22.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Topbaş'tan flaş açıklama: Yıkılacak!

lda_bir_donem_daha_sona_eriyor13823556560_h1086757.jpg


Kadir Topbaş, 29 Ekim Salı günü açılışı gerçekleştirilecek Marmaray Projesi'nin İstanbul için çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Topbaş, Kurban Bayramı boyunca otogardaki sıkışıklıkla ilgili olarak da konuştu. Topbaş, bununla ilgili olarak çözüm arayışında olduklarını söyledi.
Vodafone İstanbul Maratonu'nun Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısınınardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmaray Projesi'yle ilgili yöneltilen sorularıyanıtladı.Topbaş, Harem'in kaldırılması, kent içi yoğunluğun verdiği baskıyıkaldırmak için çalışmalarımız var, açıklamasında da bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkürlerini ileterek, çok önemli bir projeninhayatageçmek üzere olduğuna değinen Topbaş, "Marmaray; 'Asrın Projesi' dediğimiz, kıtaları buluşturan, gerçektenbüyük bir proje, büyük bir . Bugün yaşayaninsanlar olarak tarihe tanıklık ediyoruz. Kentin en doğusundan en batısına bir ulaşım aksı oluşurken, kent içi ulaşımdasaatte 150 bin yolcukapasitesiyle, köprülerdeki sıkıntıyı bir nebze alacağı inancındayım. Kentteki hareketlilik arttığı için bu tip geçişlereihtiyacımız var. Üçüncü köprüdeki raylı sistem de gelecekte devreye girecektir ve kente katkı sunacaktır" dedi.Topbaş, açılışın 29 Ekim'de yapılacak olması konusunda, "Cumhuriyetimizin kuruluşyıldönümü ve Marmaray'ı da cumhuriyete en büyükarmağan, en büyük görev, en büyük icraat olarak düşünüyorum" ifadelerini kullanırken, şunları söyledi:"Gün saymaya başladık. Ekiplerimiz çalışmakta. Açılış programından itibaren de kente yapacağı katkıyla ilgili değerlendirmeler yaptık. Banliyö hatları üzerinde yoğun çalışmalar var.Hızlı trene dönük yapılan bu çalımalar nedeniyle banliyö hattının tamamı kullanılamayacak. Marmaray şu anda sadece Ayrılıkçeşme'den Yenikapı'ya veya Kazlıçeşme'ye kadar çalışabilecek. Kazlıçeşme'den itibaren geliş ve gidişler için otobüssistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrılıkçeşmeise Kadıköy-Kartal metrosuyla zaten buluşuyor İstanbullular'ın keyiflekullanacağı, kent içi ulaşıma hereketlilik getirecek önemli bir proje bu."

"Metro için kesenin ağzını açtık"


Görevi itibariyle dünyanın bir çok kentinde temaslarda bulunduğunu ve bir çok şehrin öncelikli probleminin
ulaşım olduğunu anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:"Herkes ulaşım problemini çözmeye çalışıyor. İstanbul'da günlükhareketlilik giderek artmakta . Biz de yatırımlarımızın büyük bölümünü ulaşımaayırdık. Başta metro ile ilgili, açık söyleyeyim, kesenin ağzını açtık. Metro deyince bizim için akan sular duruyor ve bütün yatırımlarımızı metroya yönelttik. Gelişmiş bir kentin en iyiulaşım aksı olan metronun devreye girmesi içinseferberlik diyebileceğimiz çapta çalışmalarımız var. Belki bugün sıkıntılar çekmiyoruz amagelecekteİstanbul çok farklı olacak. Metromuz 2016 yılında 7 milyon, 2019 yılında da inşallah 11milyongünlükkapasiteye ulaşacak."

"HAREM
OTOGARIKALDIRILIYOR"
Topbaş
ayrıca, Kurban Bayramı sürecinde Esenler Otogarı'nda yaşanan yoğunluk konusundaise, "İstanbul'un nüfusu 6 milyonlar civarındayken yapılan, o gününihtiyaçlarını karşılamasıdüşünülen bir otogar. Bugün İstanbul'un nüfusu için 14-15 milyonlardan bahsediyorsak, buotogar yeterli değil. Ulaştırma master planlarında öngördüğümüz, cepotogarları başta olmak üzere yenialan tespitlerimiz var. Harem Otogarı'nın kaldırılması ve şehir içi trafiğine olan etkisinin azaltılması da gündemde. Esenler Otogarı'nın mülkiyeti belediyemizde olmakla beraber, işletmesi bizde değil. Bizden çok önce ihaleyle işletmesidevredildi. Bayram nedeniyle bir yoğunluk yaşandığıgerçek" ifadelerini kullandı.
Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Atatürk Havalimanı'nda silahlı saldırı!

[h=2]İstanbul Atatürk Havalimanı'nın İç Hatlar Terminali'nin girişinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.[/h]
_havalimaninda_silahli_saldiri13823950020_h1086885.jpg


Atatürk Havalimanı İçhatlar Geliş Terminali'nden çıkan bir erkek yolcu saat 00.30 sıralarında yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ


Silahlı saldırı sonucu ölen kişinin 30 yaşındaki İlyas Ugar, gözaltına alınan cinayet şüphelisinin ise 19 yaşındaki Ersin G. olduğu belirlendi.


OLAY YERİNDE ÖLDÜ


Silah sesleri havalimanında korku ve paniğe neden olurken saldırganın silahından çıkan kurşunlara hedef olan kişi olay yerinde yaşamını yitirdi.

SEKEN KURŞUNLARDAN YARALANDI


Dehşet dolu dakikaların yaşandığı olay sırasında bir kişi de seken kurşunlardan yaralandı. Saldırgan havalimanındaki polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Hastaneye götürülen kişinin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.Saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Balyoz sanığı emekli Albay ölü bulundu!

[h=2]Balyoz Planı davası sanıklarından emekli Albay Halil Yıldız, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinin bahçesinde komşuları tarafından ölü bulundu.[/h]
anigi_emekli_albay_olu_bulundu13823786940_h1086851.jpg


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balyoz Planı davası kapsamında tutuklanan ve bir süre önce kararın açıklanmasının ardından tahliye edilen emekli Albay Halil Yıldız (60), Yalıkavak beldesi Tepe Sokaktaki evinin bahçesinde komşuları tarafından hareketsiz bulundu.


CESET ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ



Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Yıldız'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Yıldız'ın cesedi yapılan incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.



KANLAR İÇERİSİNDE BULUNDU



Yıldız'ı bulan komşularından Ali Rıza Gür, gazetecilere yaptığı açıklamada, sineklerin yoğun bir şekilde biriktiğini görüp evin bahçesine gittiğini belirterek, "Yıldız'ı yerde kanlar içerisinde gördüm. Evin ön kısmında kanlar içinde yatıyordu. Polis ekiplerine haber verdim. Nasıl ölmüş olabileceğini bilmiyorum" dedi.


Kaynak: AA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rusya'da bombalı saldırı: 10 ölü 27 yaralı

[h=2]Rusya'da üzerinde patlayıcı madde taşıyan ve kara dul olduğu söylenen kadın, Volgograd kenti taşrasında tıka basa dolu belediye otobüsü içinde düğmeye bastı.[/h]
mbali_saldiri_10_olu_27_yarali13823676210_h1086816.jpg


Rus güvenlik güçlerinin olay yerinden verdiği bilgiye göre otobüste bulunan 10 yolcu hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.Genelde başkent Moskova ve Kafkaslar bölgesinde işlenen saldırıların bir benzeri dün beklenmedik bir şekilde Rusya iç kesimlerindeki taşra kasabasıVolgograd'ta meydana geldi.TSİ 13.00 sularında 29 numaralı belediye otobüsü içinde bulunan terörist kadının beline bağlı bulunan patlayıcı madde dolu kuşağı ateşlediği belirtildi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erken terhis kaç askeri etkileyecek?

[h=2]Bakanlar Kurulu kararıyla askerlik süresininin 15 aydan 12 aya indirilecek olması ile erken terhis olacak asker sayısı da netleşmeye başladı.[/h]
bedelli_parasinin_harcanacagi_yerler_belli_oldu13568645480_h971330.jpg



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.Bu karar ile birlikte Genelkurmay'ın verdiği rakamlara göre yaklaşık 70 bin askerin erken terhisten faydalanacağı bekleniyor.Hükümet sözcüsü Bülent Arınç bu konuda kesin rakam vermenini imkansız olduğunu fakat bu 70 bin ve üzeri askerin erken terhisten faydalanacağını söyledi.
Kaynak: Haber7
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İkinci anne şoku! Çocuklarını eve hapsetti

[h=2]Mersin'de anneleri tarafından eve hapsedilen 3 çocuk polisler tarafından balkondan kurtarıldı.[/h]
ikinci_anne_soku13823684760_h1086820.jpg


Annenin çocuklarına sürekli şiddet uyguladığı ortaya çıkarken çocuklardan birinin annesinin üzerinde söndürdüğü sigara izlerini göstermesi dehşeti gözler önüne serdi.Akdeniz ilçesi Burhan Felek Caddesi üzerindeki bir evin balkonundan 3 çocuğun imdat çığlığını duyan komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, çocukları kurtarmak üzere harekete geçti. Çilingircinin gecikmesi üzerine komşuları yan binanın çatısından çocukların kilitli kaldığı evin balkonuna atladı. Ege (7) Büşra( 5) Berfin (3) isimli kardeşler balkondan çıkarıldı.

SİGARA SÖNDÜRDÜ


Perişan ve üzerleri çıplak olan çocuklar polisler tarafından giydirildi. Komşuları ise uzun süredir aç olan çocukların karınlarını doyurdu. Çocuklardan 7 yaşındaki Ege'nin annesinin üzerinde söndürdüğünü iddia ettiği sigara izleri dehşeti gözler önüne serdi. Annesinin nereye gittiğini bilmediğini ifade eden küçük Ege annesinin kendilerini sürekli dövüp odunla vurduğunu söyledi.
Yüzünde morlukları da annesinin yaptığını iddia eden çocuk, annesinin üzerinde söndürdüğünü iddia ettiği sigara izlerini gösterdi. Çevredeki vatandaşlarda annelerinin çocuklara sürekli şiddet uyguladığını iddia etti.Polis bir süre önce eşinden ayrılan anne A.G.'yi bulmak için çalışma başlattı. Çocuklar ise polis ekipleri tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türkiye'nin ilk Suriye okulu açıldı

[h=2]Suriyeli çocukların eğitime devam etmesi için ülkelerindeki okulların müfredatına uygun olarak Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu Esenyurt Belediyesi Tarafından hizmete açıldı. Okul Türkiye eğitim tarihine bir ilk olarak geçti.[/h]
iyenin_ilk_suriye_okulu_acildi13823605730_h1086780.jpg

Saadetdere Kültür Merkezi'nde eğitim verecek olan Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu açılış törenine,Suriye Muhalifleri Geçici Başbakanı Ahmet Tümeh, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı. Ahmet Tümeh, Türkiye'de Suriyeli öğrencilere yapılan okulu muhteşem bir adım olarak değerlendirdi. Tümeh, "Çok mutlu ve memnunuz, Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu yaşananlar Türkiye ve Suriye arasındaki güzel ilişkiyi gösteriyor. Umarın en yakın zamanda bu savaş biter. Bu çocukların eğitimine tekrardan dönebilmesi büyük bir mutluluk." dedi.

img_1823jpg_h83.jpg





BABASI TÜRK, ANNESİ SURİYELİ


Açılan okulda okuyacak olan öğrencilerden biri olan Locda'nın da farklı bir hikayesi var. Babası Türk asıllı olan Locda, Dubai'de yaşarken Suriye'ye göç etmiş. Savaşın başlamasıyla birlikte ailesiyle Türkiye'ye gelmiş. Bir dönem Hollanda'da çalışan Türk asıllı babası ve annesiyle birlikte Esenyurt'a yerleşen Locda, kendileri için açılan okulu başarılı bir şekilde bitirmek için sabırsızlandığını belirtti. Locda'nın hedefi ise ileride iyi bir doktor olup ülkesindeki vatandaşlarına yardım etmek.
Ülkelerinden kaçıp Türkiye'ye sığınan yüzlerce ailenin çocukları, Türkiye Devleti'nin kendilerine sağladığı bu imkanın büyük bir lütuf olduğunu söylüyor. Ülkelerindeki çoğu okulun rejim güçleri tarafından bombalandığını söyleyen minik Suriyelilerden kimisi öğretmen, kimisi mühendis, kimi ise ülkesine doktor olarak dönmek istiyor.img_1801jpg_h481.jpgimg_1804jpg_h619.jpg
 

Ekli dosyalar

  • img_1801jpg_h481.jpg
    img_1801jpg_h481.jpg
    615.1 KB · Görüntüleme: 0

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Cinnet geçiren müdür katliam yaptı: 4 ölü

[h=2]Iğdır'da Özel İdare'de Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 45 yaşındaki Osman Akış, geçirdiği cinnet sonucu pompalı tüfekle 3 yakınını öldürdü, 2 kişiyi de yaraladıktan sonra aynı silahla yaşamına son verdi.[/h]
asi_kanli_bitti_1_olu_1_yarali13821246370_h1085952.jpg


Olay bugün saat 15.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi'ndeki iki katlı evde meydana geldi. Bir süreden beri eşinden ayrı yaşayan ve psikolojik tedavi gören Özel İdare Genel Sekreterliği'nde Yazı İşleri Müdürü olan Osman Akış, halası Güvercin Alcan'ın evine geldi. Kısa süre sonra cinnet geçiren Akış, evde bulunanlara pompalı tüfekle art arda ateş etti. 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan Osman Akış, daha sonra pompalı tüfeği kendi başına ateşleyerek yaşamına son verdi. 2 yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, olayın hemen ardından eve giderek ilgililerden bilgi aldı. Soruşturma başlatılırken ölenlerin kimlikleri araştırılıyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gölcük'te dehşet


21871876.jpg
[h=2]
Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki bir ilkokulda sınıf öğretmeni, 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bırakıp tatile gitti. Döndüğünde ise bebeğini hastaneye götürdü. Talihsiz bebek açlık ve susuzluktan çoktan hayatını kaybetmişti.
[/h]

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan 34 yaşındaki S.M.D., iddiaya göre 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bıraktıktan sonra 9 günlük bayram tatilini geçirmek üzere memleketi Adana’ya gitti. Tatil dönüşü, açlık ve susuzluktan ölen bebeğini hareketsiz olduğu gerekçesiyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne getiren öğretmen D., doktorların durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alındı. S.M.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

İKİ AYLIK BEBEĞİ EVDE BIRAKTI


Gölcük’teki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan S.M.D., iddiaya göre, Adana’da bir polis memuru ile ilişkiye girdi. Bu ilişkiden iki ay önce erkek bebeği dünyaya gelen S.M.D., iddiaya göre Kurban Bayramı tatili öncesi erkek bebeğini evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana’daki yakınlarının yanına tatile gitti. 9 günlük bayram tatili sırasında tek başına evde bırakılan bebek, açlık ve susuzluktan öldü.



EVE DÖNDÜ KARNINI DOYURMAK İSTEDİ


Geçen pazar günü Adana’dan Gölcük’e gelen S.M.D., iddiaya göre ölen bebeğinin karnını doyurmak istedi. D., bebeğin hareket etmediğini fark edince onu Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bebeğin getirilmeden en az 3 gün önce ölmüş olduğunu belirleyen doktorlar hemen polise haber verdi. Hastanede yapılan ön otopside, bebeğin açlık ve susuzluğa bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi. Bebeğin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirleneceği otopsinin yapılması için İstanbulAdli Tıp Kurumu’na gönderildi.



HAYRETE DÜŞÜREN İFADE


Polis ekiplerince dün gece gözaltına alınan öğretmen S.M.D., çelişkili ifadeler verdi. S.M.D.’nin poliste verdiği ifadesinde, bebeği karnını doyurduktan sonra evde bırakıp tatil için Adana’ya gittiğini anlatırken, "Tatili sonunda eve geldiğimde bebeğe mama yedirmeye çalıştım. Yemeyince de Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Burada öldüğünü söylediler. Daha sonra da polise haber verdiler" dedi.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,514
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
Son haber dehşet verici,bu kadın müsvettesi birde okulda eğitim veriyor... !
 
  • Beğen
Tepkiler: ByTyFn
Üst