02.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
AK Partili bir vekil daha kapandı

[h=2]AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de bundan sonra başörtüsü takacağını açıkladı.[/h]
partili_bir_vekil_daha_kapandi13833346240_h1090549.jpg



Çelik CNN TÜRK'e yaptığı değerlendirmede, "Böyle bir kararım oldu. Bundan sonra böyle devam edeceğim" dedi.


BAŞÖRTÜLÜ İLK RESMİ PROGRAM


Başörtüsü ile
katıldığı ilk resmi program ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da yer aldığı cami açılışı oldu.


http://www.haber7.com/partiler/haber/1090549-ak-partili-bir-vekil-daha-kapandi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Davutoğlu: Türkiye İsrail'le işbirliği yapmaz

[h=2]Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Müslüman ülkelere karşı İsrail'le işbirliği yapmaz" dedi.[/h]
_suriye_icin_diplomasi_trafigi13818540490_h1085188.jpg


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir" dedi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü. Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kapıda karşıladı. Görüşmeden sonra ikili ortak basın toplantısı düzenledi.Türkiye ve İran arasındaki dostluğa ve işbirliğine vurgu yapan Davutoğlu, "Türkiye ile İran arasında köklü, tarihi ilişkilerimiz var. Bazı çevreler Türkiye ile İran'ın rakip iki komşu olarak yansıtmak isteyebilirler. Bunu arzulayanlar olabilir. Türkiye ile İran rakip değil aksine dost iki ülke" dedi.
Ortadoğu'da olası bir mezhep çatışmasının
yaşanmaması için ortak hareket etmenin önemli olduğunu belirten Davutoğlu; ''Hepimiz bu tarihi vebalin altında kalırız'' diye konuştu.


''BU KONUDA ÇIKARTILAN HABERLERİN HEPSİ ASILSIZ"


Davutoğlu; ''Bizim Suriye rejimi ile problemimiz var. İlkesel bir problem. Şunu açık ve net söyleyeyim: Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak
işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir. Hiçbir şekilde Ortadoğu'da, İsrail ile herhangi bir ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır. Olmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi asılsızdır" diye konuştu.


http://www.haber7.com/partiler/haber/1090539-davutoglu-turkiye-israille-isbirligi-yapmaz
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriye'ye mühimmat taşıyan gemiye operasyon

[h=2]İskenderun'da içinde çok sayıda patlayıcı düzeneği bulunan RO-RO gemisine operasyon düzenlendi. 2 kişi gözaltına alındı.[/h]
patriotlari_tasiyan_gemi_iskenderunda13586995520_h979701.jpg



İskenderun Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleritarafından Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisi içerisinde yer alan tırın akaryakıt depo muayenesinde, Suriye'ye götürüleceği tespit edilen güç kaynağı, telsiz bataryası, şarz cihazı, telsiz şarz yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni, devre ve kulaklıktan oluşan malzeme ele geçirildiğibildirildi.Hatay Valiliğinin internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"1 Ekim 2013 Perşembe günü İskenderun Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisi içinde yer alan tır araçlarınınakaryakıt depo muayeneleri esnasında, bir araçta; farklı adetlerde, markalı ve markasız güç kaynağı, telsiz bataryası, şarz cihazı, telsiz şarz yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni,devre ve kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirilmiştir.''Açıklamada konuyla ilgili gözaltına alınan kişinin malzemeleri Suriye'ye götüreceğini beyan ettiği kaydedildi.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1090532-suriyeye-muhimmat-tasiyan-gemiye-operasyon
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Melih Gökçek öyle bir fotoğraf paylaştı ki...

[h=2]Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Çankaya Belediyesi binasına asılan bir fotoğraf paylaştı.[/h]
grafla_yine_cileden_cikartacak13830228030_h1089223.jpg


Gökçek'in paylaştığı fotoğrafa göre Çankaya Belediyesi'nin binasında asılı duran Türk bayrağının yanında bir de Atatürk fotoğrafı bulunuyor. Ancak Atatürk pankartının tersten asıldığı görülüyor.

"YA BİZİM BELEDİYE OLSAYDI"


Fotoğrafı Twitter'da paylaşan Gökçek ise CHP'li Çankaya Belediyesi ile dalga geçti. Melih Gökçek fotoğrafın altına "İşte Çankaya Belediyesi. Atatürk'ü
saatlerce baş aşağı astı. Ya bizim belediye olsa idi.." ifadelerini kullandı.

ataturk_4891jpg_largejpg_h290.jpg

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1090444-melih-gokcek-oyle-bir-fotograf-paylasti-ki
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
60 kişi bir köpeği böyle katletti

[h=2]Çin'in en büyük kentlerinden Shijiazhuang'da önceki gün yaşanan köpek katliamı hayvanseverleri çıldırttı.[/h]
0_kisi_1_kopegi_boyle_katletti13833206800_h1090495.jpg

Çin'in en büyük kentlerinden Shijiazhuang'da önceki gün
yaşanan köpek katliamı hayvanseverleri çıldırttı.
Kentte, Tibet Mastifi cinsi sahipsiz köpeğin bir kişiyi
ısırması zabıta ve polisin yanı sıra mahalle halkını da seferber etti.

Tabancalarını çeken polislere kürek ve sopalarla eşlik eden mahalle halkı zavallı hayvan öldürüldükten sonra bile vahşeti sürdürdü.

http://www.haber7.com/asya/haber/1090495-60-kisi-bir-kopegi-boyle-katletti
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İnce: AK Parti kara kara düşünecek

[h=2]CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, başörtülü vekillerin meclise girmesinin AK Parti'ye nasıl yansıyacağına dair açıklamalarda bulundu.[/h]
e_ak_parti_kara_kara_dusunecek13833125210_h1090439.jpg


Vekillerin Meclis'e başörtüsüyle girmeleri üzerine Meclis'te yaptığı konuşma sosyal medyada da büyük yankı uyandıran İnce,” Meclis Başkanı beni aradı, desteğimizden dolayı tebrik etti. Meclis'te bir sorun varsa bu Meclis Başkanı'nın sorunudur. Çözmesi gerekende o dur” şeklinde konuştu."Meclis'te başörtüsü polemiğinin sona ermesi ile gündeme artık Türkiye'nin esas meseleleri gelecek ve AK Parti bu durumdan memnun olmayacak" diyen İnce; "Seçimler yaklaştı Başbakan artık meydanlarda ‘benim başörtülü bacım diye başlayacaktı artık o silahını elinden aldık bakalım ne diyecek bundan böyle. Ben AK Parti'nin bugün pişman olduğunu düşünüyorum. 1 hafta sonra bu konu gündemden düşecek, 'Ne konuşacağız, eyvah!' diye kara kara düşünecekler. Sıra ülkedeki asıl sıkıntıları konuşmaya gelecek” diyerek eleştirilerde bulundu.
Kaynak: Samanyoluhaber


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1090439-ince-ak-parti-kara-kara-dusunecek



 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan'a çok ağır sözler: Dinin yarısı...

[h=2]MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Binbir surat", "Dinin yarısı insaf diğer yarısı da sende yok", "Siyaset soykaları" sözleriyle eleştirdi.[/h]
i_vural_yine_hukumete_yuklendi13772738530_h1065562.jpg


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dört milletvekilinin TBMM'ye başörtüsü ile girmesinin sevindirici olduğunu belirterek, protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey için içtüzükte pantolondüzenlemesi yapılmasını istedi.

"KADINLARIN VARLIĞINI HİSSEDELİM"


MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te başörtüsüne
destek verirken kadının ülke genelindeki konumunun da sorgulanması gerektiğini dikkat çekti. Vural, Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre Türkiye'nin kadın hakları ve uygulamalar bakımından 136 ülke arasında 120'inci sırada olduğunu, 2006 yılında 105'inci sırada bulunduğunu, ekonomiye katılım ve fırsat eşitliğinde 127, işgücüne katılımda 121'inci ücret eşitsizliğinde 79'uncu, politik güç bakımından 103'üncü sırada olduğunu anlattı. Vural, "Kılık kıyafeti siyaset aracı yapmak yerine kadınların varlığını hissedelim. Başörtüsü tartışması ekseninden politika oluşturmak isteyenler, kadınların içinde yaşadığı bu ortam üzerinden çözüm üretseler çok daha iyi olacak" dedi.


"BİNBİR SURAT ERDOĞAN"


Başbakan
Erdoğan'nın İzmir ve Kuşadası'nda yaptığı konuşmalarda seçmene aba altıdan sopa gösterdiğini öne süren Vural, "Kalkmış 'Biz hizmet edelim kendimizi anlatalım. Vatandaş oyunu istediği yere versin' diyor. Kemal Unakıtan İzmir'de 'oy verirseniz size hizmet gelir' diye tehdit etti. Milleti tehdit eden sizsiniz. İktisat Kongresi'nin
açılışkonuşmasında 'Tüketim duygusu bizim içimizi acıtıyor' diyor. Diğer taraftan AVM açıyor. Bu halkı üretmeden tüketmeye alıştırdın, diğer taraftan 'Somali, Myanmar' diyorsun. Bunu gören de garip gureba babası sanacak. Bir yandan oda başına 7 bin dolar olan otelin sahibi ile iftihar ettiğini söylüyor, diğer taraftan Somali ve Myanmar'a ilgi gösterilmeden lüks tüketime girilmesini eleştiriyor. Hangi Erdoğan doğru? Piyasada çok Erdoğan dolaşıyor. Hangisine inanacağız ? Salla babam salla. Kimsede de kalkıp 'binbir surat Erdoğan' programı yapma cesareti gösteremiyor. Bunun reytingi olur. Yalan dizisi olur" diye konuştu.


"DİNİN
YARISI İNSAF DİĞER YARISI DA SENDE YOK"


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'ın teşkilatına yönelik konuşmasında "Karalamaya ihtiyaç yok. Biz yaptıklarımızı anlatalım. Dilimiz hep yapıcı oldu" dediğini hatırlatarak, "İnandınız mı? Ey milletim inandınız mı ya! Bu söylediğine kendisi de inanmıyor, promterden okuduğu için böyle.
Aynı konuşmada bizlere demediğini bırakmıyor, 'küfürbaz MHP, Türkçe'nin güzelliğinden yoksun MHP.' Husumet, ötekileştirme, gerilim siyaseti oluşturan kendileri. Şimdi kalkmış bizi kötülüyor. Dinin yarısı insaf, diğer yarısı da sende yok zaten" dedi.


"SİYASET SOYKALARI"


MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı "Argo Terimler Sözlüğü"nün üçüncü baskısını yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
"Ananı al git diyen sensin, ülkücüleri hayvana benzeten sensin. Bu milletin adına dil uzatan sensin, 'bunların kafası basmaz' diyen, şehide 'kelle' diyen sensin. Sunucuyu 'bana küfrettirmeyin' diye azarlayan sensin, kalkmış bize 'küfürbaz' diyor. Senin yüreğin varsa burada kullandığın sözleri açıkla. (Başbakan'ın bir açılışta "bana küfrettirmeyin' dediği videoyu IPad'inden göstererek). Gezi Parkı'na sahip çıkanları, evinde tencere tava çalanları terörist ilan eden sensin. İzmir'e gavurluk sıfatını layık gören sensin. Dili bir karış, kibir her türlü, tepeden bakıyor, sonra "ötekileştirmedik' diyor. Ayyaş, alkolik diye ayıran sen değil misin? Başbakan'a her konuşmasında yeni Erdoğanlar eklemek suretiyle bizi yalancı çıkarmadığı için teşekkür ediyoruz. Siyaset soykalarına millet olarak sandıkta cevap vereceğiz."

Kaynak: DHA


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1090481-erdogana-cok-agir-sozler-dinin-yarisi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Dikizci' davası

[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.[/h]
n_gidecegi_sehirde_heyecan_var13826967310_h1088074.jpg


Başbakan Erdoğan, kendisine 'Dolmabahçe'den Kadıköy vapurunda gelen kadınları dikizliyor' diyenCHP lideri Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

BAŞBAKAN'A
YÜKLENDİ


29 Ekim'de Cumhuriyet kutlamaları esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protokolde Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmamış ve direk
yerinegeçmişti. İki lider arasında yaşanan gerginlik kameralara yansımıştı.


"KADINLARI DİKİZLİYOR"


Burada yaşanan gerginiliği ardından bazı siyasi partiler ve Sivil Toplum kuruluşları ile Cumhuriyet mitingi düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'a
yüklenmişti. Kılıçdaroğlu Tandoğan Meydanı'ndaki mitingde Erdoğan için "Kadınların ne giyeceğine ve nasıl yürüyeceğine ve kaç çocuk doğuracağına karışıyor. Üstüne birde oturmuş Dolmabahçe'den Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor." ifadelerini kullanmıştı.


"EDEP YAHU"


Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminin ardından Ak Parti kanadından cevap
gecikmedi ve ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını "Ahlaksızca bir konuşma" olarak nitelendirmişti. Ardından Ak Parti Sözcüsü Cemil Çiçek'de bunlar ağza alınacak ifadeler mi? diye soru yönelterek "Edep Yahu" ile Kılıçdaroğlu'na göndermedebulunmuştu.


CEVAP VERDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin
İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlediği toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kullandığı 'Dolmabahçe'de oturup Kadıköy vapurundaki kadınları dikizliyor.' ifadesine cevap verdi.


"BÖYLE YAKLAŞIM OLUR MU ?"


Erdoğan, "Çok enteresan. Ben İstanbul'a başbakanlık ofisine gelirken, orada Beşiktaş iskelesinden vatandaşlarımız
geçiyor. Her türlü giyim içerisinde olan var. Tasvip ederim etmem. Her birine saygı duyduğumu söylüyorum. Diyor ki oradan geçen bayanları dikizliyor diyor. Yahu böyle bir, yani böyle bir ahlak dışı yaklaşım olabilir mi? Böyle bir ifade olabilir mi? Ben ne söylüyorum o ne söylüyor." ifadelerini kullanmıştı.
Dün bu ifadeleri kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı.


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1090470-erdogandan-kilicdarogluna-dikizci-davasi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na dilekçesini verecek

[h=2]Mustafa Sarıgül bugün Ankara'daki kahvaltıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dönüş dilekçesini verecek.[/h]
_sarigulun_yerine_surpriz_aday13832905360_h1090253.jpg


Sarıgül'ün durumu yarın Parti Meclisi'nde oylanacak. Oylamadan büyük çoğunlukla kabul oyu çıkması bekleniyor.Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılımını sağlayacak dilekçeyi bugün geç kahvaltı buluşmasıyla ilk kez biraraya geleceği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na elden teslim edecek. Ankara'daki bu buluşma, Kılıçdaroğlu ile Sarıgül'ün ilk kez siyasi amaçla aynı masada oturması anlamına da geliyor. CHP ile Sarıgül arasındageçen yıl eylül ayında başlayan görüşmelerin son noktası olacak bu geç kahvaltının hazırlıkları aslında kamuoyuna yansıdığından daha uzun sürdü. 13 aylık süreçte Sarıgül ile CHP'nin resmi görüşmelerini İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yürüttü ve Kılıçdaroğlu her aşamada bilgilendirildi. Süreçte, ciddi denebilecek bir sorun hemen hemen çıkmadı. Görüşmeler yaklaşık 3 ay öncesine kadar gözlerden uzak tutulabildi. Son 3 aylık süreçte kurulan ortak çalışma gruplarının da katkısı ile bazı sızmalar ve kamuoyuna yansıyan bilgiler oldu. Tüm bunlara rağmen görüşmeleri kesintiye uğratacak bir olay da yaşanmadı.


http://www.haber7.com/partiler/haber/1090592-sarigul-kilicdarogluna-dilekcesini-verecek
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Çocukları adli tıpta mahvettik

21995940.jpg
[h=2]
Eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. İnce, barkovizyona 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel tacizde bulunan Hüseyin Üzmez’le ilgili haberi yansıtarak yaptığı konuşmada, “Bu kız çocuğu iki kez Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hep birlikte çocuğu mahvettik. Çocuk mağduriyetinde bir an önce çözüm bulunmalı” dedi.
[/h]


POLİS Akademisi Başkanlığı Suç Araştırma Merkezi’nin (SAMER) Antalya’da düzenlediği “5. Uluslararası Risk Altında ve Koruması Gereken Çocuklar Sempozyumu”na 30 ülkeden 400 kişi katıldı. Bu yılki ana temasının “Şiddet ve Çocuk: Toplumsal Şiddettin Cenderesinde Çocuklar” olarak ele alındığı sempozyumda, katılımcılar çocuk istismarının kanunlarla değil, toplumsal çalışmayla önlenebileceği görüşü üzerinde durdu. Sempozyumda konuşana eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce, barkovizyonda Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili haber kupürünü göstererek, şunları söyledi:



‘14 YAŞINDA TRAVMA YAŞATTIK’



“Bu kız çocuğu iki kez Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hep birlikte çocuğu mahvettik, hasta ettik, daha kötü yaptık. Büyük bir travma yaşayan kız çocuğun ruh sağlığını daha da bozacak şekilde Adli Tıp Kurumu’na gönderip tekrar tekrar aynı acıları, yaşadığı travmatik olayları yaşamasına neden olduk. Adli Tıp Kurumu’na gelmeden sorunları çözmek gerekir. Koruyucu ve önleyici tedbirler almak gerekli.”



‘ACILAR ÖNLENEBİLİR’



“Çocuk istismarının önlenmesi için bir şeyler yapılıyor ancak hep eksik kalıyor. Kanun çıkartılıyor, polislik önlemler alınıyor, pedagog, psikiyatristler görev almaya başlıyor ancak yeterli olmuyor. Herkes kendi alanıyla ilgili çalışma yürütüyor. Böyle bağımsız olunca da sonuç alınmıyor. Önemli olan topyekûn, hep birlikte çalışma yürütebilmek. Ortak veri bankası oluşturup tüm kurumların aynı anda bilgi sahibi olmasını sağlamak. Böylece istismara uğrayan çocuk birçok yere gönderilerek aynı acıları yaşamasının önüne geçilebilir.Cinsel istismar ve şiddete maruz kalma riski olan çocuklar, onlar için risk oluşturan ebeveyn ve ailelerin takibi yapılması gerek. Bölge çalışması yapılması lazım. Burada en büyük görev öğretmenlere düşüyor. Hatta muhtarlara. Bu nedenle muhtarınızı bile seçerken dikkat etmek gerek. Öğretmen okulda, muhtar mahallede gözlem yaparak olumsuz bir durum yaşamadan önce gerekli yerlere ulaşabilir. Şimdi çocuk cinsel istismara uğramış, arada yıllar geçmiş, yargılama uzun sürmüş ve çocuğun mağduriyeti devam etmiş.”



‘Gel başından geçenleri anlat’



“Ardından evlenip hayata tutunmaya çalışırken tekrar çağırıyoruz, ‘Gel başından geçenleri anlat’ diye. Tekrar aynı travmatik durumu yaşatıyoruz. Adli Tıp Kurumu’na bu şekilde gelen bir kız çocuğu ‘Yeter rahat bırakın, yakamdan düşün’ diye haklı olarak isyan ediyor. Çocuk mağduriyeti durumunda bir an önce çözüm bulunmalı, yargılama tamamlanmalı. Olay adli tıp kurumlarına gelmeden çözülmelidir. Çünkü buralarda çocuklara ikinci bir travma yaşatıyoruz.”


Üzmez olayı


BURSA 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009’daki karar duruşmasında Hüseyin Üzmez hakkında, “cinsel istismar” ve “küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, “hürriyeti tahdit” suçundan ise beraat vermişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, itiraz üzerine yeniden yargılanma yapılmasına hükmetmişti. Üzmez, 9 Mart 2011’deki karar duruşmasında, “cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan aynı cezaya çarptırılmış, “hürriyeti tahdit”ten ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla tahliye edilmişti. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Üzmez’e, “cinsel istismar” ve “küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onamış, “hürriyeti tahdit” suçundan yargılanmasına hükmetmişti. Onamanın ardından Üzmez, Temmuz 2012’de yeniden cezaevine gönderilmişti.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25029741.asp
 
Üst