Erdoğan: ”Gerçek Kanuni’nin torunlarıyız”

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
erdogan-buyukelci--300x169.jpg




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir’de İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma törenine katıldı.


Erdoğan burada yaptığı konuşmada gündeme dair mesajlar verdi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:


Bütün bunlar kamu özel iş birliğiyle hizmet alımı şekliyle adeta yapılan yatırımlar. Biraz sonra müteahhit firma ile yüklenici firma ile burada ortağımızla adeta süreyi konuşacağız ve sözleşmedeki süre 36 ay. 36 ayda buranın bitmesi gerekiyor. Ama ben biraz daha bu noktada heyecanlıyım. Diyorum ki özel sektör ortaklarıyla burada bir görüşelim. Kendileriyle süreyi de bir tekrar gündemden geçirelim. Daha kısa zamanda burayı nasıl yaparız. Ben yapacaklarına inanıyorum. Dolayısıyla inşallah Başakşehir şehir hastanesi tüm halkımıza hizmet vermeye başlar. sağlık bakanlığı’mızda bu projeyi yürütmekle görevli arkadaşlarıma şimdiden kolaylıklar diliyorum. Bu şehir hastaneleri projesi benim uzun süredir hayalimdi. Artık neredeyse 11 yıla dayandık ve 11 yılı Mart 15’te Başbakan olarak dolduruyorum.SSK’lı bir işçi olarak geçmişte sağlık sisteminin mağduru olan biriyim. Bu mağduriyeti hemen her vatandaşım geçmişte yaşadı. Benim vatandaşımı hastanelerde insan yerine koymadılar. Kardeşlerim acil servislerde dahil hasta kardeşime yeterince ilgi göstermediler. Şefkat göstermediler. Hastanelere sağlam giren hasta çıktı. Mecburen giren yoksul kardeşim yeri geldi rehin alındı. Hastaneden çıkamadı. Ana muhalefetin genel müdürü SSK’nın başıydı. Onun döneminde rehin alınıyordu. Hani bunlar halkçıydı ya. Hani halkın içinden gelmişti? Rehin aldılar rehin. Ah ah, nice hamile kardeşlerimiz doğum yaparken yavrusunu kaybetti kendisi rehin alındı. Yeri geldi SSK hastanelerinde ölen vatandaşımı bırakmadılar. Öldü ya öldü. Ölü rehin alınır mı? Bu ülke bunu bile gördü.Tedavi dertti, ilaç dertti. Zaten ilacı sadece hastanenin eczanesinden alabilirdin. Diğer eczanelerden alamazdın. İnerdin eczaneye, ilaçların yarısı yok. Öyle mi? Bunları hep yaşadık mı? Ama bugün 20-25 yaşındaki genç bunu bilmez. Ben buradan gençlere de sesleniyorum. Siz bunları yaşamadınız. Biz bunların yaşadık. Bu halkçıyız diyenler halkın derdinden anlamadılar.

GERÇEK KANUNİ’NİN TORUNLARIYIZ


Biz televizyon ekranlarında yayınlanan Kanuni’nin değil gerçek Kanuni’nin torunlarıyız. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet yok, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen Kanuni’nin torunlarıyız. Yani bir sağlıklı nefese, koskoca cihan imparatorluğunu feda edebilecek bir iradeye sahip bir ecdadın torunlarıyız. İşte şimdi burada da bu şehir hastanesini de bu anlayışla kuruyoruz. İnşallah Asya yakasında, Anadolu yakasında da bu hastaneleri kuracağız. Siz bize yürüyün dediniz yürüdük ve beraber yürüdük.Hiç endişeniz olmasın. Ne dedik? Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Hastaneye gitmek tedavi olmak ilaç almak insanı başlı başına hasta eden bir süreçti. 2012’de iş başına geldik, ne dedik? Önce eğitim. İkinci sırada ne dedik? Sağlık. Bu kadar önemli, bu iki konu çok önemliydi. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Hala yapıyoruz, yapacağız. Önce insan diyerek yola çıktık. İnsan olmadan devlet olur mu ya. Devleti arkaya aldık insanı öne çıkardık.Dünyada gelişmiş ülkelerinin bir çoğunun bile yapamadığı sağlık reformunu yaptık. Türkiye’nin her yerine hastaneler sağlık ocakları inşa ettik. Cihazları, ambulansları, doktor hemşire sayısını kat kat artırdık. Bir röntgen için 6 ay 7 ay sonrasına gün verirlerdi.

“BU SABAH BİR HABER ALDIM GENÇ SPORCUMUZ MAALESEF…”


İşte bu sabah bir haber aldım. Bir genç sporcumuz maalesef Mısır’da müsabaka esnasında kalp krizi, rahmetli oldu. Allah rahmet etsin. Şimdi jet ambulansımız işte onu almaya gidiyor. Belki de gitti. Bugünler için varız biz. Sağlığında da ölümünde de halkımız için varız biz. Aciz bir ülke konumunda olmayacağız dedik. Zavallı bir ülke konumunda olmayacağız dedik.

“MENDERES’E YAPILAN BİZE DE YAPILMAK İSTENİYOR”


Ben burada özellikle bir şeyi daha hatırlatıyorum. Şehir hastanelerine aile hekimliğine benzer bir hayali, bizden önce birinin daha kurduğunu, onun da böyle hayalleri olduğunu öğrendim. Kim o biliyor musunuz? Merhum Adnan Menderes. 50’li yıllarda halkın kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için o da kurmuş. Ama o hayali 60 darbesiyle sükuta uğratmışlar. Senaryo aynı senaryo, zihniyet aynı zihniyet. Merhum Menderes’i halkına hizmet ettiği için, değer verdiği için o malum çevreler sevmediler. Merhum Menderes’ten Türkiye’yi büyüttüğü için, itibarına itibar kattığı için gücüne güç kattığı için hiç hazetmediler. Milli iradeye sahip çıktığı için rahat bırakmadılar, yaşatmadılar. İşte merhum Menderes’e o gün yapılanlar şimdi bize yapmak istiyor. Bizim hayallerimizin de önüne geçmeye çalışıyorlar. O gün merhum Menderes’e ne yaptılarsa, bugün de inanın aynısını yapmaya çalışıyorlar.Şimdi bakın geçen hafta İstanbul’a geldik, Kartal’ta 15 ilçemizi kapsayan 20 yolun açılışını gerçekleştirdik. Ardından Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosunun temelini attık. Sonra Ankara’ya gittik. Ankara2ya gittik Batıkent – Sincan metro hattının açılışını hizmete açtık. Bitmedi, bu hafta sonu yine İstanbul’daydık. Dün Şişhane – Yenikapı metro hattını açtık, Haliç’e o güzel estetik köprüyü kurduk açılışını yaptık. İstanbul’un metro ağlarını ve Marmaray’ı birbiriyle buluşturduk. Bugün burada şehir hastanelerinin temelini atıyoruz. Bakırköy’de doktor sadi konuk hastanesinde önemli bir açılış yapıyoruz.Bir önemli hadise daha oldu. ne biliyor musunuz? Türkiye 4. Türksat’ına kavuştu. Türksat 4A uydusu Kazakistan’daki uzay üssünden uzaya fırlatıldı. Biliyorsunuz iki ay kadar önce Japonya’daydım. Gittiğimizde fabrikaya gittik uyduyu teslim alma törenini yaptık. Tokyo’dan Kazakistan’a taşındı ve önceki gün gece 23:45 uzaya fırlatıldı. Şimdi artık uydularımızla Afrika’yı da kapsama alanına aldık. Şimdi yeni bir uydu daha yapılıyor, o da nisan ayında inşallah uzaya fırlatılacak. İnşallah beşinci uydudan sonra uydu üretimini Ankara Kazan’da üreteceğiz. Bu millete bu yakışır, gençliğimize bu yakışır.Çünkü Ak Parti iktidarının gençliği eli sopalı molotoflu genç olmayacak. Bu gençlik bilgisayarıyla beraber ilmi düşünceyi bunu ön plana çıkararak bu asırda bu millete nasıl hizmetkar olabilir bunun derdinde olacak.

“SİZ UYDU GÖNDERDİNİZ DE KIZIMIN BAŞÖRTÜSÜ…”


Dedikoduları bırakın. Ha şu son 17 Aralık 25 Aralık olaylarında… Eğitimde attığımız adımlarla gençliğimizi çok farklı yerde görecek. Bizim gençliğimizin kılığıyla kıyafetiyle işimiz yok. Başörtüsü yüzünden kızlarımızı üniversitelere sokmadılar. Ya ne oldu siz uzaya uydu gönderdiniz de benim kızımın başörtüsü uydunuzu mu engelledi yahu? Bu zulüm değil miydi? Fakat biz o ilahi emrin, oku emrini yerine getirmek için mücadelemizi sabırla yürüttük. El ele omuz omuza yürüsünler. İlla ayıracağız diyorlar. Ayıramayacaksınız.


http://www.theworldline.com/erdogan-gercek-kanuninin-torunlariyiz/
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,489
Tepki puanı
1,661
Puanları
113
Yaş
55
Kanuni'nin torunu olabilmek için önce Osmanlı soyundan gelinmesi gerekiyor,soy ağacını incelemek lazım hangisinin torunu diye...
 

drmgedikbas

Mete Gedikbaş
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
736
Tepki puanı
74
Puanları
0
Yaş
35
Bir doktor olarak bu adama hakkımı helal etmiyorum artık. Önce diplomamızı rehin aldı şimdi de hala oy alabilmek için bizi atıyor milletin önüne.

Dayak yiyen veya ölen her doktorda hakkı var. İnşAllah torunlarından biri doktor olur da gelir bi güzel eziyetini çekip dayağını yer
 

Aykut_25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
1,352
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Yaw he he he :)
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
neyse politika da görüşler e saygım var ama ben genel olarak artık ülke durumumuz antipatik olmaya başladığını düşünüyorum ılımlı ve ılaman bi politikalı günler için dua ediyorum....
 

ketoral

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2013
Mesajlar
847
Tepki puanı
39
Puanları
0
yahudi gürcüsü torunu olabilitesi yüzde 99
 

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
3,372
Tepki puanı
22
Puanları
0
Yaş
42
gerçek Osmanlı zaten 400-500 sene önce bitmişti.
Herkes Osmanlı torunu veya Türk kökenli olmak zorunda değil.
Ama tabiki herkes Türk vatandaşıdır ve gerektiğinde canını yaşadığı vatan için vermesi gereklidir.

Doktor olayına gelirsek:
anam geçen gün düştü dizini incitti, kafasını vurmamış ama dizi sakatlandı. tansiyonuna bile bakmadı doktor,
niye gittikki biz hastaneye:p
doktorluk zor ve kutsal bir meslek ayrıca geliride iyidir ama hakkını verirsen.
şahsi düşüncelerim böyle.
 
Üst