet eden çocuklar askeri araçlarla tur attı, kirpi ve kobra aracına binen çocuklar askerlerin gösterdiği ilgiden memnun oldu.Binbaşı Güngör Yılmaz, ''Köylülerimizle bayramlaştık onlarla bayramlaşmak çok güzeldi. Onur duyduk gurur duyduk sağ olsunlar bize kapılarını açtılar yüreklerini açtılar biz çok memnun olduk. Programlarımızda devam edecek ilerleyen zamanlarda da köylerimizi ziyaret edeceğiz.'' dedi.Askerlerin köyleri ziyaret ile ilgili açıklama yapan köy muhtarı Rıza Çağılı, ''Bayram için geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizi gördüğümüz için çok mutluyuz. Allah hep böyle göstersin birlik beraberlik göstersin barışın simgesi olmak istiyoruz. Bundan sonra hep böyle istiyoruz.'' şeklinde konuştu.Köylülerden Burhan Demir de, ''Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim ayrıca hepinizin bayramı mübarek olsun hoş geldiniz sefa getirdiniz. Biz burayı çok istedik eskiden beri böyle olmasını istedik. Vali Bey, Kaymakam Bey, komutanlar bizi ziyaret etti. Başbakanımızı da bekliyoruz. Onu Örnek köye çay içmeye davet ediyoruz.'' diye konuştu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Nabi Avcı'nın çarşaflı öğretmen endişesi

[h=2]Eskişehir Öğretmenevi'nde bayramlaşma törenine katılanMilli Eğitim Bakanı Bakanı Nabi Avci, provokasyon uyarısında bulundu.[/h]
nin_carsafli_ogretmen_endisesi13821262260_h1085959.jpg


Burada, Eskişehir Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu görev yapan öğretmen Betül Uluuysal, 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında kamudabaşörtüsüne özgürlük sağlayan düzenleme sebebiyle Bakan Avcı'ya teşekkür etti."Böyle bir ayıbı kaldırdığınız için sonsuz teşekkürler. Benim durumumda olan birçok kişi, okuluna daha çok bağlılık duymaya, okul kültürünü daha sahiplenmeye başladı. Bu konunun okullarımız, öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyorum" sözleri üzerine Bakan Avcı şunları söyledi:"Ben teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Ben, bazı yerlerde, 'işte çarşaflı öğretmen filan gibi mizansenlerle bunu sabote etmek isteyenler çıkabilir' diyeendişe ediyordum. Bugün Yıldız'da (Yıldız Teknik Üniversitesi) galiba öyle bir şey olmuş. Öğretmenlerimizin sağduyusu, bu tür provokasyonları da boşa çıkartır. Ben size teşekkür ediyorum.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Davutoğlu: Twit çıktı mertlik bozuldu
[h=2]
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Twit çıktı mertlik bozuldu' dedi.
[/h]
_suriye_icin_diplomasi_trafigi13818540490_h1085188.jpg
,

Bakan Davutoğlu, Beyşehir ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa, KonyaValisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

"TWİT ÇIKTI MERTLİK BOZULDU"




Bir anısını anlatan Bakan Davutoğlu, "Bir taraftan bayram heyecanı yaşarken, arefe günü twitime Kenya'dan havaalanından twit yolluyor, bir de Bangladeş'ten. Konyalıların da içinde olduğu hayırseverler oraya kurban kesmeye gitmişler. Havaalanında biraz fazla beklemişler. Sayın bakanım bizi burada bekletiyorlar çözüm bulun. Bu twit çıktı artık mertlik bozuldu. Yani biraz bekle falan yok.

Doğrudan ulaşıyor ve diyor ki; bizi burada bekletiyorlar çözüm bulun. Büyükelçilerimizi arattım, dedim hemen... Bunlar madem ki o kardeşlerim Konya'dan çıkmışlar ve oradaki mazlumlara, masumlara, açlara, mağdurlara Konyalıların el emeği helal zekatlarını, rızıklarını götürüyorlar, onlara engel olmamak lazım. Ve onlar havaalanından geçene kadar da uyumadım, gözüme uyku girmedi. Mesaj geldi yine twitterden. Evet elhamdülillah geçtik, girdik diye. Ondan sora vazife tamam dedim.

İşte bir milletin büyüklüğü böyle günlerde imtihan edilir. Ya büyük bir millet olduğunuzu göstereceksiniz ve bu mazlumlara, mağdurlara kapınızı, aşınızı, evinizi paylaşacak şekilde açacaksınız, en önemlisi gönlünüzü açacaksınız ve tarihe geçeceksiniz. Ya da birilerinin dediği gibi kapıları duvarları inşa edeceksiniz ve tarihe bir yüz karası olarak geçeceksiniz. Biz gelecek nesillere böyle bir yüz karası bırakmayacağız. Eskiden borç alan bir ülke şimdi borç veriyor, yardım ediyor. Şu an dünyada en fazla yardım eden ülke konumundayız. En hızla yükselen donör ülke. Bir yılda 2 milyar dolarlık insanı yardım diğer ülkelere verebiliyoruz. Neden, çünkü, elhamdülillah yolsuzluklarla, haram yiyerek, bu milletin kaynaklarını tüketenler yok. Aksine gece gündüz çalışarak, bu milletin hizmetinde bu milletin tek kuruşunun hesabını yaparak hizmet eden kadrolar, bürokratlar, devlet adamları var. Hani hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, satıh ise bütün vatandır denmişti İstiklal Harbinde. Şimdi biz de diyoruz ki; hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır. Satıh ise bütün dünyadır. Bütün dünyada sözü geçen bir ülke hayal ediyoruz. Her yerde sözü geçen, her yerde itibari olan, dünyanın her yerinde bu Al Bayrağı onurla dalgalandıran bir ülke arzu ediyoruz. İşte bizim idealimiz budur. Biz sendelesek, arkamızdan gelenler daha hızlı yürüyecek. Ama biz sendelemeyeceğiz.

Bizim dizimizdeki dermanı çözemeyecekler. Bizi sendeletemeyecekler, bizi tereddütte bırakamayacaklar. Bu kervan yola çıkmıştır. Ve bu menzile ulaşacaktır Allah'ın izniyle. Yeter ki Allah devlete ve millete zeval vermesin. Bu milletin desteğini, duasını bizden eksik etmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Davutuoğlu'na hediye verildi. Bakan Davutoğlu konuşmasının ardından partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı.

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mısır'da 'Hesap Görme Cuması'

[h=2]Mısır'da darbe karşıtları, Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde, birçok kentte düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti.[/h]
rbe_karsiti_gosteriler_suruyor13821140700_h1085922.jpg


Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla "Hesap Görme Cuması" adı altında yapılan gösterilere çok sayıda kişi katıldı.Başkent Kahire'nin Meadi bölgesinde başlayan eyleme katılan binlerce gösterici, Nil boyundan Anayasa Mahkemesi önüne yürüdü.Roksi bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek isteyen göstericiler, saraya giden yolun güvenlik güçleri tarafından tank ve tel örgülerle kesilmesi üzerine üst düzey yabancı misafirlerin ağırlandığı Kubbe Sarayı'na yöneldi. Eylemlerini burada yapan göstericiler darbe karşıtı sloganlar attı.

-Rabia Meydanı'na yöneldiler-


Ağustos ayında düzenlenen gösterilerin güç kullanarak dağıtıldığı Rabia Meydanı'na yönelen kalabalık ise emniyet güçlerinin meydana girişlerine engel olması üzerine Rabia ve Nahda meydanlarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Nil Nehri'nin batı yakası Giza'nın Faysal bölgesindeki gösteride kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından havaya ateş açılarak göstericiler korkutulmaya çalışıldı.Kahire dışındaki kentlerden İskenderiye, Süveyş, Port Said, İsmailiye, Beni Süveyf, Asvan, Hilvan, Şarkıyye ve Dimyat'ın merkez ve ilçelerinde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi .Gösterilerde "Askeri yönetim düşsün", "Siyaset ordunun işi değil" sloganlarının yanı sıra darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bayramının kutlandığı pankart ve dövizler dikkati çekti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mustafa Sarıgül CHP'yi karıştırdı

[h=2]Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül'ü ihraç eden rapor hakkında konuştu. Bu arada CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan gazeteci Can Ataklı da Twitter hesabından Sarıgül'e yüklendi.[/h]
stafa_sarigul_chpyi_karistirdi13820959450_h1085841.jpg


CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, rapordaki tespitlerin görmezden gelinemeyeceğini söylerken, Sarıgül iddiaları yalanladı: Bütün bunlar Baykal ve ekibinin iftiraları. Bana dava bile açılmadı; aklandım.Sarıgül'ün partiden ihracıyla sonuçlanan 57 sayfalık raporu, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykaldeğerlendirdi. Baykal, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'e yönelik ihraç raporu haberi üzerine yakın çevresine, "Bu tespitler 9 yıl öncesine ait; ancak geçerliliğini koruyor. Bugün de değişen bir şey yok. Rapor görmezden gelinemez" değerlendirmesini yaptı. Baykal rapordan sonraki süreçte olağanüstü kurultaya gidildiğini de hatırlatırken, "Kurultay konuşmama baksınlar, oradaki sorularıma yanıt verilemedi" diye konuştu.Sarıgül'den de yanıt geldi. Sarıgül'ün açıklaması şöyle: "Suçlamalar o dönemde Baykal tarafından özel görevlendirilmiş üç milletvekilinin iftiralarından ibarettir. İncelemeler sonucunda dava konusu hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Bir tek dava açılmadı. Belgeler elimizde."

KURULTAY MESAJI: TUZ KOKMUŞTUR


Baykal, 30 Ocak 2005'teki kurultayda Sarıgül için şunları söylemişti:
- İki YDK üyesi ellerinde para dolu torbayla bir başka YDK üyesine gidecekler, ‘artık sen gereğini yapıver' diyecekler, ‘bunu alıver' diyecekler.
- Bundan önce kim bilir kaç defa bu yöntemleri kullanmışlarsa belki de ilk kez karşılarında ‘böyle bir şeyi kabul edemem' diyen bir CHP'li bulmuşlar.
- Rüşvet veren mi, reddeden öbür arkadaşımız mı CHP'lidir? Hangisi CHP'li?
- İstanbul'dan Şişli'den giren rüşvet virüsü, Balıkesir'e gitmiş, oradan Ankara'ya canevine kadar girmiş. Onu oradan söküp çıkaracağız, CHP'yi arındıracağız.
- Tuz kokarsa kurultay devreye girer; sizler de onun için buradasınız. Bu yolsuzluklara izin vermemek için buradasınız.
- Bu çok açık; 300 bin dolar rüşvet alındı mı alınmadı mı, onun karşılığında o ruhsat verildi mi verilmedi mi?


CAN ATAKLI DA SARIGÜL'Ü HEDEF ALDI


Gazeteci
Can Ataklı Twitter hesabından Mustafa Sarıgül'ü hedef alan açıklamalarda bulundu. Ataklı, Sarıgül isminin AK Parti tarafından CHP'nin önünü kesmek için gündeme getirildiğini ileri sürdü.


İşte Ataklı'nın o tiwitleri:


Bir öngörü; AKP Sarıgül'ü destekliyor ki, aday yapılsın, o zaman S.S.Önder de ortaya çıkacak. Öfkeli CHP'liler, geziciler oraya kayacak AKP'nin İstanbul'u kaybetmesi büyük ihtimal. Bu zorluğu Sarıgül'ü aday yaptırarak aşmaya çalışıyorlar. Sonuçta AKP kazanır CHP bölünür bir düşünün İstanbul sermayesi neden Sarıgül'ü istiyor. Amaç CHP kazansın AKP gitsin mi, yoksa AKP daha da güçlensin mi? düşünün, medyadaki yandaşlar, yetmezciler, sözde demokratlar neden sadace Sarıgül'den söz ediyor? Korkuları şu; AKP ya gerçekten giderse ey CHP'li, ey muhalif olanlar, ey geziciler, oyunuza sahip çıkın, algılara kanıp İstanbul'un ve Türkiye'nin kurtuluşunu geciktirmeyin. İşte gerçek. 3-4 twit yazdım, cümle akp kafalılar saldırıya geçti. daha ne diyeyim.
Kaynak : Akşam
 
Üst