Sanal saadet zinciri

*UfukASLAN

Ufuk ASLAN, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Eki 2011
Mesajlar
1,285
Tepki puanı
121
Puanları
0
Yaş
38
Türkiye ’nin 90’lı yıllarda Kenan Şeranoğlu’nun kurduğu ‘Titan’ ile tanıştığı ‘saadet zinciri’ bu kez internet üzerinden ortaya çıktı. Hong Kong merkezli bir şirketin en güçlü ağı Türkiye’de faaliyete geçti. Ortada ‘ürün’ olarak satılan bir web sitesi var. Ancak piyasanın dört katı fiyata. Ağa dahil olan kişiye, web sitesinden çok, kuracağı pazarlama ağı sayesinde nasıl para kazanacağı anlatılıyor.

Ürün, yeni müşterilere satıldıkça yukarıdan aşağıya herkes para kazanıyor. Son 6 ayda 35 bin kişiye 70 milyon liralık ürün satıldı. Network Marketing alanında faaliyet gösteren Hong Kong merkezli Mega Holdings’in Türkiye’deki faaliyetleri Mega Bilişim Ağ Pazarlama ve İnternet Hizmetleri şirketi üzerinde yürütülüyor. Şirket Ağustos 2011’de Ankara ’da kuruldu, Mayıs 2013’te kaydı İstanbul ’a taşındı. Şişli’de bir plaza katında faaliyet gösteren şirketin kapısını çalanların önemli bölümünü üniversite öğrencileri ve işsiz gençler oluşturuyor. Şirket geçen ağustos ayında Haliç Kongre Merkezi’nde 3 bin kişinin katıldığı bir etkinlik organize etti. Organizasyonun en çok alkış alan anları, yapılan satışlarda kazanılan paraları gösteren çeklerin sahnede dolaştırıldığı dakikalar oldu. Kimi çeklerde 10 bin kimisinde 877 bin TL yazıyordu.

6 ayda 70 milyon lira Mega Holdings’in pazarlama ağına katılmak için öncelikli olarak şirketin sattığı bir web sitesi altyapısı satın almak gerekiyor. Gold veya Diamond olarak tanımlanan iki farklı seçenek sunuluyor. 1 yıllık üyeliği kapsayan Gold paket yaklaşık 700 liraya satılıyor. Diamond paket ise 2 bin liralık fiyatla sunuluyor. Buna ek olarak şirket tarafından, eğitim setleri ve kitaplar da satılıyor.

Şirketin sattığı web sitesi altyapısı, herhangi bir sunucu ve alan adı satan platformlardan daha ucuza alınabiliyor. Gold paket kapsamında 5 farklı alan adı uzantısı paketinin yıllık fiyatı 60 lira civarında. Sunucu masraflarının ve site tasarımının toplam fiyatı ise yaklaşık 100 liradan satılıyor. Yani yıllık paket fiyatı 700 lira olan bir ürünü tüketicilerin 160 liraya mal etmesi mümkün. İki bin TL’ye satılan Diamond paket ise toplamda 500 ile 550 liraya satın alınabiliyor. Söz konusu şirket, sunucularını Malezya ve Avrupa’daki veri merkezlerinde kendisi yönettiği için maliyetlerini daha da düşürebiliyor.

Böylece Mega Holdings’in sattığı web sitesi paketleri, kullanıcıların dışarıdan satın alması durumunda dörtte bir fiyatına mal edebiliyor. Mega Grup Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öpengin, bağlı oldukları holdingin dünya genelinde 15 yıldan bu yana faaliyet yürüttüğüne işaret ederek “Firmamız sattığı ürün bir pakettir.

Bu pakette 1 adet domain, sınırsız hosting, sınırsız mail ve sınırsız trafik bant genişliği bulunuyor. 7 gün içerisinde bize iade edilen her ürünü ön koşulsuz iade kabul ediyoruz. Piramit sistemlerle bir ilgimiz yok. Herkesin ihtiyaç duyduğu bir ürün ve hizmetin özellikleri göz önünde bulundurulduğunda piyasa değerinde satmaktayız” dedi.

‘Hukukta yeri yok’
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun mimarlarından Prof. Dr. Ünal Tekinalp ise, uygulanan sistem için “Bu hileli bir pratik ve bir uygulama… Ticaret Hukuku’nda bunun hiçbir yeri yok. Bu bir çeşit dolandırıcılık” yorumunda bulundu. Ceza hukukçusu Prof. Dr. Köksal Bayraktar, uygulanan sistem için “dolandırıcılık” yorumunda bulunarak anılan eylemin, Türk Ceza Kanunu 157. Maddeye göre 5 yıla varan hapis cezası ve 5 bin gün de adli para cezası gerektirdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Bayraktar şunları söyledi: “Bu tür eylemler Türk Hukuku’na ‘Saadet Zinciri’ olarak geçti. İlk uygulaması 1970’li yıllarda ortaya çıkmıştı. 1996’da ise Titan Saadet Zinciri ortaya çıktı. Her iki olayda da bütün gruptakiler cezalandırıldı. Dolandırıcılıktan ceza aldılar. Üstelik Titan’dakiler her bir eylemden ayrı-ayrı ceza aldılar. Bu sitemin 4., 5. halkası ve sonrasının para kazanması mümkün değil. Bu açıdan konu dolandırıcılıktır. Olay Türk adliyesinin önüne geldiğinde, Titan’da olduğu gibi aynı şekilde karar verilebilir.”

RÜTBE SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR
Piramitte iki yeni ‘kol’ açan yani iki yeni müşteri getiren kullanıcılar 315 dolar para kazanıyor.

Her müşterinin ayda iki yeni müşteriyi piramide dahil etmesi sonucunda bir yılın sonunda 2048 üye ile
223 bin 395 bin dolar mümkün.

Piramit sisteminde müşteri sayısına göre kategorilendirme bulunuyor.

Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre şu anda piramidin en üstünde yer alan liderler şu anda çalışmıyor.

Liderler sadece eğitim veriyor. Mega Holdings kazancının yüzde 80’ini müşterilere dağıtıyor.




Haber: DİNÇER GÖKÇE / Arşivi
AHMET CAN / Arşivi
http://archive.is/Wjxsk
 

admiral

Barış KARA,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
1,972
Tepki puanı
22
Puanları
0
Memleketin işsizlerin umut fakirin ekmeği edebiyatıyla somurulmesinden başka birşey değil. Tepedekiler kazanır geri kalan bakar.

HTC One X+ cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
2009 Yilinda Bende Bir Arkadaşimin Sayesinde 2.750 TL Verip Bir Zincire Girmiştim Tatil Paketi Aldik Hesapta Yazin Keyif Sürücektik Fakat Sonuç Olarak Sorusturma Baslatildi En Bastakiler İçeri Alindi.. Olan Benim ve Bizim Gibi Bu Sisteme Umut Bağlayan İnsanlara Oldu .. Sitedeki Bütün Üye Arkadaşlarimdan Rİca Ediyorum Ne Siz Nede Etrafinizdakilere Böyle Seylere Bulaşmamalari İçin Uyarida Bulununuz...!!!
 

*UfukASLAN

Ufuk ASLAN, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Eki 2011
Mesajlar
1,285
Tepki puanı
121
Puanları
0
Yaş
38
Dün arkadaş çağırdı .
Arkadaş hatırına gittim,
23 yaşında bir kız anlatıyor.
web sitesi satıyoruz diye
750dolar +kdv :2000TL (3 yıl geçerli)
ve sonra zincir şemasını anlattı.
Arkadaşın hatırına sustum .
Yoksa başka şekilde o masadan kalkardım
Sınırsız web sitesi satıyoruz dedikleri en fazla 50 TL bir site .
Çogu gençlerın beynını yıkıyorlar .Yazık günah
 
Üst