07.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP'li Sarıgül: Erdoğan dünya lideridir


[h=2]CHP'li Mustafa Sarıgül, katıldığı radyo programında Erdoğan'ın İstanbul ile doğrudan ilgilenmesinin doğru olmadığını, onun dünya lideri olduğunu söyledi.[/h]
_sarigulun_yerine_surpriz_aday13832795770_h1090223.jpg



Geçtiğimiz günlerde yeniden CHP'ye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kral FM'in konuğu oldu. Kral Grup Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay'ın (Gezegen Mehmet) sorularınıcevaplayanSarıgül, sosyal medyada yayılan "CHP, Sarıgül'e katıldı" eleştirilerine yanıt verdi.

"
SARIGÜL CHP MEKTEBİNİN BİR TALEBESİDİR"


Gezegen Mehmet'in "Sarıgül mü CHP'ye katıldı, CHP mi Sarıgül'e katıldı? sorusana "CHP önemli bir kurum, Sarıgül CHP mektebinin bir talebesi, Sarıgül CHP'ye 1975 yılında katıldı." diyenSarıgül "Sadece geçmiş dönemde ihraç edildiğim için 8.5 yıllık bir ara oldu ama mutlu sonlandı. CHP bir kurumdur ve kişiler o kuruma katılır, bundan da şeref duyar. 9 Kasım'da Allah'ım izin verirse, Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde olacağız. Bunu söyleyen basın mensubu arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum, o bir detaydır, önemli olan bu katılımın Türkiye'ye neler katacağıdır. Buna bakmak lazım." şeklinde cevap verdi.

"ESKİDEN YUMRUĞUMU MASAYA VURUYORDUM"


"Sarıgül ihraç edildi. Peki Sarıgül suç mu işledi? Sarıgül af mı edildi?" yönündeki soru üzerine Sarıgül "Yeni bir sayfanın açıldığını, suç işleyecek bir şey yapmadığını söyleyenSarıgül "Eskiden yumruğumu kaldırdığım zaman masaya vuruyordum, şimdi cebime geri sokuyorum. Bunu öğrendim zaman geçtikçe. 44 arkadaşım olumlu kullandı, 10 arkadaşım olumlu kullanmadı, o kardeşlerimizi de ikna edeceğiz inşallah." dedi.

"ERDOĞAN ARTIK DÜNYA LİDERİDİR"


"Diyelim ki aday oldunuz ve seçimi kazandınız, İBB başkanı oldunuz. Başbakan ülkeyi yönetiyor, AK Parti hükümeti var. İstanbul'da işler aksar gibi durum olur mu? Şişli'deki belediye başkanlığı döneminizde böyle bir aksama yaşadınız mı?" sorusuna ise Sarıgül şöyle cevap verdi: "Ben 14.5 yıldır belediye başkanıyım, uzun yıllardan beri AK Parti ile çalışıyorum. Sayın Başbakan dünya lideri artık, İstanbulla ilgilenmez. Bu zaten doğru bir şey değil."


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1092442-chpli-sarigul-erdogan-dunya-lideridir
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kılıçdaroğlu: Neden başörtülü adayımız olmasın

[h=2]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceklerine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii" dedi.[/h]
u_atakan_ailesini_ziyaret_etti13797795360_h1076821.jpg



Kılıçdaroğlu, KanalTürk televizyonunda katıldığıcanlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmasının yanı sıra program sonunda sorulanbaşörtülü aday sorusuna da cevap verdi.

KADINLARIN
GİYSİSİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI UYGUN GÖRMÜYORUZ


Başörtülü milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, kadınların giysisi ve kimlik üzerinden siyaset yapmayı uygun görmediklerini söyledi.

NEDEN OLMASIN


CHP'nin yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii, niye olmasın. İnsanlara giyimi dolayısıyla 'sana siyaset yasağı getirdim' deme hakkımız var mı bizim Yok tabii" diye konuştu.Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine yerel seçimlerde kadın adaylara geçen seçimlere göre çok daha fazla yer vereceklerini belirtti.

KEŞKE O İFADEYİ
KULLANMASAYDIM


Kılıçdaroğlu, siyasette üslup tartışmalarının hatırlatılarak, "Özeleştiri yaptığınız oldu mu " sorusu üzerine, zaman zaman "keşke o ifadeyi
kullanmasaydım" dediği anların olduğunu anlattı.

Kaynak: AA


http://www.haber7.com/partiler/haber/1092433-kilicdaroglu-neden-basortulu-adayimiz-olmasin
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gençler de birlikte yaşamaya karşı


[h=2]Türkiye İstatistik Kurumu, kadınla ve erkeğin nikâhsız aynı evi paylaşmasına gençlerin bakışını ortaya koydu. Ankete katılan 18-24 yaş arasındaki genç kuşağın yüzde 59'u "Evet, rahatsız eder" yanıtı verdi.[/h]
iste_ezber_bozacak_son_anket13708455510_h1036799.png


Başbakan Erdoğan'ın kız ve
erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesiyle başlayan 'öğrenci evi' tartışması tırmanıyor. Tartışmanın odağını oluşturan bu sorunun yanıtı ise Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Türk Aile Yapısı' başlıklı araştırmasından çıktı.


TOPLUMUN
YÜZDE 67'Sİ İSTEMİYOR


icjpg_h800.jpg


Aile ve Sosyal
Politikalar Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde de yer alan 2006 tarihliaraştırma, Türk toplumunun çok büyük birbölümünün, Başbakan Erdoğan'ın da dikkat çektiği gibi, 'kadın ve erkeğin nikahsız birlikte yaşamasından rahatsızlık duyduğunu' ortaya çıkardı.Değişik şehirlerde 12 bin 280 haneden, değişik yaş grubundan 24 bin 647 kişininkatılımıyla yapılan araştırmada katılımcılara, "Çevrenizde nikahsız birlikte yaşayan çiftlerin bulunması sizi rahatsız eder mi?" sorusu yöneltildi.Toplam katılımcıların yaklaşık yüzde 67'si bu soruya 'Evet, rahatsız eder' yanıtı verdi.Araştırmada dikkat çeken ayrıntı, 'üniversite çağı' olarak bilinen 18-24 yaş arasındaki genç kuşağın ağırlıklı bölümünün de birlikte yaşamaya karşı çıkması oldu.Ankete katılan gençlerin yüzde 59'u, çevrelerindeki bu tür birlikteliklerden 'rahatsızlık duyacaklarını' ifade etti.


ic2jpg_h262.jpg


Kaynak: AKŞAM


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092448-gencler-de-birlikte-yasamaya-karsi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Şehiriçi ulaşımında tek kart dönemi başlıyor


[h=2]Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, birçok ilde kullanılan fakat başka illerde geçerliliği olmayan şehir içi kartlarda düzenleme yapacak. İller arasındaki gidiş gelişlerde ulaşımı kolaylaştırması planlanan sistemin öncelikle pilot illerde uygulanacağı ifade ediliyor.[/h]
minda_tek_kart_donemi_basliyor13837867450_h1092447.jpg



Ulaştırma Bakanlığı, başka şehre gidildiğinde geçerliliği olmayan ödeme sistemlerinin tek kartta toplanabilmesi için çalışmalara başladı. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle bütün şehirlerin ulaşımında aynı ödeme sistemi kullanılabilecek. Dolmuş ve minibüslerin de yeni sisteme dahil edilmesi hedefleniyor. Pilot uygulama, Ankara ile Eskişehir veya Konya'da gerçekleştirilecek.İstanbul'da yaşayıp İETT'den aldığı Akbil'le birçok ulaşım aracını kullanabilen vatandaşlar, başka bir ile gittiğinde Akbil benzeri geçiş sistemleriyle şehir içi seyahatlerini gerçekleştiremiyordu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sorunun tüm Türkiye genelinde çözümü için harekete geçti. Hazırlıklar Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi 2013-20123 ve Eylem Planı'na da yansıdı. Planda "Bir başka hedefimiz ulaşımda e-ödeme sistemlerini yaygınlaştırmaktır. Ulusal tek ödeme sisteminin geliştirilmesi, mahsuplaşma merkezinin kurulması ve ilerleyen etaplarda banliyö, hafif raylı sistemler, vapur, dolmuş, minibüs gibi toplu taşıma araçlarının da AUS dâhilinde teknoloji desteğiyle dönüştürülmesi şeklindeki eylemlerimiz bu hedefe ulaşmamızı sağlayacaktır." ifadeleriyle konuya ilişkin hedefler anlatıldı.Öte yandan Bakanlık'ın bazı yetkililerinden alınan bilgilere göre uygulama ilk olarak seçilmesi planlanan iki pilot ilde hayata geçirilecek. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte bakanlığa bağlı demiryolları gibi bazı ulaşım kanallarında da ödeme yapılabilecek. Seçilen iki ilden birinin büyük ölçekli il statüsünde olması bekleniyor. Bu ilin yeni sistemin ihalesini yapan Ankara olması yüksek ihtimal içerisinde görülürken, İstanbul'un pilot il olmayacağı ifade ediliyor. Orta ölçekli illerin ise Ankara'yla gidiş-gelişleri yoğun olan Konya ve Eskişehir olması üzerinde duruluyor. İller arasında gidiş gelişlerde ulaşımı kolaylaştırması planlanan sistemin dünyada başta İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde hâlihazırda kullanıldığı da biliniyor.
Kaynak: ZAMAN


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092447-sehirici-ulasiminda-tek-kart-donemi-basliyor



 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mursi: Geri döneceğiz


[h=2]Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, sağlık kontrolü yapan doktorla yaptığı sohbet sırasında "Meşruiyetin geri alınması için herkes çaba göstermeli. Geri döneceğiz" dediği öğrenildi.[/h]
sinin_tutukluluk_hali_uzatildi13790866210_h1073561.jpg



AA'ya bilgi veren bir güvenlik kaynağı, ''göstericileri öldürmeye teşvik'' suçlamasıyla görülen dava kapsamında geçici olarak Burcu\'l-Arap Hapishanesi'nde tutulan Mursi'nin, sağlık kontrolünü yapan doktorla sohbet ettiğini, hapishane yönetiminden bazı taleplerde bulunduğunu, moralinin yüksek, sağlık durumunun da iyi olduğunu aktardı. Güvenlik kaynağı, Mursi'nin doktorla sohbeti sırasında şunları söylediğini belirtti:''Mısır'ın meşru başkanıyım, darbeciler tarafından çalınan meşruiyetin geri alınması için herkesin çaba göstermesi gerekir. İhvan'ın şiddet olayları ile, patlamalarla ilgisi yok. İhvan öldürmez.İçişleri Bakanı İbrahim ve emrindekiler, halkı İhvan'dan soğutmak ve korkutmak için bu yollara başvurdu. Bu durum, yönetimin devrilmesi için hazırlanan planın bir parçasıydı. Fakat geri döneceğiz, eski günlerde olduğu gibi.

''SİVİL KIYAFET TALEBİNE RET


Aynı kaynak, Mursi'nin cezaevi yönetiminden, sivil kıyafet giymeyi, tedbir amaçlı dışarıdan yemek getirtmeyi ve basını daha etkin takip edebilmeyi talep ettiğini, ihtiyati tutukluların giydiği beyaz renkli kıyafet giyen Mursi'nin, sivil kıyafet dışındaki taleplerinin, yönetim tarafından kabul edildiğini söyledi.Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada, ilk kez hakim karşısına çıktıktan sonra İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesine nakledilmişti.
Kaynak: AA


http://www.haber7.com/afrika/haber/1092414-mursi-geri-donecegiz
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İngiltere Türkiye'yi hem izlemiş hem dinlemiş!

[h=2]Daily Telegraph gazetesi, İngiltere'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere uzanan fiber optik kablolarla izlemeler yaptığını yazdı.[/h]
iyeyi_hem_izlemis_hem_dinlemis13837734630_h1092416.jpg



ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı belgeleredayandırılan haberde, "İngiliz hükümetine bağlıiletişim ve istihbarat kurumu GCHQ ajanlarının, Kıbrıs'tan Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya uzanan 14 denizaltı kablosuyla, 10 milyonlarca e-postayı, telefon görüşmesini, mesajı ve internetiletişimini izlediği ve dinlediği iddia edildi" ifadesi yer aldı.İngiltere'nin Kıbrıs'ın doğusundaki Dikelya Üssü'nde bulunan Ay Nikola'daki istasyondan dinlemeler yaptığını aktaran gazete, uydu antenlerinin üzerinde olduğu dinleme istasyonunun "Google Earth" uygulamasında yer alan uydu fotoğraflarından da rahatlıkla görülebildiğini bildirdi.Haberde, "İngiltere'nin yıllardır bilinen Kıbrıs'taki üssünü, Akdeniz ve Ortadoğu'daki yabancı ülkeler ve kişilerle, ayrıca ticari kuruluşlar, büyükelçilikler ve BM ajanslarıyla ilgili casusluk faaliyetleri yürütmek için kullanabildiği" kaydedildi.Haberin bir kısmı da İtalya'daki haftalık haber dergisi L'Espresso'nun, Snowden'ın sızdırdığıbelgelerle ilgili haberine dayandırıldı. Daily Telegraph İtalyan dergisinin, "Denizaltı kablo haritaları, Kıbrıs'ı birçok fiber optik kablo için 'liman' olarak gösteriyor. Bu da Kıbrıs'ı DoğuAkdeniz ve Ortadoğu için doğal bir casusluk merkezi yapıyor" ifadelerine yer verdi.İtalyan dergisinin ayrıca, "Birkaç kablo Kıbrıs'ı, İngiliz ve Amerikan casusluk faaliyetlerinin aşikar hedeflerinden İsrali ve Suriye ile bağlıyor. Diğer kablolar Kıbrıs'tan Lübnan, Mısır, Türkiye, Yunanistan ve İtalya'ya uzanıyor" bilgisini aktardığı kaydedildi.Snowden'ın belgelerini gören bir diğer yayın kuruluşu Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin ise, Amerikan ajanlarının da İngiltere'nin Kıbrıs'taki üssünde bulunduğunu bildirdiği ifade edildi. Ancak Amerikan ajanlarının "turist" gibi giyinmek zorunda oldukları, çünkü İngiltere'nin Güney Kıbrıs'a sadece İngilizlerin dinleme üssünde çalışacağı konusundataahhüdde bulunduğu ifade edlidi.Gazete, bu iddialara İngiliz istihbarat kurumu GCHQ'nun yanıtının her zamanki gibi olduğunu, "istihbarat konularında yorum yapılamayacağını" bildirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA


http://www.haber7.com/avrupa/haber/1092416-ingiltere-turkiyeyi-hem-izlemis-hem-dinlemis
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Üniversitede silahlar çekildi: 7 yaralı

[h=2]Fırat Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu önünde akşam saatlerinde iki grup arasındaki tartışmanın ardından çıkan silahlı kavgada 7 kişi yaralandı.[/h]
tede_silahlar_cekildi_7_yarali13837626990_h1092373.jpg


Elazığ Fırat Üniversitesi'nde kız arkadaşına laf atıldığı iddiasıyla iki grup arasında çıkan tabanca ve bıçakların da kullanıldığı kavgada biri polis 7 kişi yaralandı.

Kavga, Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve SporYüksekokulu önünde meydana geldi. İddiaya göre kız arkadaşına laf ataldığını iddia eden iki öğrenci grubu arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tabanca, bıçak ve taşların da kullandığı kavgada üniversitede aynı zamanda öğrenci Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Sayan ile birlikte 7 öğrenci yaralandı. Polis ve üniversite güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği olaylar sonlandırıldı. Yaralılar Fırat Üniversitesi Hastanesi ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı. Tabancayla vurulduğu belirtilen bir öğrencinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, kampus içinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, olaya karışanlara yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: DHA

http://www.haber7.com/guncel/haber/1092345-universitede-silahlar-cekildi-7-yarali


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gökçek'ten İstanbul'a büyük komplo iddiası

[h=2]Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mustafa Sarıgül ile İstanbul'da seçime girmeye hazırlanan CHP'nin İstanbul'daki seçim stratejisiyle ilgili bomba bir iddiada bulundu.[/h]
cek_chp_kesinlikle_kapatilmali13710075720_h1037565.jpg



Gökçek CHP'nin İstanbul'daki seçim stratejisini şöyle açıkladı:"İstanbul'da bütün yollarda araçlara yavaşlatılarak trafik yaşanmaz hale getirilecek... Bu konuda ayrıca baronların finansesi ile araç filoları kiralanacak ve seçime kadar trafik bunalımı en üst seviyeye çıkartılacak... İstabulbu iğrenç taktiğe hazırlanmalı..."


gokcekjpg_h185.jpg


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092364-gokcekten-istanbula-buyuk-komplo-iddiasi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan'dan yabancı gazeteciye tepki!


[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'öğrenci evleri' konusuyla ilgili bir soru soran Fin gazeteciye tepki gösterdi.[/h]
andan_yabanci_gazeteciye_tepki13837586490_h1092363.jpg



Erdoğan, "Birileri özel olarak görevlendirilmiş öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız" dedi.Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında ilk önce konuşan Finlandiya Başbakanı Katainen, AB görüşmelerinde Türkiye'yi her zaman yanına almak istediklerini söyledi. İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek için atılacak çok adımlar olduğunu söyleyen Katainen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık konularında ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. KatainenSuriye konusunda da Erdoğan'dan geniş bilgiler aldığını belirtti.

ERDOĞAN'DAN FİN GAZETECİYE SORU TEPKİSİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüştü. İki başbakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet RadyoTelevizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:"11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şuanda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabi ki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse; biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız."


http://www.haber7.com/partiler/haber/1092363-erdogandan-yabanci-gazeteciye-tepki
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bakan Güler'den 'Öğrenci evi' açıklaması

[h=2]İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrencilerin kaldıkları yerlere ilişkin açıklamalarda bulundu.[/h]
_bakani_aciklama_yapiyor_canli13837552260_h1092348.jpg





ÖĞRENCİ
EVİ KONUSU


- Bize şu ana kadar bu evlerle ilgili veya apartman daireleriyle ilgili gelen değişik müracaatlar oldu. Bunların da değerlendirmeleri yapıldı. Bizim olaya bakış açımız terörle mücadele boyutuyla ilgili.Üniversite öğrencilerinin kaldığı evler ve yurtlar terör örgütlerinin eleman kazanmak için kaynak olarak gördükleri yerlerdi. Söz konusu oluşumlar üniversitekayıt dönemlerinde stant açarak broşür dağıtarak kendilerine yönlendirme çabasında olduklarını görüyoruz.- Terörle ilgili yaptığımız çalışmalara da terör örgütlerinin öğrencileri elde etmede kız erkek ilişiklerini kullandıkları bir vakadır.
Bu evlerdeki yapılandırmalarda bir eğitim ve bilinçlendirme sürecinden geçildiğini görüyoruz. Bu süreçte de şiddeti meşru gösterecek bir bilinç artırımı yapıldığını gördük.
- Bu faaliyetlerde maalesef gençleri kendi amaçları çerçevesinde evlerde barındırdıklarını gördük.
Ailelerin çocuklarının nerede olduğunu bilme hakkı vardır. Devletin koruyucu tedbir alma durumu da vardır.
Bu işin terör boyutudur. Bir de öğrenci evleri denilen ülkemizde yeni yeni oluşan bir sektör var. Günü birlik kiralanan öğrenci evleri var. Günü birlik geçici konaklama dediğimiz yerler. Çoğunlukla sürekli konaklanan yerlerde yapılmaktadır. Mesela apartmanların bir iki dairesinde geçici olarak konaklama yapılmaktadır.

"FUHUŞ YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ"


- Rezidans ve apart tarzı evlerde fuhuş yapıldığı operasyonlarla tespit edildi. Günübirlik kiralanan evler ve illegal örgütlerin kullandığı evlere yönelik çalışma içindeyiz. Hukuki boşluk varsa gerekli düzenleme yapılacak. Özel hayata yönelik herhangi bir müdahale yok.


VALİLİKLERE GENELGE GÖNDERİLECEK


- Konu ile ilgili bir genelge önümüzdeki günlerde valiliklere gönderilecek.


http://www.haber7.com/partiler/haber/1092348-bakan-gulerden-ogrenci-evi-aciklamasi
 
Üst