27.03.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ebola Batı Afrika’yı sarıyor


Ebola salgını Batı Afrika’da yayılmaya devam ediyor. Gine’de yaklaşık 70 kişinin ölümüne neden olan hastalığa Liberya ve Siera Leone’de de rastlandı.


Ebola-Bat%C4%B1-Afrika%E2%80%99y%C4%B1-sar%C4%B1yor.jpg





Bu sene başından beri bu üç ülkede hastalığa yakalananların sayısı 95’e ulaştı. Bulaşıcı hastalığa karşı en büyük silahın hijyen olduğunu belirten yetkililer halkı uyarıyor:

“İdrar, ter ve buna benzer organik sıvılardan korunmak için bize bazı önerilerde bulunuldu. Bu tavsiyeler bize telefondan mesaj olarak iletildi.”

“Bu felaketle mücadele etmek için şehri baştan sona temizlemek gerekli. Bunun gerçekten yapılması şart çünkü insanlar ölmekten korkuyor. Bu kirliliğe karşı savaşmalıyız.”

İshal, kanama ve yüksek ateşle kendini gösteren hastalığa karşı henüz bir tedavi yöntemi bulunamadı. Fakat hazırlanan aşının birkaç sene içinde insanlarda kullanılabileceği açıklandı. 1976’da Kongo’da ortaya çıkan hastalık, virüsü taşıyan yarasaların parçaladığı meyveleri yiyen maymunların avlanmasından dolayı insanlara bulaşıyor. Virüsün insandan insana geçmesi içinse elle temas yetiyor.


http://www.theworldline.com/ebola-bati-afrikayi-sariyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eski Cumhurbaşkanı’na molotoflu saldırı

KKTC 2′nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol bölgesinde katıldığı koferansta saldırıya uğradı.


Mehmet-Ali-Talat-G%C3%BCney.jpg



Mehmet Ali Talat Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol bölgesinde ‘Kıbrıs’ konulu bir konferansa katıldı. Talat’ın konuşma yaptığı sırada, Rum Kesimi’nin aşırı sağcı ELAM grubu üyelerinin molotoflu saldırısına uğradı. Talat şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırının ardından güvenik görevlilerince salondan çıkarıldı. Rum yetkililer saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kaybolan Malezya uçağı için inanılmaz iddia

Uçakta yer alan 4 isim öyle bir detayı ortaya çıkardı ki…


Kaybolan-Malezya-u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1-i%C3%A7in-inan%C4%B1lmaz-iddia.jpeg




Malezya Havayolları’nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar. Uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild’e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması’nın patent ortakları. Ortaklık anlaşmasına beş ortaktan dördü ölürse tüm patent Rothschild’in firmasına geçiyor

Malezya Havayolları’nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar gündeme geldi. Yurdışında dile getirilen iddiaları Araştırmacı Yazar Kemal Özer Türk kamoyuna açıkladı. Malezya Havayolları’na ait Boeing 777, 8 Mart’ta Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu.
Araştırmacı Yazar Kemal Özer’e göre uçağın en kazına hala ulaşılamamasının arkasında farklı sebepler olabilir. Özer yurtdışında artık yüksek sesle konuşulan iddiaları şöyle anlatıyor.



MAHATİR MUHAMMED İSMİNE DİKKAT




Mahatir Muhammed, Malezya’nın eski başbakanı. Yani bir nevi Malezya’nın Erdoğan’ı. Şimdilerde Başbakan olmasa da o halen iktidarda. Ona rağmen ülkede hiçbir şey yapılamaz.
Halen de Malezya’nın en güçlü kişisi olan Mahatir Muhammed, Lahey’de bulunan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nin adaleti sağlayamadığı gerekçesiyle 2007′de ‘Kuala Lumpur Savaş Suçları Mahkemesi’ni kurdurmuştu. Mahatir Muhammed; Irak, Filistin, Vietnam ve Japonya gibi birçok yerde savaş suçunun işlenmesine rağmen, bunlara gereken cezanın verilmediğini belirtip, mahkemenin kuruluşunu, “Tarih kitapları, bizim savaş suçlularına hak ettikleri cezaları verdiğimizi yazmalı. İnsanların savaşlarla ilgili şikâyetlerini getirecekleri bir mahkemenin kurulma zamanının geldiğini düşünüyoruz” cümleleriyle ilan etmişti.



BUSH, BLAİR VE DONALD RUMSFELD YARGILANIYOR




2011′den bu yana yargılama faaliyetlerini sürdüren mahkeme, George W. Bush, Tony Blair, Dick Cheney, Donald Rumsfeld ve eski Başsavcı Alberto Gonzales gibi pek çok kişi, Irak Savaşı’nda savaş suçu işledikleri gerekçesiyle gıyablarında yargılanıyor.



FİLİSTİN KONUSUNDA İSRAİL’İ YARGILIYOR




Ayrıca başta Vietnam, Filistin, Ruanda Savaşları gibi pek çok savaşta, savaş suçu işledikleri halde, Lahey tarafından bir türlü yargılanmayan Amerikalı, İngiliz, İsrailli, Fransız pek çok kişiyi yargılamak istiyor hatta yargılıyor. Malezya’nın bu girişimi karşısında hayli rahatsız olan İsrail, ABD, İngiltere ve Fransa yönetimlerinin 2011′den bu yana pusuda olduğu da biliniyor. Söz konusu uçak hadisesinin buna yönelik bir operasyon olma ihtimali de gün geçtikçe büyüyor.

İhtimal sadece bunlarla da sınırlı değil. Radyasyon ve yönlendirilmiş enerji uzmanı Leuren Moret’in, EcologyNews.com’dan Alfred Lambremont Webre’ye verdiği mülakatta, 8 Mart 2014′te Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın, ABD Deniz Kuvvetleri’nin yeni açıkladığı Lazer Silah Sistemi (Navy Laser Weapons System -LaWS) tarafından düşürüldüğünü iddia ediyor.

Vietnam silahlı kuvvetleri amiralinin, uçağın düştüğü yere ait ilk tespit ettiği yerin doğru olduğunu belirten Leuren Moret, Amerikan ve bazı Malezya medyası, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin hedef saptırmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bilgilerini yayınlayarak herkesi aldattığını dile getiriyor
Moret, ABD Deniz Kuvvetlerince yapıldığınıı iddia ettiği operayonun, LaWS (Lazer Silah Sistemi) denemesi olduğunu, bunun da Putin’in bir süre önce yaptığı Topol Füze Sistemi’ne yönelik stratejik bir cevap olduğunu söylüyor.

Uçak yolcularından 4 kişinin kimliği, hadisenin daha da karmaşıklaşmasına yol açıyor.



BARONLAR’IN OYUNU OLABİLİR




Zira olayın bir ucu yine baronların baronu Rothschildlere uzanıyor.

İddiaya göre uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild’e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması’nın patent ortakları.

Eldeki sözleşmeye göre söz konusu patentte; 4 araştırmacı ile Freescale firmasının eşit payı var. Ortaklarından herhangi biri ölürse, hakları otomatikman diğer ortaklara geçiyor. Beş ortaktan dördü öldüğüne göre, tüm patent Freescale’e geçecek.

Türkiye’de de faaliyet gösteren Freescale firması, 4 milyar dolar ciro ve 18 bin çalışanı olan gizli bir dev. Bu yapı hakkındaki söz konusu iddia gerçek çıkarsa hiç kimse şaşırmamalı. Zira tarih, benzeri katliam hikâyeleriyle dolu!

Bu nedenle adeta vakumlanarak yok edilen uçak sayesinde, hem Malezya’nın yargılama girişimine, hem Putin Rusya’sına, hem de yarı iletken patentin sahibi kişilere yönelik bir hamle yapıldı.

Bize başka yalanlar söyleyerek olayı aydınlattık deseler bile, bu iddialar başlı başına büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Hiçbir şey, medyada yansıtıldığı gibi değil. Zira tüm dünyada ana akım medya, söz konusu satanist baronların kontrolünde.



Yeni Şafak


http://www.theworldline.com/kaybolan-malezya-ucagi-icin-inanilmaz-iddia/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Şok iddia: Türk uçak ve tankları Suriye’de

Yunanistan’da yayın yapan bir internet sitesi, Türk tanklarının ve kobra helikopterleri ile bir grup askerin sınırı geçip, Suriye’ye girerek Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek verdiğini iddia etti.


fft81_mf2072829.jpeg




Yunanistan’ın askeri haber alma ve yayınlama sitelerinin başında gelen ‘defencenet.gr’ internet sitesindeki haberde, Türk tankları ve helikopterlerinin sınırı geçip, El Kaide’nin Suriye yapılanması İŞID ile çatışmaların yaşandığı Al Sahara ve Kesep bölgesindeki ÖSO’ye destek verdiğini okuyucularına duyurdu.Haberde, Kesep sınır kapısı yakınlarında şiddetli çarpışmaların meydana geldiği de ileri sürüldü. Sitenin haberine göre Türkiye ‘nin Suriye’deki operasyonu sırasında topçu ateşi ile birliklere destek verdiği ve Süleyman Şah Türbesine 4 kilometre mesafede bulunan İŞID birliklerine ağır zayiat verdiği iddia edildi. Türk F-16 uçaklarının sınır boyunca uçuşlarını sürdürdüğü belirtilen haberde ayrıca Suriye ordusunun Halep kenti yakınlarındaki SCUD-B füze sistemlerini de alarma geçirdiği, olaylar sırasında ÖSO’ya ait yaralıların Türk ambulansları ile Hatay’daki hastanelere taşındığı iddialarına da yer verildi.


http://www.theworldline.com/sok-iddia-turk-ucak-ve-tanklari-suriyede/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Havan topu sınırı aştı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı bir sınır köyüne akşam saatlerinde Suriye’den atılan iki havan topu mermisi düştü.


reyhanli.jpg




Suriye’deki çatışmalar Türkiye’yi etkilemeye devam ediyor.Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, akşam saatlerinde Suriye’den atılan iki havan topu mermisi düştü.Sınırın sıfır noktasında bulunan Kavalcık köyü kırsalındaki boş araziye düşen havan topu mermisi herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya yol açmadı.Emniyet güçleri patlamanın meydana geldiği boş arazide güvenlik önlemi aldı.Gelişme üzerine hudut birlikleri güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarttı.Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, havan topunun geldiği nokta tespit edilmeye çalışılıyor.İncelemeler sonucu, sınırın 3 kilometre içerisine düşen iki havan topu mermisine angajman kuralları gereği karşılık verilip verilmeyceğine karar verilecek.


http://www.theworldline.com/havan-topu-siniri-asti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yolcu başı 5 bin dolar

Malezya Havayolları 370 sefer sayılı uçağı 8 Mart’tan beri kayıp. Şirket ise uçak içindeki 227 yolcunun ailesine 5 bin dolar para ödeyeceğini açıkladı.


malezya-.jpg




Malezya Havayolları’nın 370 sefer sayılı uçağı 8 Mart 2014 tarihinden beri kayıp. Uçak için yapılan arama kurtarma çalışmalarında henüz kimseye ulaşılamadı. 239 insan hala kayıp. Arama kurtarma çalışmalarının ise ciddi bir ekonomik boyutu var. ABD kayıp jeti bulmak için 4 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Ülkenin 1 milyon dolar daha harcama yapması bekleniyor.Bloomberg Businessweek’in haberine göre ise Malezya Havayolları ise uçaktaki henüz bulunamayan 227 kişinin ailelerine 5 bin dolar (yaklaşık 11 bin lira) para ödeme kararı aldı. Toplam 24 ülke arama kurtarma çalışmalarında rol aldı.

40 MİLYON DOLARDAN FAZLA HARCANMIŞTI


Malezya arama kurtarma çalışmalarında en etkin rol oynayan ülke. Ülke 6 gemi 3 helikopter ve 3 uçakla birlikte kayıp uçağın izini sürmeye çalışıyor. Çin ise arama kurtarma faaliyetleri için 10 tane gemi ve 3 helikopter gönderdi. Avustralya’da 5 gemi ile arama kurtarma çalışmalarındaki yerini alıyor. Arama kurtarma çalışmalarının da kendi içinde oldukça büyük bir masraf taşıyor. 2009 yılında Air France’ın Atlantik Okyanusu’na düşen uçağı için 40 milyon dolardan daha fazla para harcanmıştı. Air France’ın 447 sefer sayılı uçağı Fransa’dan Brezilya’ya giderken Atlantik’te suya düşmüştü. Arama kurtarma çalışmalarına ABD Donanması da katılmıştı.

FRANSIZ UYDUSU ENKAZI BULDU MU?


Kayıp uçağı arama çalışmaları devam ederken, Fransız uyduları tarafından tespit edilen bazı cisimler tartışma yarattı. Uydu fotoğrafları Hint Okyanusu’nun Batı Avustralya açıklarında, 400 kilometrekarelik alana yayılmış şekilde bazı yabancı cisimler tespit etti.Henüz tanımlanamayan ve çeşitli büyüklüklerde 122 objenin kayıp uçağının enkazı olabileceği düşünülüyor.



1635265122460.jpg



http://www.theworldline.com/yolcu-basi-5-bin-dolar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kırım’da göndere Rus bayrağı çekildi

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov Kırım Yarımadası’ndaki 193 üste törenle göndere Rus bayrağının çekildiğini açıkladı.


Rusya-Genelkurmay-Ba%C5%9Fkan%C4%B1-Valeri-Gerasimov-K%C4%B1r%C4%B1m-Yar%C4%B1madas%C4%B1ndaki-193-%C3%BCste-t%C3%B6renle-g%C3%B6ndere-Rus-bayra%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n-%C3%A7ekildi%C4%9Fini-a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1..jpg




Gerasimov, RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada Kırım Yarımadası’nda bulunan tüm askerî üslerde göndere Rus bayrağı çekildiğini söyledi. Rusya Genelkurmay Başkanı, çarşamba sabah saatlerinde düzenlenen törenlerde Rus milli marşının da okunduğunu belirtti. Ukrayna’dan verilen bilgilere göre Rus askerleri Kırım’da Ukrayna donanmasına bağlı son gemiyi salı akşam saatlerinde ele geçirdi.

Rusya Kırım’ı yapılan referandum sonrasında cuma günü kendi bünyesine dahil etmişti. O günden sonra da sayısız askerî üs Rus askerleri tarafından ele geçirildi. Ukrayna geçici hükümeti ise birliklerine Kırım’dan çekilme emri verdi.

Gerasimov yarımadada bulunan 1500 Ukrayna askerinin ordusuna bağlı kalmayı tercih ettiğini ve tren yoluyla Ukrayna’ya ulaştırılacağını ifade etti. Ukrayna’nın dün istifa eden savunma bakanı Igor Tenyuh Kırım’daki 18 bin Ukrayna askerinden 4 bin 300′ünün Rus tarafına geçtiğini söylemişti.



©Deutsche Welle Türkçe


http://www.theworldline.com/kirimda-gondere-rus-bayragi-cekildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kamu çalışanlarından uyarı grevi

Almanya’nın bazı eyaletlerinde başta otobüs şoförleri ve vatmanlar olmak üzere kamu çalışanları greve gitti. Yaklaşık 16 milyonluk nüfusuyla ülkenin en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da otobüsler ve metro trenleri gece saat 3.00′ten itibaren garajlardan çıkmadı.


Kamu-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fanlar%C4%B1ndan-uyar%C4%B1-grevi.jpg




Hizmet çalışanları sendikası Verdi’nin açıklamasına göre sadece kimi özel otobüs hatları çalışıyor. Vatandaşlar kendi özel araçlarıyla, bisikletle ya da yürüyerek işyerlerine ulaşmaya çalışıyor. Alman Demiryolları İşletmesi (Deutsche Bahn) ise seferlerine devam ediyor.Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, Saksonya ve Hessen eyaletlerinde de toplu ulaşım çalışanlarına iş bırakma çağrısı yapıldı. Bavyera ve Baden-Württemberg’de de Çarşamba günü belediye, kreş, iş ve işçi bulma kurumları, vatandaşlık daireleri ve bankalarda uyarı grevine gidilmesi planlanıyor.Hava trafiği de etkilenecek Kuzey Ren Vestfalya’da uyarı grevi Perşembe günü de devam edecek. Ayrıca aynı gün Verdi havalimanlarında da uyarı grevine giderek işverenler üzerindeki baskıyı artırmayı hedefliyor. Perşembe günü Frankfurt, Münih, Köln-Bonn, Düsseldorf, Hamburg, Hannover ve Stuttgart havalimanlarında çalışanlara sabah mesaisinin bittiği saat 14.00′e kadar iş bırakma çağrısında bulunuldu. Grevden Almanya’daki hava trafiğinin tamamının etkilenmesi bekleniyor.Sendikadan yapılan açıklamaya göre Frankfurt Havalimanı’nda yer hizmetleri, kargo işlemleri ve bilet kontrolleri gece saat 03.30′dan itibaren 11 saat boyunca duracak. Havalimanı’ndaki itfaiye görevlilerinin güvenlik gerekçesiyle çalışmaya devam edeceği belirtiliyor.

Çalışanların talebi maaş zammı


Yaklaşık 2 milyon 100 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Verdi sendikası 100 euroluk maaş zammı ve ücretlerin yüzde 3,5 oranında artırılmasını talep ediyor. İşverenler bu talebi reddederken henüz kendi önerilerini açıklamadı. Toplu iş sözleşmesi pazarlıklarının önümüzdeki Pazartesi ve Salı devam etmesi bekleniyor.

©Deutsche Welle Türkçe


http://www.theworldline.com/kamu-calisanlarindan-uyari-grevi/
 
Üst