13.11.2013 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Filistin: Barış görüşmelerinden çekiliriz

[h=2]İsrail'in Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim birimi inşaatı kararına sert tepki gösteren Filistin yönetimi, geri adım atılmaması halinde barış görüşmelerinden çekileceğini duyurdu.[/h]
aris_gorusmelerinden_cekiliriz13843040580_h1094682.jpg



İsrail Bayındırlık Bakanının, Batı Şeria'da 20 bin konutluk yeni Yahudi yerleşim birimi inşası kararı aldıklarını doğrulamasına Filistin tarafı sert tepki gösterdi.Filistin Kurtuluş Örgütü Baş müzakerecisi Saib Ureykat, İsrail'in, Filistin yönetiminin kontrolündeki Batı Şeria ve Kudüs'te 20 bin konutluk Yahudi yerleşim birimi kararından geri adım atmaması halinde barış müzakerelerini durduracaklarını söyledi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ DURDURACAĞIZ


AA muhabirine açıklama yapan Filistin Kurtuluş Örgütü baş müzakerecisi Ureykat, "Bu gece sayın Abbas'ın talimatı ile ABD, Avrupa Birliği, Rusya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Arap Birliği Genel Sekreterini arayarak İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te 20 bin konutluk yeni Yahudi yerleşim birimi inşası kararından vazgeçtiğini resmi bir açıklamayla duyurmazsa barış müzakerelerini durduracağımızı söyledim" dedi.

İSRAİL GERİ ADIM ATMAZSA...


Ureykat, ayrıca görüştüğü Ortadoğu dörtlüsünün yetkililerine alınan kararın tek sorumlusunun İsrail olduğunu söylediğini belirterek, "Filistin yönetimi önümüzdeki saatlerde biraraya gelerek, tüm seçenekleri açık tutacaktır. İsrail kararından geri adım atmadığı takdirde görüşmeler yenilenmeyecektir" dediğini de sözlerine ekledi.

ABD "GAYRİMEŞRU" DEMİŞTİ


Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de geçen hafta bölgeye düzenlediği ziyaret sırasında Filistin lideri Mahmut Abbas'la yaptığı görüşme sırasında Yahudi yerleşim inşaatları için "gayrimeşru" ifadesini kullanması dikkati çekmişti.
Kaynak: AA


http://www.haber7.com/ortadogu/haber/1094682-filistin-baris-gorusmelerinden-cekiliriz



 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Davutoğlu: Habur'a 5 kapı daha açacağız


[h=2]Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. İlişkilerin eskisinden daha samimi olduğunu söyleyen Davutoğlu, Habur'a 5 kapı daha açacaklarını söyledi.[/h]
lu_habura_5_kapi_daha_acacagiz13842967530_h1094678.jpg



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi ziyarette bulundu. Bu önemli ziyaret sonrasında NTV'de Yakın Plan'a konuk olan Davutoğlu, yaptığı ziyareti ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Davutoğlu, "2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerde de yeni bir döneme girildi" dedi. Davutoğlu ayrıca, Habur'a 5 kapı daha açacaklarını ifade etti. Davutoğlu, "Karayolunda Habur'da 20 kilometreye varan kuyruklar oluşturuyor. Sayın Maliki'nin onayıyla Habur'da ikinci kapı ve 3. köprüye izin çıktı onların inşaatına hemen başlayacağız. 5 kapı daha açmayı planlıyoruz Habur'da. Ayrıca Suriye'deki çatışmalar dolayısıyla özellikle ulaştırma koridorları bağlamında bizim Körfez'e en kolay iniş yolumuz Irak üzerinden. İlişkilerin düzelmeye başlaması 6-7 aylık bir süreç. İlmik ilmik işlenmesi gerekiyor. Türkiye-Irak ilişkilerinin doğalı buydu. Yaşanan olumsuz gelişmeler bir parantezdi. O parantezin kapatılma iradesi iki tarafta da oluştu" diye konuştu.

"İLİŞKİLER ESKİSİNDEN DAHA SAMİMİ"



2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili konuşan Davutoğlu, "İki tarafta da bu süreçte olumsuz açıklamalar göremezsiniz. Bunları seçimin yaklaşmasına bağlamak yanlış olur. O parantezi kapattık ve ilişkilerimiz eskisinden daha samimi hale dönüştü. Sıkıntı Irak'ın bütün siyasi kesimleriyle ilgili değildi. Sayın Maliki ile yanlış anlaşmalar nedeniyle gerçekleşmiş bir süreçti. Bu dinamik bir süreçtir. Aile içinde bile ilişkilere dikkat etmek gerekir. Beyaz sayfa gibi ifadeler, ana sorunların aşıldığını gösterir. Artık çıkabilecek ufak sorunlar aşılabilir. Artık bu irade var. Örnek bir ilişki olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.



http://www.haber7.com/dis-politika/haber/1094678-davutoglu-habura-5-kapi-daha-acacagiz
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Halep Havaalanı için kanlı savaş


[h=2]Suriyeli muhalifler yani Özgür Suriye Ordusu, Hizbullah ve İran desteğiyle ilerleyen rejim güçleri ile Halep'te yoğun çatışma halinde. Muhalifler mutfak tüpünden yaptıkları füzelerle Esed'e karşı mücadele etmeye çalışıyor. İşte 21. Yüzyılın en kanlı savaşından bir kare...[/h]

lep_havaalani_icin_kanli_savas13843053710_h1094685.jpg



Halep'in Hanasır ve Safire kasabalarını ele geçiren rejim birliklerine karşı muhalifler mutfak tüplerinden yapılmış füzeler ve diğer hafif silahlarla karşı durmaya çalışıyor.Geçen cuma gününden bu yana 3 kez el değiştirdiği bildirilen Halep Havaalanı'na 100 metre uzaklıktaki 80. Tugay Karargahı, Halep'in kontrolü bakımından son derece stratejik bir konum olarak değerlendiriliyor.

icjpg_h187.jpg


http://www.haber7.com/ortadogu/haber/1094685-halep-havaalani-icin-kanli-savas
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Korkutan deprem uyarısı


[h=2]Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hakan Kutoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Harita Genel Komutanlığı ortaklığındaki 146 GPS istasyonundan alınan verilerle oluşturulan gerilim haritasına göre Marmara Bölgesi'nde bulunan fay hattında birikimin giderek arttığını söyledi.[/h]
korkutan_deprem_uyarisi13842779480_h1094618.jpg




Prof. Dr. Kutoğlu, Marmara Denizi'nin tabanında yükselme görüldüğüne de dikkat çekerek, "Endişe etmemizi gerektirecek bir dönem" dedi.TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından 12 Kasım Düzce Depremini anma toplantısına katılan Prof.Dr. Hakan Kutoğlu, fay hatları üzerindeki gerilimleri inceledikleri araştırmada gelinen son noktayı anlattı. Arazide incelemeler yaptıklarını dile getiren Prof.Dr. Kutoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Harita Genel Komutanlığı ortaklığında tüm Türkiye'ye dağılmış olarak hareketleri izleyen 146 GPS istasyonundan 2011 yılının yatay fay hareket hızlarını aldıkları kaydetti. Prof.Dr. Kutoğlu, verilerle fay hatlarının gerilim modellemesini çıkarttıklarını kaydetti. Bu istasyonlarda Japonya ve Amerika'da tektonik hareketlerin izlendiğine dikkat çeken Prof.Dr. Kutoğlu, Türkiye'de ise sadece konum belirlemek için kullanıldığını dile getirdi. Prof.Dr. Kutoğlu, modellemede bazı bölgelerde topografyaların yükseldiğini tespit ettiklerini belirterek, "Marmara Denizi'nin tabanında da yükselme görülüyor. Bu endişe etmemizi gerektirecek bir dönem" dedi.

SİSTEM KURULURSA BEKLENMEDİK DEPREMLER OLMAZ


Depremleri arttıran unsurun gerilme hareketleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Türkiye'nin tamamına yakını sarıdan kırmızıya kayıyor. Yani Türkiye'nin her an her yerinde olası bir depremle karşılaşabiliriz. 2011 Van Depremini beklemediğimizi söyledik ama verilere baktığımızda bu bölgede gerilmenin yüksek olduğunu görüyoruz. Bu veriler daha önceden hesaplansaydı bekleyebileceğimiz bir deprem olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.Kuzey Anadolu Fayı'nın üzerindeki depremlerin Doğu Anadolu'ya göre daha fazla olduğunu söyleyen Prof.Dr. Kutoğlu, "Kuzey Anadolu'da kuvvetler faya dik olarak gerçekleşiyor. Kırılmalar daha hızlı ve küçük oluyor. Doğu Anadolu'da ise kuvvetler fayın iki ucuna da yayılmış durumda" dedi.

GERİLMENİN ÇOĞUNLUĞU İSTANBUL'A YAKIN KOLLARDA


Marmara Denizi'ni etkileyecek en son depremlerin 1766, 1866 ve 1912 yılında gerçekleştiğini anlatan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu şunları söyledi: "Gerilmenin yüzde 80-90'ı İstanbul'a yakın kuzey kollarda. Ama bu tüm Marmara'yı etkiliyor. Örneğin, Tekirdağ Havzası 1766 yılından bu yana kırılmamış. Aradan 250 yıl geçmiş bulunuyor. Gerilim birikimi artıyor. Bu beklediğimiz tehdidin giderek yaklaştığını gösteriyor. Araziden toplanan veriler Marmara'daki gerilimin giderek arttığını gösteriyor. Her depremin ardından yeni gerilmeler için 14 yıl geçmesi gerekiyor. Gölcük Depreminden sonra 14 yıl geçti. Buradaki fay stresi hala biriktiriyor. Tekrar gerilmeye başladı."Türkiye'de çok fazla saha araştırması yapılmadığı için fay hatlarındaki hareketlerin bilinemediğini vurgulayan Prof.Dr. Kutoğlu, gerilme haritalarının GPS sistemi ile her gün takip edilerek çıkartılabileceğinin altını çizdi. Prof.Dr. Kutoğlu, AFAD bünyesinde bir birim kurularak depremin oluşabileceği bölgelerin tespitinin kolaylaşabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA


http://www.haber7.com/guncel/haber/1094618-korkutan-deprem-uyarisi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Diyarbakır'daki sürpriz zirvenin sırrı çözüldü!


[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftasonu Diyarbakır'da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelecek.[/h]
bakan_barzani_gorusmesi_tarihi13842471230_h1094358.jpg



Görüşme talebinin Barzani'den geldiği, Başbakan Erdoğan'ın da yer olarak Diyarbakır'ı seçtiği öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , haftasonu Diyarbakır'da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani 16 Kasım Cumartesi günü 300 çiftin toplu nikah törenine katıldıktan sonra 18.00'de biraraya gelecekler. Görüşmede ise petrol boru hattından Türksat anlaşmasına kadar bir dizi konunun masaya yatırılması bekleniyor.Barzani, 21 yılın ardından ilk kez Bölgesel Yönetim Başkanı kimliğiyle Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a gelecek. Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır'a yapılacak toplu nikah törenine katılmak üzere geleceği öğrenildi. Törene, Barzani'nin isteği üzerine Kürt sanatçı Şiwan Perver'in de katılabileceği konuşuluyor. Şiwan Perver'in Barzani ile birlikte Diyarbakır'a gelerek Erdoğan ile buluşması, yerel seçimler öncesi "Kürt seçmene gövde gösterisi" ve "çözüm sürecine destek olan Barzani'ye jest" olarak da değerlendiriliyor.

İki lider görüşecek


Diyarbakır'da Erdoğan ve Barzani bir zirve gerçekleştirecek. Cumartesi günü gerçekleştirilecek zirvede çözüm süreci, PKK , yeniden ertelenen Ulusal Kürt Konferansı ve Suriye'deki Kürtler ile ilgili konular masaya yatırılacak.

Bağdat ile kurulan dialog


Türkiye ile Kuzey Irak arasında son dönemde enerji konusunda ortak girişimler Ankara ve Bağdat arasında gerilime neden olmuştu. Ancak Türkiye ile Bağdat Hükümeti arasında bir süredir esen soğuk rüzgarların ardından yeniden diyalog kuruldu. Türkiye'nin, Kuzey Irak'ın kaynaklarını dünya pazarlarına ulaştırmayı sağlayacak milyarlarca dolarlık petrol ve doğalgaz alanında işbirliği içeren anlaşmaları tamamladığı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştı. Görüşmenin konu başlıkları arasında Bağdat ile kurulan ilişkiler de yer alıyor. Hükümet Bağdat yönetimi ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi vererek, bunun Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine yansımalarını değerlendireceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan bazı antlaşmaların detaylarının masaya yatırılarak son noktanın Diyarbakır'da konması bekleniyor.

Doğal gaz öncelikli konu


Görüşmede, Kuzey Irak'ta bulunan doğal gazın Türkiye'ye nakledilmesi için kurulan boru hattının ve yeni petrol boru hattının açılışına ilişkin programın da netleştirileceği öğrenildi. Kuzey Irak'ta Türk ortaklığıyla kurulan şirketler zengin doğalgaz rezervleri tespit etmiş ve sondaja başlamıştı. Kuzey Irak gazının gelmesiyle birlikte Türkiye'nin İran ve Rusya'ya olan enerji bağımlılığın da aşılması bekleniyor. Ayrıca Kuzey Irak'ın yaptığı yeni petrol boru hattının neredeyse tamamlandığını ve Aralık ayında ilk akışın başlayabileceği bilgisi kısa bir süre önce kulislere yansımıştı. Bu boru hattının açılmasının ardından Taq Taq ve Tawke'nin kaliteli petrolü, hali hazırda çalışan boru hattına paralel bir başka hat ile nakledilebilecek.

Uydu anlaşması


Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesinde, Kuzey Irak'ta kurulan bütün Kürt televizyon ve radyo kanallarının Türksat üzerinden dünyaya açılması konusunda da bir antlaşma yapılması bekleniyor.

Rojava krizi


Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'da, PYD ile Barzani arasında yaşanan gerginlik, PKK ile Kürt yönetimi arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu. PYD'nin Ulusal Kürt Kongeransı'nda temsil edilmesiyle ilgili talepler üzerine kongerenin ikinci kez ertelenmesi gündeme geldi. Türkiye'nin de Rojava konusunda PYD'ye mesafeli yaklaşımı, bu konuda Erdoğan ve Barzani'yi birbirine daha da yakınlaştırdığı biliniyor. Rojava'da yaşanan gelişmelerin zirvede masaya yatırılması bekleniyor.


http://www.haber7.com/guncel/haber/1094612-diyarbakirdaki-surpriz-zirvenin-sirri-cozuldu
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Arınç grup toplantısına neden katılmadı?


[h=2]Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bugünkü AK Parti Grubu'na katılmamasının nedeni ortaya çıktı.[/h]
buna_tek_basina_gucumuz_yetmez13820230520_h1085620.jpg



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki gerilimde gözlerAk Parti grup toplantısına çevrilmişti. Arınç'ın katılmadığı grup toplantısında Erdoğan "Anlaşmazlık olur. Aramızda konuşuruz çözeriz" mesajı verdi.

ARINÇ, HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNE GİTTİ


Hürriyet'te yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı'na yakın kaynaklar, Arınç'ın grup toplantısına katılmamasının nedeninin "önemli bir randevu" olduğunu söylediler. Partiye yakın kaynaklardan el edilen bilgiye göre, Arınç "çok önceden belirlenmiş bir randevu" çerçevesinde, bugün Ak Parti'nin grup toplantısının olduğu saatlerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaydı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Deniz Kuvvetleri Komutanı'na "hayırlı olsun" ziyaretine gitmişti.

"DÜZENİ BOZMAMAK İÇİN GİTMEDİ"


Arınç'a yakın kaynaklar, "ziyaret beklenenden uzun oldu. O sırada da Ak Parti grup toplantısı başladı. Başbakan Yardımcısı da, salona geç giderek, düzeni bozmamak için, grup toplantısına katılmadı" açıklamasını yaptılar. Arınç'ın, bunun yerine makamına giderek, grup toplantısını burada televizyondan izlediği öğrenildi.


http://www.haber7.com/partiler/haber/1094606-arinc-grup-toplantisina-neden-katilmadi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yunan tacizine helikopterle müdahale

[h=2]Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları bölgesiyle Çavuş Adası açıklarında avlanan Türk balıkçılara ve uluslararası sularda seyreden yük gemilerine Yunan sahil güvenlik botları tacizde bulundu. Tacize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterle müdahale edildi.[/h]
tacizine_helikopterle_mudahale13842725590_h1094597.jpg



Gümüşlük'e 4.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları ve 2 mil uzaklıktaki Çavuş Adası arasındaki bölgede avlanan Türk balıkçı teknelerine, Yunanistan'a ait Leros ve Kilimli (Kalimnos) adalarından gelen Yunan sahil güvenlik botları tarafından tacizde bulunuldu. Bazı balıkçılar Gümüşlük ve Turgutreis limanlarına döndü. Yunan sahil güvenlik botları bir süre sonra uluslararası sularda seyreden Türk kuru yük gemilerine tacizde bulunmaya başladı. Bunun üzerine Imsık Askeri Havaalanı'nda kalkan TSK'ya ait 5 helikopter bölgeye gelerek, Yunan sahil güvenlik botlarının üzerinde uçmaya başladı. Yunan sahil güvenlik botları da Kilimli Adası önlerine çekildi. TSK'ya ait helikopterler de geri döndü.Saat 16.30 sıralarında da Yunan sahil güvenlik botlarının yanı sıra Leros Adası'ndan gelen bir savaş gemisi de uluslararası sularda seyreden Türk kuru yük gemilerine tacizlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA


http://www.haber7.com/guncel/haber/1094597-yunan-tacizine-helikopterle-mudahale


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan’dan Arınç’a üstü kapalı yanıt


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısına Bülent Arınç’ın katılmaması dikkat çekti.


Erdogan-AK-Parti-grubunda-konusuyor-_haber-resmi-2013-300x145.jpg



Erdoğan konuşmasının sonlarına doğru Arınç’ın açıklamalarıyla yaşanan gerginliğe üstü kapalı cevap verdi.
Erdoğan “AK Parti’yi, milletin teveccühünü kazanarak yenmekten umudunu kesenler, pusuya yatmış, farklı beklentilerin peşine düşmüş durumda. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacaktır. Bu hareket, dava, parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir” dedi. “Bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar, yanlış anlamalar olabilir. Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün dünyanın herhangi bir yerinde kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir şahıs, üzerine bombaları sarıyor, gidiyor bir kutsal mekanda bombaları patlatıyor. Böylesine bir vahşetin, gaddarlığın bırakın Sünniliği, Şiiliği insanlıkla da alakası yoktur. İslam’la da asla ve asla yakından uzaktan alakası yoktur” dedi.“Bugün de Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de Lübnan’da kendisine hangi sıfatı takarsa taksın, mazlumu katledenin sıfatı Yezid’dir, mazlumun da sıfatı Hüseyin’dir” dedi.Büyük bir yıkımla karşılaşan Filipinler’e 65 ton yardım malzemesini ulaştırdık. Orada yardım çalışmasını başlattılar. Filipin halkının her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Düzce depreminin 14. senei devriyesinde bulunuyoruz. 14. yıl dönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.Bu arada çok değerli bir gazeteci arkadaşımızı, Savaş Ay’ı kaybettik.Belediye başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalıştığımız Ay’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

YEZİD’İN DEĞİL HZ.HÜSEYİN’İN YANINDA OLDUK


Muharrem ayı vesilesiyle Hz. Hüseyin’i bir kez daha rahmet anıyorum.Kerbela’nın bir ayrışma aracı olmadığını yıllardır anlatıyorum.Kerbela’dan ders çıkarılması gerekirken her gün ayrı bir Kerbela yaşanıyor. Çağın Yezidleri çağın Hüseyinlerini katlediyor. Biz Yezidlerin değil Hüseyin’in yayında olduk, olacağız.Hz. Hüseyin bir kutup yıldızıydı.Bütün varlığıyla sadece Müslümandı.Muharrem ayı vesilesiyle Hz. Hüseyin’i bir kez daha rahmet anıyorum. Meselenin mezhepler arası yorum olarak kalmasını her zaman arzuladık, ve tavsiyelerimizi dile getirdik. Kardeşin kardeşi katletmesini, biz en başta Hz. Muhammed’in mübarek hatıralarına saygısızlık olarak görüyoruz. Vahşetin bırakın sünniliği, şiiliği islamlıkla alakası yoktur ve olamaz. Kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Hemen hergün çağın Yezitleri hüseyinleri katlediyor. Biz hiç bir zaman Yezid’in ve yezitlerin tarafında durmadık, Hz. Hüseyin’in yanında olduk. Kerbela Yezid’in iktidira hırsının eseridir. Suriye budur, Irak budur. Şu anda birilerinin hırsı mazlumların kanını acımazca toprağa döküyor.

ARAMIZA FİTNE ODAKLARI GİRMEZSE


Mazlumu katledenin sıfatı yezittir, katledilenin sıfatı Hüseyindir. Bizim aramıza fitne odakları girmezse inanın aramızda hiçbir sorun kalmayacak. Biz aynı toprakların insanıyız.

EMLAK KONUT


“Emlak Konut, 3,5 milyar liralık halka arz gerçekleştirdi. Bu arzın 2, 6 milyar liralık kısmı uluslararası yatırımcılara, 650 milyon liralık kısmı da yerli yatırımcılara tahsis edilmiştir. Emlak Konut’un arz işlemi, 2013 yılında yapılan en büyük arz işlemi. Türkiye’de bugüne kadar yapılmış Halkbank ve Telekom’dan sonra en büyük üçüncü arz işlemi oldu, dünyadaki ekonomik krize rağmen” dedi.

DAYATMALARI KALDIRIYORUZ


“Her konuda dayatmaları kaldırıyor, yaşam tarzı dayatmalarını ortadan kaldırıyoruz. Milletin önüne tercihler koyuyoruz” dedi.

MİLLETİN DEDİĞİNE BAKARIZ


“Biz sadece, milletin ne dediğine bakarız. Milletin çizdiği istikamette yolumuzda ilerleriz. Hiç kimse parmağını kaldırarak, kibir içinde bize azarlayacak, bize hiza ve istikamet çizecek yetkiye sahip değildir. O günler geride kalmıştır” dedi.


http://www.theworldline.com/erdogandan-arinca-ustu-kapali-yanit/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İran: Uzlaşma olmamasından Batı sorumlu


İran Dışişleri Bakanı Zarif Cenevre’de yapılan ve İran’ın nükleer faaliyetlerinin tartışıldığı zirvede tarafların uzlaşamamasından Batılı güçler arasındaki görüş ayrılıklarını sorumlu tuttu.



Uzla%C5%9Fma-olmamas%C4%B1ndan-Bat%C4%B1-sorumlu-300x169.jpg



İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif haftasonunda Cenevre’de yapılan ve İran’ın nükleer faaliyetlerinin tartışıldığı zirvede tarafların uzlaşamamasından Batılı güçler arasındaki görüş ayrılıklarını sorumlu tuttu.Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İran’ın önerilen bir uzlaşmayı kabul etmediğine dair iddiasını da reddetti.Zarif ‘hiçbir eğip bükme çabasının’ Cenevre’da yaşananları değiştiremeyeceğini, ancak ‘taraflar arasındaki güveni zayıflatabileceğini’ söyledi.Zarif, ABD’nin hazırladığı taslak uzlaşma metninin ‘yarısından fazlasını delik deşik etmekle’ suçladığı Fransa’ya yüklendi.Haftasonunda İran’la, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya arasında yürütülen ve Tahran’ın nükleer programını sınırlandırması karşılığında yaptırımların hafifletilmesini öngören görüşmelerde uzlaşma tıklayın sağlanamamıştı.Bazı haberlere göre, görüşmeler Fransa’nın Arak’ta inşa edilen ağır su reaktörü üzerinde daha sıkı denetimler talep etmesi üzerine başarısızlığa uğradı.Bazı haberlere göreyse İran hükümetinin uranyum zenginleştirme ‘hakkının’ resmen tanınması talebindeki ısrarı uzlaşmaya engel oldu.ABD Dışişleri Bakanı Kerry, dünkü Abu Dabi ziyaretinde Batılı güçlerin İran’a ‘ortak bir öneri sunduklarını’ söyledi.Kerry, ‘Fransızlar imzaladı, biz imzaladık ve herkes bunun adil bir öneri olduğu konusunda uzlaşmıştı. İran o dakika uzlaşmayı kabul etmedi.’ dedi.Kerry’nin bu sözlerinin ardından Zarif Twitter hesabından açıklamalar da bulundu.
‘Yaşananlar değiştirilemez’
‘Hiçbir eğip, bukme çabası Cenevre’de Perşembe günü akşam 18.00′den Cumartesi 17:45′e dek yaşananları değiştiremez. Ama güveni eritebilir. ABD’nin sunduğu taslak metnin yarısından fazlasını delik deşik eden ve Cuma sabahı buna karşı açıklamalar yapan İran mıydı?” dedi.Zarif’in bu mesajında Cuma sabahı yaptığı açıklamada ülkesinin ‘güvenilir bir anlaşma’ istediğini söyleyen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’u kastettiği belirtiliyor.Rus Interfax haber ajansının Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göreyse, sözkonusu kaynak görüşmelerin başarısız olma nedeninin ‘İran olmadığını’ söyledi.Sözkonusu kaynak, ‘İran taslak uzlaşma metninden memnundu, ancak müzakerelerde oybirliğiyle karar alındığından nihai bir uzlaşmaya varmak imkansızdı’ dedi.Ancak Zarif, bütün bunlara karşın uzlaşma ihtimali hakkında olumlu konuştu.
Zarif, ‘Biz yapıcı görüşmelere bağlıyız. Paylaştığımız amaçlara ulaşmak için eşit düzeyde etkileşim anahtar önemde’ dedi.
Kerry de BBC’ye yaptığı açıklamada, Cenevre’de tarafların, bir anlaşmaya varmaya ‘son derece yakın olduklarını’ söyledi.Kerry, mevcut fikir ayrılıklarından birinin bile olası bir anlaşmayı engelleyecek büyüklükte olmadığı yorumunu yaptı.Ancak Kerry, ‘diğer ülkelerin Tahran’ın nükleer silah üretme amacı gütmediğinden emin olmak zorunda olduklarının’ altını çizdi.
BBCTürkçe


http://www.theworldline.com/iran-uzlasma-olmamasindan-bati-sorumlu/

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rusya 6.6 şiddetinde depremle sarsıldı

Rusya’nın uzak doğusunda aktif volkanların yer aldığı Kamçatka bölgesi 6.6 şiddetinde depremle sarsıldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı bölge yetkilisi yaptığı açıklamada, yerel saatle 19.00’da depremin meydana geldiğini, herhangi bir kişinin yaralanmadığını söyledi. Yetkili bakanlık görevlilerinin yerleşim yerlerinde hasar gören bina olup olmadığı ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.Rusya Bilimler Akademisi bölgede herhangi bir tsunami uyarısında bulunmadı.Bölgede sıkça görülen depremler 6’nın üzerinde olduğunda 160 kilometre uzaklıkta bulunan yerleşim yerlerinde hissediliyor.


http://www.theworldline.com/rusya-6-6-siddetinde-depremle-sarsildi/
 
Üst