31.10.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP'li Arıtman'dan skandal sözler!

[h=2]
CHP eski İzmir milletvekili Canan Arıtman Habertürk TV'de başörtüsü hakkında şok ifadeler kullandı.
[/h]


dan_kilicdarogluna_sert_mektup13817646850_h1084979.jpg


Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in moderatörlüğünü yaptığı Karşıt Görüş programına konuk olan CHP'li eski vekil Canan Arıtman başörtüsü hakkında şok sözler söyledi.Hüda Kaya, Nuray Canan ve Şükran Soner'in de konuk olduğu programda, Meclis'e başörtülü girecek vekillerin durumu konuşulurken CHP'li Canan Arıtman ipin ucunu kaçırdı.

"BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN ÇOCUK TECAVÜZLERİ ARTTI"


Arıtman şöyle konuştu:

"Kız erkek yurtlarını ayırdınız. Sanki kızlar ve erkekler aynı yerde kalıyorlarmış gibi. Sadece yemekhaneleri müşterekti. Erkekleri kızları başka yerlere taşıdınız. Başbakanımız dedi ki, hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir. (Bu sözü Başbakan değil, Ömer Tuğrul İnançer söylemişti).


Başı türbanlanmış bir bebekle reklam panolarına resim çektirdiniz. Bebek, başı türbanlı. Ondan sonra biz bu ülkede çocuk tecavüzlerinin niçin bu kadar çok arttığını konuşuyoruz.
Bir kız çocuğunun başını türbanla bağlarsanız ona kadın kimliği vermiş olursunuz. Onu çocuk olarak görmediğinizi söylüyorsunuz. Ben bilim insanıyım. Bir çocuğun başını bağlamak onu çocuk olarak görmemektir. Onu kişi olarak görmektir, onu kadın olarak görmektir. O nedenledir ki bu ülkede çocuk tecavüzleri artmaktadır."


BALÇİÇEK İLTER'İN ZOR ANLARI


Arıtman'ın bu sözleri stüdyodaki diğer konukların tepkisini çekerken, Balçiçek İlter araya girmek istedi. Ancak Arıtman yüksek sesle konuşmaya devam edince Balçiçek İlter reklama gitmek zorunda kaldı.


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1089865-chpli-aritmandan-skandal-sozler
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Q, W, X harfleri kimliklere girecek

[h=2]X, W, Q harflerine özgürlük için bunları yasaklayan 'Türk Harfleri Kanunu'nun 2 ve 4. maddeleri kaldırılacak. Bu harflerle tabela, ilan ve reklam yazılabilecek. Nüfus cüzdanları için de nüfus kanununun ilgili maddeleri değiştirilecek.[/h]
_x_harfleri_kimliklere_girecek13831805670_h1089879.jpg



Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketiyle birlikte Türk Ceza Kanunu'nda, belirli harflerin kullanılmasından dolayı var olan cezai müeyyide kaldırılmıştı.Star'da yer alan habere göre; X,Q,W harflerine gelen özgürlük sonrası yasal düzenleme boyutunda da bir takım yenilikler gerçekleşecek. Yapılacak yasal düzenlemeyle birlikte, söz konusu harflerin kesin kullanımını yasaklayan 1353 Sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'un'' 2 ve 4 nolu maddeleri yürürlükten kaldırılacak. Nüfus kanununun ilgili maddelerinde yapılacak değişiklikle ise Kürtçe isim ve Soyisimlerinin nüfus cüzdanlarında yazılabilmesinin önü açılacak.

1353'E DÜZENLEME YAPILACAK


'Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'da yer alan "Halk tarafından vaki müracaatlardan eski Arap harfleriyle yazılı olanlarının kabulü 1929 Haziranının birinci gününe kadar caizdir. 1928 senesi Kanunu evvelinin iptidasından itibaren Türkçe hususi veya resmi levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile kezalik Türkçe hususi, resmi bilcümle mevkut, gayrı mevkut gazete, risale ve mecmuaların Türk harfleriyle basılması ve yazılması mecburidir." madde kaldırılarak, yasak tarihe karışmış olacak. Böylece Q, W, X harfleriyle reklam ve tabela yapılabilecek.


İSİM VE SOYİSİMLER BİR DEFA DEĞİŞEBİLECEK


Harf
Devrimiyle ilgili kanunun 2. maddesinde yer alan "Bu Kanunun neşri tarihinden itibaren Devletin bütün daire ve müesseselerinde ve bilcümle şirket, cemiyet ve hususi müesseselerde Türk harfleriyle yazılmış olan yazıların kabulü ve muameleye konulması mecburidir" ibareleri de kaldırılarak gerekli düzenlemede yasal prosedür gerçekleşmiş olacak. Mecburiyetin kalkmasıyla birlikte nüfus cüzdanlarına da özgürlük getirilerek bu harflerin de içinde bulunduğu isimler ve soyadlar konulabilecek 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na da düzenleme yapılacak. İlgili kanuna yeni geçici bir madde eklenerek, istenirse bir defaya mahsus ad veya soyadlar değiştirilebilecek.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1089879-q-w-x-harfleri-kimliklere-girecek
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Evren'den Barlas'a darbe uyarısı

[h=2]Balçiçek İlter'in Söz Sende programına konuk olan Mehmet Barlas, Kenan Evren'in kendisine söylediği ilginç bir sözü canlı yayında açıkladı. Evren, Barlas'a, "Bizden sonraki gelen kuşak darbe yaparsa bir daha gitmez, bunu bilin!" demiş.[/h]
turkiyede_televizyonu_en_iyi_kim_kullaniyor13482175220_h927205.jpg



Habertürk TV'de yayınlanan Söz Sende programına konuk olan Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programın moderatörü Balçiçek İlter, Ahmet Hakan'la girdikleri polemiği hatırlatınca söz Barlas'ın Kenan Evren'i evinde ağırlamasına geldi.Darbeden sonra, Evren'i evinde ağırladığı için halen eleştirilen Barlas, o görüşmeyle ilgili ilginç detaylar aktardı.

"GELMESİN DİYEMEZDİM"


Kenan Evren'in -darbeyle gelmiş de olsa- o dönem Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Barlas, "Kenan Evren'in beni ziyaret edeceğini öğrendiğimde buna itiraz edemezdim. Sonuçta o bir Cumhurbaşkanı'ydı" ifadelerini kullandı.
Kenan Evren'le diyaloglarından kesitler aktaran Barlas, bir başka görüşmede, aralarında geçen darbeyle ilgili şu sohbeti aktardı.

EVREN'DEN BARLAS'A: BİZDEN SONRAKİ KUŞAK DARBE YAPARSA...


"Bir yurtdışı seyahatinden dönüşte Kenan Evren'le bir konuşmamızda, Evren dedi ki; 'sayın Barlas, biz darbeyi yapıp kışlaya dönmekte kararlı son kuşak askeriz. Bizden sonraki gelen kuşak darbe yaparsa bir daha gitmez, bunu bilin'."


http://www.haber7.com/guncel/haber/1089854-evrenden-barlasa-darbe-uyarisi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP başörtüsü kararını verdi

[h=2]TBMM Genel Kurulu'na yarın gelmesi beklenen AK Partili başörtülü kadın milletvekilleri konusunda CHP Grup kararı aldı.[/h]
_icin_sansala_ispat_et_cagrisi13802749800_h1079136.jpg


Başörtülü kadın milletvekillerine hiçbir şekilde karışılmayacak, tavır alınmayacak.CHP'nin bugün basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında alınan kararda Ak Parti'nin konuyu seçim öncesinde siyasi olarak kullanma eğiliminde olduğu CHP'nin de buna fırsat vermemesi görüşü ağırlık kazandı.Bu çerçevede yarınki genel kurulda CHP'li vekiller başörtülü vekillere tavır almayacaklar. Bunu yerine AK Parti'nin daha önce CHP'nin kadın vekillerin pantolon giymesi için yaptığı girişimlere karşı olumsuz tavrı üzerinde durulacağı iddia edildi.Kaynak: hurriyet

http://www.haber7.com/partiler/haber/1089803-chp-basortusu-kararini-verdi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Uzay taksileri geliyor!

[h=2]Astronotları uzaya taşıyacak ilk uzay taksisi, test uçuşundan geçti.[/h]
uzay_taksileri_geliyor13831514670_h1089793.jpg


Uçuşta sorun yaşamayan araç, inişte tek tekerleği açılmayınca hafif hasar aldı. 5 yıl içinde bu araçların yoğun olarak kullanılması planlanıyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın koordinatörlüğünde geliştirilen uzay taksisi, ilk test uçuşunu Kaliforniya'da gerçekleştirdi.'Rüya Kapanı' isimli araç, önce bir helikopterle belli bir yüksekliğe çıkarıldı. Daha sonra serbest bırakılan araç, test uçuşunu başarıyla tamamladı. Uçuşta sorun yaşamayan araç, inişte tek tekerleğinin açılmaması nedeniyle hafif hasar gördü.Amerika Birleşik Devletleri uzay taksileriyle astronotlarını uluslararası uzay istasyonuna ulaştırmayı planlıyor. Bu amaçla NASA ve özel sektör ortaklığında, test edilen de dahil olmak üzere, üç araç geliştiriliyor.

http://www.haber7.com/uzay/haber/1089793-uzay-taksileri-geliyor
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Japon turist cinayetinde flaş gelişme

[h=2]Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde geçen 9 Eylül'de bisikletle gezinti yapan Japon turistlerden 22 yaşındaki Hoshie Temakatsu'yu yaraladığı ve aynı yaştaki Mai Kurihara'yı da öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Fatih Uyar'ın yargılanmasına başlandı.[/h]
ist_cinayetinde_onemli_gelisme13790086950_h1073178.jpg


Sanık Uyar, "Daha önce verdiğim ifadem doğru değil. Tehdit ettikleri için öyle ifade verdim. Japon turistlere cinsel saldırıda bulunan, öldüren ve yaralayan, soyadını bilmediğim Mustafa Mehmet isimli Avanos'ta oturan arkadaşım" iddiasında bulundu.Mahkeme heyeti, Mustafa Mehmet ismindeki kişinin araştırılmasına karar verip duruşmayı erteledi.Bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Nevşehir Adliyesi'ne getirilen tutuklu sanık Fatih Uyar'ın, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk olarak, savcılık tarafından hazırlanan iddianame okundu.

"ÖLDÜREN DE YARALAYAN DA BEN DEĞİLİM"


Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Fatih Uyar, "Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Eylül günü alınan ifadesini reddetti. Uyar, şunları söyledi:
"Okunan ifadem doğru değildir. Beni tehdit ettikleri için önceki ifadeleri böyle verdim. Japon turiste cinsel saldırıda bulunan öldüren ve yaralayan ben değilim. Soyadını bilmediğim Mustafa Mehmet isimli Avanos İlçesi'nde oturan araba yarışları yapan bir arkadaşım. Kendisini çok yakından tanımıyorum. Birkaç kez Avanos'taki caminin altındaki cafeteryada konuşmuşluğumuz var. Olay günü Zemi Vadisi'nde arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte kullandığım otomobil ile gittik. Benim gitme amacım orada bulunan peribacalarının fotoğraflarını çekip facebook'ta paylaşıp bilgisayarıma atmaktı. Yolda giderken turist kızlar da bisikletle bizim gideceğimiz yönü doğru ilerliyorlardı. Turistlerden birine vurdum, yere düştü. Arabadan indim, nasıl olduğuna baktım. Arkadaşım da onlarla bir şeyler konuştu. Onların dillerinden ben anlamıyordum. Sonra onlar vadide ilerledi. Biz döndük. Vadi girişinde bir yerde oturduk. Sonrasında arkadaşım birkaç dakikalığına aracımı istedi. Ne yapacağını sorduğumda da turistlerle bir şeyler konuşacağını söyledi. Birkaç dakika istemesine karşın yarım saat sürede gelmeyince ben yaya olarak vadiye doğru yürümeye başladım. Olay yerine ulaştığımda arkadaşımın aracı geriye döndürmeye çalıştığını gördüm. Üzerindeki elbiseleri kanlı idi. Elinde bıçak kanlıydı ve titriyordu. Onu hafifçe silkeledim. Ve aracı kullanarak Avanos'a doğru yola çıktık. Araçta ne olduğunu sordum, o da olayı bana anlattı. Ama ismini kimseye söylememem gerektiğini belirterek, beni tehdit etti."Turistlerden gasp edilen çantayı kendisinin korktuğu için yaktığını, fotoğraf makinesi ve parayı da arkadaşına ait olduğunu düşünerek eve getirdiğini söyleyen Fatih Uyar, Mahkeme Heyeti Başkanı Sinan Akdoğan'ın mağdurun kendisini teşhis ettiğini hatırlatması üzerine,"Yaralı turisti arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte gördük. O da bizi gördü, bu yüzden beni teşhis etmiş olabilir" yanıtını verdi.Önceki ifadelerini polislerin yönlendirmesi ile verdiğini iddia eden Fakih Uyar, "Polisler beni yakaladıklarında arabada turistlere tecavüz ettiğimi ve çukurda bıçakladığımı söyledikleri için böyle ifade vermemi istedikleri için bu şekilde bir beyanım oldu. Önce emniyette, daha sonra da savcının yanında da bu şekilde ifade vermem gerektiğini söyledikleri için ifade verdim. Polisler beni aldıklarında olayı bu şekilde anlatmamı söylediler. Polisler 'Zaten sperm örneği kalır, eğer sen yapmadıysan açığa çıkar' dediler" dedi.

"POLİSLER OMUZLARIMA VURDU SUÇLAMALARI KABUL ETTİM"


Sanığa Mahkeme Başkanı Sinan Akdoğan'ın "Peki daha önce ifadeler alınırken, neden arkadaşının ismini vermedi?" sorusu üzerine sanık Uyar, "Polisler beni yakaladıklarında omuzlarıma vurdular, ben de bu nedenle suçlamaları kabul ettim. O gün Avanos'a giderken arkadaşım beni tehdit etmişti. Bana 'Nasıl olsa seni bulamazlar, benim ismimi söyleme' demişti. Polis beni bulduktan sonra 'Ben yapmadım' dedikçe polis tekrar sordu, ben de Mustafa Mehmet'in ismini söylemedim" dedi.
Ardından söz alan sanık avukatı Ayhan Şahin, müvekkilinin yaptığı savunmalara katıldığını, teşhisin sağlıklı bir şekilde yapılmadığını düşündüklerini söyledi. DNA eşleşmesinin de sağlıklı olmadığı kanaatini paylaştığını söyleyen Şahin, bu nedenle yargılamanın genişletilmesini, Mustafa Mehmet isimli şahsın ifadesinin alınmasını, Uyar'ın da tahliye edilmesini talep etti.Savcı ise Uyar'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Sinan Akdoğan da sanığın suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve eylemin CMK'nın 100/3 maddesinde belirtilen suçlardan olması nedeniyle tahliyesinin isteminin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.Ayrıca Avanos'da yaşadığı belirtilen Mustafa Mehmet ismindeki bir şahsın bulunup bulunmadığının da araştırılması ve varsa zorla mahkemeye getirilmesine karar verdi.Ayrıca mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından davaya katılma hususu ile ilgili değerlendirme yapılacağı yazısı üzerine de bakanlığa duruşma gününü bildirir yazılı bilgi verilmesini ve duruşmanın 3 Aralık 2013 tarihine ertelenmesine karar verdi.

İDDİANAME


Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Recep Özcan tarafından hazırlanan iddianameye göre tutuklu sanık Fatih Uyar'ın, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçu delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek veya yakalanmamak için öldürmeye teşebbüs cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, nitelikli yağma' suçlamaları ile cezalandırılması isteniyor.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1089787-japon-turist-cinayetinde-flas-gelisme
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gül ve Erdoğan o bakana övgüler yağdırdı

2014e_kadar_gul_ve_erdogan_ne_yapar13398177580_h891873.jpg




etin zirvesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ekibine övgüler yağdırdı. 5. İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Bakan Yılmaz ise, Atatürk'ün yıllar önce söylediği o önemli sözüne vurgu yaptı.
Ömer Süt'ün haberi... Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda ilki 1923 yılındadüzenlenenİktisatKongresi'nden 90 yılsonra, cumhuriyetin 90. yılındaİzmir, 5. İktisat Kongresi'ne evsahipliğiyaptı. Başarılı ve profesyonel bir şekilde başlanan kongre için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmirBüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından takdir ve övgüler alan Kalkınma BakanıCevdet Yılmaz kongrenintarihi bir kongre olduğunun altını çizdi... 1923 yılında toplanan ilkkongreyegöndermede bulunan Bakan Yılmaz, "1. İktisatKongresi tarihî bir kongre oldu ve tarihî kararlar alındı. Cumhuriyeti kuranlar, askerî ve siyasi başarılarınekonomikbaşarı olmadan bir şey ifade etmeyeceğini bu kongredenet bir şekildeortaya koydu" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN O SÖZÜNÜ HATIRLATTI


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Siyasi ve askerî
zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar iktisadi zaferlerle taçlandırılmadığı sürece devamlı olamazlar.' sözüne vurgu yapan BakanYılmaz, sözlerine şöyle devam etti:"Tarihî kongrenin beşincisinin İzmir'de düzenlenmesinin tesadüf değildir. İzmir, tarihten itibaren dünya ve Türkiyeekonomisinin kesişiminde yer alanönemlişehirlerimizden birisidir. İktisatkongrelerinin hepsinin de tarihidönemeç noktalarında düzenlenmiştir. 5. İktisatKongremiz, yine dünyanın önemli bir kırılma noktasında gündeme geldi. Biliyorsunuz küresel kriz bütün dünyayıetkiliyor, dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin dünyada daha çok söz sahibi olduğu bir dönemdengeçiyoruz. Bu dönemdekongreyi, 'Türkiye Ekonomisi' başlığıyla hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemiz, kurulduğugünden bu yana önemli mesafeler katetti.Türkiye, 90 yılda çok önemlikazanımlarelde etti."

KONGREYE
BÜYÜK KATILIM

Bakan Yılmaz, İzmir İktisat Kongresi'nin yurtdışından gelen katılımcılar için uluslararası nitelik kazanmasına gayret ettiklerini, 3 bin 400 katılımcı sayısına ulaştıkları, 23'ü yabancı 243 panelistin katılımıyla 34 panel düzenlediklerinin altını çizdi.


EXPO VURGUSU


EXPO'yu öncelikli alan olarak gördüklerini, özel sektör ve öğrencilere daha fazla ağırlık verdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, İzmir ve Ege Bölgesi üzerine 14 özel oturum yaptıklarını, kongre boyunca sergiler düzenleneceğini, hatıra paralar ve pullar olacağını, sosyal medyayı kullanarak daha geniş bir kitleye ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti.


http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/1089741-gul-ve-erdogan-o-bakana-ovguler-yagdirdi

Haber7
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Marmaray'ın ikinci gününde iki kat yoğunluk

kinci_gununde_iki_kat_yogunluk13831415080_h1089743.jpg


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, dün hizmete giren Marmaray'da şu ana kadar herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirterek, " Şu anda beklediğimizin iki katı yolcu var" dedi.
Karaman, Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve dün düzenlenen törenle açılışıgerçekleştirilen "Asrın Projesi" Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaray'da şu anda büyük bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Karaman, bunun seyahatlerinücretsiz yapılmasından kaynaklandığınıkaydetti.Marmaray ücretsiz olduğu için yolcu sayısını tam olarak belirleyemediklerini anlatan Karaman, "Vatandaşlar sadece bir yöne gitmiyor. Şu anda hem gidiyor hem geliyor. Belki de vatandaş bıkıncaya kadar bu böyle devam edecek" diye konuştu.Olası bir aksaklığın yaşanmaması için tüm ekibin görev başında olduğunu vurgulayanKaraman, Marmaray Projesi'nin başından bu yana hiç kimsenin burnunun kanamamasından gurur duyduklarını söyledi.Karaman, bundan sonra da kimsenin olumsuz bir şey yaşamasınıistemediklerini belirterek, bunedenle uyarı anonslarıyla halkın kolaylıklaseyahat etmesini sağladıklarını anlattı.TCDD Genel Müdürü Karaman, çok yoğun olduğu için kontrol altına almak için istasyonda iki kapıyı kapatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.


"Sirkeci'de durursa yoğunluk artacak"


Bütün kapılar
açık olunca kontrol sağlayamadıklarını aktaran Karaman, şöyle konuştu:"İki kapıdan gelen yolcuları almaya devam edeceğiz. Ancak yoğunluk devam ederse bazı kısıtlamalar yapabiliriz. Çünkü tren sayısını şu anda artırmamızın imkanı yok. Sirkeci durağı biraz spekülasyonlara neden olan şey. Sirkeci'yi şu anda pas geçiyoruz. Eğer orada da durursa yoğunluk daha da artacak. Şu anda bir aksaklık yok. Yolcularımız da durumdanmemnun. Şu anda beklediğimizin iki katıyolcu var. Biletliyolcu olarak hesap etmiştik, şimdi biletsiz biniliyor. Ama demiryolları olarak buna hızlıtrenden alışığız. Bedavayolcualımısırasında yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Onun için çözümükolay oluyor. Vatandaşımızın ilgisi biziaynızamandamutlu ediyor. Biz bile bu kadar yıl üzerinde çalışmamıza rağmen açılış sırasındaheyecanlandık. Vatandaşların sahiplenmesi bizi mutlu ediyor."

"
Başarıdan övgüyle bahsediliyor"

Açılış
için Avrupa'dan çok sayıda demiryolu konusundauzmanmisafir geldiğini belirtenKaraman, konuklarının da ülkelerindeki basında bu projeye olumlu yer verdiklerini söyledi.Marmaray Projesi'nin Avrupa basınında, "Türkiye hep başarıyor, hep götürüyor, büyükproje" gibi olumlu mesajlarlayer aldığını ifade eden Karaman, "Bu başarıdan onlar da övgüyle bahsediyor. Banliyö hizmetlerini 2015'te iyileştireceğiz. Sadece Gebze-Halkalı değil, artık Pekin-Londra olarak geçecek devreye. Hızlı tren de açacağız inşallah, daha sonra burayla birleştireceğiz. Buradan sadece banliyö değil, bir günhızlı trenin geçtiğini de göreceksiniz. Belki Adapazarı ekspreslerigeçecek. Yük trenleri geçecek ama
onları göremeyeceksiniz çünkü onlar
gecegeçecek. Ama çok merak ederseniz gelip görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan arıza ile ilgili
açıklama

Dün
açılışı yapılan Marmaray'la ilgili 'arızalandı' şeklindeki haberlere de cevap veren Erdoğan, "Vatandaşlarımız, Ayrılıkçeşme'den biniyor, Kazlıçeşmeye gidiyor; Kazlıçeşme'den tekrarAyrılıkçeşmeye geliyor. 'İmdat' butonunu çekiyor. İsteristemez Marmaray'da sıkıntı meydana geliyor. Medya da hazırlıklı... Onlar da hemen arkadan geliyor çekim yapıyor, tweetler başlıyor" dedi."İsteseler de istemeseler de milletistikametini bulmuş" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben pek tweet falan takip etmem. Bu aralar tweetlerde güzel şeyler oluyor. 'Atalarımız gemilerikaradan yürüttü Ak Parti de Marmaray'ı denizin altından yürütüyor' diyorlar. Bunların hayallerininulaşamadığı yerde biz faaliyet yapıyoruz"

Marmaray'da bugün
elektrik kesintisi ve kapılarda yaşanan arızalarla ilgili de şuaçıklama geldi:

Bugün
yolcu kabulüne başlanan Marmaray'da, olağanüstü ilgi ve yolcu yoğunluğuyaşanmaktadır. Trene ilk defa binen yolcuların "acildurum" butonlarına basmaları sonucu tren durmalarıyaşanmıştır. Bu durum trenlerin zamanında duruş kalkışlarında aksamalara sebep olmaktadır. Bu tür ve benzer konularda defalarca simülasyonları yapılan acildurum senaryoları uygulanmıştır. Marmaray personeli, her türlüdurumakarşıeğitimli olup, uygulanan senaryolarda herhangi birgüvenlik riski bulunmamaktadır. Ayrıca; Bugün bazı internet haber sitelerinde yer alan iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. 1- Sabahkısa süreli enerji kesintisi olmuş, ancak bu kesinti seferleri aksatmamıştır. Elektrikkesintisi dizinin peron başına yakın olduğu anda yaşanmıştır. 2- Tüp içerisinde 150 metre aralıklarla, maviışıklarlaişaretliacildurumgeçişleribulunmaktadır. Benzer olaylarıntüp içerisinde yaşanmasıdurumunda, yolcularımız diğeryoldaki trene alınabilecektir. Bugün böyle bir olayyaşanmamıştır. 3- KUMANDAMERKEZİ şu anda faaliyet gösteren 5 istasyon'daki her türlüelektroniksistemlerikontrol edecek şekildekurulmuştur. Dolayısıyla, kumandamerkezinin ve elektroniksistemlerinyetersizliği iddiaları gerçek dışıdır. 4- Yolcu yoğunluğu beklenenin üzerinde olduğundan, yoğunluğu daha da artırmamak için Sirkeci istasyonunda duruş verilmemektedir. 5- Kazlıçeşme ve Haydarpaşa İstasyonlarında 9500'lük iki adet lokomotif ve iki adet acilmüdahale aracı hazır bulunmaktadır. Yolcularımızın yoğunluğu dikkate alarak diğer yolculara yer açmak için mümkünse sürekli git-gel yapmamaları, ihtiyaçlarıölçüsünde Marmaray'ı kullanmalarınıbekler, saygılar sunarız.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


http://emlak.haber7.com/emlak/haber/1089743-marmarayin-ikinci-gununde-iki-kat-yogunluk
 
Üst