04.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mısır’daki Türk vatandaşına tutuklama kararı


Mısır Temyiz Mahkemesi, savcılığın itirazını kabul ederek Türk vatandaşı Reşat Öztürk hakkında 30 gün ihtiyati tutukluluk kararı verdi..



M%C4%B1s%C4%B1rdaki-T%C3%BCrk-vatanda%C5%9F%C4%B1na-tutuklama-karar%C4%B1-300x170.jpg



Mısır Temyiz Mahkemesi’nin, savcılığın itirazını kabul ederek Türk vatandaşı Reşat Öztürk hakkında 30 gün ihtiyati tutukluluk kararı verdiği bildirildi.Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Süveyş Temyiz Mahkemesi, Türk vatandaşı Reşat Öztürk’ün kefaletle serbest bırakılması yönünde verilen karara savcılığın yaptığı itirazı kabul ederek, Öztürk hakkında 30 gün ihtiyati tutukluluk kararı aldı.Süveyş Mahkemesi, “Mısır’ın ulusal güvenliği hakkında bilgi toplama ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleriyle bağlantı kurma” suçlamasıyla yargılanan Öztürk’ün, perşembe günü 2 bin 900 dolar kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Başsavcılık bu karara itiraz ederek, temyiz mahkemesine başvurmuştu.Başsavcılık, daha önce de Öztürk hakkında, 5 kez 15′er günlük ihtiyati tutukluluk kararı vermişti.


http://www.theworldline.com/misirdaki-turk-vatandasina-tutuklama-karari/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tayland’da gemi faciası

timthumb.php




Tayland’ın gözde turistik şehirlerinden Pattaya’da aralarında turistlerin de bulunduğu 200 kişi taşıyan bir gemi battı.
Olayda 6 kişi öldü. Yetkililer ölenler arasında 2 Rus, bir Çinli turistin olduğunu açıkladı. Diğer yolcuların kurtulduğu belirtildi.


http://www.theworldline.com/taylandda-gemi-faciasi/



 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hamaney, ‘Gülümseyen düşmana güvenmeyin’


İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer programı ile ilgili ABD’yle yürütülen müzakereler konusunda iyimser olmadığını söyledi.


Ayetullah-Ali-Hamaney-300x165.jpg



Başkent Tahran’da öğrencilere seslenen Hamaney, aralarında ABD ’nin de bulunduğu p5+1 ülkeleri (BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya ) ile devam eden nükleer görüşmelerden zararlı çıkmayacaklarını ancak iyimser olmadığını söyledi. İran lideri, şöyle dedi:
“Amerikalılar bir taraftan gülerek müzakereler yapılmasına istekli olduklarını belirtiyor. Diğer taraftan tüm seçeneklerin masada olduğunu söylüyor. Düşmanın aldatıcı gülüşleri, müzakerelerde bulunan yetkililerimizi yanılgı ve hataya sevk etmemelidir. Gülümseyen düşmana güvenmemeli.”

“SİYONİST REJİM HARAMZADEDİR”


ABD’nin mecburi olarak müzakerelerde Siyonist rejimin ( İsrail ’in) isteklerini göz önünde bulundurduğunu kaydeden Hamaney, şöyle konuştu:
“Güçlü Siyonist sermaye sahipleri ve şirketlerinin Washington yönetimine egemen olmasından dolayı Amerikalılar mecburen onları düşünmek zorundadırlar ancak bizim böyle bir meselemiz yok. Siyonist rejimin haramzade ve gayri meşru rejim olduğunu ilk günden söylüyoruz ve söyleyeceğiz.”


http://www.theworldline.com/hamaney-gulumseyen-dusmana-guvenmeyin/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yurt dışına çıkmak isteyenlere vizesiz giriş müjdesi!


Rusya turizm sektörünü canlandırmak için havayolu ile gelen 20 ülkenin vatandaşlarına 3 gün süre ile vizesiz olarak ülkede kalabilmeleri için kanun tasarısı hazırladı. Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı taslağın yasalaşması bekleniyor.




u%C3%A7ak-300x170.jpeg





HANGİ ÜLKELER LİSTEDE?


ABD, Almanya, İngiltere, İsveç, İtalya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Hollanda, Finlandiya, Yunanistan, Polonya, Çin, Güney Kore, Japonya, Singapur, Kanada, Avustralya ve İspanya vatandaşları 3 günlük vizesiz seyahatten yararlanabilecek.
Rusya’da vizesiz kalabilmek için girişte otel rezervasyonu, uçak bileti ve sağlık sigortasının gösterilmesi gerekiyor. Vizesiz seyahatin Rusya havayolu şirketlerine bir yılda 30 milyar ruble (1 milyar dolar) ek kazanç sağlayacağı tahmin ediliyor. Ülkeye gelecek turist sayısı da bu vesile ile en az yüzde 60 artacak.Rusya’nın otel sektörü de yeni uygulamadan kazançlı çıkacak. Otel endüstrisi yıllık 3,6 – 5,4 milyar ruble (110-160 milyon dolar) artı gelir elde edecek. Geçen yıl 2,1 milyon kişi Rusya’yı turist olarak ziyaret etti. Rusya turist açısından 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Laos ve 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Costa Rica ile aynı kategoride bulunuyor.Tasarıya göre Rusya’ya 3 günlük vizesiz giriş yapılabilecek 11 havalimanı da belirlendi. Başkent Moskova’da bulunan Şeremetyevo, Domodedovo ve Vnukovo havalimanlarının yanı sıra, St. Petersburg Pulkovo, Kazan, Vladivostok Kneviçi, Yekaterinburg Koltsovo, Kaliningrad Hrabrovo, Novosibirsk Tolmaçevo, Soçi ve Habarovsk havalimanları listede yer aldı.


http://www.theworldline.com/yurt-disina-cikmak-isteyenlere-vizesiz-giris-mujdesi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
AK Parti sanal mitingler yapacak

AK Parti yerel seçim kampanyasını sadece miting alanlarında değil, sanal alemde de yürütecek. Parti sanal mitingler yapacak.

sanal-mitingler-yapacak-300x172.jpg


AK Parti, bir süre önce sosyal medyayı daha etkin kullanmak için altı bin kişilik ekip oluşturdu. Bu ekip şimdi 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim için çalışacak.
Peki AK Parti’nin sosyal medya üzerinden seçim çalışması nasıl gerçekleşecek?Öncelikle hazırlanan videolar sosyal medyadan paylaşılacak. Özellikle 30 büyükşehir için hazırlanacak bu videoların süresi iki dakika olacak ve 2 dakikalık videoda partinin şarkısıyla, icraatlar ve sloganlara yer verilecek. Ayrıca aday tanıtımı da yapılacak.AK Parti “sanal miting” adı verilen videolarla milyonlara ulaşmayı hedefliyor.


http://www.theworldline.com/ak-parti-sanal-mitingler-yapacak/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hamas: İsrail’in insansız hava aracını biz düşürdük


İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait bir insansız araç bugün Gazze Şeridi’nde düştü. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları insansız hava aracını kendilerinin düşürdüğünü iddia ederken, İsrailli yetkililer olayın sebebinin teknik bir aksaklık olduğunu belirtti.


%C4%B0srailin-insans%C4%B1z-hava-arac%C4%B1n%C4%B1-biz-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCrd%C3%BCk-300x170.jpg



İzzettin Kassam Tugayları’nın İngilizce Twitter hesabı @AlqassamBrigade’den yapılan açıklamada, “mini-İHA”nın grubun mensupları tarafından düşürüldüğü ifade edildi.
Ancak söz konusu açıklamanın yapıldığı tweet daha sonra silindi. Bununla birlikte Hamas’ın bir basın toplantısı düzenleyerek elindeki cihazı sergileyeceği de öne sürüldü.İsrail ordusu ise İHA’nın düşme nedeninin bir teknik aksaklık olduğunu bildirdi.Ordu sözcüsü Avital Leibovich, tweet’inde, “Bir başka Hamas yalanı: Bir UAV Skylark kısa bir süre önce teknik meselelere bağlı olarak düştü. Düşürülmedi. #Hamas #terör” yazdı.Bunun dışında bir açıklama yapılmadı.Skylark insansız hava araçları İsrail’de topçu birlikleri tarafından kullanılıyor. 7,5 kilogram ağırlığındaki bu cihazlar video kayıt özelliğine sahip ve genellikle izleme ve istihbarat toplama amaçlarıyla kullanılıyor.


http://www.theworldline.com/hamas-israilin-insansiz-hava-aracini-biz-dusurduk/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
MHP’de toplu istifa şoku


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Keçiören İlçe Başkanı Saim Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti.MHP Keçiören İlçe Başkanı Saim Deniz tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılı Kasım ayından bugüne kadar görevde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkanı Saim Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin 02.11.2013 Saat:19.00 itibariyle görevlerinden istifa ettiği belirtildi. Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacak ismin belirlenmesi sürecinde sona gelindiğinin ve Kayseri’de ikincisi yapılmış olan aday tanıtım toplantısında Keçiören İlçe Başkanlığı’nın yok sayıldığının iddia edildiği açıklamada, “İlçe başkanlığımız ile artık çalışılmak istenilmediği kanaati oluşmuş olup ortaya çıkan bu fiili durum, inançlarımıza ve teamüle ters düştüğü için, ilçe yönetim kurulu ile birlikte kadın kolları başkanlığı görevlerinden istifa etmiştir. Açıklanan adayın ve ilçe teşkilatının rahat çalışabilmesi için aldığımız bu kararın partimize hayırlar getirmesini diler saygılar sunarız” denildi.

http://www.theworldline.com/mhpde-toplu-istifa-soku-3/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yunan adalarına bir kahvelik vize


Yunanistan Güney Ege Bölge Başkanı Yiannis Maheridis, Türkiye için ‘kahve içme vizesi’ adı altında kısa süreli vize çıkartmak için çalışacaklarını söyledi.
Yunanistan-G%C3%BCney-Ege-B%C3%B6lge-Ba%C5%9Fkan%C4%B1-Yiannis-Maheridis-T%C3%BCrkiye-i%C3%A7in-%E2%80%98kahve-i%C3%A7me-vizesi%E2%80%99-ad%C4%B1-alt%C4%B1nda-k%C4%B1sa-s%C3%BCreli-vize-%C3%A7%C4%B1kartmak-i%C3%A7in-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Facaklar%C4%B1n%C4%B1-s%C3%B6yledi.-300x170.jpg


Maheridis, başkanlıkları döneminde bir sonraki adım olarak Türkiye ile vizelerin kaldırılması için çalışma sözü de verdi. Yunanistan Güney Ege Bölge Valiliği’nin Rodos Adası’nda düzenlediği ‘Turizmde Yunan-Türk İşbirliği’ seminer ve toplantılarda iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek açıklamalar geldi. Güney Ege Bölge Başkanı Yiannis Maheridis, pilot vize konusunda AB’li yetkililerin Türkiye ile ilgili düşüncelerini anladıklarını söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki pilot vize programını durdurmak isteyen bazı Avrupa ülkelerine meydan vermediklerini belirten Maheridis, “Uygulama başarılı da oldu. Bir gün bütün engelleri ortadan kaldırıp, Türk vatandaşlarının adalarımıza girişini umuyoruz” dedi.

http://www.theworldline.com/yunan-adalarina-bir-kahvelik-vize/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Korkutan Yakinlaşma !


Kuzey Koreli üst düzey yöneticilerin İran ile askeri işbirliği konusunda görüş birliğine vardığı ileri sürüldü.


Hasan-Ruhan-300x169.jpg



Japonya’nın resmi haber ajansı Kyoto’da çıkan bir habere göre, geçen ağustos ayında İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine Kuzey Kore’den bir üst düzey heyetin gittiği ileri sürüldü.Avrupalı bir diplomata dayandırılan haberde, heyete Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yong-nam’ın önderlik ettiği ifade edildi. Ruhani ile görüşen Kuzey Kore’den gelen heyetin İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ile de görüştüğü bildirildi.

ASKERİ İŞ BİRLİĞİNDE GÖRÜŞ BİRLİĞİ SAĞLANDI


Söz konusu haberde, Kuzey Koreli heyetin İran’da bazı üst düzey temaslarda bulunduğu aktarıldı. İddialara göre iki ülkenin askeri işbirliği konusunda görüş birliğine vardığı ileri sürüldü.
Söz konusu diplomat, yapılacak askeri işbirliğinin daha çok nükleer teknoloji ve uzun menzilli füzeler konusunda olacağını söyledi. Haberde ayrıca Kuzey Koreli heyetin Tahran yakınlarındaki bir askeri üsse ziyarette bulunduğu da ifade edildi.


http://www.theworldline.com/korkutan-yakinlasma/


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yeni nesil Blackbird’ler geliyor

Çok uluslu teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin, SR-71 Blackbird modelinin yerini alacak insansız ajan uçağı SR-72’yi tasarladığını açıkladı. Uzun zamandır beklenen bu haber meraklılarını sevindirecek çünkü SR-72, ABD ordusunun ilk hipersonik yani sesten hızlı uçabilen uçağı olacak.

Blackbird-300x168.jpg



Cuma günü yayımlanan Aviation Week dergisinde yer alan habere göre uçağın planlarını hazırlayan şirket, SR-72’lerin Blackbird modelinden iki kat daha hızlı olmasını tasarlıyor.

Yeni model istihbarat toplama, keşif ve gözetleme yapma ve daha önce görülmemiş bir hızda saldırı düzenleme özelliklerine sahip olacak. SR-72 için kullanılacak teknoloji yeni nesil insanlı/insansız hava araçlarıyla yörüngede dolanan casus uyduları arasında bir yerde olacak.

Orijinal Blackbird modeli ilk kez 1966’da üretildi ve 1999 yılına kadar Amerikan Hava Kuvvetleri ve NASA tarafından Soğuk Savaş döneminde istihbarat toplamak için kullanıldı. Karadan atılan füzelerden daha yüksek hıza ulaşabilen Blackbird’ler aynı zamanda düşman radarlarından kaçabilecek kadar alçaktan uçabilme özelliğine sahipti. Toplamda 32 adet üretilen bu model düşmanla karşı karşıya geldiği hiçbir mücadeleyi kaybetmedi.

Ancak insansız hava araçlarıyla uluslararası gökyüzüne hükmeden ABD ordusu yüksek maliyeti nedeniyle bu güçlü Blackbird’lerin yenilenmesi programını engelledi.

Lockheed Martin, büyük bir teknolojik yenilik getirdiği için artık SR-72′lerin üretimi konusunda yapılcak görüşmelerin maliyetten bağımsız olarak gerçekleştirilebileceğine inanıyor.

Hipersonik teknolojinin yatırım yöneticisi Brad Leland yeni projenin düğüm noktasının, hava emmeli motorun scramjet ve geleneksel türbini birleştirmesi olduğunu söylüyor. Leland, Reuters’a verdiği röportajda proje için şimdilik 20 kişiden oluşan bir ekiple çalışıldığını anlattı.


http://www.theworldline.com/yeni-nesil-blackbirdler-geliyor/
 
Üst