30.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Japonya ile nükleer anlaşma


21961832.jpg
[h=2]


Türkiye ile Japonya arasında Sinop'a yapılacak nükleer santral yapımı için imzalar atıldı.
[/h]

Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Dolmabahçe'deki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nükleer santral yapımı konusunda, "Kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur' denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten gelmek mümkün değil. Onun için de biz şu anda böyle bir nükleer enerjinin olması gereğine inanıyorsak, bu adımı atarız. Nitekim birinci adımımızı,Rusya Federasyonu ile attık. İkinci adımı da şu anda Japonya ile atıyoruz ve şu andaki bütün arzumuz, hızla bu yatırımı gerçekleştirebilmektir" dedi.Nükleer santrale ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, Japonya ile böyle bir anlaşmayı imzalarken, özellikle Japonya'nın bu konuda ileri teknolojideki geldiği noktayı bildiklerini ifade ederek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bakan ve yetkili kişilerle gerekli araştırmaları incelemeleri yerinde de yaptığını anlattı.Erdoğan, Fukuşima'daki nükleer santralde kazalar yaşandığını hatırlatarak, "Şunu da biliyoruz ki 'Kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur' denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten gelmek mümkün değil. Onun için de biz şu anda böyle bir nükleer enerjinin olması gereğine inanıyorsak, bu adımı atarız. Nitekim birinci adımımızı, Rusya Federasyonu ile attık. İkinci adımı da şu anda Japonya ile atıyoruz ve şu andaki bütün arzumuz, hızla bu yatırımı gerçekleştirebilmektir" diye konuştu."Türkiye ne gibi önlemler alıyor nükleer santralde yaşanabilecek kaza ihtimaline karşı?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:"Milyonda 1, zaten sizin tasarrufunuzda değil. Tasarrufunuzda olsa, milyonda 1'i de siler atarsınız. Bu tür yatırımların, hangi alanda olursa olsun, kazası olmayan bir yatırım yoktur. Uçaklara biniyoruz değil mi? Elimizde yüzde 100 garanti var mı? Her şey başımıza gelebilir. Ama burada adeta yüzde 100 güvenlik tedbirini, her marka, firma yatırımını yaparken almaktadır. Buna rağmen uçaklar da düşüyor; düşmez diye bir şey yok. Araçlara biniyoruz. Araçlar kaza yapıyor. Kaza yapıyor diye araca binmeyecek miyiz, uçaklara binmeyecek miyiz? Bunların hepsi olağan şeylerdir. Buradaki hata payını minimize etmek, şüphesiz ki ideal olanıdır. Kaldı ki en ileri teknolojiyi, Japonya şu anda bizim Sinop Nükleer Enerji Santralimizde müşterek, birlikte yapacağımız çalışmalarla, inanıyorum ki bu yatırımda ortaya koyacaklardır. Bu, hem Japonya için hem Türkiye için gereklidir. Biz birbirimize inanarak, böyle bir ortaklığı da tesis etmek suretiyle bu adımı atmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun diyorum."


http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25006934.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
En az 250 bin kişi İzmirli Andımızı okudu


21957529.jpg
[h=2]

İzmir Cumhuriyet Mitingi'nden sonra en büyük kalabalığı yaşadı. Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu öncülüğünde günlerdir sosyal medyada da yapılan duyurularla bugun İzmirliler sabah saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.
[/h]

Saat 16.00'da başlayan mitingte andımızın 17.30'da okunacağı açıklanmıştı. Ancak coşkulu kalabalık sık sık andımızın okunması için tezahürat yapınca 16.30'dan önce hep bir ağızdan okundu. Kordon ve Gündoğdu meydanı tarihi bir kalabalık yaşadı. Ucu bucağı görünmeyen kalabalık gelincik tarlasını andırdı. Denizin üzeri ise yelkenliler ve teknelerle doldu.

İLETİŞİM KESİLDİ


Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık iki saat boyunca iletişimin kesilmesi de tepkilere neden oldu. İzmirliler bunun sosyal medyada iletişimi engellemek için yapıldığını öne sürdü.


250 BİN KİŞİ GELDİ


Bu arada yetkililerden edinilen bilgilere göre bugün Gündoğdu Meydanı'na 250 bin kişinin geldiği öğrenildi.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25005029.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ankara'daki törende bir ilk



21953753.jpg
[h=2]

29 Ekim Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamaları için Ankara'da düzenlenen törenlerde bir ilk yaşandı. Törene ilk kez Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.
[/h]


Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve eşi de bulunuyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törene tek başına katıldı.

21953740.jpg
.
21953868.jpg



http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25002376.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tekirdağ'da 6 yıl önce kaybolan 2 kızın kemikleri bulundu


21954755.jpg
[h=2]

TEKİRDAĞ’da 2007 yılında üniversiteye giriş sınavı öncesi eğlenmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran’ın sahilde gömülmüş kemikleri bulundu. Polis, Yapıcı ve Kıran’ın katillerini arıyor.
[/h]

TEKİRDAĞ’da 2007 yılında üniversiteye giriş sınavı öncesi eğlenmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran’ın sahilde gömülmüş kemikleri bulundu. Polis, Yapıcı ve Kıran’ın katillerini arıyor.

Tekirdağ’ın Şarköy’de İlçesi’nde oturan Meral Yapıcı, 6 yıl önce üniversiteye giriş sınavı için Tekirdağ kent merkezinde oturan anneannesinin yanına geldi. Meral Yapıcı, 14 Haziran 2007 tarihinde sınavdan 3 gün önce kız arkadaşı Nefise Kıran ile buluşup eğlenmeye gitti. Kızlar eve dönmeyince aileleri durumu polise bildirdi. Yapılan tüm aramalara rağmen Yapıcı ve Kıran’dan haber alınamadı ve bir süre sona da soruşturma dosyası rafa kaldırıldı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, arşiv dosyaları tekrar incelemeye aldı ve kayıp kızların dosyasını yeniden açtı. Polis, kayıp kızların ailelerinin yeniden ifadelerini aldı. Kızların kullandığı cep telefonu numaralarından sinyal tespiti için GSM operatörlerine yazı yazıldı. Gelen cevapta son sinyalin 14 Haziran 2007 günü Tekirdağ Beyazköy mevkiinde tespit edildiği bildirildi.

Bunun üzerine ekipler, sinyalin en son geldiği yerde Meral Yapıcı’nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirledi. Ekipler, evde yaptıkları incelemede duvarda silinmiş kan izleri buldu. Bağ evinin yakınında bulunan kullanılmayan iskelede iş makineleri ve dalgıç yardımıyla kazı başlatıldı. Kazıda kemik parçaları bulundu ve yapılan DNA eşleştirmesinde kemiklerin kayıp olan Meral Yapıcı ile Nefise Kıran’a ait olduğu belirlendi.



BABANIN SÖZLERİ




Kızına ait kemik parçalarının bulunduğu yere gelen Metin Yapıcı, "Kızım evden ayrıldı ve kız arkadaşıyla birlikte ortadan kayboldu. Kızımı bulmak için tüm yetkili mercilere başvurduk ama bir sonuç alamadık. Şu anda polis ekipleri babama ait evde arama yapıyor. Çene kemiği bulundu. Ama ben hala umudumu yitirmedim. Kızım belki yaşıyor" dedi.


Polis ekipleri, kızların bağ evinde öldürüldükten sonra iskeleye gömüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Ekipler, iskelede kazı çalışmalarına devam ederken, katil ya da katilleri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25002869.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Marmaray'a kardeş geliyor!

[h=2]Marmaray açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Otomobiller için tüp geçit 2015 yılında hizmete girecek." dedi.[/h]
marmaraya_kardes_geliyor13830637990_h1089451.jpg


İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;1453'te Fatih şehre girdiği andan itibaren, İstanbul'u imar etmek, halkın gönlünü kazanmak için çalışmış ve bizlere bunu miras olarak bırakmıştır.Kurtuluş Savaşımızı kağnılar üzerinde cepheye cephane taşıyarak kazandık. Yorgun ve bitkin neferlerimizle destanlar yazdık. Yolun medeniyet olduğunu, ulaştırmanın istiklal olduğunu, kalkınma ve bağımsız olduğunu, Cumhuriyet'e giden yolda milletçe tecrübe ettik.

TÜP GEÇİT 2015'TE BİTECEK


Marmaray
'ın sadece bir İstanbul projesi olmayıp, aynı zamanda bir insanlık projesi olduğuna işaret eden Erdoğan, Marmaray'ın İstanbul'un olduğu kadar İzmir'in, Trabzon'un, Antalya'nın, Diyarbakır'ın, 81 ilin projesi oldğunu kaydetti.
Törende konuşan Japonya Başbakanı'nın, Japonya ile İstanbul'u birleştirmek istediğini söylediğini ifade eden Erdoğan, "İnşallah Tokyo, Pekin, Londra, Üsküdar. Olur mu, olur. Marmaray, Pekin'den, Tokyo'dan, Londra'ya kadar inşallah tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin projesidir. Bir barış, dayanışma projesidir" dedi.Erdoğan, Japonya ile başka bir adımın daha atıldığını vurgulayarak, Sinop'taki nükleer enerji projesinin Japonya, Fransa ve Türkiye olarak birlikte inşa edileceğini anlattı.Denizin altından geçecek bu trenlerin yolcuları olduğu kadar sevgiyi, kardeşliği, aşkı da kıtalar arasında taşıyacacağını dile getiren Erdoğan, 2015'te de biraz daha güneyden, içinden otomobillerin geçeceği tüp geçidin de bitirileceğini kaydetti. Denizin altındaki çalışmaların devam edeceğini, aynı yıl 3. köprünün de inşallah bitirileceğini dile getiren Erdoğan, bunların, İstanbul'un ulaşımı için iktidarlarının neler yaptığının ortaya koyulması bakımından önemli olduğunu söyledi.

MARMARAY'A KARDEŞ MÜJDESİ


Erdoğan, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Marmaray'ı, İstanbul'un ve Türkiye'nin tarihine yaraşır şekilde, barışın, sevginin, dostluk ve kardeşlik üzerine inşa ettiklerini söyledi.
"Bu büyük eser, önce Türkiye'nin eseri olduğu kadar, insanlığın bir eseridir" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bizi sevsin ya da sevmesin, bizi beğensin ya da beğenmesin, bize oy versin ya da vermesin, İstanbul ve Türkiye'deki her bir kardeşim, gönül rahatlığı içinde bu büyük yatırımla gurur duysun. Biz, bu büyük projeyi, bu asrın projesini başlatan ve tamamlayan olduk ama biliniz ki 150 yıl önce hayalini kurandan bugün bu projeyle aynı şehirde, aynı ülkede, aynı dönemde yaşayana kadar herkes, bu gurur verici tabloda pay sahibidir. Allahımıza hamdolsun. Marmaray hepimizin eseri, milletimizin eseri, ülkemizin eseridir. Her zaman bir şey söylüyoruz, hatırlayın: 'Biz bu milletin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız'. Biz, bunu yapıyoruz. Bu hizmetkarlık, Marmaray'da son olmayacaktır. Denizin altına inşa edeceğimiz diğer tüp geçitle de inşallah en kısa zamanda Marmaray'a bir kardeş kazandıracağız."

100. yıl dönümünü daha büyük eserlerle kutlayacağız


Erdoğan, üçüncü köprüyü, havalimanını, körfez geçişini ve İzmir Otoyolu'nu tamamlayıp, küresel ölçekli projelere yenilerini ekleyeceklerini bildirerek, "Ankara, Eskişehir ve Konya gibi sadece birkaç ay içinde İstanbul'u da hızlı trene, inşallah hedefimiz, yıl sonuna kadar kavuşturacağız. Sivas, Bursa, İzmir'i de hızlı trenle inşallah tanıştıracağız. Cumhuriyetimizin 90'ıncı kuruluş yıl dönümünü Marmaray'la taçlandırırken, 100'üncü kuruluş yıl dönümünü, daha büyük, daha gurur verici eser ve yatırımlarla kutlayacağız" diye konuştu.


Kaynak: Haber7

http://www.haber7.com/partiler/haber/1089451-marmaraya-kardes-geliyor
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Boğaz'da göz kamaştıran Cumhuriyet coşkusu

[h=2]Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Köprüsü'nün bulunduğu noktada müzikli bir havai fişek ve ışık gösterisi düzenledi. Bu muhteşem görsel şölen karşısında milyonların gözleri kamaştı...[/h]
_kamastiran_cumhuriyet_coskusu13830713890_h1089470.jpg

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Köprüsü'nün bulunduğu noktada müzikli bir havai fişek ve ışık gösterisi düzenledi. Bu muhteşemgörsel şölen karşısında milyonların gözleri kamaştı...

http://www.haber7.com/guncel/haber/1089470-bogazda-goz-kamastiran-cumhuriyet-coskusu
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İlk geçişten ayrıntılar

[h=2]1.5 asırlık hayal bugün gerçek oldu. Asya ve Avrupa'yı birleştiren Marmaray Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından açıldı.[/h]
ilk_gecisten_ayrintilar13830665660_h1089461.jpg


Tüm hazırlıklar tamamlandı güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. Açılışa saatler kala binlerce vatandaş ise, Sultan Abdülhamid'in 1860'ta ortaya attığı dev projenin gerçekleştirildiğine şahit olmak için tören alanına akın etti. 8 milyar liraya malolan asrın projesi Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından açıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, MAKİNİST KOLTUĞUNA OTURDU


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
, Marmaray'ın ilk seferinde makinist koltuğuna oturdu. Cumhurbaşkanı Gül'e protokol üyeleri eşlik etti. Marmaray Projesi'nin Üsküdar Meydanı'nda yapılan açılışının ardından protokol üyeleri ilk sefer için Ayrılıkçeşme istasyonuna indi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Romanya Başbakanı Victor Ponta, Japonya Başbakanı Shınzo Abe ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud trenin makinist bölümüne yöneldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makinist koltuğuna oturarak ilk seferi gerçekleştirirken Başbakan Erdoğan ve Binali Yıldırım da hemen yanında yer aldı. Tren saat 17.18'de ilk resmi seferini gerçekleştirirken Yenikapı İstasyonu'na doğru yola çıktı.


YOLCULUK YAKLAŞIK 20 DAKİKA SÜRDÜ


Protokolü taşıyan tren saat 17.39'da Yenikapı İstasyonu'na ulaşırken kırmızı halı ve çiçeklerle karşılandılar. Erdoğan'ın trenden çıkışta ve yürüyen merdivenlerde eşinin elinden tutması ve sık sık Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut'un da koluna girmesi dikkat çekti. Yenikapı İstasyonu'nda incelemelerde bulunan devlet erkanı ve davetliler, Marmaray'ın inşası sırasında bulunan tarihi eserlerin kopyalarının sergilendiği istasyonda heykeltıraşlardan bilgi aldı. Korumaların ve gazetecilerin yoğunluğu nedeniyle istasyonda gezmekte zorlanan devlet erkanı, istasyonun çıkışında açılış gününün anısına bir plakaya imza attılar.


İLK YOLCULUKTAN NOTLAR


Marmaray, kabineden birçok bakanın ve davetli bakanın katılımıyla ilk yolcuğunda yaklaşık 500 kişiyi taşıdı. Açılıştan sonra vatandaşların trene binebileceği açıklanırken, bugün için ilk ve son sererin devlet erkanını taşıyacağı kaydedildi. Açılış günü anısında hazırlanan plakaya ilk olarak Cumhurbaşkanı Gül ardından da sırasıyla, Somalili Cumhurbaşkanı Mahmut, Japonyalı Başbakan Abe, Romanyalı Başbakan Ponta, Başbakan Erdoğan, Bakan Yıldırım ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş aynı kalemle imzalarını attılar. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun imza töreni sırasında orada olmaması dikkat çekti.


SİRKECİ İSTASYONUNDA BEKLEDİ


Üsküdar İstasyonu'ndan devlet erkanı ile birlikte ayrılarak Yenikapı İstasyonu'na giden E 32006 nolu trenin Sirkeci istasyonunda bir süre beklediği öğrenilirken, Yenikapı İstasyonu'nda çok sayıda koruma ve gazeteci bekledi. İlk seferin vatman kabininde devlet erkanının eşleri de bulunurken Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi açılışa katılmadı. Yolculuğa katılan milletvekili ve bakanlar Twitter hesaplarından trende ve istasyonda çektikleri fotoğrafları paylaştılar. Saat 15.00'da başlayan açılış töreni saat 18.00'da sona ererken, Cumhurbaşkanı Gül Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyona katılmak üzere Ankara'ya giderken, Başbakan Erdoğan ise diğer konuk devlet adamları ile baş başa görüşmeler gerçekleştireceği Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ne geçti.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1089461-ilk-gecisten-ayrintilar
 
Üst