08.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Buzullar eridiğinde Türkiye'de hangi şehirler etkilenecek?

[h=2]National Geographic, bütün buzullar eridiğinde sular altında kalacak bölgelerin haritasını çıkardı. İstanbul başta Türkiye'nin bir çok sahil kenti tarihe karışacak.[/h]
ede_hangi_sehirler_etkilenecek13838829390_h1092856.jpg



Dünyanın en çok satan bilim dergisi National Geographic, yeryüzünde tüm buzulların erimesi durumunda dünya haritasının nasıl değişeceğini araştırdı.

Küresel ısınma nedeniyle tüm
buzullar eridiğindedeniz suyu seviyesi yaklaşık 65 metre yükselecek. Bu durumda bir çok yarım ada, ada haline gelecek. Bilim insanları, bütün buzulların 5 bin yılda eriyeceğini öngörürken, bu süreçtesıcaklıkortalamasının da 14.4 dereceden 26.6 dereceye çıkması bekleniyor.


Üç ülke yok olacak


National Geographic'in yaptığı çalışmada buzulların tümü eridiğinde Danimarka, Hollanda ve Belçika'nın tüm toprakları sular altında kalacak. Özellikle Kuzey Avrupa'yı etkileyecek olan afetin, Türkiye'nin de kıyı şeridininin sular altında kalmasına neden olacağı öngörülüyor.


Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ, İstanbul ve Bursa'nın büyük bir kısmı sular altında kalacak. İzmit de sular tarafından yutulurken, Karadeniz
sahil şeridi boyunca Sinop, Samsun, Trabzon illeri içeri doğru daralacak. Ege Bölgesi'nde İzmir'i yutan sular, Yunan Adaları'nı denize gömecek. Akdeniz Bölgesi'nde ise Adana'daki Çukurova deltası tamamen sular altına gömülecek. Özellikle alçak bölgelerin etkilendiği küresel ısınmadan Kıbrıs Adası'da yüzde 20'lik bir kısmını kaybederek nasibini alacak.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092856-buzullar-eridiginde-turkiyede-hangi-sehirler-etkilenecek
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CHP'li Tekin'i iddia ile köşeye sıkıştırdılar

[h=2]Ülke TV'de canlı yanına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Aday Adayı Gürsel Tekin fena köşeye sıkıştı. "Gel iddiaya girelim" denilen Tekin, en sonunda "Bırak şimdi bunu, gel İstanbul meselesini konuşalım" dedi.[/h]
iddia_ile_koseye_sikistirdilar13838661070_h1092838.jpg



Ülke TV'de yayımlanan gazeteci Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu En Sıradışı programındailginçdiyaloglar yaşandı.Gazeteci Turgay Güler'in sunumu, Hasan Öztürk ve Ahmet Kekeç'in yorumlarıyla ekrana gelen En Sıradışı programında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Aday Adayı Gürsel Tekin zor anlar yaşadı. Tekin, bir türlü Turgay Güler'in iddiasınakarşılık veremedi ve "Bırak şimdi iddiayı, gel İstanbul'u konuşalım" dedi. Daha öncelerden girdiği 'takım elbise iddiaları' ile tanınan CHP'li Gürsel Tekin'e yeni bir iddia teklifi geldi ama Tekin bu kez iddiaya girmedi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursam İstanbul'un başta trafik sorunu olmak üzere her türlü sorununu çözerim" diyen Tekin'e ilk olarak Ahmet Kekeç, "Çözemezseniz takım elbisine iddiaya girelim mi?" diye sordu.


Havada kalan soruyu Turgay Güler tamamladı ve "Ben diyorum ki CHP'nin İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkan adayı kesinlikle ve kesinlikle Mustafa Sarıgül olacak. Hediyeyi siz belirleyin ister takım elbise olsun ister başka birşey. Hadi iddiaya girelim" dedi.


Gülerek cevap veren ve iddiaya girmeyen Tekin ise, "Bırak şimdi iddiayı Turgay gel İstanbul meselelerini konuşalım. Kardeşim hodri meydan sandık ortaya konulur herkes çıkanı alır. Ben her türlü iddiaya girerim" diye konuştu. Ama tüm bu diyalog sonrası Tekin ididaya girmedi.


http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1092838-chpli-tekini-iddia-ile-koseye-sikistirdilar
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bu şişe hayat kurtarıyor

[h=2]Tayland'daki fuarda tanıtılan şişe çamurlu suyu içme suyuna çeviriyor.[/h]
bu_sise_hayat_kurtariyor13838611570_h1092832.jpg



Tayland, Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'naev sahipliği yapıyor. 36 ülkeden 274 şirketin katıldığı fuarda, çamurlu suyu içme suyuna çeviren şişe, büyük ilgi görüyor.Bir İngiliz şirketi tarafından geliştirilen ve çamurlu suyu anında içme suyuna çeviren şişe ilgi odağı oldu.''Hayat kurtarıcı'' adı verilen şişe, elektrik veya ek bir cihaza ihtiyaç duymadan kirli suyu 10 saniyede içme suyuna çeviriyor.Şişedeki nano filtresadece çamuru temizlemiyor, aynı zamanda sudaki bakterileri de yok ediyor.


http://www.haber7.com/yasam/haber/1092832-bu-sise-hayat-kurtariyor
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
AB için İsveç'ten Türkiye'ye iki şart
[h=2]Başbakan Erdoğan ile görüşen İsveç Meclis Başkanı Per Westerberg, "Demokrasi ve insan hakları konusunda eksiğiniz olursa size destek vermeyiz." dedi.[/h]
in_isvecten_turkiyeye_iki_sart13838674940_h1092839.jpg


İsveç'te temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Meclis Başkanı Per Westerberg ile Meclis binasında görüştü.

"EKSİK OLURSA DESTEK VERMEYİZ"


Başbakan Erdoğan'ı beklerken DHA'ya açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Per Westerberg, "Türkiye İsveç için olduğu kadar ABiçin de çok önemli. Bizim parlamentomuz Türkiye'nin tam üyeliğini destekliyor, ancak Türkiye kriterleri tam olarak yerine getirmek zorunda. Yani Avrupa ülkesi olduğunu göstermelidir. Türkiye bizim önemli bir müttefikimizdir. Meclisimiz için de ziyareti çok büyük önem taşıyor. Türkiye'nin AB'ye üyeliğine tam destek veremememiz için iki vazgeçilmez şartımız var. Birincisi insan hakları diğeri de demokrasi. Bu iki konuda eksik olursa desteğimiz olmaz" dedi.
Kaynak: DHA


http://www.haber7.com/dis-politika/haber/1092839-ab-icin-isvecten-turkiyeye-iki-sart
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hürriyet, Aydın'daki olayı bakın nasıl sundu!

[h=2]Hürriyet yine bir haber çarpıtma olayına imza attı... Aydın'da çocuk yuvasında kalan iki kızın dışarıdayken istismara maruz kalmasını olay sanki binada gerçekleşmiş gibi sunan Hürriyet, haberi 'çocuk yuvasında skandal' diye duyurdu.[/h]
indaki_olayi_bakin_nasil_sundu13838571250_h1092828.jpg


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynıevde kalmalarına ilişkin sözleriylebaşlayan tartışmalar devam ederken, olayın çarpıtılmasına ilişkin ilk haber Aydın'dan geldi.Aydın'da bir çocuk yuvasında kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti.Jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Kaçan 1 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Aydın Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez görevlerini fekadarca yerine getiren yurt görevlileri, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.Hürriyet.com.tr Aydın'dan servis edilen bu haberi ilk olarak büyük bir haber çarpıtma olayına imza atarak "Öğrenci evleri tartışması devam ederken, ÇOCUK YUVASINDA SKANDAL 10 GÖZALTI" adı altında okuyucularına sundu. Olay sanki çocuk yuvası binası içerisinde gerçekleşmiş gibi sunulan haber ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Hürriyet sitesinde haberi ilk böyle sundu:



manset1jpg_h290.jpg


Haberin böyle sunulmasının ardından ise Hürriyet okuyucuları habere aynen Hürriyet'in haberi yorumladığı gibi yorumlar yazarak nasıl kamuoyuna yön verildiğini ortaya koydu.

İşte o yorumlar...


yor1jpg_h682.jpgyor2jpg_h384.jpg

Hürriyet daha sonra ilgili haberin manşet görselini değiştirerek "FUHUŞ SKANDALI ORTAYA ÇIKTI" adıyla okuyucularına sunmaya devam etti.
İşte haberin ikinci hali;


manset2jpg_h120.jpg

Kaynak: Haber7


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092828-hurriyet-aydindaki-olayi-bakin-nasil-sundu

 

Ekli dosyalar

  • yor1jpg_h682.jpg
    yor1jpg_h682.jpg
    222.3 KB · Görüntüleme: 0

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yassıada'nın ismi değişti

[h=2]Yassıada'nın ismi, İstanbul İl Genel Meclisi kararıyla "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirildi.[/h]
bin_izmirlinin_tatil_yeri_oldu13792386990_h1074086.jpg



İl Genel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada; Adalar İlçesi'ne bağlı olan ve darbeyle anılanYassıada'nın isminin "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin oy birliğiyle kabul edildiği, böylece Türkiye'de darbe izlerinden birinin daha silindiği bildirildi.Açıklamada, teklifin Meclis'te görüşülmesi sırasında söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Aydın'ın, Yassıada'nın, 1960 darbesinden sonra demokrasi şehitlerinin yargılandığı bir ada olarak ülke tarihine geçtiğini belirterek, "İktidarı ve muhalefetiyle, demokrasi tarihimizde kara bir süreci teşkil eden adadaki yargılamalar ve akabindeki idamlar, milletin hafızasında daha olumlu noktaya çekilmesi için, İl İdare Kurulunun kararı bizce uygundur. Yerinde bir karardır. Biz uygun görüş veriyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

MUHALEFET DE DESTEK VERDİ


Oylamaya muhalefet sözcülerinin de uygun görüş verdiği belirtilen açıklamada, alınan kararla, adada demokrasi müzesi yapılması konusundaki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarının taçlandırılmış olduğu belirtildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ


Açıklamada, İstanbul Valiliği İl İdare Kurulunun 2 Ekim'de aldığı Yassıada'nın isminin değiştirilmesi ile ilgili kararın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından 5 Kasım'da İl Genel Meclisi'ne, idari teklif olarak gönderildiği, teklifin bugünkü oturumda gündem dışı olarak Meclis'e sunulduğu ve oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1092800-yassiadanin-ismi-degisti
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Muhsin Yazıcıoğlu hakkında bomba iddia!

[h=2]Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazığoğlu hakkında Abdurrahman Dilipak, çok konuşulacak bir iddiada bulundu.[/h]
azicioglu_hakkinda_bomba_iddia13838484780_h1092790.jpg



Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazığoğlu hakkında Abdurrahman Dilipak şok bir iddiada buldundu.



'Helikopterden sağ indi namaz kılıp infaz ettiler'


Yazıcığlu'nu anlatan Abdurrahman Dilipak, ''Muhsin Yazıcığlu helikoptere binmeden önce aradığı bir gazeteci var, o da benim. Dedim bak başkanım. Biz bu dünyada yaptıklarımızın hesabını vereceğiz ama yapmamız gerekipte yapmadıklarımızın da hesabını vereceğiz. Söylediğimizin e söylemediğimizin hesabını vereceğiz. Sen bazı şeyler biliyorsun, ben bilmiyorum. Senin bildiklerini rüyamda görsem dudağım uçuklar. ifadelerini kullandı.

Sözlerine şöyle devam eden Dilipak, ''Yazıcıoğlu'nun helikopteri düşmedi. Helikopteri sert iniş yaptı. Daha sonra helikopterle gelen bir tim Yazıcığlu'nu infaz etti. Bu işin içinde Amerika, İngiltere ve siviller var. Muhsin Başkan sağ olarak 2 rekat namaz kıldıktan sonra infaz edildi.'' dedi..


http://www.haber7.com/guncel/haber/1092790-muhsin-yazicioglu-hakkinda-bomba-iddia
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hatay sınırında çatışma: 4 ölü

Suriye’nin İdlib kentine bağlı Harim kasabası yakınlarında kaçakçılar arasında çıkan çatışma sonucu 4 Suriyelinin öldüğü iddia edildi.


s%C4%B1n%C4%B1r-ka%C3%A7ak%C3%A7%C4%B1-Suriye-300x200.jpg



Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan Suriye köyünde Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünden geçirilmek istenen mazot yüzünden anlaşmazlık yaşandığı, Suriyeli gruplar arasında çıkan kavga sırasında ise silahlı çatışmanın yaşandığı, olayda 4 mazot kaçakçısı Suriyelinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Bölgede geçtiğimiz günlerde ise sınırın öteki tarafında bulunan Suriye’de kaçakçı grupların kendi arasında tartışmalar yaşanmış, 1.5 ton mazotun ateşe verilmesinin ardından çıkan duman Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünden de gözlenmişti.Bu arada, bölgeden zaman zaman sınır köylerinde mazot kaçakçılığı girişiminde bulunan kaçakçılar ile askerler arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi.


http://www.theworldline.com/hatay-sinirinda-catisma-4-olu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kerry: Suriyeliler kedi köpek eti yiyor


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de Esad rejimi insani yardımların ulaşmasını engellediği için halkın kedi köpek eti yediğini söyledi.

John-Kerry-300x162.jpg




ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması amacıyla yapılması planlanan Cenevre-2 Konferansı’nın tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.Ortadoğu temasları çerçevesinde Ürdün’ün başkenti Amman’a gelen Kerry, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cevde ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye krizine nihai çözüm bulunması konusunda kararlı olduklarını belirten Kerry, “Cenevre-2 Konferansı’nın tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğine inanıyorum” dedi.Başta BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi’nin sundukları olmak üzere birçok seçenek üzerinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kerry, toplantının tüm taraflar açısından iyi sonuçlar doğuracağı tahmininde bulundu.Kerry şöyle devam etti: “Esad’ın vahşetini durdurmak için çalışmamız gerekiyor. Rejim, insani yardımların ulaşmasını engellediği için halk, kedi köpek eti yiyor. ABD olarak, Esad’ın yönetimi bir an önce bırakması gerektiği görüşündeyiz.”

FİLİSTİN SORUNU


Filistin-İsrail barış görüşmelerine ilişkin sorulan bir soru üzerine Kerry, Ortadoğu ziyaretini bir gün uzattığını belirterek, “Bugün ve yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile biraraya geleceğim. Mevcut sorunların çözümü için temaslarda bulunacağım” diye konuştu.“Barışın alternatifi yoktur” diyen Kerry, “Barışın olmaması, uzun süreli çatışma, savaş anlamına gelir” ifadesini kullandı.Öte yandan Ürdün Dışişleri Bakanı Cevde, Filistin-İsrail barış görüşmelerinin önündeki en büyük engelin İsrail’in yasadışı yerleşim birimleri olduğunu belirterek, söz konusu yerleşim faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini ifade etti. Cevde, Ürdün’ün iki devletli çözümden yana olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Başkenti Kudüs olan, topraklarında tam egemenliğe sahip, bağımsız bir Fillistin devleti kurulması yönündeki tutumumuz değişmedi.” Kerry, Ürdün temasları çerçevesinde daha önce Ürdün Kralı 2′nci Abdullah ile biraraya gelmişti.


http://www.theworldline.com/kerry-suriyeliler-kedi-kopek-eti-yiyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35



Mardin’in Nusaybin ile Suriye’nin Kamışlı İlçesi’ni birbirinden ayıran sınır şeridi üzerinde beton duvar yapılmasına karşı çıkan BDP’nin açıkladığı yürüyüşe destek vermek amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova’da olaylar çıktı.


y%C3%BCksekova-mardin-nusaybin--300x170.jpg



Gösterici bir grup Şemdinli Yolu üzerinde bir araya gelerek Cengiz Topel Caddesi’ne kadar yürüyüşe geçti. Polis yürüyüş yapan gruba müdahele etti. Polisin gaz bombalı plastik mermili ve tayzikli suyla müdahalesine, göstericiler havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla karşılık verdi. Dağılan grup ara sokaklarda bir araya gelerek eylemlerini devam ettirdi. Bögeye çok sayıda özel harekat timi sevk edilirken gerginlik yer yer devam ediyor


http://www.theworldline.com/yuksekova-karisti-tansiyon-yukseliyor/
 
Üst