26.03.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriye sınırı ateş altında





Hatay’ın Suriye sınırında, Esad güçlerinin Keseb Kasabası ve Türkmen Dağı bölgesine düzenlediği saldırılarda yaralananlardan bazılarının Yayladağı ilçesine getirildiği bildirildi.







Özgür Suriye Ordusu ile Esad güçleri arasında 5 gün önce başlayan ve Keseb Kasabası ile sınır kapısının muhaliflerin eline geçmesinin ardından yoğunlaşan çatışmalar devam ediyor.
Sabah saatlerinden itibaren Yayladağı ilçesine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Keseb Kasabası ile Türkmen Dağı çevresine havadan ve karadan başlatılan saldırılarda, yaklaşık 20 kişi yaralandı.Sınırdan getirilen bazı yaralıların, Esad güçlerinin saldırılarda kimyasal silah kullandığını iddia etmesi üzerine Yayladağı ilçesine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönderildi.UMKE ekiplerinin ilçeye gelen yaralıları kontrol edeceği öğrenildi.


http://www.theworldline.com/suriye-siniri-ates-altinda/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Obama’dan Rusya’ya sert uyarı

Obama, Rusya’yı daha fazla ileri gitmemesi konusunda uyardı.








ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’yı Ukrayna’da daha fazla ileri gitmemesi konusunda uyararak aksi halde enerji ve finans sektörüne yönelik yaptırımlar ve silah ambargosunun gündeme geleceğini söyledi.
Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenleyen Obama, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin doğrudan görüşmelerle çözülmesi gerektiğini belirterek Kiev yönetiminin diplomatik yol tercihini takdir etti.Rusya’nın diplomatik yolu tercih etmemesi halinde ilave maliyetle karşılaşacağını, bu durumdan küresel ekonominin de kısmen olumsuz etkileneceğini fakat ortaya çıkacak maliyetin büyük bölümünü Moskova’nın göğüslemek zorunda kalacağını kaydetti.Obama, “Rusya’nın daha ileri gitmesi” halinde bugüne dek başvurdukları bireysel yaptırımların yerine sektörel yaptırımlara yöneleceklerini ve bu kapsamda halen AB ile teknik düzeyde üzerinde çalıştıkları enerji ve finans sektörlerine yönelik yaptırımların, silah ambargosunun ve Rusya ile karşılıklı ticareti kısıtlayacak önlemlerin masada olacağını ifade etti.ABD Başkanı Obama, Rusya ile Kırım’ın ilhakının tanınması karşılığında Ukrayna’nın kalanının güvenceye alınmasına yönelik bir mutabakata varıldığı iddiasını yalanlayarak, Kırım’ın geleceğinin büyük ölçüde uluslararası toplumun Rusya’nın ilhakının gayrimeşru olduğuna yönelik pozisyonunu korumasına bağlı olduğunu vurguladı.Obama, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağının gözdağı vermeyi amaçladığını, Moskova’nın, AB ve ABD’nin nasıl tek vücut kalacağına bakarak bir sonraki hamlelerini tarttığını söyledi.Rusya’nın Kırım’ı Kosova’yla kıyaslamasına karşı çıkan Obama, binlerce Kosovalının kendi hükümetleri tarafından katledildiğini hatırlattı.Obama, Ukrayna’da Rusça konuşanların tehdit altında bulunduğuna yönelik hiçbir delil bulunmadığını kaydetti.Barack Obama, Rusya’nın bugün Soğuk Savaş dönemine ve 6 yıl önceki Gürcistan Savaşı’na göre çok daha izole edildiğini, bazı komşularına karşı askeri güç kullanmak zorunda kalmasının zayıflık belirtisi olduğunu dile getirdi.Obama, bir sonraki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin 2016′da Şikago’da yapılacağını sözlerine ekledi.Rusya “yüksek maliyetli yaptırımlarla” karşılaşabilirHollanda Başbakanı Mark Rutte ise Ukrayna krizinin savaş çıkarmasını beklemediğini ifade ederek, Rusya’nın daha ileri gitmesi halinde yüksek maliyetli yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.Rutte, yaptırımları planlarken, Rus ekonomisine azami maliyet çıkaran ancak Avrupa, ABD, Kanada ve Japonya’ya ciddi zarar vermeyecek olanları tercih edeceklerini söyledi.


http://www.theworldline.com/obamadan-rusyaya-sert-uyari/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriyeli muhalifler Akdeniz’e ulaştı

Suriye’de rejim güçlerine karşı savaşan muhaliflerin Türkiye sınırındaki Samra sahil köyünü ele geçirerek, ilk Akdeniz’e ulaştığı bildirildi.









Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, aralarında El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin de bulunduğu muhaliflerin Lazkiye’ye bağlı Samra köyünün kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.
Lazkiyeli aktivist Ömer el Ceblavi, AFP’ye yaptığı açıklamada, söz konusu köyün kontrolünün muhaliflere geçmesinin, rejime büyük bir darbe olduğunu belirtti.El Ceblavi, “Bu bölge rejim için stratejik açıdan büyük öneme sahip. Öyle ki; Lazkiye’de ne zaman bir çatışma çıksa, ordu diğer bölgelerdeki birliklerini geri çekip buraya gönderiyor” dedi.Muhalifler önceki gün de Türkiye’nin Yayladağı ilçesine iki kilometre uzaklıkta bulunan ve çoğunlukla Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası ile sınır kapısını ele geçirmişti.



http://www.theworldline.com/suriyeli-muhalifler-akdenize-ulasti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
BM’den Twitter açıklaması

Birleşmiş Milletler, Türkiye’de Twitter’a erişim yasağının kaldırılmasını istedi.


birle%C5%9Fmi%C5%9F-milletler-bm-internet-yasas%C4%B1.jpg




Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, yetkilileri, Twitter’a erişim yasağını kaldırmaya çağırdı.
Colville, BM Cenevre Ofisi’nde yaptığı basın toplantısında, Türkiye’de Twitter’a erişimin tedbir amaçlı engellenmesine ilişkin soru üzerine, 20 Mart’ta alınan kararın Türkiye’nin uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uymayabileceğini ifade etti.Kararın alınmasına 6518 sayılı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) herhangi bir mahkeme kararı olmadan web sitelerine erişimin engellenmesi yetkisi veren yasanın kaynaklık ettiğine işaret eden Colville, 14 Şubat tarihinde bu konuda yaptıkları açıklamayı hatırlattı.BM Genel Kurulu’nun da geçen kasım ayında aldığı kararla insanların çevrimdışı sahip oldukları hakların çevrimiçi de korunması gerektiğini belirttiğini anımsatan Colville, “Yetkilileri, Twitter’a erişim yasağını kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.



http://www.theworldline.com/bmden-twitter-aciklamasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İngiltere’yi ayağa kaldıran skandal! 15 bin bebek yakıldı!

Dehşet veren olayda 2 yılda 15 bin 500 ölü doğan cenin hastanelerde enerji ihtiyacını karşılamak için yakıldı. Üstelik bu skandaldan ailelerin haberi yok.


Deh%C5%9Fet-veren-olayda-2-y%C4%B1lda-15-bin-500-%C3%B6l%C3%BC-do%C4%9Fan-cenin-hastanelerde-enerji-ihtiyac%C4%B1n%C4%B1-kar%C5%9F%C4%B1lamak-i%C3%A7in-yak%C4%B1ld%C4%B1.-%C3%9Cstelik-bu-skandaldan-ailelerin-haberi-yok..jpg






Channel 4 kanalında yayınlanan Dispatches programında, son iki yılda 15 bin 500 ceninin 27 hastane tarafından yakıldığına yer verildi. Kürtajla alınan ya da ölü doğan bebeklerin yakılma nedeninin ise enerji ihtiyacı olduğu iddia edildi.
Bebeklerin diğer atıklarla beraber yakılırken, bazı hastanelerin bebek kalıntılarını enerji üretim merkezlerine gönderdiği belirlendi. Kanalın haberine göre Addenbrooke Hastanesi 797, Ipswich Hastanesi ise yaklaşık olarak bin 101 cenini enerji merkezlerinde yaktı.

AİLELERİN HABERİ YOK


Söz konusu enerji merkezlerinin hastanelerin ısınma ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ebeveynlerin Nazi dönemini andıran süreçle ilgili yeteri kadar bilgilendirilmediğinin gün yüzüne çıkması ise skandalın boyutlarını büyüttü. İngiltere’yi birbirine katan iddialar sonrası Sağlık Bakanlığı hedef tahtasına oturtuldu. Olay sonrası jet bir açıklama yapan Bakan Dan Poulter şunları söyledi: Bu kesinlikle kabul edilemez. Uygulamanın derhal sona ermesi için talimat verdim.

Akşam


http://www.theworldline.com/ingiltereyi-ayaga-kaldiran-skandal-15-bin-bebek-yakildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
176 kişi sır oldu

ABD’deki heyelan faciasında korkutan bilanço: 14 ölü, 176 kayıp


ABD-heyelan-facia.jpg





ABD’deki heyelan faciasında korkutan bilanço… Washington eyaletinde Cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 14′e, kayıp sayısı ise 176′ya yükseldi.

ABD’de pazar günü meydana gelen toprak kayması faciasında korkutan tablo… Hala devam eden arama-kurtarma çalışmalaronda 6 kişi daha ölü olarak bulunurken, 176 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.


ACİL DURUM İLAN EDİLDİ


Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Lahey’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi için Avrupa’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama bölgede acil durum ilan etti, ayrıca federal yönetimin arama çalışmaları için işbirliği yapmasını istedi.

ÇOK BÜYÜK BİR YIKIM


Washington Valisi Jay Inslee ise durumun düşünülenin çok ötesinde bir yıkım olduğunu söyledi.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Washington’un Snohomish bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

UMUTLAR AZALIYOR


Yetkililer kayıplar için umutların azaldığını belirtiyor. İftaiye Şefi Travis Hots, hala hayatta kalan birilerini bulmayı umduklarını ancak Cumartesi’den beri yapılan aramalarda kimsenin canlı çıkmadığını ifade etti.



http://www.theworldline.com/176-kisi-sir-oldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşşar Esed’e şok! İki kuzeni daha öldürüldü

Al Arabiya’ya bilgi veren kaynaklar, Beşşar Esed’in iki kuzeninin Türkiye’ye yakın bir kasabada süren çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.


Be%C5%9F%C5%9Far-Esed.jpg





Ali ve Kifah Esed’in Latakiya’daki çatışmalarda öldürülmesiyle, Esed’in son 2 gün içinde ölen kuzenlerinin sayısı 3′e çıktı. Pazar günü de Lazkiye bölgesi sivil milis “Şebbiha” komutanı Hilal Esed öldürülmüştü.Devlet ajansı SANA, Hilal’in Latakiya’nın Keseb kasabasında çıkan şiddetli çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi. Reuters ise Suriyeli gözlemci gruplara dayandırdığı haberinde Hilal’in Nusret Cephesi ve diğer gruplarla girdiği çatışmada, beraberindeki 7 savaşçısıyla birlikte öldürüldüğünü belirtti.Suriye askerleri ve muhalif direnişçi gruplar Cuma gününden bu yana kasabada çatışıyor.


http://www.theworldline.com/bessar-esede-sok-iki-kuzeni-daha-olduruldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türk savaş jetlerine Suriye’den radar kilitli taciz

Türk F-16′ları, Hatay üzerinde iken, toplam 10 dakika 53 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edildi.


T%C3%BCrk-F-16lar%C4%B1.jpg





Suriye Türkiye sınırında devriye görevi yapan Türk F-16′ları, Hatay üzerinde iken, Suriye’de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 karadan havaya füze sistemleri tarafından, toplam 10 dakika 53 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edildi.Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra eden altı adet F-16 uçağı, Suriye’ye ait toplam dört adet uçak ve helikopterin Hatay Yayladağı ve Cilvegözü güneyinde sınırına doğru yaklaşmaları üzerine bölgeye yönlendirildiği ancak söz konusu hava araçlarının Türkiye sınırına 1,6-2,7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı belirtildi. Açıklamada, “Bu görev esnasında, beş adet F-16 uçağımız, Hatay üzerinde iken, Suriye’de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 karadan havaya füze sistemleri tarafından, toplam 10 dakika 53 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edilmiştir” denildi.


http://www.theworldline.com/turk-savas-jetlerine-suriyeden-radar-kilitli-taciz/
 
Üst