11.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İran’da bakan yardımcısına suikast


İran, Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Yardımcısı Safder Rahmetabadi’nin, uğradığı suikast sonucu öldüğü bildirildi.


%C4%B0ran-Sanayi-Ticaret-ve-Maden-Bakan%C4%B1-Yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1-Safder-Rahmetabadinin-u%C4%9Frad%C4%B1%C4%9F%C4%B1-suikast-sonucu-%C3%B6ld%C3%BC%C4%9F%C3%BC-bildirildi.-300x150.jpg




İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yer alan haberde, Bakan Yardımcısı Rahmetabadi’nin Tahran Sebelan Meydanı’nda, şahsi aracına binmek üzereyken, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce başına ve göğsüne iki el ateş edilerek öldürüldüğü kaydedildi.Emniyet güçleri, yaptıkları inceleme sonrasında, araç içinde boş kovanlar bulunduğunu, bunun, Rahmetabadi’ye kendi aracının içinden ateş edildiğini gösterdiğini belirtti.Olay yerinde hiçbir arbede izine rastlamadıklarını bildiren bir polis memuru, saldırganın Rahmetabadi’yi tanıyan birisi olma ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.


http://www.theworldline.com/iranda-bakan-yardimcisina-suikast/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

8 araştırmacı dev dalgalarda öldü



Tayvan’da bir resif mağarasını incelemeye giden bir grup araştırmacı dev dalgaların kurbanı oldu. 26 kişilik gruptan dev dalgalara kapılan 8 kişi öldü.
8-ara%C5%9Ft%C4%B1rmac%C4%B1-dev-dalgalarda-%C3%B6ld%C3%BC-300x170.jpg



26 kişilik bir araştırma grubu dün inceleme yapmak için Tayvan’ın kuzeydoğu sahillerindeki Gong Liao Mağarası Jeopark bölgesine gitti.
Büyük dalgaları dikkate almayan araştırmacılar mağaraya inmeye başladı. Araştırmacılar henüz mağara ulaşamadan arka arkaya yüksekliği 5 metreyi bulan dalgalar 16 kişiyi yuttu.8 kişi yaralı olarak kurtarılırken, diğer 8 kişinin cesedine ulaşıldı.

http://www.theworldline.com/8-arastirmaci-dev-dalgalarda-oldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Netanyahu 5 ülkeyi, uyardı


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın nükleer programıyla ilgili Cenevre’de yürütülen müzakereler hakkında, ilgili ülkelerin liderleriyle telefonda görüşerek, “tehlikeli ve kötü bir anlaşma” yapılmaması uyarısında bulunduğunu açıkladı.



Netanyahu-300x169.jpg




Netanyahu, İran’la BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında Cenevre’de ikinci turu yapılan müzakerelerde ortaya çıktığı iddia edilen taslak anlaşma için sert muhalefetini bugünde devam ettirdi.Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Hafta sonu ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştüm. Hepsine, İsrail’e ulaşan haberlere göre, ‘görünen anlaşma kötü ve tehlikeli’ dedim. Bu sadece bizim için değil onlar için de tehlikeli” dedi.Yapılacak anlaşmanın dünya barışı için de tehlikeli olacağını öne süren Netanyahu, İran’ın, yaptırımların azaltılmasıyla nükleer zenginleştirme kapasitesini kolayca artırabileceğini belirtti.

Netanyahu konuşmasına şöyle devam etti:


“Tüm dünya liderlerinden rica ettim, ‘bu acele niye?’ diyerek, beklemeleri ve konuyu ciddi bir şekilde düşünmeleri tavsiyesinde bulundum. Bu tarihi bir süreç ve tarihi kararlardır. Kendimi aldatmıyorum. Anlaşma yapmak için güçlü bir istek var. Umarım bedeli ne olursa olsun denilmez. İyi bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Bu amaçla büyük güçleri ikna etmek için elimizden geleni yapacağız.”İsrail yönetimi, İran tüm nükleer tesisilerini kapatıp kullanılamaz hale getirene bu ülkeye uygulanan yaptırımlar ve uluslararası baskının devamını savunuyor.İran ve Batılı ülkeler arasında Cenevre’de yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılamamıştı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yaptığı açıklamada, İran’la BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen İran’ın nükleer programına ilişkin müzakerelere 20 Kasım’da devam edilmesine karar verildiğini bildirmişti.


http://www.theworldline.com/netanyahu-5-ulkeyi-uyardi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mursi’ye savunma timi!


Mısır’da darbe ile görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılandığı davanın savunma ekibi, yargı sürecinde kendisini savunması için bir heyet belirlemesi konusunda Mursi’yi ikna etmeye çalışacaklarını belirtti.


Mursiye-savunma-timi-300x159.jpg



Savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Demati, yetkili makamlardan dün alınan izin doğrultusunda Mursi ile salı günü İskenderiye’deki Burcu’l-Arab Hapishanesi’nde görüşeceklerini belirtti. Mısır yasalarına göre ceza davalarında avukatı olmayan sanıklara mahkeme tarafından bir avukat tayin edildiğini hatırlatan Demati, “Bunun önüne geçmek için Mursi’yi, kendisini müdafaa edecek bir heyet belirlemesi için ikna etmeye çalışacağız” dedi.
Mahkemenin, savunma heyetinde yer alacak avukatların isimlerini vermesi yönündeki isteğinin “mahkemeyi meşrulaştırmak anlamına gelecekçesiyle” Mursi tarafından reddedildiğine işaret eden Demati şöyle devam etti:“Savunma heyetinin belirlenmesi, Mursi’nin yargılanmayı kabul ettiği ya da meşru haklarından taviz verdiği anlamına gelmez. Bilakis, savunma heyeti, söz konusu meşruiyeti vurgulayacak. Görüşme sırasında ayrıca savunma sırasında izlenecek stratejinin mahiyetini ve Mursi’nin bu konudaki düşüncelerini de ele almayı planlıyoruz.”Avukat Demati, savunma makamının gerek gördüğü durumlarda mahkeme heyetini reddetme hakkına sahip olduğunu da vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:“Eğer Mursi onaylarsa, 2012 anayasında yer alan 152′inci maddeye binaen mahkemenin Mursi’yi yargılamak için yetkili olmadığını söylemeyi düşünüyoruz. Savunma heyeti, uygulayacağı stratejiyi dava dosyalarını inceledikten sonra belirleyecek.”Mursi ile salı günü görüşecek heyette, Muhammed Selim el-Avva, Muhammed ed-Demati, Muhammed Tosun, Usame el-Halev’in yanısıra savunma heyeti üyesi sıfatıyla Mursi’nin oğlu Usame Mursi de yer alacak.Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi hakkında “Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 4 Kasım Pazartesi günü görülmüştü. Duruşmanın ardından Mursi, İskenderiye’deki Burcu’l-Arab Hapishanesine nakledilmişti. Mursi ile 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması 8 Ocak 2014′e yapılacak.
Yeni Şafak


http://www.theworldline.com/mursiye-savunma-timi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hükümet elektronik mağazalarına el koyarsa…

Venezuela’da binlerce kişi, hükümetin “fahiş fiyatla mal sattığı” gerekçesiyle el koyduğu elektronik mağazalarına akın etti.

hukumet-elektronik-magazalarina-el-koyarsa--300x168.jpeg




Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Daka adlı elektronik mağazaları zincirinin haksız kazanç sağladığını ve “adil fiyatlarla” satış yapmak zorunda kalacağını söyledi. Maduro daha sonra başkent Caracas’ta, müşterilerinin “hırsız zenginler” olduğunu söylediği JVG mağazasına da el konduğunu açıkladı.Venezuela’da muhalefet hükümetin politikalarının yüksek enflasyona neden olduğunu söylüyor.Maduro Cuma gecesi televizyondan yayımlanan açıklamasında Daka mağazalarındaki tüm plazma televizyonların, çamaşır makinalarının ve diğer malların elden çıkarılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, “Bunu halkımızın iyiliği için yapıyoruz. Raflarda, depolarda hiç bir şey bırakmayın” dedi.

ONBİNLERCE KİŞİ KUYRUĞA GİRDİ


Bu çağrının ardından binlerce kişi Daka mağazalarının önünde geceden kuyruğa girdi. Mağazanın malları bir hafta önceki fiyatların dörtte birine satıldı.Nicolas Maduro, müfettişlerin denetimi sırasında bu mağazanın, ürünleri olması gerekenin yüzde 1000 fazlasına sattığının tespit edildiğini söyledi.Maduro’ya göre bu mağaza küçük bir klimayı 36 bin bolivara (5,730 dolar) satıyor. Aynı klimanın devlete ait mağazalardaki fiyatı ise 7,000 bolivar (1113 dolar).BBC Caracas muhabiri Irene Caselli, devlete ait mağazalarda genellikle çok fazla alınacak bir şey olmadığını, gelen malların hemen tükendiğini aktarıyor.

Daka mağazaları kararla ilgili açıklama yapmadı.


Muhabirimize göre, devlete ait mağazalar, ithalat yapabilmek için gereken doları 6,3 bolivardan alıyor. Ama özel sektör, piyasada bulunmadığı için doları kara borsadan yedi kat fazlasına aldıklarını söylüyor.

Maduro sık sık büyük şirketleri stokçuluk yapmakla suçluyor.


Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Venezuela’da enflasyon oranı yüzde 54 civarında. Ekonomik sorunlar, Maduro’nun siyasi desteğini zayıflatıyor. Ülkede 8 Aralık’ta yerel seçimler yapılacak.BBCTürkçe

http://www.theworldline.com/hukumet-elektronik-magazalarina-el-koyarsa/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonlar


Afganistan’da son 24 saatte Taliban’a karşı düzenlenen operasyonlarda 28 militan öldü, 10′u yaralandı.


Afganistanda-Talibana-y%C3%B6nelik-operasyonlar-300x165.jpg



İçişleri Bakanlığı, operasyonların Kunar, Nangarhar, Kapisa, Kunduz, Badahşan, Bağlan, Kandahar, Zabul, Uruzgan, Vardak, Gazne ve Helmand vilayetlerinde düzenlendiğini, 7 Taliban üyesinin yakalandığını bildirdi.Operasyonlar sırasında çok miktarda silahın ele geçirildiği belirtildi. Taliban, operasyonlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


http://www.theworldline.com/afganistanda-talibana-yonelik-operasyonlar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Nijerya’da çatışma



Nano’da Boko Haram militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2′si asker 7 kişi öldü..

Nijeryada-%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fma-300x170.jpg




Nijerya’nın kuzey kesimindeki Kano kentinde Boko Haram örgütü militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2′si asker 7kişinin öldüğü bildirildi.Nijerya Ordu Sözcüsü Iweha Ikedichi, yaptığı açıklamada, Boko Haram üyelerinin başkent Abuja’da intihar saldırısı hazırlığında olduğu yönünde alınan istihbarat üzerine emniyet güçlerinin Kano’da örgüte ait iki binaya baskın düzenlediğini ifade etti.Ikedichi, örgüte bağlı militanların silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2′si asker, 5′i örgüt üyesi 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Operasyonda ayrıca örgüte ait çeşitli mühimmata da el konulduğu kaydedildi.Boko Haram örgütü, 160 milyon nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi Nijerya’da dine dayalı devlet kurulmasını istiyor ve güvenlik güçleri ile kamu kurumlarına yönelik kanlı saldırılarla gündeme geliyor. Nijerya yönetimi, örgütün etkili olduğu kuzeydeki üç eyalette olağanüstü hal ilan etmişti.


http://www.theworldline.com/nijeryada-catisma/

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gül’den Erdoğan ve Arınç’a ilginç sözler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Kasım anma töreninde yan yana oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yardımcısı Bülent Arınç’a medya mensuplarının yoğun ilgi göstermesi üzerine, “Bu resim ve fotoğraflar sizleri kaydediyor.” dedi.

G%C3%BClden-Erdo%C4%9Fan-ve-Ar%C4%B1n%C3%A7a-ilgin%C3%A7-s%C3%B6zler-300x166.jpg




Atatürk’ün vefat yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane’de anma töreni düzenlendi. Tören için önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona geldi ve protokolün ön sırasında oturanlarla tokalaştı. Cumhurbaşkanı Gül’ü beklerken Çiçek ile Erdoğan oturdukları yerde ağızlarını kapatarak bir süre sohbet etti.Ardından, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anma için salona geldi. Gül, protokolün önünde oturanlarla el sıkıştı, ardından gelen Arınç el sıkışmadan bir süre bekledi. Arınç, Gül’ün yerine oturduğu esnada kendisinin nereye oturacağı konusunda bir an tereddüt yaşadı. Arınç, koltukların üzerindeki isimlere baktıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın solundaki koltuğa oturdu.Medya mensupları da yan yana oturan Erdoğan ile Arınç’ı görüntüleme yarışına girdi. Görüntü ve fotoğraf çekme işleminin uzun sürmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve Arınç’a dönerek, “Bu resim ve fotoğraflar sizleri kaydediyor.” diye konuştu.


http://www.theworldline.com/gulden-erdogan-ve-arinca-ilginc-sozler/
 
Üst