25.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
"MHP kendi ayaklarına kurşun sıktı"

[h=2]MHP yönetimi Söke ilçe teşkilatını kapatma kararı aldı. Kapatma kararına ilişkin yazıyı alan Söke İlçe Başkanı, yaptığı açıklamada "Bu MHP'yi Söke'de bitirme operasyonudur. Ne yazık ki, MHP kendi ayaklarına kurşun sıkmıştır" dedi.[/h]
mhp_tekirdag_kongresinde_kavga_h884362.jpg



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Çetin imzalı Söke İlçe teşkilatının kapatılması ile ilgili yazı, İl Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Olcay ve Hamit Özcan tarafından İlçe başkanlığına iletildi.MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu, yönetimi görevden alma değil, ilçe teşkilatını kapatma kararıdır. Önümüzdeki günlerde görevden alma yazısı da gelecektir. Biz seçimle gelen bir yönetimiz ve bu durumla ilgili gereken yasal mücadeleyi vereceğiz. Bu sadece bir görevden alma değil, aynı zamanda MHP'yi Söke'de bitirme operasyonudur. Ne yazık ki, MHP kendi ayaklarına kurşun sıkmıştır" dedi.Mutafoğlu, partinin kapatılmasını belediye başkan adaylığı yüzünden yaşandığını ileri sürdü."MHP Söke İlçe Teşkilatı, bir 12 Eylül askeri darbesinde, bir de bugün kapatıldı" diyen Mutafoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.MHP İl Başkanı Gevzi Köse ise konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını bildirdi.
Kaynak: AA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Okulda öğretmene öldüresiye dayak!

[h=2]Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Öncel ve öğretmen Muhammed Yılmaz, kavga eden öğrencilerden birinin yakınlarının saldırısına uğradı.[/h]
lda_ogretmene_olduresiye_dayak13826311790_h1087862.jpg


Biri boksör olan saldırganların dövdüğü Ömer Öncel'e, 15 günlük 'iş göremez' raporu verildi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti:


Okay Yaşar Anadolu Lisesi
öğrencisi 2 kız, daha önce bu okulun öğrencisi olan ancak tasdikname alınca Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptıran Ayşe Ö. ile bilinmeyen nedenle okul bahçesinde kavga etti. Buna müdahale eden Müdür Yardımcısı Ömer Öncel, okullarının öğrencisi olmadığı gerekçesiyle Ayşe Ö.'yü okul bahçesinden çıkardı.
Eve giden Ayşe Ö., yakınlarına Müdür Yardımcısı Ömer Öncel'in kendisini dövdüğünü söyleyince, ağabeyleri Koray, Resul ve Fatih Ö. hemen okula geldi. Müdür Yardımcısı Ömer Öncel'e önce tartışan Koray, Resul ve Fatih Ö., ardından saldırıya geçti. Biri boksör olan saldırganlar Ömer Öncel'i kıyasıya dövdü, araya girmek isteyen öğretmen Muhammet Yılmaz'ı da yumrukladı.İhbar üzerine okula gelen polis, 3 saldırganı gözaltına aldı ve soruşturma aşlatıldı. Dövülen öğretmenler hastaneye götürüldü. Müdür Yardımcısı Ömer Öncel'e 15 günlük 'iş göremez' raporu verilirken, olayı duyan öğretmenler Mardin Devlet Hastanesi'ne giderek meslektaşlarını ziyaret etti.Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, "Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu olay okullardaki güvenlik zafiyetinin bir göstergesidir. Şiddet olaylarında öğretmenlerimiz ne yazık ki; üvey evlat muamelesi görüyor" dedi.

Kaynak: DHA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Nazarbayev: Erdoğan beni aradı ve...

zarbayev_erdogan_beni_aradi_ve13826332800_h1087868.jpg


Belarus'un başkenti Minsk'te gerçekleşen Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi'nde konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye'nin de Rusya-Kazakistan-Belarus arasında oluşturulan Gümrük Birliği'ne girmek istediğini açıkladı.
Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun katıldığı zirvede konuşan Nazarbayev, "TürkiyeBaşbakanı Recep Tayyip Erdoğan beni aradı. Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne alınmasının mümkün olup olmadığını sordu. Türkiye büyük bir ülke ve ortak sınırlarımız var. Sürekli Sovyetler Birliği'ni mi kuruyorsunuz diye soruyorlar. Türkiye'yi de birliğe alırsak bu soru da ortadan kalkmış olur..." ifadelerini kullandı.Ermenistan'ın Gümrük Birliği'ne girişi ile ilgili talebi konusunda da değerlendirmede bulunan Nazarbayev, "Kırgızistan da aynı talepte bulunuyor. Ermenistan ve Kırgızistan'ın Gümrük Birliği'ne girişi için yol haritasının belirlenmesine ihtiyaç var." dedi.Rusya Devlet Başkanı Putin de 3 yıl boyunca aktif olan Gümrük Birliği'nin çok verimli olduğunu, üç ülkenin BDT coğrafyasında 170 milyon nüfusluk bir alanı kapsadığını söyledi. Gümrük Birliği içerisinde toplam ticaret hacminin 604 milyar doları bulduğunu kaydeden Putin, "Birliğimizin genişlemesi konusunda çok dikkatli olmalıyız. Şartlar herkes için aynı olmalı. Çok dardairede üçlü yapıda bu pozisyonda anlaşabiliriz. Nazarbayev, üçüncü ülkelerin Gümrük Birliği'ne olan ilgisinden bahsetti. Buna Türkiye dahil. Ben önemli ekonomilerden Hindistan'ın da Gümrük Birliği'ne ilgi duyduğunu söyleyebilirim." dedi.Putin, Hindistan Başbakanının Moskova ziyaretinde kendisine Gümrük Birliği bölgesi ile serbest ticaret anlaşması imzalamak istediklerini ilettiğini söyledi.Küresel ekonomide yaşanan zorluklara rağmen, Rusya-Belarus-Kazakistan'dan oluşan troykanın memnun edici bir durumu olduğunu ifade eden Rus lider, "2013'ün ilk yarısında gayri safi milli hasılamız yüzde 1,7 büyüdü. Ocak-Ağustos döneminde ortak ticaret hacmimiz yüzde 2 arttı." bilgisini verdi.Türkiye Nisan 2013'te de Rusya ve Çin'in öncülüğünde kurulan Şanghay İşbirliği Örgütü'ne resmen diyalog ortağı olmuştu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kırmızı ışıkta 90 saniyede devre mülk satışı

[h=2]Üniversite öğrencileri, okul harçlarını çıkarmak için kırmızı ışıkta devre mülk satıyor.[/h]
_90_saniyede_devre_mulk_satisi13826301470_h1087859.jpg


Balıkesir'in Edremit ilçesinde, üniversite öğrencileri, okul harçlarını çıkarmak için kırmızı ışıkta devre mülksatıyor.Öğrenciler, Güre mevkiinde ışıklarda bekleyen sürücülere 90 saniye içinde devre mülkü anlatıyor. En iyi tanıtım yerinin E-87 yolu olduğunu belirten öğrenciler, "Türkiye'nin değişik metropol kentlerine gidenler İzmir'e ya da Çanakkale yönünü kullanıyor. Bu bakımdan çok iyi tanıtım imkanı oluyor. Burada hem bölgenin tanıtımını yapıyor, hem de bölgenin bir termal merkezi olduğunu anlatıyoruz. Satış olursa okul harçlığımızı çıkarıp ailemize katkı sağlamış oluyoruz. En büyük sıkıntımız ise 90 saniyede anlayamayan kişiler. O kişileri de yolun sağına çektirerek termal suyun faydalarını anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.Öğrenciler, ikna ettikleri kişilere, eğer devre mülkleri tanımak isterlerse yemek ikramında da bulunuyor. Bazen tost ve ayran, bazen de çeşitli tabldot ikramında bulunan üniversite öğrencileri işlerinden memnun görünüyor.

Kaynak: İHA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Lüks sitede inanılmaz olay

[h=2]Manisa'da lüks bir sitede korkunç bir olay yaşandı. 'Rottweiler' cinsi köpek 6 yaşındaki kıza saldırdı, küçük kızın başına tam 60 dikiş atıldı.[/h]
luks_sitede_inanilmaz_olay13826252180_h1087832.jpg


Olay, Manisa'nın Uncubozköy Semti'ndeki Kuleli Evleri'nde, geçen 19 Ekim Cumartesi günü meydana geldi. Kahvaltısını yapan Gözde Kaçire, arkadaşını çağırmak için dışarı çıktı. O sırada bahçede olan site yönecisinin eşi Canan Arıcan, başıboş ve tasmasız köpeği görerek site bekçisini uyardı.

ANNE ÇILGINA DÖNDÜ




Köpeği gören Gözde de evlerine doğru koşmaya başladı. Bekçinin elinden kurtulan köpek koşarak Gözde'ye saldırdı ve onu yere yıktı. Kızının çığlıkları üzerine dışarı çıkan 30 yaşındaki anne Emine Kaçire kızının başının köpeğin ağzında olduğunu gördü. Çılgına dönen Emine Kaçire, site bekçisiyle kızını kurtarmaya çalıştı.


HIZINI ALAMADI, KÖPEĞİ DE PARÇALADI




Çığlık sesleri duyan konşularının da yardımıyla kızını köpekten kurtaran Emine Kaçire, kucağına alarak eve getirmeyi başardı. Hızını alamayan köpek bu kez Emine Kaçire'nin komşusunun köpeğine saldırdı ve parçaladı. Güçlükle kontrol altına alınan köpek, siteye çağırılan Manisa Belediyesi'ne ait hayvan barınağına götürülerek gözetim altına alındı.



KÜÇÜK KIZIN BAŞINA 60 DİKİŞ ATILDI


Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırılan Gözde Kaçire'nin başına 60 dikiş atıldı. Kızının yaşadığı şoku hala üzerinden atamadığı belirten Emine Kaçire "Aileden davacı olmayacaktık. Çünkü Uygur Ailesi dostumuzdu. Ancak gözetim altındaki köpeğin kaybolduğunu öğnenince iyi niyetimizin suistimal edildiğini anladık. Köpek kilitli kafesten nasıl çıkar da kaybolur? Hem aile hem de barınaktaki görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.


KÖPEK SAHİBİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI


Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur da yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını, barınaktaki köpeklerinin kaybolmasıyla ilgili bilgilerinin bulunmadığını söyledi. Şule Uygur barınaktaki görevlilerden de şikayetçi olduklarını belirtti.
Manisa Belediyesi'ne ait hayvan barınağından sorumlu veteriner işleri müdürü Halil Erşahin de köpeğin kaybolmasıyla ilgili gerekli soruşturmayı başlattıklarını açıkladı.

Kaynak: DHA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan'dan isim değişikliği talimatı

[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da açılışını gerçekleştirdiği merkezine verilen yabancı isimden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.[/h]
ndan_isim_degisikligi_talimati13826195810_h1087799.jpg

Patent sorunu yaşayan firmasının patent sorununu çözeceğini belirten Erdoğan, "Patenti ben size alırım. Yeter ki ismini hayırlısıyla değiştirin"dedi.

Next Level Alışveriş Merkezi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, alışveriş merkezine verilen isimden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.

İstanbul'daki benzeri yatırımların açılışında daha önce yaptığı hatırlatmayı tekrarlayan Başbakan Erdoğan, yatırımlara 'Türkçe' isimlerin verilmesi konusundaki hassasiyetinin altını çizdi. Bu tür eserleri yabancı dillerde isimler yerine Türkçe isimlerin verilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Böylece dilimizin zenginliklerini tanıtmış, onların bu yönde özendirmiş olacağımıza inanıyorum" dedi.

Alışveriş merkezinin kurdelesinin kesimi sırasında firma yetkililerin isim konusunda patent sıkıntısı çektiklerini dile getirmesi üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Patent sıkıntısı varmış. Patenti ben size alırım. Yeter ki ismini hayırlısıyla değiştirin. Oy birliğiyle neredeyse kabul edilmiştir veya oy çokluğuyla" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, besmele çekerek alışveriş merkezinin kurdelesini kesti. Erdoğan, açılış törenin gerçekleştirilmesinin ardından beraberindeki bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte alışveriş merkezinin içerisini gezerek, mağazaları ziyaret etti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İran'dan ABD ve İsrail'i rahatlatacak karar

[h=2]İranlı üst düzey bir milletvekili ülkesinin yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum üretimi çalışmalarına son verdiğini söyledi.[/h]
irani_sarsan_suikast13808099870_h1081445.jpg


İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Tahran'ın orta ölçekli uranyum üretimini durdurduğunu bildirdi. İran Meclisi'nin resmi haber sitesi ICANA'ya konuşan Nakavi, "Tahran'daki nükleer tesise yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş yakıta ihtiyaç vardı ancak, gerekli yakıt temin edilmiştir ve artık bu oranda uranyum zenginleştirmeye gerek kalmamıştır ve üretimi yapılmamaktadır"açıklamasında bulundu.İranlı parlamenter yüzde 20 uranyum zenginleştirme çalışmalarına ne zaman son verdikleri hakkında bilgi vermedi. Batılı ülkeler başlıca talepler olarak Tahran'dan yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme faaliyetlerine son vermesini ve bu orandaki uranyum stokunu yurt dışına çıkarmasını istiyor.Tahran, zenginleştirilmiş uranyum stokunu yurt dışına çıkarmayacağını ve bunun 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirtiyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun son raporuna göre İran'ın 6 bin 774 kilogram düşük ölçekte ve 186 kilogram orta ölçekte (yüzde 20 oranında) işlenmiş uranyumu bulunuyor.İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya'dan oluşan '5+1' ülkeleri, Tahran'ın tartışmalı nükleer programını görüşmek için bugüne kadar 10 kez masaya oturdu. Taraflar arasındaki son görüşmeler 15-16 Ekim tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde yapıldı. Yeni tur nükleer görüşmeler ise 7-8 Kasım'da tekrar Cenevre'de düzenlenecek.
Kaynak: DHA
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Feci kazayı özetleyen kare!

[h=2]Edirne'de, hafif ticari araçla kafa kafaya çarpışan otomobilin hız kadranı 110 kilometrede takılı kaldı. Otomobilin 2 parçaya ayrıldığı kazada bir kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.[/h]
feci_kazayi_ozetleyen_kare13826418200_h1087886.jpg


Kaza, saat 19.45 sıralarında Edirne-Süloğlu yolu 3'ncü kilometrede meydana geldi. Edirne istikametine giden 24 yaşındaki Yücel Mert yönetimindeki 22 EY 988 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 50 yaşındaki Mustafa İşbilen idaresindeki 22 DS 092 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı.Kaza sonrası iki araçta hurda yığınına dönerken, motor ile ön takım aksamı otomobilin iskeletinden ayrılırken, hız kadranı 110 kilometrede takılı kaldı. İkiye ayrılan otomobil kaza yerinden 100 metre ileride durabildi.Kazayı görenler hemen jandarma, sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler hafif ticari aracın sürücüsü Mustafa İşbilen ile otomobilde bulunan sürücü Yücel Mert ve yanındaki Şenol Mert ve Nurten İdris'i ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi'ne götürdü.Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen otomobil sürücüsü Yücel Mert hayatını kaybetti. Tedavileri süren yaralılardan Mustafa İşbilen'in de hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Otomobilde yapılan incelemede ise arka koltuğun üzerinde bira şişesi bulundu. Jandarmanın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
Kaynak: DHA
 
Üst