New York Times’tan çarpıcı ‘seks kaseti’ iddiası

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
new-york-times-300x169.jpg




ABD’nin ünlü New York Times gazetesinde ‘ses kayıtları’ tartışmaları üzerine yayınlanan bir yazı çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, başka skandal ifşaatlarının daha yolda olduğunu iddia etti.


ABD’nin ünlü New York Times gazetesinde, Türkiye’yi karıştıran ‘ses kayıtları’ tartışmalarının hemen ardından yayınlanan bir yazı çok çarpıcı iddialar ortaya atıyor. Gazetenin Türkiye muhabiri Tim Arango’nun kaleme aldığı yazıya göre, önümüzdeki günler çok daha zarar verici skandal ifşaatlarına gebe.

‘Pembe dizi’ göndermesi


Arango, çok konuşulacak yazısında, Türklerin pembe dizi tutkusuna göndermelerde bulunarak, bir dönem Türkiye’de fazlasıyla meşhur ‘Dallas’ dizisi ve ‘Muhteşem Yüzyıl’dan örnekler vermiş. Yazıda, son dönemde Türkiye’de yaşananları pembe dizilerdeki gibi bir skandal kültürünün ürünü olduğu vurgusu yapılmış.Pazartesi internete servise edilen ses kayıtlarına da değinen Arango, milyon dolarların konuşulduğu bu kayıtların şimdiye kadar yayınlanmış en skandal ifşaat olduğuna dikkat çekti. Muhalefetin ‘ya istifa et ya da helikopterle ülkeyi terket’ çıkışına dikkat çeken yazar, seçim öncesi başka skandal ifşaatların da yolda olduğunu iddia etti.

"Medya sessiz"


Tim Arango’ya göre, kayıtların sosyal medyada hızla yayılmasına karşın medyanın belirleyici bölümü sessizliğini koruyor. Bunda da Başbakan Erdoğan’ın medya üzerindeki baskıcı tavrının büyük etkisi var. Arango, kayıtları kesin bir dille yalanlayan Erdoğan’ın, bir zamanlar ittifak halinde olduğu Fethullah Gülen’e karşı yürüttüğü savaşı sürdüreceği vurgusunu yapmış.Ancak Erdoğan ve Gülen arasında süren bu savaşın boyutları sanılandan daha fazla büyüyebilir. Arango’ya göre, devletin önemli kademelerinde hala kritik bağlantıları olan Fethullah Gülen, istemesi halinde, bu mücadeleyi çok daha zarar verici hale getirebilir.

‘Seks kasetleri ortaya çıkabilir’ iddiası


Tim Arango’nun New York Times’da yayınlanan yazısında öyle bir bölüm var ki en çarpıcı senaryoyu gözler önüne seriyor. Şok yazıda, Türkiye’de her seçimden önce yaşanan ‘seks kaseti’ furyasına yenilerinin eklenebileceği vurgusu da yapılmış.Arango’nun iddiasına göre; önemli mevkilerdeki birçok kişiye ait ‘seks kasetleri’ çoktan büyük medya organizasyonlarına gönderilmiş, ancak bu organizasyonlar iktidardan yoğun baskı gördükleri için görüntüleri yayınlayamıyor. Amerikalı yazar, bu görüntülerin yakın zamanda sosyal medyaya düşeceğini ve ülke gündemini çok daha derinden sarsacağını iddia etti.


http://www.theworldline.com/new-york-timestan-carpici-seks-kaseti-iddiasi/
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
Ülkeyi siyaset mahvediyor yoksa halkın yaşamaya çalışmaktan başka yaptığı birşey yok :berbat
 

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
3,372
Tepki puanı
22
Puanları
0
Yaş
42
seks kaseti olanları gördük. halk herşeyi sindiriyor...
kaseti çeken ve çekilmesine alet olanların hiç mi suçsuz. onların ne görevde olduğunu bilirsiniz.
evin kapılarını açık bırakan ev sahibine hırsızın söylediği gibi : yaw kardeşim ev sahibinin hiç mi suçu yok
 
Üst