23.03.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Trende çatışma: 1 ölü 3 yaralı


Almanya’nın Bavyera eyaletinde, Münih-Kempten tren hattında bir polis kontrolü sırasında çatışma çıktı.





Çatışmada 2 polis yaralanırken,kaçan saldırganlardan biri tren çarpması sonucu öldü, arkadaşı ise ağır yaralandı.
Olayın, trende iki polis memuru kimlik kontrolü yaparken meydana geldiği belirtildi. Kontrol sırasında gasp suçundan 2 yıl 5 ay hapis cezası olduğu saptanan 20 yaşındaki kişi ve 44 yaşındaki arkadaşı, polisle tartıştı. Kısa süre sonra silahlar çekilirken, saldırganlardan biri polisin elinden tabancasını alarak sağa sola ateş etmeye başladı.Çıkan çatışma sırasında imdat freni çekildi. Trenden atlayan 2 kişi kayıplara karıştı. Daha sonra arama başlatan polis, Günzach mevkiinde rayların kenarında 20 yaşındaki kaçağın cesedini buldu. Daha sonra da 44 yaşındaki ikinci saldırgan ağır yaralı olarak bulundu. Saldırganların, trenden kaçarken ezildikleri belirlendi. Kaçakların yanında polisten aldıkları tabancanın yanı sıra kendilerine ait olduğu sanılan bir tabanca daha bulundu.Olayda bir polis memurunun kurşunla ayağından ve diğerinin de sert bir cisimle vurma sonucu kafasında yaralandığı belirtildi.


http://www.theworldline.com/trende-catisma-1-olu-3-yarali/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mısır’dan Türkiye’ye veto

Mısır’da, Muhammed Mursi’nin devrildiği darbenin ardından, Ankara ile Kahire arasında oluşan gerginlik sürüyor.





Türkiye’deki Büyükelçisini geri çeken, Türk Büyükelçisi’nden de Kahire’yi terk etmesini isteyen Mısır, şimdi de Kahire’de düzenlenecek konferansa Türkiye’nin katılımını veto etti.
Gulfnews’ın haberine göre, Mısır’ın vetosu nedeniyle, sadece Türkiye değil, Katar da Kahire’de önümüzdeki hafta düzenlenecek olan İslam dininde aşırılık konulu konferansa davet edilmedi. Konferansa 34 ülkeden akademisyen katılacak. Gulfnews haberinde, Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Jumaa’nın “Bizim Türk ya da Katar halklarıyla bir problemimiz yok. Sorun, Türk ve Katar hükümetlerinin izledikleri politikalarda” sözlerine de yer verdi.

‘EL EZHER’E TÜRK ÖĞRENCİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’


Düzenlediği basın toplantısında, Kahire’deki El Ezher üniversitesine Türk ve Katarlı öğrenci alımına ise devam edileceğini bildiren Jumaa, şöyle dedi:“Mısır Vakıf Bakanlığı, Türk hükümeti Mısır’dan ve El Ezher İmamı’ndan özür dilemedikçe ve Kahire’ye yönelik politikalarını değiştirmedikçe, Türkiye ile ilişki içine girmeyecek” dedi.Mısır, geçen yıl sonunda Türkiye’den Büyükelçisini çekmişti. Kahire yönetimi, bu ay başında da Katar’dan Büyükelçisi’ni geri çekmişti.


http://www.theworldline.com/misirdan-turkiyeye-veto/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rusya Ukrayna üssünü bastı

Kırım’ın Rusya’ya bağlanması sonrasında da bölgede gerginlik devam ediyor. Rus zırhlı araçları, Kırım’da Ukrayna’ya ait Belbek hava üssüne girdi. Hava üssünden silah sesleri duyuluyor.





Kırım’da Ukrayna’ya ait Belbek hava üssü Rus zırhlıları tarafından basıldı. Rus ordusunun ihtarına rağmen, Belbek hava üssüden çıkmayan Ukraynalı askerlere bugün operasyon düzenlendi.
Rus zırhlı araçları, Belbek hava üssüne girdi. Görgü tanıkları, hava üssünden silah seslerinin yükseldiğini belirtiyor.Rus askerlerinin üssün boşaltılması için Ukrayna askerlerine tanıdığı süre öğle saatlerinde dolmuştu.Belbek hava üssü, Kırım’da Ukrayna bayrağının dalgalandığı az sayıdaki yerlerden biri olarak öne çıkıyor.

ntvmsnbc


http://www.theworldline.com/rusya-ukrayna-ussunu-basti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rum Savunma Bakanı Mitsopulos hayatını kaybetti

Çalışma ofisinde dün beyin kanaması geçiren Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos hayatını kaybetti.






Çalışma ofisinde geçirdiği beyin kanaması sonrası hastaneye kaldırılan Mitsopulos’un bugün tedavi gördüğü Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’nde bugün saat 13.30 sıralarında hayatını kaybetti bildirildi.


http://www.theworldline.com/rum-savunma-bakani-mitsopulos-hayatini-kaybetti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriye sınırında alarm! Köy boşaltılıyor

Hatay’ın Yayladağı’na bağlı Gözlekçiler köyü Suriye’deki çatışmalar nedeniyle boşaltılıyor.





Sınıra yakın Lazkiye kentinde çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle sınırda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Yayladağı ilçesine bağlı Gözlekçiler köyüne top ve havan mermileri isabet etti. Çatışmaların devam etmesi sonucu güvenlik nedeniyle Gözlekçiler köyü boşaltılıyor…

MERMİLER KÖYE YAKIN DÜŞTÜ


Yayladağı ilçesinin Suriye sınırına yakın bölgelerindeki kırsal alana bir roket mermisi ve bir havan mermisi düştü.

ÇATIŞMA ŞİDDETLENİYOR


Dün sabah saatlerinden itibaren Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı yakınlarında devam eden çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor.

BAZI EVLERİN CAMLARI KIRILDI


Yayladağı Sınır Kapısı yakınlarındaki Çamlıtepe bölgesine de bir havan topu mermisi düştü. Ormanlık alanda küçük çaplı yangın başladığı ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

SINIR BÖLGESİNE YAKLAŞMAMA UYARISI


Gözlekçiler köyüne gelen Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, görüştüğü köylülerden sınır bölgesine yaklaşmamalarını istedi.Köy sakinlerinden Muhammed Hançer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keseb kasabasında devam eden çatışmaların seslerinin köylerinden duyulduğunu belirtti.

50 METRE YAKINDA ROKET MERMİSİ BULUNDU


Bahçede çalıştıkları sırada şiddetli bir ses duyduklarını ve korktuklarını anlatan Hançer, köydeki bir eve yaklaşık 50 metre uzaklıkta roket mermisi bulduklarını kaydetti.Askeri birliklerin sınır bölgesinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.


http://www.theworldline.com/suriye-sinirinda-alarm-koy-bosaltiliyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bildt: Putin’in hedefinde Ukrayna var

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Rus lider Vladimir Putin’in Kırım hamlesinin daha büyük bir stratejinin bir parçası olduğunu öne sürdü.






CNN’in gözde muhabiri Christiane Amanpour’a bir röportaj veren Dışişleri Bakanı Carl Bildt, bölgenin ilhakının daha büyük bir planın parçası olma ihtimali bulunduğunu söyledi. Putin’in Kırım’la değil, asıl Ukrayna ile ilgilendiğini ileri süren Bildt, Putin’in Kremlin’de yaptığı büyük konuşmanın satır araları okunduğunda, başka şeylerin yanı sıra ilgisinin Ukrayna’nın güney kısımlarına yöneldiğinin görülebileceğini ifade etti.
Putin’in daha ileriye gitmek için ülkenin zayıflığından faydalanma olasılığı bulunduğunu dile getiren Bildt, “Putin’in Kırım dışında da askeri yaklaşımlarda bulanabileceği tehlikesine karşı alarmda olmalıyız.” dedi.Bildt, “Sonuç olarak Putin’in asker kullanmaya da hazır olduğunu gördük. Bu, korkutucu ve endişe verici bir şey.” dedi.


http://www.theworldline.com/bildt-putinin-hedefinde-ukrayna-var/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Venedik’te bağımsızlık referandumundan ‘evet’ çıktı

Bin yıldan uzun süre bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdüren Venedik’te 148 yıl sonra yeniden bağımsızlık için yapılan referanduma katılanların yüzde 89′u ‘evet’ oyu kullandı.







İtalya’nın kuzeyindeki Veneto bölgesinde yapılan bağımsızlık referandumu, yüzde 89 “evet” oyuyla sonuçlandı.
Başkenti Venedik olan, ülkenin en zengin bölgelerinden Veneto’da 16-21 Mart tarihleri arasında yapılan referandumda bölge halkına “Veneto’nun bağımsız ve egemen bir federal cumhuriyet olmasını istiyor musunuz?” diye soruldu.İnternet üzerinden yapılan oylamaya, bölge seçmeninin yüzde 73′üne denk gelen 2 milyon 360 bin kişi katıldı. Referandumda bağımsızlığa “evet” diyenlerin oranı yüzde 89,
“hayır” diyenler ise yüzde 10.9 olarak belirlendi.
Referandum sonucu dün akşam saatlerinde Treviso kentinde açıklandı ve Signori Meydanı’nda kutlamalar yapıldı.

“Devrimler açlıktan doğar”


Ancak referandum sonucunun merkezi yönetim ve uluslararası camia tarafından tanınmasını sağlamak için bağımsızlık yanlılarını zorlu bir süreç bekliyor.Veneto Bölge Başkanı Luca Zaia bu aşamadan sonra ikinci ve resmi bir referandum yapılması için bölgesel bir yasa hazırlığında olduklarını söyledi. Zaia “Roma muhtemelen anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek buna karşı çıkacak ama biz de buna itiraz edeceğiz” diyerek bağımsızlık sürecinin “zaman alacağını” belirtti.Bölge Başkanı, Veneto bölgesinin her yıl ödediği vergilerin, Roma’dan aldığı yatırım ve hizmetlerden 21 milyar euro daha fazla olduğunu ve bölgede 85 bin iş kaybı yaşandığını vurguladı, “Artık kurumsal bir Büyük Patlama’yla karşı karşıyayız. Devrimler açlıktan doğar” dedi.Bağımsızlık için mücadele eden gruplar da, ilk etapta bölge halkını Roma hükümetine vergi ödemeyi bırakmaları için ikna etmeye çabalayacaklarını söylüyor. Bağımsızlık yanlılarının en kuvvetli argümanlarından biri, zengin Veneto’nun ödediği vergilerin daha fakir bölgelerin kalkınması için harcanmasıydı.Veneto bölgesindeki ayrılıkçı duyguların yaygın olmasında ekonominin yanı sıra, bölgenin tarihi de etkili. Başkenti Venedik olan bölge, 1000 yıldan uzun süre Venedik Cumhuriyeti adıyla bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmüştü. Bir dönem dünyanın en güçlü deniz devletlerinden biri olan Venedik Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına 1797′de Napoleon son vermiş ve bölge 1866′da İtalya’ya bağlanmıştı.

BBCTürkçe


http://www.theworldline.com/venedikte-bagimsizlik-referandumundan-evet-cikti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yakıt tankeri otobüsle çarpıştı

Pakistan’da yakıt tankeri ile iki yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada ilk belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybetti.






Pakistan’da ülkenin liman kenti Karaçi’den yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan Belucistan’ın Hub bölgesi yakınlarındaki otoyolda yakıt tankeri ile iki yolcu otobüsü çarpıştı.
Yakıt tankerini kullanan şoförün kontrolü kaybetmesiyle iki yolcu otobüsüne çarptığı kazada ilk belirlemelere göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 kişi hayatını kaybetti. Kazada 30 kişi de yaralandı.Yaralılar, Hub ve Karaçi’deki hastanelere sevk edilirken, ölü sayısının artabileceğinden edişe ediliyor.


http://www.theworldline.com/yakit-tankeri-otobusle-carpisti/
 
Üst