28.03.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Öğrenciler dikkat! Son gün yarın


Parasız yatılılık ve bursluluk başvuruları için cuma son gün


%C3%9Cniversite-s%C4%B1nav%C4%B1na-gireceklere-m%C3%BCjde.jpg






Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik 22 Haziran’da yapılacak 2014 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları, 28 Mart Cuma günü sona erecek.

2014 PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzuna göre, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik PYBS, 22 Haziran saat 10.00′da, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacak. Sınav yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleştirilecek.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvurusu, 28 Mart Cuma sona erecek. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.
Ancak, 8. sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye katılmayacak; sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecekler.

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak. 8. sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak; bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8. sınıf öğrencileri, başvuru şartlarını öğrenmek üzere halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklar. Tercih döneminde ise tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacak.



Tutuklu ve hükümlüler başvuru yapamıyor




Öğrenciler PYBS Kılavuzuna http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecek. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamayacak. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacaklar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS’ye müracaat edebilecekler; ancak sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmi okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilecekler.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılacak. Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün olmayacak. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmeyecek.

Başvuru yapabilmek için diğer koşulların yanı sıra ailenin 2013 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2014 Mali Yılı için tespit edilen 6 bin 150 TL’yi geçmemesi şartı gerekiyor. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecek.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; okul müdürlüğünün/velinin, bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi zorunlu olacak. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin adreslerine ilişkin bilgilere http://orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/kurum.asp internet adresinden ulaşılabilecek.

Tek oturum olarak yapılacak sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak. PYBS sonuçları, 21 Temmuz 2014′de açıklanacak.



http://www.theworldline.com/ogrenciler-dikkat-son-gun-yarin/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hava Kuvvetleri’nde skandal, 9 komutan ihraç ediliyor

ABD Hava Kuvvetleri’ni sarsan, nükleer füze programı sınavlarındaki kopya skandalı nedeniyle Hava Kuvvetleri’nden orta rütbeli 9 komutanın ihraç edilmesi kararı alındı.


s_557490795.png





Savunma Bakanlığı’nın Hava Kuvvetleri’nden sorumlu yetkilisi Deborah Lee James, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, kopya skandalıyla ilgili olarak orta rütbeli 9 komutanın ihraç edilmesinin kararlaştırıldığını ve onlarca subaya disiplin cezaları verileceğini açıkladı.
James, ihraç edilecek komutanların, Montana’daki Malmstrom Hava Gücü Üssü’nde görev yaptıklarını belirtirken, Kıtalararası Balistik Füze Gücü’nde görevli personelin çalışma koşullarının ve morallerinin iyileştirilmesi için önlemler alındığını da söyledi. Deborah Lee James, söz konusu komutanların, kopya skandalıyla doğrudan bağlantıları olmadığını, öte yandan ekiplerini gözetim altında tutmakta başarısızlığa uğradıklarını vurguladı.İhraçların benzerlerine, ABD Hava Kuvvetleri tarihinde rastlanmadığına işaret edildi. Skandalla ilgili olarak Hava Kuvvetleri’nden herhangi bir general cezalandırılmamış ancak ocak ayında sınavda kopya çekildiğinin ortaya çıktığı Montana üssünün komutanı Albay Robert Stanley istifa etmişti.

TGRTHaber


http://www.theworldline.com/hava-kuvvetlerinde-skandal-9-komutan-ihrac-ediliyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
RTÜK’ten gizli Suriye toplantısı haberlerine yayın yasağı

RTÜK, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve üst düzey yetkililer arasında geçen ses kaydıyla ilgili haberler konusunda yayın yasağı getirdi.


RT%C3%9CK%C3%BC-bile-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rtan-yay%C4%B1n.jpg




RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7′inci maddesinde “milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, başbakan veya görevlendireceği bakan geçici yayın yasağı getirebilir” hükmünün yer aldığı belirtildi.Açıklamada, “Söz konusu kanun hükmü kapsamında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzasıyla 27 Mart 2014′te RTÜK Başkanlığı’na gönderilen 31853594-1714 sayılı yazı ile sosyal medyada yer alan Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve askeri yetkili kişilerin konuşması olarak iddia edilen ses kaydıyla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir” ifadesine yer verildi.

Hürriyet


http://www.theworldline.com/rtukten-gizli-suriye-toplantisi-haberlerine-yayin-yasagi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
BM’den Suriye kaseti açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM) sözcü yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında gizli Suriye toplantısı ve Türkiye’deki YouTube yasağını değerlendirdi.


Farhan-Haq1.jpg




Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik olası bir saldırıyı değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaptıkları görüşmeyle ilgili internete sızan ses kayıtlarını değerlendiren BM Sözcü Yardımcısı Haq, şunları söyledi:
“Suriye konusunda BM’nin tavrı açık ve nettir. Suriye konundaki diplomatik çabalarımızı herkes biliyor. Bunlar devam edecek. Biz Suriye’de devam eden çatışmada daha fazla silahlandırmaya karşıyız. Tüm ülkelere, özellikle bölgedeki ülkelere çatışmalara engel olunması konunda yardımcı olmalarını ve hükümet ile muhalifleri barış için masaya oturtacak çabalar göstermeleri için cesaretlendiriyoruz.”Haq, Türkiye’de Twitter’dan sonra YouTube’un da yasaklandığının hatırlatılması üzerine, bu konuda daha önce BM Cenevre Ofisi’nin yaptığı açıklamanın geçerli olacağını, daha fazla bir yorum yapamayacağını söyledi.BM’nin merkezi Cenevre’de olan İnsan hakları Yüksek Komiserliği Twitter’a getirilen yasak sonrasında, Türkiye’yi Twitter erişimine yönelik engellemeleri kaldırmaya çağırmış ve bu yasaklama kararının Türkiye’nin uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uymayabileceğini ifade etmişti.

Hürriyet


http://www.theworldline.com/bmden-suriye-kaseti-aciklamasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Skandal ses kaydı için MİT özel bir ekip kurdu.

Bugün Youtube’da yayınlanan skandal ses kaydı için MİT özel bir ekip kurdu.


M%C4%B0T-teklifi-ask%C4%B1ya-al%C4%B1n%C4%B1yor.jpg





Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan ve milli güvenliği ilgilendiren bir toplantının ses kaydının, öğle saatlerinde internete düşmesi üzerine, Ankara’da sıcak saatler yaşanıyor.

MİT ÖZEL EKİP KURDU


Ajanshaber.com’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ortam dinlemesini araştırmak için özel bir ekip kuruldu. Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarından oluşturulan özel ekip ile birlikte İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan özel ekiplerin, konuyu derinlemesine araştırdığı iddia edildi. Ortam dinlemesinin kim ve kimler tarafından gerçekleştiği, kim tarafından servis edildiği, en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Öte yandan, kaydın paylaşıldığı sosyal medya hesapları ise inceleme altına alındı.

CASUSLUK FAALİYETİ


Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin bir açıklama yapmış, açıklamada “Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur” ifadesine yer vermişti.

RTÜK’TEN ACİL UYGULAMA


Skandal casusluk olayı ile ilgili RTÜK Yasası’nın 7′inci maddesi gereği güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin haberler konusunda yayın yasağı da getirildi.


http://www.theworldline.com/skandal-ses-kaydi-icin-mit-ozel-bir-ekip-kurdu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türkiye Suriye’yi top atışına tuttu!

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne, Suriye’den atıldığı anlaşılan bir top mermisi düştü.


T%C3%BCrkiye-Suriyeyi-top-at%C4%B1%C5%9F%C4%B1na-tuttu.jpg





Saat 17.30 sıralarında öğretmenevine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki piknik alanının yanına düşen top mermisi, elektrik tellerini koparırken, yolun kenarındaki istinat duvarı da zarar gördü. Şiddetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edilirken, Kaymakam Turan Yılmaz da incelemelerde bulunup güvenlik güçlerinden bilgi aldı.
Öğle saatlerinde de ilçeye bağlı Yeşiltepe Köyü’nün kırsalına bir top mermisinin düştüğü, can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

TÜRKİYE, SURİYE’Yİ TOP ATIŞINA TUTTU


Hatay Valiliği, Yayladağı İlçesi’ne düşen top mermisiyle ilgili bir açıklama yaparak, angajman kuralları çerçevesinde, Suriye’ye topçu birlikleri tarafından top atışı yapılarak karşılık verildiği belirtildi.


Valilikten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


“27 Mart 2014 Perşembe günü saat 17.35 sıralarında Yayladağı İlçesi yerleşim alanı dışında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisi düşmüştür. Top mermisinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 3 kilometre mesafede olup, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir.”


http://www.theworldline.com/turkiye-suriyeyi-top-atisina-tuttu/

Haber7
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ankara savcılığı ‘Suriye tapesi’yle ilgili soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Suriye’yle ilgili bir toplantının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.


T%C4%B0B-Ba%C5%9Fkan%C4%B1-soru%C5%9Fturacak.jpg





Gizli Suriye toplantısı kaydını eski TİB Başkanı soruşturacak


İnternete bugün sızan, Dışişleri Bakanlığı’nın da yazılı bir açıklama yaparak, doğruladığı ancak “tahrif edildiğini” açıkladığı Suriye tapesine soruşturma açıldı.Soruşturmayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek. Soruşturmaya, “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar” bölümü bakacak. Soruşturmanın “casusluk” suçlaması üzerinden yürütüleceği ifade edildi.

İLGİNÇ AYRINTI: ESKİ TİB BAŞKANI YÜRÜTECEK…


Ve soruşturma konusunda ilginç ayrıntı; Suriye tapesi konusunda soruşturma açılması talimatını Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek verdi.Fethi Şimşek, yasal dinlemelerden sorumlu olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) ilk Başkanı.Şimşek, 7.5 yıl TİB Başkanlığı yaptıktan sonra, 1 Aralık 2012 yılında kendi isteğiyle, savcılık görevine geri dönmüştü.Şimşek, TİB başkanlığının ardından HSYK tarafından önce Ankara bölge Adliye Mahkemesi’ne, ardından da Mayıs 2013′te Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET


http://www.theworldline.com/ankara-savciligi-suriye-tapesiyle-ilgili-sorusturma-baslatti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dışişleri Bakanlığı’ndan çok sert açıklama!

Dışişleri: TC’yi hedef alanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır.


D%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1ndan-%C3%A7ok-sert-a%C3%A7%C4%B1klama.jpg





İŞTE O AÇIKLAMA:“Genel olarak Suriye’deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, bu tehditler karşısında alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da, Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla, ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, bugün (27 Mart) internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür.Bir takım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doğal bir uygulamadır. Sözkonusu toplantıda, Türkiye’nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun ve orada görevli personelimizin korunmasını ve emniyetini teminen, ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir.Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır.Devletimizin ve milletimizin güvenliğine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tesbit edilerek ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır.”


http://www.theworldline.com/disisleri-bakanligindan-cok-sert-aciklama/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
29 Mart’ta dünya kararacak!

Çevre sorunlarına dikkat çekmek için 150 ülkede 1 saat boyunca ışıklar kapatılacak.


29-Martta-d%C3%BCnya-kararacak.jpg



İklim değişikliği, kaynakların aşırı tüketimi, ormansızlaşma, kirlilik ve tüm diğer çevre sorunlarına dikkat çekmek için 20 Mart’ta 150 ülke 1 saat boyunca ışıklarını kapatacak.
Başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çevre hareketi ‘Dünya Saati’ dolayısıyla, 29 Mart’ta 20.30 – 21.30 saatleri arasında, ışıklar dünya için kapatılacak.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, WWF (World Wide Fund) tarafından ilk kez 2007 yılında Avustralya’da başlatılan uygulama, tüm dünyada 150′den fazla ülkede aynı anda gerçekleştirilecek.

2013′DE 2 MİLYAR KİŞİ KATILDI


2013 yılında 2 milyar kişinin katıldığı uygulama ile başta iklim değişikliği olmak üzere, kaynakların aşırı tüketimi, doğal alan ve tür kaybı, kirlilik, ormansızlaşma ve dünyanın karşı karşıya olduğu diğer tüm çevre sorunlarına tartışma zemini hazırlanarak, insanlar çözüm üretmeye davet edilecek.Etkinlik kapsamında, Paris’te Eyfel Kulesi, Roma’da Kolezyum, New York’ta Empire State Binası ile Times Meydanı, Londra’da Big Ben, Moskova’da Kremlin Sarayı, Çin Seddi ve Piramitler gibi şehirlerin sembolleri arasında yer alan birçok ikonik yapı, bir saatliğine ışıklarını kapatacak.

TÜRKİYE 7′NCI KEZ KATILIYOR


Etkinliğin yedinci kez gerçekleştirileceği Türkiye’de, kampanyaya 22 valilik ve belediye, 400′den fazla kurum katılım sağlayacak. “Dünyaya olan sevgini göstermeye var mısın?” sloganıyla, insanları ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlayan kampanyanın bu yılki ana sponsorları Garanti Bankası, Coca-Cola ve VİKO oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, Dünya Saati’nin, sürdürülebilir bir gelecek için atılması gereken adımları tanımlamada önemli bir araç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Dünyada 2 milyar insan, din, dil, ırk, toplum farkı gözetmeksizin bu küresel etkinliğe katılarak, gezegenimizin kötü gidişatına dur demek istiyor ve değişimin bir parçası oluyor. Işıkları kapatmak gibi basit ama anlamlı bir eylemle, çevreye duyarlı tüm insanları aynı çatı altında toplayan Dünya Saati, karar vericileri, kurumları, belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarını, basını ve bireyleri aynı anda hareket etmeye çağırarak, aslında çözümün anahtarını işaret ediyor.”

KARARACAK YERLER


WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise etkinlik nedeniyle 7 bin şehirde, bin 500′den fazla sembolik ve ikonik yapının bir saatliğine kararacağını aktararak, “Türkiye’den de Boğaz köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Topkapı Sarayı ışıklarını kapatarak, kampanyaya destek oluyor. Dünya Saati, doğayla daha uyumlu bir gelecek için herkesin değişimi başlatma gücü olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı



http://www.theworldline.com/29-martta-dunya-kararacak/
 
Üst